Şimdi Ara

_____MEDENİ OLMAK DEMEK NE DEMEKTİR____ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yav iki kişi birbirinin fikrine saygı duymuş, tamam ne güzel, ama dünya geneline bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız, kim kimin fikrine saygı duyuyor, hani nerde ben niye göremiyorum,
    benim peygamberime saygı duymayan bir insan fikrime nasıl saygı duyacak, peki benim peygamberime yayın özgürlüğü adına saygı duymayan insanın özgürlük tanımlamasına ben nasıl saygı duyacağım, hangi yahudinin hangi fikrine saygı duymam beklenebilirki benden, yada hangi amerikalının, alayı zalim vahşi düşman kendinden başkasını asla kabul etmiyor, bunlaramı saygı duyacağım yada bunlarmı bana saygı duyacak,

insanı yok etme fikrine saygı duyulabilirmi bunu hangi medeniyet mantığıyla açıklayabilirsiniz, saygı duyulacak fikirler vardır amenna hemde çoktur, ama dünya fikrine saygı duyulmayacak insanlarla dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DansGuardian -- 7 Şubat 2006 14:24:28 >
  • Kesinlikle sana katılıyorum @comet. Haklısın...

@DansGuardian;

Lütfen yanlışları örnek almayalım. Onlar yanlışlık yapıyor diye bizde aynı yanlış yaparsak onlardan ne farkımız kalır. O yanlış yapıyor o halde bende yanlış yaparım. Bu müslümanlığa yakışmaz. Bu bize yakışmaz. Biz insanız ama onlar insan değilseler bizimde insanlığımızdan vazgeçmemiz,onların seviyesine inmemiz doğru olmaz. Ancak onlara kendi seviyemizi bozmadan, gerektiği şekilde derslerini verebiliriz. Bunu yaparken seviyemizi bozmayacağız, onlar gibi olmayacağız. Zaten onlar bizi kışkırtmaya çalışıyorlar. Oyunlarına karşı çok dikkatli olmamız lazım. Akıllılıkla hareket etmeliyiz. Tahriklere kapılmamalıyız. Oyuna gelmeyelim arkadaşlar. Elbette sesimizi çıkartacağız, ama bize yakışır şekilde , akıllıca davranarak tepkimizi ortaya koyacağız. Bağırıp çağırarark,küfürler ederek, yakıp yıkarak değil... Bunlar bize yakışmaz.

Tahriklere,kışkırtmalara,provakasyonlara kanmayalım. Aklımızı başımızda tutalım, akıllıca hareket edelim. Bu noktada sonuna kadar tepkimizi koyarız, hatta bu uğurda savaşırız bile... Canımızı feda ederzi. Ama önce aklımızı kullanalım. Onların amaçları müslümanları tahrik edip dünyaya kötü göstermek. Şu an bakın görün müslümanlar yakıp yıkıyorlar, terör estiriyorlar dünyada diyorlar. Onlara bunu dedirtmeyelim. Bize yakışır şeklide tepkimiz ortaya koyalım. Laf ile anlatalım derdimizi. Lafdan anlamazlarsa başka yollar var. Bizi bu yollara başvurmaya zorlamasınlar. Bizler gerekirse bu uğurda canımızı ortaya koyarız, bu konudaki hasasiyetimizi bilsinler.

Biz onların peygamberine HZ İsa ya saygı duyuyor seviyoruz, onlarda bizim peygamberimize saygı duymasını öğrenecekler. Ama biz bunu onlara insan gibi anlatacağız. Onların yaptığı gibi aşağılayarak hareket etmeyeceğiz. Bu bize yakışmaz. Bize insanlık yakışır. Bizler Hz Muhammed(S.A.V) nin ümmetiyiz. Lütfen ona yakışır şeklide davranalım. Onlara benzemeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 7 Şubat 2006 14:38:55 >

• <Madem İslam medeniyeti öğütlüyor, peki niye gerçekte böyle bir durum yok?

Uygulamasını göremiyoruz...

DÜnyada nerede çağdışı kalmış toplum varsa Müslüman toplum...

Nerede ezilen toplum varsa Müslüman toplum...

Din adına masum insanları öldüren insnalar gene Müslüman...

