Şimdi Ara

_____MEDENİ OLMAK DEMEK NE DEMEKTİR____

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana göre kendi düşüncemizde olmayan insanlarada saygı duyup konular üzerinde konuşabilmektir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Medeni Olmak Ne Demektir?

Medeni insan ne demek sorusunun cevabı, toplum kurallarına uyan, uyumlu, saygılı ve anlayışlı bir birey olmaktır. Medeniyet, insanlığın ilerlemesi ve gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan bir olgudur ve medeniyet sahibi olmak, yaşam tarzımızda olumlu değişiklikler yapmamızı gerektirir.

Medeni bir insan olarak, yasa ve yönetmeliklere uymak, çevremizdeki insanlara saygı duymak ve başkalarının haklarına riayet etmek önemlidir. Bu, sadece toplum düzenini korumakla kalmaz, aynı zamanda uyumlu bir ortam yaratmaya yardımcı olarak herkesin rahatça ve güvenli bir şekilde yaşaması için elverişli koşullar oluşturur.

Medeniyet aynı zamanda empatiden geçer. Kendimizi başkalarının yerine koyarak, onların bakış açılarını anlamaya ve buna göre davranmaya çalışmalıyız. Böylece hoşgörü, yardımseverlik ve anlayış gibi erdemler geliştirebilir, çatışmaları önleyebilir ve barışçıl bir toplum inşa edebiliriz.

Medeni bir toplumda herkesin rolü ve sorumluluğu vardır. Kurallara uymak, saygı göstermek ve başkalarının haklarına riayet etmek, medeni bir toplumun temel taşlarıdır. Bu değerleri benimseyerek ve uygulayarak, hep birlikte daha uyumlu, gelişmiş ve yaşanabilir bir dünya yaratabiliriz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • HER FIKIR VE DUSUNCEYE SAYGILI OLABILMEKTIR
  • quote:

Orijinalden alıntı: murtiss

HER FIKIR VE DUSUNCEYE SAYGILI OLABILMEKTIR
    Elbette farklı düşünceden insanlar olacaktır toplumda. Esas önemli olan onların yaşayışlarına, inançlarına, örf ve adetlerine saygılı olmaktır. Toplum içinde yaşamanın kuralı budur. Saygı insan olmanın gereğidir. Saygı medeni bir insanda görülen erdemdir. Medeni olmak başta saygılı olmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 6 Şubat 2006 17:56:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Elbette farklı düşünceden insanlar olacaktır toplumda. Esas önemli olan onların yaşayışlarına, inançlarına, örf ve adetlerine saygılı olmaktır. Toplum içinde yaşamanın kuralı budur. Saygı insan olmanın gereğidir. Saygı medeni bir insanda görülen erdemdir. Medeni olmak başta saygılı olmaktır.

Alıntıları Göster
    medeni olmak düşünebilmektir...
    hakkını arayabilmek... hakkını arayanlara saygı göstermek..
    düşüncelerini ifade edebilmek ... düşüncesini söyleyene saygı göstermek...

ve en önemlisi
    bize söylenen herşeye
    "neden" diye düşünerek bir cevap aramayı bilmektir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Rechtsanwalt

ve en önemlisi
    bize söylenen herşeye

Alıntıları Göster
    siz medeni olmayı anlayamamışsınız..
    medeni olmak soyunmaktır , şeref ve namuslu olmamaktır.GÜnümüzde buna medeni olmak deniyor.
    bunları yaparsan medenisin yapmassan yobazsın..

• quote:

ve en önemlisi
    bize söylenen herşeye

Alıntıları Göster
    medeni olabilmek ''medine' li olabilmektir''. kelimenin aslı arapçadır, ve medine şehrine kıstas edilmiştir.
    medeni olmak ''islam olmaktır''.

• quote:

Orijinalden alıntı: velvele

medeni olabilmek ''medine' li olabilmektir''. kelimenin aslı arapçadır, ve medine şehrine kıstas edilmiştir.

Alıntıları Göster
    hala anlamis degilim konu nasil olurda carpitilir alti ustu 3-5 msj atildi
    yine konu bi taraflara dogru kayiyor.
    2868 guzel bir konu acti bilmiyorsaniz ogrenin diye.
    carpitmakta baska taraflara cekmekte ustumuze yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NE DEMEK
    2 yıl önce açıldı
    Neden memur olmak istiyorsunuz
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    hımm
    bazı arkadaşlar illa hararetli tartışmalar istio anlaşılan

hayırlısı ne diyelim
  • quote:

hımm
    bazı arkadaşlar illa hararetli tartışmalar istio anlaşılan

hayırlısı ne diyelim

Alıntıları Göster
    crepassio
    anlayis ve zihniyet farki iste birsey yazsan konu kilitleniyor. yazmayinca boyle geldi boyle gidiyor iste.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: velvele

avrupa ve amerika ile arımızdaki medeniyet farkına bakıp bunun doğruluğu anlayabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Triquetra

quote:

avrupa ve amerika ile arımızdaki medeniyet farkına bakıp bunun doğruluğu anlayabilirsin

Alıntıları Göster
    bazı şeyleri anlayabilmeniz için bin fırın ekmek yemeniz lazım belki daha fazla.

medeni olmak türkiyeye ve avrupaya ve diğer bütün ülkelere göre değişir.

iskandinav ülkelerine göre medenilik Hz.muhammed (s.a.v) efendimize karikatürle hakaret etmektir.

not: bende bir medenilik örneği gösteriyorum açıkca düşüncelerimi yazıyorum..

