Şimdi Ara

Mc Donalds - Burger King Tarifleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
6
Favori
46.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne zamandır canım hamburger istiyor.Bir ara konuya bakarım
  • Bence olay baharatta bitiyor. Hazır hamburger köftesiyle olmaz. Adamlar artık hangi çeşit (envai çeşit) baharatlardan koyuyorlarsa bize onların adları ve miktarları lazım. Çünkü ancak köfteyi kendimiz hazırlarsak o tada yaklaşabiliriz. Şu Steakhouse'un köfte tarifini bir bilsem...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nemésis

    Whopper :
    » Malzemeler

    1- 5" Susamlı Hamburger Ekmeği (Uno marka büyük boy hamburger ekmeği olarak büyük marketlerde satılmakta. Örn. Real)
    2- Hamburger eti. Mümkün olan en geniş ve büyük ürünü kullanmanızı öneririm. Eğer kulandığınız et oldukça inceyse 2 et kullanabilirsiniz. (double whopper gibi)
    3- Mayonez
    4- Ketçap (tercihe göre acılı veya acısız olabilir)
    5- Salata (marul ama tercihen iceberg)
    6-Domates (orta boy)
    7-Soğan (orta boy)
    8-Turşu (Kornişon-salatalık turşusu) Önerim Melis marka. Çoğu markette bulmak mümkün

    » Hazırlanışı
    - Öncelikle eğer pişirme şansınız varsa eti ızgara da pişirmeniz lezzet bakımından daha iyi olacaktır. Aksi durumda benim gibi tavada da pişirebilirsiniz. Eti pişmeye verdikten sonra, o pişerken biz diğer kısımları hazılıyoruz.
    - Öncelikle marul yapraklarını 1cm i kalınlığı geçmemek kaydıyla toplu olarak enine doğruyoruz. Bildiğimiz salataya doğranan şekilde :)
    - Ardından domatesimizden bir Whopper için 2 adet 7-8mm kalınlığında dilim kesiyoruz.
    - 1 tane büyüğünden (zaten genelde baş parmağı geçmiyor en büyüğü) Kornişon turşu alıp dilimlerin geniş olabilmesi için hafif çapraz olarak enine doğru 2-3mm kalınlığında bir whopper için 4 dilim, eğer turşu oranı çok seviyorsanız 6-7 dilim kesin.
    - Bir adet soğanı alın. En dıştaki kısmını kabuğuyla beraber çıkarıp atın. Daha sonra soğanı yine halkalar oluşturacak şekilde 4-5mm kalınlığında yaklaşık olarak 3-4 dilim olarak kesin. (normalde soğanlar doğrayıcıda doğranmadan evvel göbekleri çıkartılır. Ama elde kestiğimiz için ve az miktarda olduğu için buna gerek yok.) En son soğan dilimlerini halka olacak şekilde birbirinden ayrıştırın. Ortadaki küçük kısımları atabilir veya kullanabilirsiniz.
    - Ekmeğimiz şayet ortadan ikiye bölünmüş değilse taç kısmına birazcfık daha fazla pay vererek enine kesiyoruz. Klasik hamburger ekmeği işte :P
    - Eğer ekmek kızartıcınız varsa ekmeklerin iç yüzeylerinin hafif kızartılması lezzeti tetikleyecektir ;)
    - Hazır olan ekmeğin taç (üst) kısmına tamamını örtecek şekilde (prosedürde 21gr) mayozen eşit olarak sürülür. Hazır şişeden sıkıyorsanız daireler çizerek heryerine tercihinize de dayanarak sıkabilirsiniz. Ortalama 1-2 mm kalınlığında bir tabaka ideal olandır.
    - Mayozen sürülü olan taç kısmını ters olarak tutarak üstüne salatamızı koyuyoruz. (prosedürde buda 21gr'dır)
    - Daha sonra tezgaha bırakıp üzerine 2 adet domates dilimini (domatesin orta kısımlarından kesilmesi iyi olur) yanyana ve sığmayan kısımlar hafif üst üste gelecek şekilde yerlestirin. Tacımız hazır!
    - Şimdi ekmeğimizin taban kısmını alıp, güzelce pişmiş eti üzerine yerleştirelim. Bu noktada eğer mikrodalganız varsa et ve ekmeği 30sn kadar mikroya atalım. (Bu süre B.Kinglerde 8sn fakat güclü cihazlar kullanılıyor.) Asla diğer malzemelerle beraber mikrodalgada ısıtmayın! Sadece et ve ekmek!!!
    - Daha sonra mikrodan çıkan etin üzerine eşit olarak turşu dilimlerimizi dizelim.
    - Üzerine 3-4 halka eşit aralıklarla ketçap sıkalım (prosedürde 14gr)
    - Ardından 5-6 halka soğanı (prosedürde 14gr) olimpiyat halkaları gibi eşit olarak yerleştirelim. Taban kısmımızda hazır!
    - Şimdi taç ve taban kısımlarını taç kısmı ilerde olacak şekilde yan yana koyalım.
    - Ardından baş parmaklarımızla domatesleri dayayarak tacımızı taban kısmının üzerine ters cevirelim.
    - İşte karşınızda tüm ihtişamıyla bir Whopper kopyası.





