Arkadaşlar , bu tarifleri nasıl elde edebilirim veya bileniniz var mıdır?
o tarifleri herkese verseydiler şuanda mc donalts ve burger king olmazdı...
quote:
Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka
o tarifleri herkese verseydiler şuanda mc donalts ve burger king olmazdı...
Zaten bire bir tarifini istemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Nemésis
Zaten bire bir tarifini istemiyorum.
Alıntıları Göster
ozaman şöyle yazıyım...
ilk önce marketten 1 kutu dondurulmuş hamburger köftesi alıyosun sonrada dilimlenmiş kaşar mayonez ketçap vs. alıyosun
köfteleri pişiriyosun domatesi kaşarı vs. içine koyup en sonunda ketçabı mayonezi sıkıyosun
bukadar
quote:
Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka
ozaman şöyle yazıyım...
ilk önce marketten 1 kutu dondurulmuş hamburger köftesi alıyosun sonrada dilimlenmiş kaşar mayonez ketçap vs. alıyosun
köfteleri pişiriyosun domatesi kaşarı vs. içine koyup en sonunda ketçabı mayonezi sıkıyosun
bukadar
Alıntıları Göster
Big Mac tarifi buldum isteyenlere duyrulur : Ingredients:
1/4 cup KRAFT Miracle Whip 1/4 cup mayonnaise 2 Tablespoons,heaping, WISHBONE deluxe french salad dressing (the orange stuff) 1/2 Tablespoon HEINZ sweet relish 2 teaspooons, heaping, VLASIC dill pickle relish (Heinz dill relish also works) 1 teaspoon sugar 1 teaspoon dried, minced onion 1 teaspoon white vinegar 1 teaspoon ketchup 1/8 teaspoon salt
Mix everything very well in a small container. There better be no streaks! Microwave 25 seconds, and stir well again. Cover, and refrigerate at LEAST 1 hour before using.( to allow all of the flavors to "meld". ) Makes nearly 1 cup...enough for about 8 Big Macs™.
Cooking your BIG MAC™
INGREDIENTS:
(this is a per sandwich recipe)
1 -regular sized sesame seed bun 1 -regular sized plain bun 2 -previously frozen regular beef patties 2 -tablespoons Big Mac sauce 2 -teaspoons reconstituted onions 1 -slice real American cheese 2 -hamburger pickle slices 1/4 Cup -shredded iceberg lettuce
COOKING:
Discard the crown half of the regular bun, retaining the heel. The cooking method for the Big Mac™ is basically the same as the regular burgers, only the bun toasting method is slightly different. In the Big Mac's case you toast the bottom (heel) first. Do this along with the extra heel. (this will be your middle bun.)
Cook the two-all-beef-patties just like the regular burgers. After the bun parts are toasted, put 1 tablespoon of "Mac sauce" on each of the heels.(toasted side.) Then add 1/8 cup shredded lettuce to each.On the true bottom bun, place one thin slice of American cheese on top of the lettuce. On the extra "heel", the middle bun, place two pickle slices on top of the lettuce. Toast the "crown" (top) of the bun also. When the meat patties are done, place them one at a time on both prepared buns. Stack the middle bun on top of the bottom bun, and put the crown on top.
For proper "aging", or "Q-ing", ...wrap the finished Big Mac® in a 12"x18" sheet of waxed paper as follows:
1...Center the burger, right side up, on the waxed paper. Fold the "long" ends of the paper up over the top. (It will resemble a tube with the burger in the center.)
2...Fold the two remaining ends underneath. Wrap snug, but don't squish it like the regular burgers.
3...Let sit 5-8 minutes, allowing the flavors to "meld".
4...Microwave, still wrapped, 15 seconds on high.
