Şimdi Ara

mcse ve mcitp eğitimleri hakkında(eklendi: sistem uzmanı olunmalı mı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elektronik ve haberleşme öğretmenliği mezunuyum. sistem yönünde ilerlemek istiyorum. mcse olarak verilen eğitimler güncellenmiş ve mcitp olmuş. kimi yerler mcse eğitimi vermekte. şimdi kimi diyor ki mcse daha oturmuştur herkes 2003 kullanıyor mcse eğitimi almak daha iyidir kimide mcitp daha günceldir almışken onun eğitimi ve sertifikası alınmalı. siz ne dersiniz?
    birde iki yer var eğitimi alacağım biri bilge adam biri bilişim merkezi. hangisini tavsiye edersiniz?

ayrıca, bir elektronik ve haberleşme öğretmenliği mezununa ne tavsiye edersiniz? yazılıma sakın bulaşma diyenler çok. bi ara plc dedim yine bu sitede bir tartışmada sistem uzmanı olsan daha iyi tavsiyesini gördün(bilgiyi isteyen arkadaş elektronik ve haberleşme mühendisiydi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi84 -- 26 Eylül 2010; 12:47:10 >

• Yıllardır bu sektörde çalışmaktayım. Kendi bilgi birikimim deneyimim v.s.. Bunları bilge adam ile çok yakın bir zaman önce birleştirdm ve şu anki düzeyimden gayet memnunum. Türkiye de bu işi ciddi ciddi yapan işinin hakkını veren gerek eğitmenleri gerek kullanılan malzemeler ile olsun 4/4 lük bir sistem kuran Bilge Adam dır. Zaten saysan 3 yada 4 tane firma ismi duyulur. Belki Bilge Adamın ücretleri biraz yüksektir ama kesinlikle değdiğine daha ilk derse katıldığınız andan itibaren anlayacaksınız.. MCSE konusuna gelirsek kesinlikle MCİTP üzerine yoğunlaşmanızı şiddetle tavsiye ederim..
  • bilge adam diyorsunuz demek. bilişim eğitimle nerden bakarsanız 2000 lira fark var yav değer mi?
  • bu bence birazda eğitimi alan kişiye bağlı ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BATYUS

bu bence birazda eğitimi alan kişiye bağlı ...

Aslında öyle... Ama iki taraf arasında tek fark para farkı değil.. Bence en basiti her iki şubeyede gidip çalışılan sınıfları, malzemeleri pc leri özellikleri v.s., eğitmenlerin eğitim düzeylerini (eğitim derecelerini, tecrübe v.s. ) öğrenebilirsiniz. Bunların içinde eğitim paketlerinin arasındaki farklılıkları kontrol edebilirsiniz... Bence 2000 tl tüm bunlara değer..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Messie

quote:

Orijinalden alıntı: BATYUS

bu bence birazda eğitimi alan kişiye bağlı ...

Aslında öyle... Ama iki taraf arasında tek fark para farkı değil.. Bence en basiti her iki şubeyede gidip çalışılan sınıfları, malzemeleri pc leri özellikleri v.s., eğitmenlerin eğitim düzeylerini (eğitim derecelerini, tecrübe v.s. ) öğrenebilirsiniz. Bunların içinde eğitim paketlerinin arasındaki farklılıkları kontrol edebilirsiniz... Bence 2000 tl tüm bunlara değer..

valla şu anda 2000 lirada yok. bilişim vade farkından yeni sözetti oda geldi bilge adam fiyatına. bilge adamı seçicem herhalde.

• Bilge adamı tavsiye ederim bende en azından yeni bi mufradata geciyor kapsamı genis baya eger ilgin var ise ve kendimde calısarak uzerine bir seyler koyarım dersen git ama yok sıkılırsan anlamazsan sana bi katkısı olmaz.Biz 17 kisi basladık 4 kisi bitirdik kursu hemde en baba hocalar geldi yani anlayan anladı anlamayan bıraktı gitti.Yeni mufradata girersen zaten mctip uzerine egitim alıcaksın bundada yeni makinelerde alıcaksın egitimi 2008 kurulu makinalarda alıcaksın ve hyper -v uzerinde sanal makine kullacaksanız yani belesden bi hyper v egitimi almıs olcaksın sonra win7 2008 r2 server exchange 2010 ve Tmg sistemleri hp serverlar ,cisco (azıcık) , donanımsal firewall egitimi gorelecekmis yeni mufredatta ben 2003 uzerine gordum ama kendim kasarakda 2008 halletim sorun olmadı.Verdigin paraya deger alabilecegin daha iyi bir egitim yeri yok ben gidip gorustum bilisim egitimle bi hocası sohbet ettim adamı tarttım bi konustum salla gitsin bi ise yaramaz ben sana soliyim.Bilge adam sasma derim hatta imkanın varsa bakırkoyden egitimi al murat hocanın sınıfına girmeye bak anlatımı agırdır ama dunyaları anlatır anlarsan kral olursun.