    Bunla uğraşana kadar,veririm siparişimi yerim olur biter




  • yahu paranız yoksa alın hamburger köftesini koyun ekmeğin içine ketçap mayonez sıkıp yiyin paranız varsa kasmayın direk mekanda yiyin zaten o tadı tutturmanız zor burgerdaki..
  • Ben de denerim bir ara belki.
  • Bende yakında tek evime çıkacağım için pratikler yapmaya başladım şimdiden Malzemeler önemli değil istediğinizi koyun yazmaya gerek yokta benim farklı yaptığım şey şuydu;

    2 köfte kızartıyordum, ikisininde iki yüzü piştikten sonra kısık ateşe aldım bir köftenin üzerine 2 cheddar peynir dilimlenmiş, diğerinide üstünü örtmek için kullandım kısık ateşte döndürerek eriyene kadar pişirdim sonra geri kalan malzemeler ile birlikte muhteşem bişey çıktı ortaya.
  • niye aynı tadı yakalamaya çalışıyonuz ki

    hamburger ekmeni açın arasına 2 dilim domates 1 dilim köfte atın bide ketçap sıkın

    ohhhğğğ canım çekti lan açım zaten kahvaltı yapmadık

    edit: akşama hamburger yapıyorum uleyn



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi South Korean -- 4 Ağustos 2010; 9:37:45 >
  • Mesajım bulunsun bi denerim belki
  • Uplayalımda yeni tarifler gelsin.
  • mesajım bulunsun.
  • Sipariş verin işte ne kasıyonuz
  • Deneyen varsa tecrübelerini paylaşsın bizimle.
  • Soğan, domates ve marulu (kısacası, salata malzemesini) hazırladıktan sonra bekletin biraz. Soğanın tadı domatese geçsin.
    Köftenin tadını hallettikten sonra güzel bir detay
  • bim e git
  • whopeer hastasiyim. bazen yedikten sonra bagirsaklar hassaslasiyor :). sanirim koftesini 4-5 saat onceden pisirip bekletiyolar. musteri gelincede mikrodalgada hallediyolar. aninda sicak sicak pismiyo yani. evde kendimiz yapsak daha saglikli sanirim.
    orduevinde askerlik yaptim tadini bilirim o donmus hamburger kofteleri whoperin yerini tutmaz. yagsiz dana biftek etinden kiyma cektirip icinde sadece tuz atarak kendiniz yapsaniz daha iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques


    quote:

    Orijinalden alıntı: kornburak


    quote:

    Orijinalden alıntı: SoniX1


    quote:

    Orijinalden alıntı: taken21

    Nemesis cok güzel anlatmissin ama ayni et olmayınca tadıda pek olmuyor. bu sorunu nasil cözcez?


    kullandıkları et pınardı sanırım pınarın hazır etlerini alarak yapabilirsin



    bende özel tırlarla yurt dışından geliyor diye biliyordum bütün malzemelerini zaten ucuzluğunuda böyle sağlıyorlar etin yurt dışı fiyatı ucuz olduğundan

    Bilmiyosun bari uydurma

    hepsi Pınar Et ürünleri.Daha önce çalıştım hepsinin hazırlanışını biliyorum ama etin tadı farklı olacağı için boşuna kasma

    Dostum çok aşağılar konuşmuşsun fakat yalnızca Mc Donalds "Pınar" kullanıyor. Gerçi kullandıklarından emin olamayız, tepki çekmemek için Pınar ile isim anlaşması bile yapmış olabilirler. Burger King patateslerini bile yurt dışından temin ediyor.




  • mudur bu buna konus:
  • Bi dönem burger kingte çalışmıştım ben. Orada tarifleri herkes bilir zaten bilmeye de gerek yok asılı duruyor ancak iş tarifte bitmiyor. Benim gördüklerim etler broiler dedikleri bir makina var ona göre üretilmiş (hatta şu meşhur alevde ızgara muhabbeti yanan yağların alevi). Soğanlar su soğanı sanırım. Mayonez, ketçap ve ekmek bildiğimiz ürünlere benziyor ancak içeriğinde ufak farklılıklar var sanırım. Patates kızartma aletleri bile sıcaklığı göre süreyi hızlandırıp yavaşlatıyor. Bu yüzden hiç aynı lezzeti tutturmaya uğraşmayın, o ekipmanlar olsa bile pişirdiğiniz ürünler ekipmana uygun değilse boşuna uğraşırsınız. Ya da nicel denemeler yaparak kendi lezzetinizi yaratın. Sektöre yenilik katarsınız.




  • bu yazimin sorulariniza cevap olabilecegini tahmin ediyorum,

    Mc Donald's ve Burger King'in uretim teknikleri sir degildir. Onemli olan hammadde secimi ve makine paktidir.