....Enjoy an AWESOME Big Mac Sandwich!
quote:
Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka
ozaman şöyle yazıyım...
ilk önce marketten 1 kutu dondurulmuş hamburger köftesi alıyosun sonrada dilimlenmiş kaşar mayonez ketçap vs. alıyosun
köfteleri pişiriyosun domatesi kaşarı vs. içine koyup en sonunda ketçabı mayonezi sıkıyosun
bukadar
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Quintana!
ozaman şöyle yazıyım...
ilk önce marketten 1 kutu dondurulmuş hamburger köftesi alıyosun sonrada dilimlenmiş kaşar mayonez ketçap vs. alıyosun
köfteleri pişiriyosun domatesi kaşarı vs. içine koyup en sonunda ketçabı mayonezi sıkıyosun
bukadar
Bu güzel bilgi için teşekkürler emeğe saygı +rep
quote:
Orijinalden alıntı: Nemésis
Big Mac tarifi buldum isteyenlere duyrulur : Ingredients:
1/4 cup KRAFT Miracle Whip 1/4 cup mayonnaise 2 Tablespoons,heaping, WISHBONE deluxe french salad dressing (the orange stuff) 1/2 Tablespoon HEINZ sweet relish 2 teaspooons, heaping, VLASIC dill pickle relish (Heinz dill relish also works) 1 teaspoon sugar 1 teaspoon dried, minced onion 1 teaspoon white vinegar 1 teaspoon ketchup 1/8 teaspoon salt
Mix everything very well in a small container. There better be no streaks! Microwave 25 seconds, and stir well again. Cover, and refrigerate at LEAST 1 hour before using.( to allow all of the flavors to "meld". ) Makes nearly 1 cup...enough for about 8 Big Macs™.
Cooking your BIG MAC™
INGREDIENTS:
(this is a per sandwich recipe)
1 -regular sized sesame seed bun 1 -regular sized plain bun 2 -previously frozen regular beef patties 2 -tablespoons Big Mac sauce 2 -teaspoons reconstituted onions 1 -slice real American cheese 2 -hamburger pickle slices 1/4 Cup -shredded iceberg lettuce
COOKING:
Discard the crown half of the regular bun, retaining the heel. The cooking method for the Big Mac™ is basically the same as the regular burgers, only the bun toasting method is slightly different. In the Big Mac's case you toast the bottom (heel) first. Do this along with the extra heel. (this will be your middle bun.)
Cook the two-all-beef-patties just like the regular burgers. After the bun parts are toasted, put 1 tablespoon of "Mac sauce" on each of the heels.(toasted side.) Then add 1/8 cup shredded lettuce to each.On the true bottom bun, place one thin slice of American cheese on top of the lettuce. On the extra "heel", the middle bun, place two pickle slices on top of the lettuce. Toast the "crown" (top) of the bun also. When the meat patties are done, place them one at a time on both prepared buns. Stack the middle bun on top of the bottom bun, and put the crown on top.
For proper "aging", or "Q-ing", ...wrap the finished Big Mac® in a 12"x18" sheet of waxed paper as follows:
1...Center the burger, right side up, on the waxed paper. Fold the "long" ends of the paper up over the top. (It will resemble a tube with the burger in the center.)
2...Fold the two remaining ends underneath. Wrap snug, but don't squish it like the regular burgers.
3...Let sit 5-8 minutes, allowing the flavors to "meld".
4...Microwave, still wrapped, 15 seconds on high.
....Enjoy an AWESOME Big Mac Sandwich!