Peki yanlış nerede biraz da bu tartışılsın... NEden Türkiye Müslüman devletler arasında en çağdaşı biraz da bu tartışılsın...
  • set haklısın fakat ben asla vurup kırmaktan bahsetmedim, tamam saygılı olalım ne güzel olur,
    ben bişey iddia etmiyorumki sadece ve sadece etrafıma bakıyorum, dünyaya demokrasi dersi veren ülkelere bakıyorum, ama adamların hayatı yalan, nasıl saygı duyabilirsinki amerikanın iranı vurma fikrine, gözünü Türkiyeye dikme fikrine, avrupalı şerefsizlerin hakaretlerine, onların medeniyet demokrasi anlayışlarına, dünyanın yarıdan fazlasını aç bırakma fikirlerine hangi birini sayayım ben,

bak bi daha söylüyorum arkadaşlar bişey düşünmüyorum, düşünerekte yazmıyorum sadece dünyaya bakıyorum, ve sonuç dünyada bahsedilen bu saygıdan zerre kadar bir eser olmadığı, sadece güçlünün fikirlerine saygı duyulduğu güçsüzün ise düşünmeye bile hakkı olmadığı bir dünya,

işte akifin söylediğine geliyor, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

<Madem İslam medeniyeti öğütlüyor, peki niye gerçekte böyle bir durum yok?

Peki yanlış nerede biraz da bu tartışılsın... NEden Türkiye Müslüman devletler arasında en çağdaşı biraz da bu tartışılsın...

zamanında bunun örnekleri çok yaşandı baksaydınya
  • quote:

Yukardaki yazılarımı okusaydın cevabını orada bulabilirdin.... Ben yapılan yanlışları orada yazdım, çözüm önerilerimide orada belirttim. Yanlışları örnek almayalım. Onlar yanlış, bizde yanlış olmayalım. Önce kendimizi düzeltmeye başlayalım. Düzeltme önce işini kendimizden başlatalım yani... Hemen toplumun yanlışını bulup işte bunlarda böyle demek yerine acaba ben nasılım, hatalarımı nasıl düzeltebilirim diyelim. Bende dahil hepimizin hatası vardır. Hatasız kul olmaz. Önemli olan hatalarımızın farkına varıp onları en kısa sürede düzeltmeye çalışmaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: DansGuardian

set haklısın fakat ben asla vurup kırmaktan bahsetmedim, tamam saygılı olalım ne güzel olur,
    ben bişey iddia etmiyorumki sadece ve sadece etrafıma bakıyorum, dünyaya demokrasi dersi veren ülkelere bakıyorum, ama adamların hayatı yalan, nasıl saygı duyabilirsinki amerikanın iranı vurma fikrine, gözünü Türkiyeye dikme fikrine, avrupalı şerefsizlerin hakaretlerine, onların medeniyet demokrasi anlayışlarına, dünyanın yarıdan fazlasını aç bırakma fikirlerine hangi birini sayayım ben,

bak bi daha söylüyorum arkadaşlar bişey düşünmüyorum, düşünerekte yazmıyorum sadece dünyaya bakıyorum, ve sonuç dünyada bahsedilen bu saygıdan zerre kadar bir eser olmadığı, sadece güçlünün fikirlerine saygı duyulduğu güçsüzün ise düşünmeye bile hakkı olmadığı bir dünya,

işte akifin söylediğine geliyor, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar

Ama aklımızla hareket etmek bence en güzeli... Merak etme sen, yeri gelince değerlerimizi onların anlayacağı dilden korumasınıda biliriz biz.... Allahdan başka hiçbir şeyden korkumuz yok bizim. Bu uğurda kanımızın son damlasına kadar savaşır, canımızı ortaya koyarız. Bu millet değerlerini geçmişte koruduğu gibi yine koruyacaktır. Yeterki değerlerimizin bilincinde olup onlara gönlümüzle sahip çıkalım. Değerlerimizi unutursak işte o zaman yıkılmış, mağlub olmuş, mahvolmuş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 7 Şubat 2006 14:49:17 >

• quote:

Daha önce bu sorunun aynısı sorulmuştu..

Cevap ise şu..

