Şimdi Ara

Mazda'nın araba satmak gibi bi derdi yok heralde (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
4.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • japon alacksanız honda ve toyota süper arkadaşlar arabalar parça bozmuyor digerlerini bilmiyorum ama bu iki marka hakaten çok güzel.

mazdaya gelirsek hakaten türkiyede çok zayıf agırlık vermemeleri çok ilginç ona keza misubishi de öyle arasıra suzuki marka otomoilller görüuorum tek tük demekki önemsemiyorlar burayı..

Adamların çizgileri belli , her zaman taktir ettiğim bi marka olmuştur. Bi şu skyactive teknolojisini yayamadılar daha , 1.6 dizel ve otomatik seçenekleri gelince satışlar başlar.

Birde mazda'nın satmama sebebi tamamen eski distribitör kaynaklı. İnsanları mazda'dan soguttular resmen.

Yoksa 90 'lı yıllar da mazda ülkemizde başarılı satışları olan bi markaydı.

Orijinalden alıntı: MEHMETXXXX

fiyatlar uygun olsa bile 2000 motor benzinli mazda 6 araca benzinin 4.60-4.65 seviyesinde olduğu bir yerde binilmez

• mazda kota uyguluyor mazdanın türkiye distrübütörü mazdadan istediği kadar araç istese de alamıyor mazda avrupa ve doğu avrupaya araç satmıyor neredeyse garip bir firma karnı tok ama çok merak ediyorum japonyada çekirdek gibi mazda mı satıyor adamın dış piyasa derdi yok bir mazda 6 çıktı ki dehşet bir şey adam koymuş 2.0 motor adamın Türkiye pazarını sallamadığı ortada. Zaten heralde 1.6 motor gibi saçma bir motoru ancak Türkiye gibi az gelişmiş ülkeler alır diyorlardır sanırım.

Orijinalden alıntı: HondAta

Mazda farklı bi marka. Öyle sıradan araçlar üretse , vw'den , toyota'dan ne farkı kalır ?

Adamların çizgileri belli , her zaman taktir ettiğim bi marka olmuştur. Bi şu skyactive teknolojisini yayamadılar daha , 1.6 dizel ve otomatik seçenekleri gelince satışlar başlar.

Birde mazda'nın satmama sebebi tamamen eski distribitör kaynaklı. İnsanları mazda'dan soguttular resmen.

Yoksa 90 'lı yıllar da mazda ülkemizde başarılı satışları olan bi markaydı.

hacı mazda şimdi iyi mi kötü mü yani hiç bir yargıya varamıyorum şasesi nasıl oynar aksamı nasıl otm şanzumanı nedir bazıları çok yakıyor filan diyor vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Anill tavsiye etmisti mazda 2 bana hanim icin

Bayiye gittim ne araba var ne test arabasi var

Ne ilgi var nede araba satma niyetleri adamlarin

Kizdim polo aldim bende

Bayiide test aracı da olsaydı da sen sonunda gidip Polo alırdın zaten Cihancım.

Bir de daha önce 5-10 kez yazmıştım, 3 daha yazayım.

Aanıl olacak Anıll değil.

Gerçi artık HondAta oldu, o da ayrı.

Abi ciddi ciddi aliyordum ama mazda 2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arabada alman veya japon alıcan almana para yetmedi japon almıştım

bende mazda 3 var 2005 diğer arabalara göre çok çok iyi
    mesela o zamanlar honda civic bakıyodum ama mazda onu döver
    antalyada herkes honda cı

alırsam 3 yeni seri yada 6 alırım artık...

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

mazda fiyatlarına bakıyorum hiçbirisi uygun değil. satış rakamlarına bakıyorum çok düşük seviyede. ikinci el alanda satanda yok gibi bişey. mazda türkiye pazarında sanki öylesine gelmiş gibi bi izlenim var. sırf türkiyede araba bayisi açalımda satmasakta olur demişler sanki. hiç mi kampanya yapılmaz. fiyatlar desen yüksek. adamların araba satmak için hiç bi çabası yok. resmen mazda türkiye uyuyor durumda.

2007 model mazda 3 alıyorduk anlaşmıştık. Arabayı teste götürürken farkettim arka zerotları en ufak kasiste bile gacır gucur ediyordu. Vazgeçtik almaktan. Olan 50 liraya oldu 27 bin vermektense. Yani mazdanın sorunsuz olduğunu duyduk da almayı denedik. İlk karşılaşmamızda sorunla karşılaştık.

Benim bildiğim arkada z rotu olmaz. Kaldı ki mazda kötü araç değildir ama gerçekten Türkiye piysasasında bir salmışlığı var, satarsa Ekime satmazsa Kasıma mantığı sanırım :)

• 90 yıllardaki uygun fiyatlı satış stratejisine geri dönmeleri şart. O zaman 323, 626 gibi araçlar güzel satıyordu.
  • Mazda genel olarak bir satis pazarlama politikasi sorunu var. Sadece Turkiye'ye ozgu degil bu durum. Tum dunyada oyle.