Alıntıları Göster
Whopper : » Malzemeler
1- 5" Susamlı Hamburger Ekmeği (Uno marka büyük boy hamburger ekmeği olarak büyük marketlerde satılmakta. Örn. Real) 2- Hamburger eti. Mümkün olan en geniş ve büyük ürünü kullanmanızı öneririm. Eğer kulandığınız et oldukça inceyse 2 et kullanabilirsiniz. (double whopper gibi) 3- Mayonez 4- Ketçap (tercihe göre acılı veya acısız olabilir) 5- Salata (marul ama tercihen iceberg) 6-Domates (orta boy) 7-Soğan (orta boy) 8-Turşu (Kornişon-salatalık turşusu) Önerim Melis marka. Çoğu markette bulmak mümkün
» Hazırlanışı - Öncelikle eğer pişirme şansınız varsa eti ızgara da pişirmeniz lezzet bakımından daha iyi olacaktır. Aksi durumda benim gibi tavada da pişirebilirsiniz. Eti pişmeye verdikten sonra, o pişerken biz diğer kısımları hazılıyoruz. - Öncelikle marul yapraklarını 1cm i kalınlığı geçmemek kaydıyla toplu olarak enine doğruyoruz. Bildiğimiz salataya doğranan şekilde :) - Ardından domatesimizden bir Whopper için 2 adet 7-8mm kalınlığında dilim kesiyoruz. - 1 tane büyüğünden (zaten genelde baş parmağı geçmiyor en büyüğü) Kornişon turşu alıp dilimlerin geniş olabilmesi için hafif çapraz olarak enine doğru 2-3mm kalınlığında bir whopper için 4 dilim, eğer turşu oranı çok seviyorsanız 6-7 dilim kesin. - Bir adet soğanı alın. En dıştaki kısmını kabuğuyla beraber çıkarıp atın. Daha sonra soğanı yine halkalar oluşturacak şekilde 4-5mm kalınlığında yaklaşık olarak 3-4 dilim olarak kesin. (normalde soğanlar doğrayıcıda doğranmadan evvel göbekleri çıkartılır. Ama elde kestiğimiz için ve az miktarda olduğu için buna gerek yok.) En son soğan dilimlerini halka olacak şekilde birbirinden ayrıştırın. Ortadaki küçük kısımları atabilir veya kullanabilirsiniz. - Ekmeğimiz şayet ortadan ikiye bölünmüş değilse taç kısmına birazcfık daha fazla pay vererek enine kesiyoruz. Klasik hamburger ekmeği işte :P - Eğer ekmek kızartıcınız varsa ekmeklerin iç yüzeylerinin hafif kızartılması lezzeti tetikleyecektir ;) - Hazır olan ekmeğin taç (üst) kısmına tamamını örtecek şekilde (prosedürde 21gr) mayozen eşit olarak sürülür. Hazır şişeden sıkıyorsanız daireler çizerek heryerine tercihinize de dayanarak sıkabilirsiniz. Ortalama 1-2 mm kalınlığında bir tabaka ideal olandır. - Mayozen sürülü olan taç kısmını ters olarak tutarak üstüne salatamızı koyuyoruz. (prosedürde buda 21gr'dır) - Daha sonra tezgaha bırakıp üzerine 2 adet domates dilimini (domatesin orta kısımlarından kesilmesi iyi olur) yanyana ve sığmayan kısımlar hafif üst üste gelecek şekilde yerlestirin. Tacımız hazır! - Şimdi ekmeğimizin taban kısmını alıp, güzelce pişmiş eti üzerine yerleştirelim. Bu noktada eğer mikrodalganız varsa et ve ekmeği 30sn kadar mikroya atalım. (Bu süre B.Kinglerde 8sn fakat güclü cihazlar kullanılıyor.) Asla diğer malzemelerle beraber mikrodalgada ısıtmayın! Sadece et ve ekmek!!! - Daha sonra mikrodan çıkan etin üzerine eşit olarak turşu dilimlerimizi dizelim. - Üzerine 3-4 halka eşit aralıklarla ketçap sıkalım (prosedürde 14gr) - Ardından 5-6 halka soğanı (prosedürde 14gr) olimpiyat halkaları gibi eşit olarak yerleştirelim. Taban kısmımızda hazır! - Şimdi taç ve taban kısımlarını taç kısmı ilerde olacak şekilde yan yana koyalım. - Ardından baş parmaklarımızla domatesleri dayayarak tacımızı taban kısmının üzerine ters cevirelim. - İşte karşınızda tüm ihtişamıyla bir Whopper kopyası.
