Şimdi Ara

Mazota büyük zam 26.01.2014 [29 kuruş] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü, 3 Mobil
5 sn
385
Cevap
4
Favori
10.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -s-laughter

quote:

Orijinalden alıntı: xug

quote:

Orijinalden alıntı: Mirach®

Bu geceden itibaren motorinin litresine 29 kuruşluk zam geliyor.

kaynak lukoil.

Asli astari olmayan bir haber ve yalan haber kaynak felanda yok amaciniz nedir kim bu iletiyi size yazdirdi kime hizmet ediyorsunuz dogrusu anlamadim ama durust bir insan olmayi denemeye calisabilirsiniz diye dusunmekteyim .

kanka bu işte israil ya da amerikanın parmağı var gibi. Direkt olarak mirach ile iletişime geçmişler güvenli hattan

İsrail artik forumlara bile el atiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -s-laughter

2001 yılında ortalama 1 lira, 2002 yılında 1,48 lira, 2003 yılında 1,80 lira, 2004 yılında 1,98 lira, 2005 yılında 2,55 lira, 2006 yılında 2,79 lira, 2007 yılında 2,89 lira , 2008 yılında 3,21........... 2014 5,0+

çal keke çal diyelim ne diyelim, verginin %75 den %65 e düştüğünü söyleyen arkadaş kaynak sunabilir mi ?

Rakamlarinin kaynagi nedir cunki bu rakamlar alakasiz rakamlar kaldi ki ben 2009 da dizele 2.60 TL verdigimi biliyorum arkadas 2008 de 3.58 TL demis dogru olmayan bilgilerdir kaynak sunun .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: fasttornado

quote:

Orijinalden alıntı: kaan27m

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaan27m

Turkiye ekonomisi

3 bin TL gelirli memurum. Bankadan 1 milyon lira kredi aldim. Parayida kari- kizla yedim simdi odeme zamani geldi ama param yok.

Memur = ekonomiyi yonetenler
    Gelir = ulke uretimi
    Kredi= cari acik/ dis borc
    Kari- kiz = uretimi arttirmayan yatirim ( orn. Duble yol, insaat)

Hayır alakası yok. Bugün Türkiye Devletinin dış borç sorunu yoktur. Özel sektörün borç sorunu vardır. O da ilk kertede devleti ilgilendirmez. Sonrasında o sektördekiler borcunu ödeyemezse sıkıntılar ortaya çıkar, o aşamada devleti ilgilendirir.

Diğer bir durum ise, yol v.s. üretimi direk arttırmayan fakat sosyal üretim sağlayan yatırımlardır. Yolları daha efektif ve etkin yaparak, piyasaları bir birine bağlarsınız. Daha kısa ve iyi yol, daha az maliyet demektir. Daha az maliyet daha çok üretim ve kar demektir. Buda istihdam demek olur.

Senin yazdiklarin bebekere masal. Her sey cok acik tabii gormek isteyene. Devlet borcu ozel sektor borcu diye borc ayrimi masaldir. Kandirmak icin. Cunku hersey ic icedir. Ozel borc alir. Dolari ic piyasaya surer. Bu nu kamu kullanir. Gorunuste devlet borc almamistir. Gerci borcu kimin aldiginin bir onemi yoktur. Cunku cari acik veriyoruz. Sizin dediginiz cari fazla verseydik gecerli olabilirdi.

Ekonomi tahsili falan mı yaptınız? Söylediklerinizin hepsi yanlış ama madem bu kadar emin konuşuyorsunuz "kamunun" ne zaman ve ne miktarda bu parayı kullandığını söyler misiniz? Çünkü bu kadar emin konuştuğunuza göre siz de bilirsiniz ki borç alımları ilan ve ihale ile olur. Cevabı bekliyorum.

Biliyorsunuz dunyadaki tum ulkelerin dis ticaretlerinin toplami sifir olmalidir. Ancak gelin gorun ki toplam sifir cikmiyor. Cunku kayit disi ekonomi var. Turkiyede bunda ust siralarda yer aliyor. Ayrica bazi ulkeler rakamlarda maniplasyonlara gidiyor. Onun icin cok kafa yormaya gerek yok. Yok raklar mis yok ihaleymis bunlari gecin. Kaynaga bakmak yeterli o da cari acik. Cari acik veriyorsaniz borc aliyorsunuz demektir. Yatirim olarak bile gelse borc demektir. Her an satip gidebilir.

