Şimdi Ara

Medieval 2 Total War, 8800gts 16-19fps?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemcim Sempron 3000+ Am2 1600mhz@2280mhz. Ekran kartı 320mb 8800gts. 1280x1024 AA,AF herşey full de kuş bakışı (daha doğrusu en uzaktan bakarken) 17-19 fps, sonuna kadar yaklaşınca 20,25 fps. Sizce bu performans işlemci yüzünden mi? Bu oyunu aynı kartla farklı işlemi ile oynayan varsa burada performansı yazabilir mi?

• E4300 ve 8800gts 640 mb kullanıcısıyım.40 ın altını çok nadir görüyorum.Sadece kalabalık savaşlarda düştüğü oluyor.Bilinen ve bilinmeyen herşey açık
  • işlemci...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuratBayrakçı

işlemci...

Yapma be hocam beni de ağlatacaksın Peki sen o işlemci ile oynadın mı oyunu? Ben de 1,2 ay içinde x2 3600 brisbane alıp o.c. yapmayı düşünüyordum da.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rahjman

quote:

işlemci...

Yapma be hocam beni de ağlatacaksın Peki sen o işlemci ile oynadın mı oyunu? Ben de 1,2 ay içinde x2 3600 brisbane alıp o.c. yapmayı düşünüyordum da.

usta niye hala amd alıyosunki al bi intel bak keyfine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laxxy -- 7 Temmuz 2007; 10:03:55 >

• kardeş dün akşam saat 01.00 a kadar test yaptım 3 oyun ve 3dmark lar ile.
    işlemcimi standart ve overclock lu olarak kullandım, fraps ile fsp leri ss ledim, ama resim boyutlar büyük, küçüktmeyi başardığımda konu açıp gösterceğim işlemcinin ne kadar fark edeceğini.
  • quote:

kardeş dün akşam saat 01.00 a kadar test yaptım 3 oyun ve 3dmark lar ile.
    işlemcimi standart ve overclock lu olarak kullandım, fraps ile fsp leri ss ledim, ama resim boyutlar büyük, küçüktmeyi başardığımda konu açıp gösterceğim işlemcinin ne kadar fark edeceğini.

O sözünü unutmuş değiliz, bekliyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MEDİEVAL TOTAL WAR 2 BAŞLANGIÇ
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: laxxy

quote:

quote:

işlemci...

usta niye hala amd alıyosunki al bi intel bak keyfine

Oldu be kardeş ver parasını alıp kullanalım. Bir kere x2 lerle C2D ler arasında oyunlarda öyle ahım şahım bir fark yok. Diğer konulardaki (divx encode, winrar, mp3 vs) c2d ların üstünlüğü de beni ilgilendirmiyor. Yine de farkı verirsen intel alayım

• Amd x2 3600 de darboğaz yaratacaktır.Benim e4300 default halde ekran kartını aşırı önünü kesiyor.Şu an 3.0ghz günlük kullanıyorum ve bana hala darboğazdaymış gibi görünüyor.Eğer bench le karşılaştırmak istersek 3dmark06 da işlemci o/c olunca yaklaşık 2000 puan farketti bunun yarısından fazlası ekran kartından geliyor
  • 3d mark'lara hiç güvenmem. Benim için oyulardaki fps önemli. Ayrıca x2 3600+ brisbane stok fanla 2.9 Ghz stabil çalışıyor ki bu da 6000+ e yakın performans demek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Amd x2 3600 de darboğaz yaratacaktır.Benim e4300 default halde ekran kartını aşırı önünü kesiyor.Şu an 3.0ghz günlük kullanıyorum ve bana hala darboğazdaymış gibi görünüyor.Eğer bench le karşılaştırmak istersek 3dmark06 da işlemci o/c olunca yaklaşık 2000 puan farketti bunun yarısından fazlası ekran kartından geliyor

Biraz abartmiyor musunuz?

İslemci hizlandikca aldiginiz FPS nin artmasi islemcininiz Dfeault halde iken ekran kartiniza darbogaz olusturdugunu göstermezki.

Söyle düsünün, Qx6700 bile kullansaniz alacaginiz FPS, X6800 kullansaydiniz alacaginiz FPS den 5-10 kare daha düsük olacakti. Ne yani simdi Qx6700 darbogaz mi olusturdu ? İslemci iyilestikce FPS nin artmasi oyunlarda islemcininde bazi görevler almasindandir. Atiyorum bir oyunda islemciye hic görev düsmese Ayni ekra karti ile Celeron 400 ve Qx6700 ün alacagi Kare sayisi aynidir. Ama bir oyun düsünelimki islemciye cok yüklensin. O oyunda da Celeron 400 ün 20FPS aldigi yerde Qx6700 250 FPS alir. Olay budur.