1- 5" Susamlı Hamburger Ekmeği (Uno marka büyük boy hamburger ekmeği olarak büyük marketlerde satılmakta. Örn. Real) 2- Hamburger eti. Mümkün olan en geniş ve büyük ürünü kullanmanızı öneririm. Eğer kulandığınız et oldukça inceyse 2 et kullanabilirsiniz. (double whopper gibi) 3- Mayonez 4- Ketçap (tercihe göre acılı veya acısız olabilir) 5- Salata (marul ama tercihen iceberg) 6-Domates (orta boy) 7-Soğan (orta boy) 8-Turşu (Kornişon-salatalık turşusu) Önerim Melis marka. Çoğu markette bulmak mümkün
» Hazırlanışı - Öncelikle eğer pişirme şansınız varsa eti ızgara da pişirmeniz lezzet bakımından daha iyi olacaktır. Aksi durumda benim gibi tavada da pişirebilirsiniz. Eti pişmeye verdikten sonra, o pişerken biz diğer kısımları hazılıyoruz. - Öncelikle marul yapraklarını 1cm i kalınlığı geçmemek kaydıyla toplu olarak enine doğruyoruz. Bildiğimiz salataya doğranan şekilde :) - Ardından domatesimizden bir Whopper için 2 adet 7-8mm kalınlığında dilim kesiyoruz. - 1 tane büyüğünden (zaten genelde baş parmağı geçmiyor en büyüğü) Kornişon turşu alıp dilimlerin geniş olabilmesi için hafif çapraz olarak enine doğru 2-3mm kalınlığında bir whopper için 4 dilim, eğer turşu oranı çok seviyorsanız 6-7 dilim kesin. - Bir adet soğanı alın. En dıştaki kısmını kabuğuyla beraber çıkarıp atın. Daha sonra soğanı yine halkalar oluşturacak şekilde 4-5mm kalınlığında yaklaşık olarak 3-4 dilim olarak kesin. (normalde soğanlar doğrayıcıda doğranmadan evvel göbekleri çıkartılır. Ama elde kestiğimiz için ve az miktarda olduğu için buna gerek yok.) En son soğan dilimlerini halka olacak şekilde birbirinden ayrıştırın. Ortadaki küçük kısımları atabilir veya kullanabilirsiniz. - Ekmeğimiz şayet ortadan ikiye bölünmüş değilse taç kısmına birazcfık daha fazla pay vererek enine kesiyoruz. Klasik hamburger ekmeği işte :P - Eğer ekmek kızartıcınız varsa ekmeklerin iç yüzeylerinin hafif kızartılması lezzeti tetikleyecektir ;) - Hazır olan ekmeğin taç (üst) kısmına tamamını örtecek şekilde (prosedürde 21gr) mayozen eşit olarak sürülür. Hazır şişeden sıkıyorsanız daireler çizerek heryerine tercihinize de dayanarak sıkabilirsiniz. Ortalama 1-2 mm kalınlığında bir tabaka ideal olandır. - Mayozen sürülü olan taç kısmını ters olarak tutarak üstüne salatamızı koyuyoruz. (prosedürde buda 21gr'dır) - Daha sonra tezgaha bırakıp üzerine 2 adet domates dilimini (domatesin orta kısımlarından kesilmesi iyi olur) yanyana ve sığmayan kısımlar hafif üst üste gelecek şekilde yerlestirin. Tacımız hazır! - Şimdi ekmeğimizin taban kısmını alıp, güzelce pişmiş eti üzerine yerleştirelim. Bu noktada eğer mikrodalganız varsa et ve ekmeği 30sn kadar mikroya atalım. (Bu süre B.Kinglerde 8sn fakat güclü cihazlar kullanılıyor.) Asla diğer malzemelerle beraber mikrodalgada ısıtmayın! Sadece et ve ekmek!!! - Daha sonra mikrodan çıkan etin üzerine eşit olarak turşu dilimlerimizi dizelim. - Üzerine 3-4 halka eşit aralıklarla ketçap sıkalım (prosedürde 14gr) - Ardından 5-6 halka soğanı (prosedürde 14gr) olimpiyat halkaları gibi eşit olarak yerleştirelim. Taban kısmımızda hazır! - Şimdi taç ve taban kısımlarını taç kısmı ilerde olacak şekilde yan yana koyalım. - Ardından baş parmaklarımızla domatesleri dayayarak tacımızı taban kısmının üzerine ters cevirelim. - İşte karşınızda tüm ihtişamıyla bir Whopper kopyası.
