Şimdi Ara

Mef Üniversitesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
7
Favori
14.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bu yıl ilk kez öğrenci alacak Mefle alakalı bir şeyler sormak istiyorum. Aslında İstanbul psikoloji istiyordum. Senenin başında hedefim tabiki bu yönde değildi. Fakat sınava 10 gün var artık benim için hayal oldu diyebilirim.Sorularıma gelince.

    -Burda hukuk okumak istiyorum.Bu yıl ilk kez öğrenci alacak. Araştırdım, bünyesinde güzel isimler de var. Koç sabancı vs. düzeyinde asla olmayacak ama okan, arel, gelişim ayarında bir üniversite olacağını da düşünmüyorum. Yazmak ne kadar mantıklı ya da değil?

    -Ve puanları nasıl olur? Yani yeni öğrenci alacak bir üniversitenin puanları nasıl olur hiçbir fikrim yok.Yanlış anlaşılmasın "Ne de olsa yeni üniversite, elimi kolumu sallaya sallaya girerim" kafasında asla değilim ama düşük olmasını temenni ediyorum şimdiden teşekkürler.







  • Macca M kullanıcısına yanıt
    hocam üniversitenin ismini ilk defa sizden duydum baktım siteye bence puanı yüksek olur bir çok seçenek var 5 yılda 2 lisans 4yılda lisans+y.lisans bunlar çok öne çıkıyor kadroda o kadar kötü değil yeni olmasına rağmen,tek sıkıntı kampüsün 4-5 senede anca oturması inşaat halinde mi yoksa daha başlanmadı bilmiyorum.Reklam olursa iyi öğrenci alır ama abartı puan olmaz.
  • Macca M kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bende düşünüyorum endüstri yada bilgisayar mühendisliğini puan konusuna gelirsek özyeğin ilk mühendis alacağı yılda 220 tabanla almış şimdi taban 350 filan yani diyeceğim şu ki taban puanı düşük olur ancak üniversite çok mu boş kalır nasıl olur orası muamma birde dershane gibi mi binası tam çözemedim doğru düzgün resim bile yok inşaatta olduğu için bakalım nasıl olacak ileride güzel bir üniversite olacağa benziyor
    @Macca
  • Üniversitenin öğrenci çekebilmesi için değişik tarzda şeyler yapması ses getirir.Önemli olan onları duyurması değil yapabilmesidir.

    Banada abim dedi burayı yazarsın diye ama pek sıcak bakmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NyKs // kullanıcısına yanıt
    Yüksek olur derken? Biraz daha açarsanız sevinirim neye göre yüksek? Misal okan tam burslu hukuk 405 puanla, 24k ile alıyor.Bunu geçer mi mesela?
  • Tiegro kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum o kısmını ben de henüz anlamadım. Yeşillik alanları var gibi görünüyor. LYSye itü maslakta gireceğim, mef de o taraflarda. Mutlaka bakacağım.Bu arada tam burslu mu düşünüyorsunuz?
  • Macca M kullanıcısına yanıt
    hukuğun puanlarını göz önüne alırsak çok düşük bir şey bekleme.Adam İstanbul'da okumak isterse istediği okulların hemen altına yazar.Okan'ı geçer yada kafa kafaya gelirler,okanın eğitimi,kadrosu ve imkanları çok iyi ama kampüsün yeri baş belası ben olsam Okan'dan önce yazardım.Özyeğinde ilk başta çok düşükle başladı kampüsü filan yoktu 3 sene sonra üst sıralara oynuyor.Tercih yaparken yeni olduğuna,kampüsün yokluğuna pek takılmayın eğitim kadrosuna ve imkanlarına göre yapın önemli olan aldığın diploma ve eğitimdir diğer şeyler zamanla olur.
  • bende bakıyorum bu üniye fakat ben büyük ihtimal makine ve elektrik elektronik %50 yazarım bunun haricinde 2 üni daha yazıcam şehir sışında ama buranın fiyatlarını bilen var mı ??
  • okulun rektoru bizim eski rektor Muhammet Sahin hoca.Cok iyi bir hoca ve rektordu..Umarim mef tede oyledir..Okulun gelismesi icin elindne geleni yapar..Ama okulun ismi cok kotu..Mef vakfinin ismin alip aynen universite ismi yapmislar..Ismin deistirip daha cekici bir isim bulunursa bence birkac yil icinde taninir okullardan biri olur.Bu arada yeni okul oldugu icin illa eksikleri vardir.Soyle bir deyim var.Yeni kurulan okulun ogrenciler o universitenin deney ogrencisi gibi olur.yani tum sistemi onlar uzerinde dener okul oyle duzenin kurar.Onun yerine zayif bile olsa hic olmazsa duzeni oturmus bir ozel okulu tercih etmek daha mantikli bana gore.(Okan,Aydin falan gibi)
  • ben email atmıştım bu üniversiteye ücret 36k olacakmış. yuh deve! 36k yeni açılan bi üniversite için resmen soygun. özyeğin ilk açıldığında 24k ile almıştı hemde sabit ücretle... bu adamlar neyin kafasını yaşıyor çok merak ettim cidden. bu üniversiteye verecek paranız varsa gidin yurtdışında okuyun arkadaşlar. %50 burslu parasına bile krallar gibi yaşarsınız almanyada.. polonyada..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 36k neymiş be maşşalah aha da sildim direk sakarya yazıcam o zaman ilk sıraya
    36k lık ne vericekmiş acaba bu okul merak ettim
  • @alhanathalas 36k mı??? Ya emin misin çok fazla değil mi? Küçük çaplı bir travma geçirdim şu an.Ben tam burslu olmazsa %50ye kadar yolu var diyordum.