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Allah bizlere medeni olmayı insan olmayı öğütlüyor. Dinimiz bize medeni olmamızı öğütler. Müslüman bir insan medeni bir insan olmalıdır. Müslüman diğer insanlara örnek olmalıdır. Müslüman insan her konuda bilgili olmalı, kendisini yetiştirmeli, cahil kalmamalıdır. Maalesef şu an bakıyorumda müslüman kardeşlerim bu konuya hiç dikkat etmiyorlar. Atalarımız bir zamanlar batıya örnek olmuşlar. Halbuki bakıyorumda bazı Müslüman kardeşlerimin bilinçsizliği sebebiyle batı bu konuda bizi çokdan sollamış. Halbki bu bize yakışmıyor.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ferser

quote:

belli zaten avrupada ki medenilik aynen mekke de ki(islam öncesi) medenilik. kadınlar fahişelikte önde, zenciler sıtadlarda yuhalanıyor. kendisinden başka düşünce ye saygı yok. toprakları işgal edilmiş, karısına kızına tecavüz edilmiş insanlar, saldırdıkları zaman tek dişi kalmış canavara terorist oluyorlar. şimdi biz senin avrupanı bassak, karılarınızı kızlarınızı becersek medeni olucaz değil mi? hele siz karşı koydumu terorist olacaksınız. medeniyet zenginlik değildir, medeniyet avrupa bokundan alabildiğince uzak durmaktır. kokuşmuş ok torbası avrupa.

• quote:

Allah bizlere medeni olmayı insan olmayı öğütlüyor. Dinimiz bize medeni olmamızı öğütler. Müslüman bir insan medeni bir insan olmalıdır. Müslüman diğer insanlara örnek olmalıdır. Müslüman insan her konuda bilgili olmalı, kendisini yetiştirmeli, cahil kalmamalıdır. Maalesef şu an bakıyorumda müslüman kardeşlerim bu konuya hiç dikkat etmiyorlar. Atalarımız bir zamanlar batıya örnek olmuşlar. Halbuki bakıyorumda bazı Müslüman kardeşlerimin bilinçsizliği sebebiyle batı bu konuda bizi çokdan sollamış. Halbki bu bize yakışmıyor.

Alıntıları Göster
    bizim tarihçimize göre:
    medeni demek şehirli demekmiş.
    yani medeni olmak şehirli olmakmış.
    medeni lafı arapça medine şehrinden gliyormuş falan filan

• quote:

Orijinalden alıntı: dthp

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_5760605/tm.htm
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dthp

medeni olmakla dinin ne ilgisi var yaw!
    bazıları illa her konuyu dine bağlıyor.
    kafanız yokmu yahu.
    bir kere düşünüp kendiniz karar verin.
    Çoluk çocuk dolmuş burası

Ben diyorumki islam dini bizlere medeni olmayı öğütlüyor. İşte alakası bu... Ne diye islam dini deyince bu kadar rahatsız oldun onu anlayamadım. Neticede bu benim düşüncem. Düşüncelere saygı medeni olmaktır. Dinden bu kadar rahatsız olmayın arkadaşlar.... Korkmayın din yemez insanı. Din güzel şeyler öğütler insana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 6 Şubat 2006 18:47:22 >

• quote:

quote:

kafanız yokmu yahu.

Ben diyorumki islam dini bizlere medeni olmayı öğütlüyor. İşte alakası bu... Ne diye islam dini deyince bu kadar rahatsız oldun onu anlayamadım. Neticede bu benim düşüncem. Düşüncelere saygı medeni olmaktır. Dinden bu kadar rahatsız olmayın arkadaşlar.... Korkmayın din yemez insanı. Din güzel şeyler öğütler insana...

Alıntıları Göster
    set seninle cogu zaman tartistik cogu zaman ters dustuk ama cogu zaman yerinde cevaplar veriyorsun.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

buda benim düşüncem işte.

Ben saygılıyım düşüncene arkadaşım

İnsanın düşüncelerini belirtmesi kadar doğal ve güzel bişey yok bence...

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    medeniyet insanın kendine yakışanı giymesidir
  • quote:

quote:

kafanız yokmu yahu.

Alıntıları Göster

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.