Not: bazi kosulda yazdiklarim yanlis olabilir. Ancak bunun verilerini bilmedigim icin suclanamam. Ornegin;
    1) karsiliksiz tl basiyorsak
    2) irak veya irandan petrolu beles aliyorsak ve bunu defterde harcama olarak gosteriyorsak

• Zam haberi doğruysa eğer Allah belalarını versin başka bir şey demiyorum.

Orijinalden alıntı: digiogi

Gezici ve cemaatçiler kına yakar artık :)

Kusura bakma ya
    Cevap vermediğine göre iktisat tahsiliniz yok. Ama konulardan da tamamen bihabersiniz. Cevap yazayım dedim ama neresine nasıl yazayım. Hemen hepsi yanlış. Çok kafa yoracak şeyler bunlar aksine. Çok kafa yormazsanız kaliteli ve rasyonel iktisadi tercih yapamazsınız. Tavsiyem Açıköğretimden İktisat okumanız. Kitapları gerçekten ilk öğrenenlerden için kalitelidir. AÖF diye küçümsemeyin sakın.

Ama bir tane bilgiyi düzelteyim madem hem de öğrenmiş olun; dünyada 1971 yıllarından beri yani Bretton Woods sistemi çöktüğünden, ABD doların altın karşılığını kaldırdığından beri karşılıklı para basılmıyor. O tarihten sonra resmen tüm paralar karşılıksızdır. Hiç bir karşılığı yoktur. Şuandaki paranın değeri devletin o paranın değerinin öyle olduğunu söylemesinden gelmekte. Zaten "fiat" kelimesi latincede "öyle olma gereken" anlamına gelir.

Sizlere tavsiyem bilgi sahibi olmadığınız şeyler hakkında fikir sahibi olmayın. Okuyup öğrenmek ayıp değil. İnternet gibi bir büyük bir bilgi kaynağı var. Temelden okuyup öğrenebilirsiniz. Zor şeyler de değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasttornado -- 25 Ocak 2014; 19:30:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dupp

quote:

Kusura bakma ya

AKP gitsin diye kaos yaratmaya çalışanlar, tüketmeyelim ekonomi çöksün diyenler, safsata operasyonlara destek verenler... İşte bunlar zam geldiği zaman ses çıkarmayacaklar. Hem bunları söyleyip hem auvv diye bağırıyorlarsa burada bir terslik var demektir.
  • zgn61 kullanıcısına yanıt
    Hayır,

Din Türkiye'de siyaset üstü falan değildir, bilhakis siyasetin oyuncağıdır. Din paradır, mevkiidir, adam kayırmadır. Din, özellikle de islam, bedevi kültürü ile örtüşür. Hiçbir İslam ülkesi, tarih boyunca bir adım ileri gidememiştir. Biz de bunun en iyi örneğiyiz.

Muhalefet umurumda değil, önce insan olmak önemli, ne din, ne cehape, ne akp.

Bunca sahtekarlıktan sonra hala hukuktan bahsetmek çok "manidar"

• quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen58

quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

Bu ülkeyi anlamak gerçekten zor eskiden kaç kişide araba, beyaz eşya, cep telefonu vardı şimdi olmayan kaç kişi var. İktidara kızan herkes son moda yaşıyor ama mazota benzine internete laf ediyor. Burada suç öncelikle bizde yani halkta eline 3 kuruş para geçen herkes zevkine harcıyor kimse kenara koyayım ilerde lazım olur veya ev alayım parayı değerlendireyim derdinde değil ki parayı bulan araba alıyor

evet dedemin zamanında araba yoktu ama at vardı eşek vardı.

kısaca onlarda ulaşım aracı kullanıyordu.
    artık ulaşım araçları lüks değil bu devirde

i
    h
    t
    i
    y
    a
    ççççç

Ulaşım araçları her zaman ihtiyaç ben ona bişey demiyorum ama dediğim 20 bin tleye de araba var 200 bin tlyede araba var sen asgeri ücretle daha karnını zor doyururken gidipte 10 yaşındaki çocuğuna cep telefonu kendine son model bi cep telefonu alırsan bundan sadece sen zarar görmezsin dolaylı yoldan ülkede zarar görüyo işte
    "Ben haddimi bilirim.Varsın hak kapısını kimse çalmasın, dost bildiklerimizde vefa kalmasın, varsın selamımı kimse almasın...Olmaz bir zerresi mizanda heder SEN sevdiğini ALLAH için sev yeter. " Hz Mevlana