    @Mr.Mete Evet zaten okul için baya iyi bir isim oldu. Yeni okul, bu kısmı doğru fakat sırf sistemi oturmuş,daha eski diye saçma sapan yerlerde saçma sapan bir bölüm okumak doğru değil bence. Üstüne 36k istiyorlarmış evet çok fazla gerçekten ama umarım bir bildikleri vardır da hakkını verirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macca -- 8 Haziran 2014; 11:29:08 >
  • Yuh 36k mi? Bu kadar parayi egitimi icin gozden cikaran varsa siddetle Norvecte okumasini tavsiye ederim..Egitim bedava..36k 12850 Yuro yapar..Bir ogrenci icin 10 aylik egitiminde aylik 1285 yuro cok guzel paradir...Hatta TC de okurken aylik masraflariniz bu paraya dahil degilken Norvecde okursaniz bu paraya masraflarda(Ucak bileti haric) israf etmediyiniz surece dahildir.Ogrencilerin egitim ogretim donemlerinde belli bir saat calisma iznlerinin olmasina ek olarak Yazin full calisma iznleri vardir.Yani paraniza para kata bilirsiniz.Yanlis hatirlamiyorsam Norvecin verdiyi Ikamet izniylede Isvec gibi ulkeleri gezebilirsiniz.Arti Norvec bilindiyi gibi dunyanin en zengin ulkelerinden biri.Norvec mezunlarina devlet is bulup kalma konusunda kolaylik sagliyor.Hatta gonlunuzu bir Norvec vatandasina kaptirip evlendiniz mi artik vatandas olmanizin karsisinda bir engel yoktur demektir.En onemlisiyse Norvec Universiteleri dunyada saygin universiteler olarak kabul ediliyor.Diploma yonundende sikinti cekmezsiniz.Mef ve bunun ayarindaki vakif unilerinin diplomasi anca TC nin sinirlarin zorlar.




  • Norveçi Benede kesinlikle tavsiye ederim. norveç dünyanın en zengin ve en mutlu ülkesi. norveçte sosyal demokrasi tam anlamıyla işliyor. insana insan diye değer verilen bir ülke. norveçte okumayı seçenler hayatını kurtarırlar. bu kadar net. bırak 36k yı 18k ya bile orada okursunuz. ayrıca okurkende çalışabiliyorsunuz. norveçli bir arkadaşım var comeniusta tanışmıştık, herif hukuk okuyor aynı zamanda çalışıyor, media Markt tarzı bi yerde satış görevlisi tarzı bir iş. adam kendi dairesinde yaşıyo en son model akıllı tv, iphone, ipod, imac, pc... ve bu adam ailesinden destek almadan bunları yapıyo. siz avrupa vatandaşı değilseniz aile desteği gerekebilir ama 36kdan kesinlikle daha az olur. son olarak norveçte göçmen nüfüsu bayağı fazladır ırkçılık falan olmaz. hatta size extra iyi davranırlar. Norveç'in eksi yönleri ise pahalı bir ülke olması ve çooooook soğuk olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence ilerde sayılı ünilerinden biri olacak ama başlangıç için çok yüksek fiyatları hukuk 36 bin mühendislik 33 bin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Macca

    Merhabalar. Bu yıl ilk kez öğrenci alacak Mefle alakalı bir şeyler sormak istiyorum. Aslında İstanbul psikoloji istiyordum. Senenin başında hedefim tabiki bu yönde değildi. Fakat sınava 10 gün var artık benim için hayal oldu diyebilirim.Sorularıma gelince.

    -Burda hukuk okumak istiyorum.Bu yıl ilk kez öğrenci alacak. Araştırdım, bünyesinde güzel isimler de var. Koç sabancı vs. düzeyinde asla olmayacak ama okan, arel, gelişim ayarında bir üniversite olacağını da düşünmüyorum. Yazmak ne kadar mantıklı ya da değil?

    -Ve puanları nasıl olur? Yani yeni öğrenci alacak bir üniversitenin puanları nasıl olur hiçbir fikrim yok.Yanlış anlaşılmasın "Ne de olsa yeni üniversite, elimi kolumu sallaya sallaya girerim" kafasında asla değilim ama düşük olmasını temenni ediyorum şimdiden teşekkürler.

    hukuk u bence. 30 k ile kapatır.


    %75 ise 35 civarı olur.

    %50 si ise 50 k olur.




  • Yeni bir üniversitenin 36k istemesi resmen soygunculuk.Bünyesine kim gelirse gelsin sonuçta yeni bir üniversite haliyle sistemi daha oturmamış ve daha öğrencisine ne sunacağı belli değil.Yeni bir üniversiteye gitmek risk almak demektir lakin Muhammed Şahin isminden dolayı kendine çekmiyor da değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incir reçelşi -- 13 Haziran 2014; 22:22:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni açılan bir üniversiteye %100 bile kazansam yazmazdım, kendinize yazık etmeyin. Sistemi oturmuş bir üniversite yazın.
  • Arkadaşlar %100 burs kacla kapatır insaat muh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence burda biraz abartılmış ona bakarsanız şuan özyeğinde 36 milyar.Bende şuan mef'in %100 burslu işletmesini veya%75 burslusunu düşünüyorum.Kadroyu bir kaç gündür araştırdım ve cidden çok iyi bir kadro ve yeni bir sistem ve şöylede bir şey var bu okuldan mezun olup yüksek lisansı falan derken 8 sene geçecek ve sekiz seneye kadar bırakın okanı beykenti,bahçe şehir kadir hasla kapışa bilir.Bence iç anadoluda devlette okumaktansa burda burslu okumak daha iyi ve bence bu bütün bölümleri için geçerli
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.