Şimdi Ara

Mazda Servisi neden ÇOOOK Pahalı....?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
12.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2005 Mazda 3 araca sahibiz ailemizin 2.aracı...ve 53.500 km ye geldi...

Mazda Merser Servisinde 10.000km de bir bakıma giriyor... 7 ay önce 40.000 bakımında ön balatalar ve yağlar buji ve filtreler değişti ve (750 ytl) fatura çıkarmışlardı yutkunduğumu hala hatırlıyorum işçilik saati 75 ytl idi şimdi 100ytl ye yaklaşmıştır...neysee

50.000 bakımı için merserden fiyat aldım telefondan...arka balatalar değişmesi gerekiyor ve polen filtresi ve diğer filtrelere müdahale edeceğiz şeklinde bir açıklama geldi...

ve 500 ytl tutarında bir cevap aldım....

diğer japon kullanıcı arkadaşlarda her peryodik serviste bu kadar yüklü faturayla mı çıkıyorlar acaba merak ediyorum Mazda Servis konusunda denildiği ve artık inandığım gibi çok pahalı bir şirket mi ? (Türkiye ye gelmelerine rağmen değişen hiçbirşey yok...)

Çevremdeki insanlar dış servsileri öneriyorlar bende sektör içinde tecrübem var araştırıyorum ve memnuniyet derecesi dış özel servislerde düşük arabanın içine ettiler gibi yakınmalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinite -- 14 Temmuz 2008; 17:14:40 >

• 7 ay önce 40.000 bakımında ön balatalar ve yağlar buji ve filtreler değişti ve 750 ytl mi tuttu????

Bu bana göre çok ama çok uçuk bir rakam yapılan işlemlere göre Infinite...

Ben astramı gedizler de(yetkili servis) bakıma soktugum zaman sanırım 200 küsür civarları bir para vermiştim...yapılan işlemler de sizinkiyle balata hariç aynı..yani ön balatalarda takriben 250 ytl hadi bilemediniz 300 ytl olsun...size çıkan bakım masrafı bence çok fazla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: infinite

Arkadaşlar Herkese Merhaba...

Mazda Merser Servisinde 10.000km de bir bakıma giriyor... 7 ay önce 40.000 bakımında ön balatalar ve yağlar buji ve filtreler değişti ve (750 ytl) fatura çıkarmışlardı yutkunduğumu hala hatırlıyorum işçilik saati 75 ytl idi şimdi 100ytl ye yaklaşmıştır...neysee

50.000 bakımı için merserden fiyat aldım telefondan...arka balatalar değişmesi gerekiyor ve polen filtresi ve diğer filtrelere müdahale edeceğiz şeklinde bir açıklama geldi...

diğer japon kullanıcı arkadaşlarda her peryodik serviste bu kadar yüklü faturayla mı çıkıyorlar acaba merak ediyorum Mazda Servis konusunda denildiği ve artık inandığım gibi çok pahalı bir şirket mi ? (Türkiye ye gelmelerine rağmen değişen hiçbirşey yok...)

Çevremdeki insanlar dış servsileri öneriyorlar bende sektör içinde tecrübem var araştırıyorum ve memnuniyet derecesi dış özel servislerde düşük arabanın içine ettiler gibi yakınmalar...

yok arkadaşım bütün japonlar öyle değil. ben sana 45000 bakımımı anlatayım seninkiyle aynı zaten

ön balatalar değişti diskler tornalandı, bir de standart 45000 bakımı polen filtresi yağ, hava filtresi işçilik senden bir bujilerim eksik. toplam 375 ytl idi. bu arada coltun bakımları 15000 de bir. polen fitrem 47 ytl.

mazda 3 volvo s40 ile ortak parçalar kullnıyor belki ücretlerin yüksek olmasındaki etken odur.

• anlıyorum arkadaşlar sağlam ve sorunsuz diye çok memnunuz ama şu servis zamanı gelince kara kara düşünüyorum servis gideri bu kadar fazla olmamalı diye...!!!

bu arada ön balatalar 275 lira işçilik saat ücreti 2.5 saat x 75ytl almışlardı...

Kısacası yedek parça ve servisi bir BMW bir VW kadar pahalı...keşkem golf alsaymışız bu masrafa...
  • vallahi mazda yı bilmiyorum ama ben aracımla yaklaşık 15 gün önce renault servisine gittim arabaya yapılacak işlemler belliydi yani değiştirecekleri parçaları biliyodum hava filtresi ve bujilerin değişmesi lazımdı bunuda zaten kendilerine sööledim tabi onlar o parçaları değiştirip şööle yalandan bi motorun orasına burasına bakıcaklardı bu iş için benden 130ytl istediler tabi ben orda yaptırmadım normal bi ustaya götürdüm malzemeler 27lira tuttu 10lirada ustalık parası verdim toplam 37lira
    servis istedi 130 ben verdim 37 aradaki uçuruma bak dağlara taşlara

anlıyorum arkadaşlar sağlam ve sorunsuz diye çok memnunuz ama şu servis zamanı gelince kara kara düşünüyorum servis gideri bu kadar fazla olmamalı diye...!!!

bu arada ön balatalar 275 lira işçilik saat ücreti 2.5 saat x 75ytl almışlardı...