    Ornegin; ekmeklerin uzerinde gordugunuz o beyaz susam bile bir Afrika ulkesinde ozel urettirilerek dunyadaki tum Mc Donald's subelerine ulastiriliyor. Patatesler tarlada ozel yetistiriliyor. Ketcap ve Mayonez'in formulu de dahil olmak uzere tum formuller standarttir.

    Bugun Turkiye'de Pinar firmasi Mc Donald's icin hamburger koftesi uretiyor olabilir ama o tarifi Pinar firmasina verende Mc Donald's firmasidir. Pinar bu kofteleri paketleyerek marketlerde satamaz, cunku Mc Donald's in verdigi hamburger prosesini sadece ve sadece kendisi icin uretmek zorunda olduguna dair iki firma arasinda ozel anlasma yapilmistir. Dunyanin her yerinde Mc Donald's icin gecerli kural da budur. Bu yuzden marketlerde Mc Donald's hamburger koftesi aramaniza gerek yok. Sandiginizin aksine hamburger koftesinin icinde sadece tuz ve karabiber bulunmaktadir. Etler sinirlerini ayirabilen ozel kiyma makinesinden gectikten sonra icine sadece tuz ve karabiber eklenerek (cok ozel kalite tuz ve karabiber) -40 C'de soklanir. Daha sonra -18 C'de saklanir.

    Calve firmasi da urettigi ketcap ve mayonezlerin formullerini Mc Donald's firmasinda almistir. Ne Calve ne Pinar ne de diger tedarikci ve ureticileri Mc Donald's dan aldigi bu formulleri kendi urunlerinde kullanamazlar.

    bu firmalarin urettikleri hamburgerleri cok begeniyor olabilirsiniz ama siz de kendi lezzetinizi yada bu firmalarinki ne benzemese bile cok lezzetli, hatta daha lezzetli hamburger yapabilirsiniz.

    ben size bir tarif vereyim;

    Hamburger koftesi icin : kasabinizdan yagli antrikot (kasabiniza yazili antrikot derseniz o anlar) isteyin ve kasabiniza sizin icin -18 C'de deepfreezede antrikotu dondurmasini rica edin. et donduktan sonra kiyma makinesinde 3 mm. aynada 2 kez ceksin. Bu kiymaya damak tadiniza gore ozellikle ve ozellikle deniz tuzu ve taze cekilmis karabiber ekleyin. ve yuvarlak olarak sekillendirin (kofteler kalin olmayacak, her kofte ortalama 80-90 gram) ve bu sekilde dondurun. Kofteyi pisirirken asla cozulmesini beklemeden donmus olarak teflon izgarada yada tavada cevirerek pisirin.

    Hamburger ekmegi icin Uno Hamburger ekmegi kullanin,

    Sogan olarak beyaz sogan kullanin. Bu soganlari ince halkalar halinde dograyin. (her ekmek icine ince 2 halka)

    Ketcap olarak Heinz markasini tercih edin. (her ekmek icine 3 damla)

    Mayonez olarak Pinar cok guzeldir. (her ekmek icine 3 damla)

    Salatalik tursunu cok ama cok ince dograyin (her ekmek icine 2 cok ince dilim)

    Yesillik olarak iceberg'i (atom salata diye de bilinir) ince ince dograyin. (az miktarda)

    Domatesi de cok ince dilimleyin sulu olmamasina dikkat edin (her ekmek icine 2 ince dilim)

    Ekmeklerin ic yuzlerini tavada hafif yakin ki hamburger koftesini ekmek arasina koydugunuzda ekmek hamur olmasin.

    ekmek icine ilk olarak Hamburger koftesini koyun, daha sonra ketcap ve mayonez, ustune domates ve sogan, en sonda iceberg.

    Cheeseburger yapmak istiyorsaniz, hambuerger koftelerini izgaradan almadan once ustune Pinar burger peyniri koyarak eritin ve bu saydigim malzemeleri sirasi ile koyun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jungle Boogie


    quote:

    Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques


    quote:

    Orijinalden alıntı: kornburak


    quote:

    Orijinalden alıntı: SoniX1


    quote:

    Orijinalden alıntı: taken21

    Nemesis cok güzel anlatmissin ama ayni et olmayınca tadıda pek olmuyor. bu sorunu nasil cözcez?


    kullandıkları et pınardı sanırım pınarın hazır etlerini alarak yapabilirsin



    bende özel tırlarla yurt dışından geliyor diye biliyordum bütün malzemelerini zaten ucuzluğunuda böyle sağlıyorlar etin yurt dışı fiyatı ucuz olduğundan

    Bilmiyosun bari uydurma

    hepsi Pınar Et ürünleri.Daha önce çalıştım hepsinin hazırlanışını biliyorum ama etin tadı farklı olacağı için boşuna kasma

    Dostum çok aşağılar konuşmuşsun fakat yalnızca Mc Donalds "Pınar" kullanıyor. Gerçi kullandıklarından emin olamayız, tepki çekmemek için Pınar ile isim anlaşması bile yapmış olabilirler. Burger King patateslerini bile yurt dışından temin ediyor.


    yok hocam burger kingin bütün malzemeleri yurt içinden temin ediliyor..




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.