Şimdi Ara

Mazot Filtresi Değişim Sıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakım tablosunda 2 yıl/30000 km yazsa da benzinli araçlardaki bujinin 2 yıldan fazla kullanılabilmesi gibi bir durum söz konusu mu? Yılda toplasanız 5000 km yapmayan bir aracımız var, en son 2 yıl önce mazot filtresi değişti. Periyodik bakım zamanı geldi, eğer zamanla değil km ile yıpranıyorsa boşuna değiştirmiş olmayalım. Bilgisi olan var mı?

Ekleme: Servis (yetkili değil) herhangi bir aksaklık görülmezse değiştirmeyiz dedi ve değiştirmedi. Sadece genel bakım yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marslan1999 -- 16 Ekim 2020; 17:27:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Mazot filtresi 2 bakımda bir değişir 2 yıl önce değiştiyse değişmeniz gerekir.Benzinli araçlardada benzin filtresi mevcut , benzinli araçlarda bujiler sökülür ve diplerine bakılır duruma göre değişir dizellerdede kızdırma bujisi vardır

• Buji örneği verme sebebim onun da 2 yıl/30000 km değişim sıklığı olmasaydı. Her ne kadar böyle belirtilse de 3 yıl da rahatlıkla kullanılıyor. Buna karşın motor yağının kilometreden bağımsız olarak 1 yılda özelliğini kaybettiği söyleniyor. Mazot filtresi hangisi mantığında, onu sormak istedim.

• mazot filtresi kolay kolay bozulmuyor, aracımda 2. bakımda değiştirmeyi unutup 4. bakımda değiştirmiştim herhangi bi sorun yapmamıştı

ekleme: 4yıl/120bin km kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 14 Ekim 2020; 20:33:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

mazot filtresi kolay kolay bozulmuyor, aracımda 2. bakımda değiştirmeyi unutup 4. bakımda değiştirmiştim herhangi bi sorun yapmamıştı

ekleme: 4yıl/120bin km kullandım.

aynen dizel araçta mazot filtresi değişim aralığı kitapçıkta 45-60 bin km yazıyor ancak 2 bakımda 1 öneriyorlar fakat illaki değiştireceksin demezler burda anahtar nokta dizel araç için kaliteli yakıt shell opet bp den alan sürekli bence kolay kolay bayii sıkıntılı vs değilse dolmaz hadi diyelim mazot içinde su var onuda uyarı veriyor yeni araçlar mazot filtresi altında biriken su kritik seviyedeyse hemen uyarı verip değiştir yada boşalt diyor mazot filtresinin dolu olup olmadığını tıkalı yada pis kirli olduğunu anlamakta mümkün değildir çünkü dışardan anlaşılmaz içinin açılıp bakılması gerekir

• Ekonomik sıkıntınız varsa 1 bakim atlayabilirsiniz.

Ben senede 10 bin km yapiyorum.
    2 bakimda yani 20 binde degisiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Hocam ekonomik açıdan da problem yok ama aptal yerine konmaktan nefret ediyorum. İki yılda yapısı bozuluyorsa seve seve değiştirelim, ama süre sınırı laf olsun diye eklendiyse de boşa masraf/israf yapmayalım diye sormak istedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Enjektör değişimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Değiştir hocam için rahat olsun. 2 yıl olmuş zaten bir yenilensin

• 2 senede bir değiştirseniz iyi olur, mazot kalitemiz rezalet zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normalde iki bakımda bir değiştirirdim, en son bakımda servisin sahibi ısrarla değiştirmememi söyledi. sebep olarak ilk 1000-1500 km düzgün filtreleme yapamadığını öne sürdü. doğrudur yanlıştır bilmiyorum ama düzgün istasyonlardan benzin alınca 40-50 bin km problem yaşanacağını düşünmüyorum. klima kullanmayan birisi olarak polen filtresini de değiştirmem. 10 bin kmde bir yağ, yağ filtresi ve hava filtresi yeterli geliyor bana.

• kardeş afganistanda yaşamıyon. euro dizel var. filtre 30-40bin km gider boşa değişirsin

• Modern benzinli araçların bujileri en az 6-8 sene, 60-80 bin km kullanılır. Hatta bazı markalarda 10 sene bile olabiliyor değişim aralığı.

• Km yapmıyorsanız gerek yok, orjinal filtre ise 5 sene ömür olarak rahat gider, gerek yok değiştirmeye.

• 1-2 yıl gider

• Dizel aracımı 30 bin km de bir değiştiriyorum mazot filtresi

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Dizel aracımı 30 bin km de bir değiştiriyorum mazot filtresi

tamam 30 binde hemfikiriz.

Senede 5 bin km yapsaydin yine 30 bini bekleyecek miydin soru burda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt neredeyse hep aynı Shell istasyonundan alınıyor ama hala bir netlik yok gibi. 1-2 yıl diyen de var gerek yok diyen de. Sanırım servisin insafına bırakacağım.
    İlk 3 yıl yetkili serviste bakımı yapıldı, araç 2015 model, 2018'de filtre değiştiğine eminim. Acaba servis de üç yılda mı değiştirdi? Eğer böyleyse zaten gerek yok. Servisi arayıp sormam lazım. Km bakımından sıkıntı yok, araba bugün bile 30000 km olmadı. Önemli olan yıl meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

tamam 30 binde hemfikiriz.

Senede 5 bin km yapsaydin yine 30 bini bekleyecek miydin soru burda.

Alıntıları Göster

Hava filtresi polen filtresi vs bunlar arabaya hiç binmesende senede 1 değişmek zorunda. Mazot filtreside 2 yılda bir değişmeli. Filtrenin içindeki kağıt zamanla özelliğini kaybeder çünkü.

Aynı şey motor yağı içinde geçerli. Senede 5 binde yapsan yağ özelliğini kaybeder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 15 Ekim 2020; 11:34:32 >
  • Yakıt filtresi yıla göre değil de km ye göre değiştirmek daha ekonomik. Bütçenizi zorlamayacaksa 2 bakımda bir değiştirin çünkü mazot aşındırıcı bir madde.

• Ev fiyatına arabalara biniyoruz, 2 bakımda bir değiştiririm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.