Mesela Mazda 3'un yaninda Toyota Corolla'ya araba diye binmem ben. Ama gel gor ku tum dunyada Corrolla satislari cok daha fazla.

Keza, Mazda 6 Toyota Camry'den cok daha iyi bir arac. Ama ABD'de Camry peynir ekmek gibi satarken Mazda 6 az satiliyor

Orijinalden alıntı: gOkO

quote:

quote:

mazda fiyatlarına bakıyorum hiçbirisi uygun değil. satış rakamlarına bakıyorum çok düşük seviyede. ikinci el alanda satanda yok gibi bişey. mazda türkiye pazarında sanki öylesine gelmiş gibi bi izlenim var. sırf türkiyede araba bayisi açalımda satmasakta olur demişler sanki. hiç mi kampanya yapılmaz. fiyatlar desen yüksek. adamların araba satmak için hiç bi çabası yok. resmen mazda türkiye uyuyor durumda.

2007 model mazda 3 alıyorduk anlaşmıştık. Arabayı teste götürürken farkettim arka zerotları en ufak kasiste bile gacır gucur ediyordu. Vazgeçtik almaktan. Olan 50 liraya oldu 27 bin vermektense. Yani mazdanın sorunsuz olduğunu duyduk da almayı denedik. İlk karşılaşmamızda sorunla karşılaştık.

Benim bildiğim arkada z rotu olmaz. Kaldı ki mazda kötü araç değildir ama gerçekten Türkiye piysasasında bir salmışlığı var, satarsa Ekime satmazsa Kasıma mantığı sanırım :)

Satmaya çalışan adam 2 gün sonra aradı gelin alın yaptırdım diye z rot dan söz etti. Tabi biz yine almadık sorunun ne olduğu belli değil çünkü. Arabanın arka amörtisörleri en ufak harekette gacır gucur sinir bir ses çıkarıyordu. Yani araba kötü değil. Beğendik de almaya karar verdik. Ama o arkadaki ses düzelmez gibi geldi bize.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

quote:

quote:

Satmaya çalışan adam 2 gün sonra aradı gelin alın yaptırdım diye z rot dan söz etti. Tabi biz yine almadık sorunun ne olduğu belli değil çünkü. Arabanın arka amörtisörleri en ufak harekette gacır gucur sinir bir ses çıkarıyordu. Yani araba kötü değil. Beğendik de almaya karar verdik. Ama o arkadaki ses düzelmez gibi geldi bize.

Arka dingil burçlarından gelir ses büyük ihtimalle, yanlış söylemiş olmalı.En fazla 150 Tl lik masrafı olur o sesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

quote:

quote:

quote:

quote:

Profilini göremiyorum ki göstereyim

benim profilimi incelemek yerine daha faydalı şeylerle vaktini değerlendir boş yere zamanını harcama

Senin profilinle işim yok zaten,göster dedin bende profilinden açtığın konulara bakmak istedim ama gizlemişsin olay bu,senin kadar vakti boş beleş biri değilim ne işim olur seninle

kimin vaktinin boş beleş olduğu belli oluyor. sen kimsin bilmem etmem. nickini bile ilk kez gördüm. ama sen benim forumda hangi konuları açtığıma kadar ezberlemişsin.

Eh öyle tabi her konuda iğrenç avatarını ve nickini görmeye alıştık

senin avatarın daha iğrençmiş şimdi dikkat ettimde

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

Size ne?

Sizi geren bir durum mu var? Hisseniz mi var? Bayiniz mi var?

forumda her firma ile ilgili her konu açana hissen mi var bayin mi var diye soruyomusun?

• Mazda 3 dışında alınası bir arabası yok bana göre. Üstelik onun bile ikinci eli pahalı.

Adamlar skyactiv motorlu CX-5 çıkardı; Rusya'da, Avrupa'da, Amerika'da o kadar çok sipariş aldılar ki o motorun üretimi 2 katına çıkarmak zorunda kaldılar. Bayi ağını oturtmuş, saçma salak vergi sistemi olmayan ülkelerde ferah ferah satmak varken... TR gibi üçüncü dünya ülkesinde bile yer almayan yüksek vergi rakamlarına sahip bir ülkede niye satmaya çalışsın ki abi, niye uğraşsın ki...

Sırf Türkiye için 1.6 dizel, otomatik vites Mazda 6 getirse kaç tane satacak? 300-500 yoksa 1-2 Bin mi? Adamlar yılda sadece CX-5'lerden 240 Bin adet üretiyor ve zaten kapış kapış gidiyor.

Özetle adamlar zaten son limitte üretim yapıyorlar. Fabrikaları tam vardiya çalışıyorken tutup TR gibi küçücük bir pazar için yeni motor seçenekleri geliştirmezler.

Türkiye'de satacakları 2-3 bin araç içinde hayatta değişiklik yapmazlar...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.