• quote:

Orijinalden alıntı: Flowles

Bizim milletimize müstehak abi :) ben olsam mazotu 7 lira benzini 6 lira lpg yi 5 lira yaparım. Yollar arabadan geçilmiyor hala

Sanane kardesim. O senin sorunun mu ? İsteyen herkes araba alabilir. Ona uygun yolları yapmak da devletin görevidir. Ama devlet metrobus gibi mevcut yolu daha da daraltacagına ya da cezalar yagdiracagina daha guncel yollar , köprüler yapacak. Amerika ya bak adamların 3 kat lı köprüleri var genis yolları var. Ve de amerika da ki araba sayısı Türkiye nin bilmem kac katı. Biraz acın okuyun bos bos sallamayın

quote:

quote:

Kusura bakma ya

AKP gitsin diye kaos yaratmaya çalışanlar, tüketmeyelim ekonomi çöksün diyenler, safsata operasyonlara destek verenler... İşte bunlar zam geldiği zaman ses çıkarmayacaklar. Hem bunları söyleyip hem auvv diye bağırıyorlarsa burada bir terslik var demektir.

Ekonomimizin en büyük sorunlarından birinin tüketim olduğundan haberiniz var mı? Hükumetin uyguladığı ve uygulamaya çalıştığı ekonomi tedbirleriyle vatandaşı tüketmemeye sevk ettiğinden haberiniz var mı?

Senin söylediğine göre hükumette bir sorun var. Tüketmemizi istemiyorlar çünkü.

• benim sütçü bu zamdan sonra temiz 50 kuruş yakacak şehir içinde

nereye kadar gidecek bu zam

Ben olsam daha fazla yaparım zam.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

Bu ülkeyi anlamak gerçekten zor eskiden kaç kişide araba, beyaz eşya, cep telefonu vardı şimdi olmayan kaç kişi var. İktidara kızan herkes son moda yaşıyor ama mazota benzine internete laf ediyor. Burada suç öncelikle bizde yani halkta eline 3 kuruş para geçen herkes zevkine harcıyor kimse kenara koyayım ilerde lazım olur veya ev alayım parayı değerlendireyim derdinde değil ki parayı bulan araba alıyor

evet dedemin zamanında araba yoktu ama at vardı eşek vardı.

kısaca onlarda ulaşım aracı kullanıyordu.
    artık ulaşım araçları lüks değil bu devirde

i
    h
    t
    i
    y
    a
    ççççç

hhaaa unutmadan bakkaldan aldığın un, yağ, şeker, ekmek,sakız vss.. bunları artık at arabası ile taşımıyorlar..

Bizim kamyonumuz var neyin neyle taşındığını az çok biliyoruz
    "Ben haddimi bilirim.Varsın hak kapısını kimse çalmasın, dost bildiklerimizde vefa kalmasın, varsın selamımı kimse almasın...Olmaz bir zerresi mizanda heder SEN sevdiğini ALLAH için sev yeter. " Hz Mevlana

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kusura bakma ya

Ekonomimizin en büyük sorunlarından birinin tüketim olduğundan haberiniz var mı? Hükumetin uyguladığı ve uygulamaya çalıştığı ekonomi tedbirleriyle vatandaşı tüketmemeye sevk ettiğinden haberiniz var mı?

Senin söylediğine göre hükumette bir sorun var. Tüketmemizi istemiyorlar çünkü.

Gezi olayları sırasındaki "tüketmeyelim ekonomi çöksün" çağrısını görmemişsiniz sanırım üzerinde durmaya gerek yok. Bu akaryakıt artışlarının dolar kuruna bağlı olduğunu anlıyorsunuzdur umarım.

• emrebozkurt800 kullanıcısına yanıt
    Hayır,

Söyledikleriniz sizin naçizane görüşünüz olmakla birlikte katılmadığımı belirtmek istiyorum. Din düşünmektir, alçakgönüllülüktür, eşit olmaktır. Hiçbir İslam ülkesi tarih boyunca bir adım ileri gidememiştir derken sanırım dünya tarihinin en önemli imparatorluklarından biri olan Osmanlı İmparatorluğu'nu unutmuş olduğunuzu varsayıyorum.

Bunca sahtekarlıkla mücadele etmekte hukukla gerçekleşebilir. Bu aralar ülkemizde herşey "manidar"
  • Hiçbir haber sitesinde görünmüyor yanlış haber olma olasılığı yüksek.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.