Kısacasi oyunlarda islemc de kullanildigindan dolayi islemcinin hizi arttilca alacaginiz saniyedeki kare sayisida artar. Yani X3 3600+ veya E4300 ün düsük kare almasi ekran kartiniza darbogaz olusturdugunu göstermez. Sadece islemcinizin gücünün o kadar oldugunu gösterir

• quote:

Orjinalden alıntı: UUGURLUU

quote:

Amd x2 3600 de darboğaz yaratacaktır.Benim e4300 default halde ekran kartını aşırı önünü kesiyor.Şu an 3.0ghz günlük kullanıyorum ve bana hala darboğazdaymış gibi görünüyor.Eğer bench le karşılaştırmak istersek 3dmark06 da işlemci o/c olunca yaklaşık 2000 puan farketti bunun yarısından fazlası ekran kartından geliyor

İslemci hizlandikca aldiginiz FPS nin artmasi islemcininiz Dfeault halde iken ekran kartiniza darbogaz olusturdugunu göstermezki.

Söyle düsünün, Qx6700 bile kullansaniz alacaginiz FPS, X6800 kullansaydiniz alacaginiz FPS den 5-10 kare daha düsük olacakti. Ne yani simdi Qx6700 darbogaz mi olusturdu ? İslemci iyilestikce FPS nin artmasi oyunlarda islemcininde bazi görevler almasindandir. Atiyorum bir oyunda islemciye hic görev düsmese Ayni ekra karti ile Celeron 400 ve Qx6700 ün alacagi Kare sayisi aynidir. Ama bir oyun düsünelimki islemciye cok yüklensin. O oyunda da Celeron 400 ün 20FPS aldigi yerde Qx6700 250 FPS alir. Olay budur.

Kısacasi oyunlarda islemc de kullanildigindan dolayi islemcinin hizi arttilca alacaginiz saniyedeki kare sayisida artar. Yani X3 3600+ veya E4300 ün düsük kare almasi ekran kartiniza darbogaz olusturdugunu göstermez. Sadece islemcinizin gücünün o kadar oldugunu gösterir

Arkadaşım bu zaten dar boğaz demek. Darboğazın tanımını yapar mısın? Bir parçanın gücü ekran kartını sınırlıyor ise buna dar boğaz deriz.

O ekran kartı E4300 ile 40 min alıyor ise diğeri 19larda sürünüyor ise bu işlemcinin darboğaz yaptığı anlamına gelir.

Bu arada evet sonuç düşük çıkıyor ise işlemci darboğaz yapıyor demektir. Yani söylediklerin ile bir yaşıma daha girdim.

İşte ekran kartı darboğazı.

Burada ise işlemci darboğazı görünüyor. Tabi yazılımsal bir şey de olabilir.

Yani dediğini anlayamıyorum. İşlemci darboğaz yapmaz diyorsun sonrada olsa olsa gücü yetmez diyorsun.

Dar boğaz diye zaten ekran kartının tüm gücünü kullanacak hali olmadığını söylüyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

quote:

Arkadaşım bu zaten dar boğaz demek. Darboğazın tanımını yapar mısın? Bir parçanın gücü ekran kartını sınırlıyor ise buna dar boğaz deriz.

O ekran kartı E4300 ile 40 min alıyor ise diğeri 19larda sürünüyor ise bu işlemcinin darboğaz yaptığı anlamına gelir.

Bu arada evet sonuç düşük çıkıyor ise işlemci darboğaz yapıyor demektir. Yani söylediklerin ile bir yaşıma daha girdim.

İşte ekran kartı darboğazı.

Burada ise işlemci darboğazı görünüyor. Tabi yazılımsal bir şey de olabilir.

Yani dediğini anlayamıyorum. İşlemci darboğaz yapmaz diyorsun sonrada olsa olsa gücü yetmez diyorsun.

Dar boğaz diye zaten ekran kartının tüm gücünü kullanacak hali olmadığını söylüyoruz.

İlk olarak Min FPS ler sizin dediginiz kadar farketmez. Max FPS lerde fark acilir.

Sunu anlamiyorsunuz, Oyunlar islemciyide kullaniyor. Bu durumda tabii ki yavas olan islemci daha düsük FPS alacaktir. Ama bunu nasil darbogaz tanımına sokuyorsunuz aklim almiyor.

Sizin mantiginiza göre QX6700 gibi bir islemci bile bütün ekran kartlarina (Fx5200 de dahil) darbogaz olusturur. Mantiginiz aynen bu. Cünki x6800 bütün ekran kartlari ile (FX5200 ile bile) Qx6700 den daha fazla FPS verir. Ne oldu simdi Qx6700 FX5200 e darbogaz mi olusturdu ? Böyle sacma sapan bir mantik var mi ?

Ayrica o linkini verdiginiz testler hic bir sey ifade etmiyor. X6800 ün üzerine konacak her islemci o cubuklari daha da uzatacaktir. FAkat bu X6800 ün o testte kullanilan ekran kartina darbogaz olusturdugunu göstermez.

Bu daha nasil anlatilir bilmiyorum.