SAYGILARLA

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

Bilge adamı tavsiye ederim bende en azından yeni bi mufradata geciyor kapsamı genis baya eger ilgin var ise ve kendimde calısarak uzerine bir seyler koyarım dersen git ama yok sıkılırsan anlamazsan sana bi katkısı olmaz.Biz 17 kisi basladık 4 kisi bitirdik kursu hemde en baba hocalar geldi yani anlayan anladı anlamayan bıraktı gitti.Yeni mufradata girersen zaten mctip uzerine egitim alıcaksın bundada yeni makinelerde alıcaksın egitimi 2008 kurulu makinalarda alıcaksın ve hyper -v uzerinde sanal makine kullacaksanız yani belesden bi hyper v egitimi almıs olcaksın sonra win7 2008 r2 server exchange 2010 ve Tmg sistemleri hp serverlar ,cisco (azıcık) , donanımsal firewall egitimi gorelecekmis yeni mufredatta ben 2003 uzerine gordum ama kendim kasarakda 2008 halletim sorun olmadı.Verdigin paraya deger alabilecegin daha iyi bir egitim yeri yok ben gidip gorustum bilisim egitimle bi hocası sohbet ettim adamı tarttım bi konustum salla gitsin bi ise yaramaz ben sana soliyim.Bilge adam sasma derim hatta imkanın varsa bakırkoyden egitimi al murat hocanın sınıfına girmeye bak anlatımı agırdır ama dunyaları anlatır anlarsan kral olursun.

SAYGILARLA

öncelikle tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. bugün bilge adam ve bilişim eğitim merkeziyle görüştüm. bilişim eğitim merkezi ödemelerde daha kolaylık sağladı ancak en yakın 2.5 ay sonra kurs var dedi bende bilge adama kayıt oldum.yarın sabah ilk dersime giriyorum.hayırlısı olur inşallah.
    şimdi yazdığınız şeyler beni sevindirdi ama yeni müfredat demişsiniz bana verilen kitaplar pek yeni müfredata göre değil. tek tek sordum windows 7 mi gösteriliyor? windows server 2010 mu 2008 mi diye. bana vista ve win 7 server 2008 ve 2010 gösteriliyor dedi ama elime geçen kitaplar türkçe ve server 2003 ve xp kitapları. değinilmiş 2008 e biraz. acaba dersler kitaba göre gitmeyecek mi? mcitp diyede sordum bana pek anlamadı gibi geldi. bilişim direk biz mcse değil mcitp veriyoruz demişti ve eğitimi genel donanım ve network bilgisi hariç(bunlar bilge adamın 300 saatlik eğitimine dahil) 350 saatti. biraz o yüzden gözüm arkada kaldı. ayrıca cisco ve hp eğitimleride yoktu bilişimin müfredatında. bilge adamda bunlar var ve 50 saat az eğitim acaba yeterli olacak mı? gerçi benim arkadaşlarım(bu işi yapan 3 sene beraber okuduğumuz bilgisayar çıkışlı arkadaşlarım) zaten konunun çoğunu bildiğimi 300 saatin fazlasıyla yeterli olacağını söylüyorlar. aslına bakarsanız bilge adama verdiğim para yüzündende(4500 lira) biraz azar yedik sen evdede öğrenebilirdin dediler ama bana göre profesyonel birinin yönlendirmesiyle,uygulamayla evde çalışmak aynı şeyler değil. temel ne kadar sağlam olursa o kadar sağlam ilerliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi84 -- 26 Eylül 2010; 23:20:30 >

• Oncelikle sunu bi netlige kavusturayım mcitp olan veya msce olan bilge adama baglı bir sey degil sen hangi sınava girmek istiyorsan ona girer onu alırsın mcse olan kisi 2003 uzerine egitim almıs kisidir mcitp ise 2008 uzerine ben 2003 egitimi aldım ama mctip yim sana kalmıs ama sunu unutma 2003 piyasadan kalkınca msce isen mcitp gecmek için tekrar sınava girceksin upgrade ediceksin anlıcan.Sonra 50 saatlik cisco ve hp yeterli degil ben 30 saat cisco gordum evde 1 ay gece gunduz calıstım mantıgını anladım sınavına ole girdim.Bende 5 yıldır bu sektorde olmama ragmen emin ol cok sey ogrendim bir cok ince ayrıntı var bunları ogreniyor yoksa herkes evde server kurar domain join eder ama mantıgını anlamak gerekiyor.Egitim sana herseyi annatmıyor anlatamaz zaten zaman yetmez sana yolu gosteriyor.Sende evde bol bol kasıp gelistirceksin.Ornek ben sabah aksam proje yapmaktan manyak oldum Hatta saun exchange failover cluster yapıyorum sana bunları yazarken bunu kursta gormuyorsun ama bilmen lazım.Umarım yardımcı olabilmisimdir.

SAYGILARLA

• quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

Oncelikle sunu bi netlige kavusturayım mcitp olan veya msce olan bilge adama baglı bir sey degil sen hangi sınava girmek istiyorsan ona girer onu alırsın mcse olan kisi 2003 uzerine egitim almıs kisidir mcitp ise 2008 uzerine ben 2003 egitimi aldım ama mctip yim sana kalmıs ama sunu unutma 2003 piyasadan kalkınca msce isen mcitp gecmek için tekrar sınava girceksin upgrade ediceksin anlıcan.Sonra 50 saatlik cisco ve hp yeterli degil ben 30 saat cisco gordum evde 1 ay gece gunduz calıstım mantıgını anladım sınavına ole girdim.Bende 5 yıldır bu sektorde olmama ragmen emin ol cok sey ogrendim bir cok ince ayrıntı var bunları ogreniyor yoksa herkes evde server kurar domain join eder ama mantıgını anlamak gerekiyor.Egitim sana herseyi annatmıyor anlatamaz zaten zaman yetmez sana yolu gosteriyor.Sende evde bol bol kasıp gelistirceksin.Ornek ben sabah aksam proje yapmaktan manyak oldum Hatta saun exchange failover cluster yapıyorum sana bunları yazarken bunu kursta gormuyorsun ama bilmen lazım.Umarım yardımcı olabilmisimdir.

SAYGILARLA

bende 2008 R2 üzerine kasıcam, MCITP için hangi ve kaç sınavdan geçmem gerek ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.