"Müslümanlar İslamı tam olarak yaşamıyorlar veya yaşayamıyorlar.."

Eğer İslamı tam anlamıyla bilsek emin olun bunlar olmazdı..

Kur'an la aramızdaki mesafe ne kadar açılırsa Allah la da aramız o kadar açılır ve ihtiyacımız olan yardım gelmez..

Osmanlı bir örnek.. Kur'an baş üstündeyken ilim ve toprak bakımından en güçlü devletti..

Ama ne zaman Kur'an dan uzaklaşma başladı.. Batı etkisi kendini gösterdi.. Osmanlı gitti...

Şimdide sözde demokrasi olan bir düzen içerisindeyiz..

• Yanlış nerde biliyormusunuz elindekinin kıymetini bilmeyenlerde, bizleri Hak'tan uzak yetiştirenlerde, acaba hangimiz akşamları bir 15 dakika ilmihal alıp islam nedir ne değildir bize neyi emreder neden men eder diyip okuyoruz. İşte medeniyetin temelleri o kitaplarda ama ne gerek var ki hakaret et gitsin bir gün Hak vaki olup ölüm gelince bakalım bize ne fayda ediyor ne etmiyor çıkacak ortaya.
    Rabbim ahir ve akıbetimizi hayr eylesin (amin)
  • quote:

Orjinalden alıntı: readyornot

quote:

Daha önce bu sorunun aynısı sorulmuştu..

Cevap ise şu..

"Müslümanlar İslamı tam olarak yaşamıyorlar veya yaşayamıyorlar.."

Eğer İslamı tam anlamıyla bilsek emin olun bunlar olmazdı..

Kur'an la aramızdaki mesafe ne kadar açılırsa Allah la da aramız o kadar açılır ve ihtiyacımız olan yardım gelmez..

Osmanlı bir örnek.. Kur'an baş üstündeyken ilim ve toprak bakımından en güçlü devletti..

Ama ne zaman Kur'an dan uzaklaşma başladı.. Batı etkisi kendini gösterdi.. Osmanlı gitti...

Şimdide sözde demokrasi olan bir düzen içerisindeyiz..

Nasıl yani?
    Hadi bizi geçtik diyelim bir takım kısıtlamalar (!) var ondan olmuyor.
    @ antiochos'un dediği gibi neden bir tane gelişmiş , çağdaş Müslüman toplum yok?

İran'da mı tam olarak yaşayamıyor yani ???
    Onların çağdaş ve gelişmiş olmaması için bahanesi ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 7 Şubat 2006 16:45:07 >

• O ülkeler bilim irfandan zengin oldu filan sanıyorsun herhalde sen.
    Bu arada senin çağdaşlık anlayışının iki bacak arasında olmasıda enterasan tabii.

Bu arada 30-35 yıl sonra petrol bittiğinde o zaman göreceğim ben onların zenginliklerini.
    Gerçi şeyhlerine yine birşey olmaz.Ahirete kadar yetecek milyar dolarları zaten ABD'nin sıcak bankalarında gelecek kuşaklarını bekliyor.
    Ama ya kendi ülkelerindeki insanlar?

Zaten onlarda bunun farkında ve eğitime çok daha fazla önem vermek istiyorlar artık.
    Ama bana sorarsanız geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 7 Şubat 2006 17:00:08 >

• Readyornot, yazdıklarından okuduğum kadarıyla dünyadaki durum ve OSMANLInın tarihi ile ilgili bilgi sahibi olmadığın belli... Osmanlı geri kaldığı için , Avrupayla başa çıkamadığı için batılılaşma hareketlerine girişti, batılılaştığı için geri kalmadı...Ama batılılaşma işe yaramadı çünkü,onlar batının ilmini felsefesini değil, batının giyimini kültürünü aldılar,batıya özendiler battılar. Tıpkı Araplara özenip Türkçeyi,Türklüğü arka plana attıkları gibi...

Dünyada şeriatla yönetilen senin dediğin gibi yönetilen devletlerin hepsi çağdışı durumda... Yani senin söylediklerin geçersiz... Türkiye en medeni İslam ülkesi... AMa Türkiyede de sapmalar var...