Edit: Siz bana X6800 ün FX5200 ile QX6700 den daha fazla FPS almasini aciklayin, bende size darbogazin ne oldugunu aciklayayim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UUGURLUU -- 7 Temmuz 2007; 11:53:46 >

• Medieval 2 Total War işlemci ağırlıklı bir oyun olduğu için Sempron 3000+ gibi işlemciler bu oyunda acı çeker, kullanıcısının kulaklarını çınlatır, transistöleri beddua eder. 8800GTS gibi bir ekran kartı alıp Sempron 3000+ kullanmak zaten ne kadar mantıklı bende anlamış değilim.
  • quote:

İşlemcim Sempron 3000+ Am2 1600mhz@2280mhz. Ekran kartı 320mb 8800gts. 1280x1024 AA,AF herşey full de kuş bakışı (daha doğrusu en uzaktan bakarken) 17-19 fps, sonuna kadar yaklaşınca 20,25 fps. Sizce bu performans işlemci yüzünden mi? Bu oyunu aynı kartla farklı işlemi ile oynayan varsa burada performansı yazabilir mi?

8800serisi ekran kartları biraz yüksek seviye işlemci istiyor bunların testleri var ayrıca ram en az 1gb olmalı
    http://www.thgtr.com/graphic/20061205/index.html

• quote:

Orjinalden alıntı: dIsAstEr

Medieval 2 Total War işlemci ağırlıklı bir oyun olduğu için Sempron 3000+ gibi işlemciler bu oyunda acı çeker, kullanıcısının kulaklarını çınlatır, transistöleri beddua eder. 8800GTS gibi bir ekran kartı alıp Sempron 3000+ kullanmak zaten ne kadar mantıklı bende anlamış değilim.

Yav zaten 1-2 aylığına aldım para yoktu.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

quote:

İlk olarak Min FPS ler sizin dediginiz kadar farketmez. Max FPS lerde fark acilir.

Sunu anlamiyorsunuz, Oyunlar islemciyide kullaniyor. Bu durumda tabii ki yavas olan islemci daha düsük FPS alacaktir. Ama bunu nasil darbogaz tanımına sokuyorsunuz aklim almiyor.

Sizin mantiginiza göre QX6700 gibi bir islemci bile bütün ekran kartlarina (Fx5200 de dahil) darbogaz olusturur. Mantiginiz aynen bu. Cünki x6800 bütün ekran kartlari ile (FX5200 ile bile) Qx6700 den daha fazla FPS verir. Ne oldu simdi Qx6700 FX5200 e darbogaz mi olusturdu ? Böyle sacma sapan bir mantik var mi ?

Ayrica o linkini verdiginiz testler hic bir sey ifade etmiyor. X6800 ün üzerine konacak her islemci o cubuklari daha da uzatacaktir. FAkat bu X6800 ün o testte kullanilan ekran kartina darbogaz olusturdugunu göstermez.

Bu daha nasil anlatilir bilmiyorum.

Edit: Siz bana X6800 ün FX5200 ile QX6700 den daha fazla FPS almasini aciklayin, bende size darbogazin ne oldugunu aciklayayim

x6800 ve QX6700,fx 5200le kullanıldığında tam olarak aynı fpsyi verir bu da ekran kartının oluşturduğu bir darboğaz demektir.Yani ekran kartı işlemciyi sınırlıyor demektir.Bu konuda da arkadaşın ekran kartı oyun için gayet yeterli ama işlemci yüzünden düşük fps alıyor yani işlemci en yavaş donanım olduğu için darboğaz oluşturuyor.

Ya biri size yanlış anlatmış bu olayı ya da siz yanlış anlamışsınız.Umarım şimdi netleşmiştir.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dIsAstEr

Medieval 2 Total War işlemci ağırlıklı bir oyun olduğu için Sempron 3000+ gibi işlemciler bu oyunda acı çeker, kullanıcısının kulaklarını çınlatır, transistöleri beddua eder. 8800GTS gibi bir ekran kartı alıp Sempron 3000+ kullanmak zaten ne kadar mantıklı bende anlamış değilim.

Yav zaten 1-2 aylığına aldım para yoktu.

Biraz overclock ile Amd X2 3600 işini görecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Temmuz 2007; 12:31:05 >
  • ''Ekran kartı ne kadar hızlı ve iyi olursa olsun, işlemci (CPU)' yu bekleyecektir. Bu da demek oluyor ki işlemciniz (CPU) yavaş kalıyorsa, ekran kartınız ne kadar iyi olursa olsun, ondan verim alamayacaksınız, ekran kartınız, işlemci (CPU)' yu beklediğinden otomatik olarak o da monitöre görüntüyü yavaş gönderecektir.''
    ALINTIDIR.

Özet olarak sonuç bu sanırım
  • Ben o örnegi extrem olmasi acisindan verdim. Fx5200 ile bu islemciler büyük bir ihtimalle denenmemistir ama bir 7600GT ile filan denenmistir herhalde. Simdi arastirip size sonuclari getirecegim.

Eger Qx6700, X6800 e göre daha az FPS verirse bu ekran karti ile sizin mantiginiza göre Qx6700, 7600GT ye darbogaz olusturmustur. Öyle mi ? Dogru mu anliyorum ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.