Alıntıları Göster
Güncel
quote:
Orijinalden alıntı: Nemésis
Güncel
Alıntıları Göster
Tüm tarifler için: http://rapidshare.com/files/23359895/McDonalds.rar.html
quote:
Orijinalden alıntı: Nemésis
Tüm tarifler için: http://rapidshare.com/files/23359895/McDonalds.rar.html
Alıntıları Göster
nemesis herhalde burgerking te çalışmış dedikleri birebir tutuyor bende yeni girdim öğrenciyiz harçlık çıkartmak için
quote:
Orijinalden alıntı: 78erhan78
nemesis herhalde burgerking te çalışmış dedikleri birebir tutuyor bende yeni girdim öğrenciyiz harçlık çıkartmak için
Alıntıları Göster
Mesajım Bulunsun yarın denerim
quote:
Orijinalden alıntı: V.Vasquez
Mesajım Bulunsun yarın denerim
Alıntıları Göster
mesajım bulunsun
quote:
Orijinalden alıntı: Intoxicated
mesajım bulunsun
Alıntıları Göster
gece gece uplamayın şöyle konuları karnım aç
Nemesis cok güzel anlatmissin ama ayni et olmayınca tadıda pek olmuyor. bu sorunu nasil cözcez?
quote:
Orijinalden alıntı: nbaps3
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
arkadaşlar mc donaldstaki bi sos var.Hamburgerin içinde.Big macde.Böyle hardal renginde gibi sarımsı.Onu nasıl elde edebilirz.
quote:
Orijinalden alıntı: The maXz!
arkadaşlar mc donaldstaki bi sos var.Hamburgerin içinde.Big macde.Böyle hardal renginde gibi sarımsı.Onu nasıl elde edebilirz.
o sos değil sanırım özel peyniri söylüyorsun etin sıcaklığıyla peynir eriyor migroslarda o peynirden var normal kaşardan daha koyu sarı renkli
quote:
Orijinalden alıntı: wuc
quote:
Orijinalden alıntı: The maXz!
arkadaşlar mc donaldstaki bi sos var.Hamburgerin içinde.Big macde.Böyle hardal renginde gibi sarımsı.Onu nasıl elde edebilirz.
o sos değil sanırım özel peyniri söylüyorsun etin sıcaklığıyla peynir eriyor migroslarda o peynirden var normal kaşardan daha koyu sarı renkli
Alıntıları Göster
o sosun adı bin ada sosu kühne mi bir marka salata sosu olarak satıyor
yapamazssın o süper tadı veren köfte her yerde satılmıyor pınar bunlara özel tarif yapmış sadece onlara veriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: wuc
quote:
Orijinalden alıntı: The maXz!
arkadaşlar mc donaldstaki bi sos var.Hamburgerin içinde.Big macde.Böyle hardal renginde gibi sarımsı.Onu nasıl elde edebilirz.
o sos değil sanırım özel peyniri söylüyorsun etin sıcaklığıyla peynir eriyor migroslarda o peynirden var normal kaşardan daha koyu sarı renkli
onun adı big mac sos. içeriğini tam bilmiyorum paketine bakmak lazım :D öyle peynir eritmesi falan değil.
Versek ne yazar kardeş kimseden bişey saklamıyoruzz istediğin gibi girip görebilirsin
Ben MCde çalışıyorum bütün tarifleri sana versemde bişey yapamazsın o tadı yaptıkların vermez