ARapların zenginliği medeniyetten ve gelişmişlikten değil petrol parasından...

Malezyadaki gelişmişlik, emperyalizmin ucuz işçiliği dolayısıyla malezyayı sömürmesinde...

Şimdi devam edelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 7 Şubat 2006 16:58:56 >

• Osmanlı son zamanlarında devlet ciddiyetini bıraktı, batılılaşma hareketleri içerisine girdi. Kendi benliğini kaybetti. İslamdan uzaklaştı. Batıya benzemek istedi ve kaybetti.... Elindeki gücün farkında olamadı. Osmanlı batılılaşma hareketine girdiği için geri kaldı. Batıyı taklit edeceğim derken teknolojide, bilimde geri kaldı. Batı sanayileşirken o batının sadece örf,adet ve geleneklerini örnek aldı. Batının bilimini, ilimini, teknolojisini, sanayisini örnek almadı. İşte burada büyük yanlış yaptı. Körü körüne taklit bu olsa gerek...

Şeriat Allahın emridir. Allahın kurandaki emirleri,yasalarıdır. Şeriat yani islam düzenidir. Sen islam düzenini küçümsemekle iyi bişey yaptığınımı sanıyorsun. Beğenmeyebilirisin, islam düzeni senin hoşuna gitmeyebilir. Karşı çıkabilirisin. Ama küçümseyemessin...

Dünyada tam anlamıyla şeriatla yönetilen , yani doğru olarak şeriatle yönetilen bir ülke yok. Hepside yanlış içerisindeler. Bu yanlışları şeriatmış gibi göstermen yanlış. Hayır, şeriatla yönetim o ülkelerin uyguladığı gibi değil. Şeriatla yönetim kuranda yazıldığı gibi bir yönetimdir. Merak ediyorsan aç oku kuranda nasıl anlatmış.

Ayrıca Türkiye islam ülkesi değildir. Türkiye laik bir devlettir. Ve devletin dini olmaz Türkiyede... Türkiye büyük çoğunluğun müslümanların oluşturduğu bir ülkedir. Türkiye devleti islam kuralları ile yönetilmiyor. Yani islam devleti değildir. Türkiyeyi islam ülkelerine örnek gösteremessin. Ancak halkın yaşayışını gösterebilirisn. Artık ne derece gösterebilirsen. Çünkü maalesef islamı hiçbirimiz doğru dürüst yaşayamıyoruz. Türkiye laik bir devlettir...

Maalesef osmanlı dağıldıktan sonra geriye kalan müslüman ülkeler teker teker paylaşılmış. O osmanlı imparatorluğundan geriye kalan küçük parçaların herbiri başka batılı sömürgesine girmiş. Batı bu küçük islam devleti parçacıklarını sömürge kurarak paylaşmışlar. Osmanlıdan kopan neredeyse tüm müslüman ülkelerde savaş var. Ellerinden zenginlikleri alınmış çoğunun. Arabistan yıllardır sömürülüyor. Petrol bitse bugün arabistan mahvolur.

İran ırak suriye arabistan cezayir fas tunus ... vs bunların hepsi bir başka batı ülkesi tarafından ayrı ayrı paylaştırılmış. Bu ülkelerin güçlü olmasına hiçbir zaman izin verilmemiş. Oyunlar oynanmış, hep geri bırakılmış bu ülkeler. Ne zaman ilerleyecek olsalar tepelerine binilmiş. Al sana büyük bi örnek. İran nükleer denemelerine başladı, nükleer enerji konusunda daha güçlü olmak istedi şu an. Ama amerika buna karşı çıkıyor. Şu an batılı ülkeler iranı kıskaca aldılar. Amerika ırakta olduğu gibi bu ülkeninde tepesine binip güçsüz bırakacaklar. Oynanan oyun açık. Batı ortadoğuda güçlü bir islam devletinin olmasını istemez. Amerikada bunu istemez. Dikkat edin tüm islam devletlerinde batının veya amerikanın parmağı vardır. Tezgah çokdaaan kurulmuş yani... (Yukarda açıkladım Türkiye laik bir devlettir, islam devleti değildir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 7 Şubat 2006 18:43:40 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.