Kısacası yedek parça ve servisi bir BMW bir VW kadar pahalı...keşkem golf alsaymışız bu masrafa...

keşke golf alsaymışız demeni anlamadım arkadaşım.

sen mazdayı servisi ucuz diyemi almıştın ki?

bence mazda 3 golften eksiği değil fazlası olan bir araçta o bakımdan

hayırlı günler.
    Daha Fazla Göster
  • Çok pahalı. Ustalara felan götürmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 14 Temmuz 2008; 20:20:08 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MZR34 -- 20 Temmuz 2008; 16:11:52 >

Orjinalden alıntı: aligfb_07

Ben bir mazda3 kullanıcısıyım arabacı gecen mersende 20.000 bin bakımına götürdüm ve 275 bin ytl ödedim ama birdaha gitmem oraya mazdayı en pahalı bakım yapan yer orası ve indirim yapmıyor bile

• Bu olay bence Mazda 'nın parçalarından çok Merser 'in tutumuyla alakalı, sonuçta mazda servisi olarak en yaygın ve büyüğü onlar ve tekel gibi çalışıyorlar. Bence araç satmaktan kazanamadığı parayı servisten çıkarmaya çalışıyor. Zaten bildiğim kadarıyla Mazda Japonya ile de aralarında hukuki bir süreç mevcut.

Dediğim gibi ben Honda 'da bi servisten 750 ytl aldığımı başka serviste 550 ye yaptırabiliyorum çeşitlilik önemli benim kanaatimce. Mazda 'nın servisleri yaygınlaşana kadar da bu fiyatlarla devam edecektir servis ücretleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: Roy

Bu olay bence Mazda 'nın parçalarından çok Merser 'in tutumuyla alakalı, sonuçta mazda servisi olarak en yaygın ve büyüğü onlar ve tekel gibi çalışıyorlar. Bence araç satmaktan kazanamadığı parayı servisten çıkarmaya çalışıyor. Zaten bildiğim kadarıyla Mazda Japonya ile de aralarında hukuki bir süreç mevcut.

Dediğim gibi ben Honda 'da bi servisten 750 ytl aldığımı başka serviste 550 ye yaptırabiliyorum çeşitlilik önemli benim kanaatimce. Mazda 'nın servisleri yaygınlaşana kadar da bu fiyatlarla devam edecektir servis ücretleri

kesinlikle bir tekel söz konusu ama bu tüketiciye bu kadar yansımamalı...mazda europe geldi diye biraz sevinme oldu ama değişen hiçbirşey yok...

Mazda Ekinci Otomotiv, tecrübeli kadrosu var mazda servisi olarak.

Tavsiye ederim. Fiyatları çok uygun gelicektir size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 15 Temmuz 2008; 9:25:21 >

Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

Esenlerde, Esenler opetin karşısından giren sokakta Adem ve Kadir usta var

Mazda Ekinci Otomotiv, tecrübeli kadrosu var mazda servisi olarak.

Tavsiye ederim. Fiyatları çok uygun gelicektir size.

Arayıp soracağım teşekkür ederim...

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Arkadaşlar Herkese Merhaba...

yok arkadaşım bütün japonlar öyle değil. ben sana 45000 bakımımı anlatayım seninkiyle aynı zaten

ön balatalar değişti diskler tornalandı, bir de standart 45000 bakımı polen filtresi yağ, hava filtresi işçilik senden bir bujilerim eksik. toplam 375 ytl idi. bu arada coltun bakımları 15000 de bir. polen fitrem 47 ytl.

mazda 3 volvo s40 ile ortak parçalar kullnıyor belki ücretlerin yüksek olmasındaki etken odur.

genelde uzak doğu araçların bakım masrafları pahalıdır, fakat bazı uzak doğu araçlarının belirli ucuz bakım periyodları sizi şaşırtmasın mesela 45.000km de 200ytl ödersiniz belkide "nekadar uygunmuş" dersiniz ama bazı kilometrelerde bakım masrafı 2 yada 3 katına çıkabiliyor, onun için bakım masrafını kilometre aralığı ile kıyaslamayın, 100.000km toplam bakım periyodu ne kadar olduğuna dikkat edersiniz bütün uzak doğu araçlarının bakım masraflarının daha pahalı olduğunu göreceksiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 15 Temmuz 2008; 13:24:12 >
    KULLANICI DENEYİMİ; Galaxy S3 / Galaxy Note 3 Neo / Galaxy Note 3 / Galaxy Note 4 / Galaxy S5 / Galaxy Note 5 / Galaxy J7 Prime / LG G2 / Apple iPad Air 2 / Galaxy Tab S / Galaxy Tab A / LG G Pad 8.3 / Samsung LeveL On / Monster Beats by Dr. Dre Tour / Bose QC25 / Bose QC15 / LG G6

• yeni corolla dizel (10bin, 30bin) bakımlar 180 ytl, (20bin, 40bin) bakımlar 300 ytl civarı diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 15 Temmuz 2008; 13:41:16 >
  • infinite gitme bence başka yerleri dene ben bir daha gitmeyi asla düşünmüyorum
    Baby, I�m your number one fan..
  • mazdalar servis konusunda çok pahalı maalesef...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.