Şimdi Ara

Mazda 6 ile Yola Devam (Wagon) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
3
Favori
8.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Analitik zekaya sahip, toplum denilen kalabalıklar tarafından söylentilerle güdülemeyecek özgüvene sahip insan nasıl kendini belli ediyor.., çok güzel bir araba aldınız, çok doğru bir seçim yaptınız. Gerek motor olarak gerek şanzıman olarak, en doğru tercihlerden birini yaptınız.

Uzun yıllar kazasız belasız, güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etusch

Demekki vw Türkiye bile pek ihtimal vermemiş satılacağına. Adamları bi sen şaşırtmışsın Antalyadaki daha muallak
    Stamasalar da sorun değil iki sene sonra stoplarla farları yenileseler yine sen alırsın
    Türkçe öğrende gel koçum.

Babasının abisinin arabasını konu edip boş muhabbet edenlerle dolu burası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Bebekle 150 gittigimizi kim soyledi bebekle yada ailece gittigimiz vakit hatun kullanir benim soforlugumu begenmez.

Is seyahatlari oluyor genelde avrupa ici tek gittigim vakit evet tempomati 150-160 sabitlerim yolun durumuna isin aciliyetine gore uzun sure 200 ile gittigim de olur ki otobanin aktigi trafik hizi 120 uzeri ,hiz konusunun her zaman asli faktor oldugunu dusunmuyorum kaza durumlarinda ki bu nedenle otobanda hiz siniri yoktur , bu konu daha ziyade trafik kulturu , adabi , yolun kalitesi , egimi vs gibi bir suru etmen var isin icerisinde , 90-100 ile gitmek isteseydim ne demeye D segmenti 5 metre 2 litre arac alayim ki ? Misal 160 ile seyrediyorum sollamam bitti mecbur sag serite gecmek zorundayim sol bos olsa dahi.

Alıntıları Göster
    öncelikle hayırlı olsun diyeyim

aslında hız karşıtı biriyim ama dediğiniz şartlarda hayır olmaz diyemem :)
    devlet hız sınırı koymamışsa kimse çıkıp da şu hızlarda gidemezsin diyemez

öyle olduktan sonra niye bu arabayı alayım sözünüzde çok doğru ve mantıklı
    ama bizim ülkemizde çok garip oluyor , azami hız limitinin otobanlarda 120 km. olduğu bir ülkede 200 ve yukarısı giden araba almanın mantığını çözemiyorum ?

ha gerçi bizde orman kanunları geçeri olduğu için "istediğim hızda giderim kimse karışamaz" denilerek sorun aşılmaya çalışılıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

öncelikle hayırlı olsun diyeyim

aslında hız karşıtı biriyim ama dediğiniz şartlarda hayır olmaz diyemem :)
    devlet hız sınırı koymamışsa kimse çıkıp da şu hızlarda gidemezsin diyemez

öyle olduktan sonra niye bu arabayı alayım sözünüzde çok doğru ve mantıklı
    ama bizim ülkemizde çok garip oluyor , azami hız limitinin otobanlarda 120 km. olduğu bir ülkede 200 ve yukarısı giden araba almanın mantığını çözemiyorum ?

ha gerçi bizde orman kanunları geçeri olduğu için "istediğim hızda giderim kimse karışamaz" denilerek sorun aşılmaya çalışılıyor :)

Alıntıları Göster
    Cemil kusuruma bakma ama çok tutarsızsın.

Bir konuda

"senin anlattıkların hiçbir şekilde aşırı hız yapmaya mazeret olamaz ,senin dediğin durum her araç için geçerlidir ,misal bir anda araba sollarken motor stop edebilir ve işte zaten hız limitlerinin önemi burada ortaya çıkıyor ,arkadan gelen araçlar aşırı hızlı değilse sana çarpmadan yavaşlayabilir ama 200 km. gibi bir hızla geliyor ve son ana kadar hızını düşürmemiş birisine denk gelirsen çarpması kaçınılmaz olur "

" yokuşta 180 km. hız yapan birisi düşünün düz yolda nasıl trafik canavarıdır "

Bu yorumları yapmıştın. Ne oldu da fikrin değişti?

Sana ne olduğunu söyleyeyim. Öyle bir ülkede yetişiyoruz ki hem milli bakış açımız hem de İslami bakış açımız bizi devlet ne yaparsa yapsın haklıdır diye düşünmeye itiyor. Devletin koyduğu kanunu vicdanımızda ve aklımızda süzmüyoruz. Şimdi hıza karşıysan Almanya'da da karşı olman lazım. Almanya'daki de insan, Türkiye'deki de insan; ordaki de otomobil, burdaki de otomobil. Almanya'da 200'le kaza yapanın sağ kurtulma şansı düşük, aynı zamanda Türkiye’de de düşük. Ha dersinki Almanya'daki sürücüler daha bilinçli Türkiye'den biri çıkar derki ben hepsinden bilinçliyim.

Devletin koyduğu her kanun sorgulanamaz diye birşey yok. Alıntıladığım yorumları yaptığın konuda bir arkadaş Türkiye'deki hız limiti kanunlarının bazı yerlerde kazaya bile sebep olacağını yazmıştı. Onno usta ve Halit Bolkan gibi büyük otomobil üstadları bir videoda Türkiye'deki hız limitleri birçok yerde gereksiz derecede yavaş ve uymak mümkün değil demişlerdi. Hatta ve hatta bu hızlara uyulursa kazalar olacağını söylemişlerdi. Demekki devlet de yanlış yapabiliyormuş. Bu kadar şeyi niye yazdım. Meşruiyete göre karar vereceksek vicdanımız ve aklımız ne işe yarıyor. Devlet dediğimiz şey bir takım insanlar tarafından idare edilen bir kurum. Bu insanlar hata yapabilirler ve birşeyleri yanlış yapabilirler. Biz vatandaş olarak bu yanlışları veya doğruları akıl ve vicdan süzgecimizden geçirip karşı çıkmalıyız veya desteklemeliyiz. Ama devletin her dediğini ilahi bir emir gibi sorgusuz sualsiz kabul etmek çok çok tehlikeli.

Umarım bu yazımı yanlış anlamazsın. Amacım ders vermek yada ayar vermek değil. Bir kişiyi bile kendimce vicdanı ile başbaşa bırakabilirsem ne mutlu bana. İyi geceler dilerim.

Konu linki :https://forum.donanimhaber.com/180-le-yokus-tirmanan-atmosferik--135027430-6

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Cemil kusuruma bakma ama çok tutarsızsın.

Bir konuda

"senin anlattıkların hiçbir şekilde aşırı hız yapmaya mazeret olamaz ,senin dediğin durum her araç için geçerlidir ,misal bir anda araba sollarken motor stop edebilir ve işte zaten hız limitlerinin önemi burada ortaya çıkıyor ,arkadan gelen araçlar aşırı hızlı değilse sana çarpmadan yavaşlayabilir ama 200 km. gibi bir hızla geliyor ve son ana kadar hızını düşürmemiş birisine denk gelirsen çarpması kaçınılmaz olur "

" yokuşta 180 km. hız yapan birisi düşünün düz yolda nasıl trafik canavarıdır "

Bu yorumları yapmıştın. Ne oldu da fikrin değişti?

Sana ne olduğunu söyleyeyim. Öyle bir ülkede yetişiyoruz ki hem milli bakış açımız hem de İslami bakış açımız bizi devlet ne yaparsa yapsın haklıdır diye düşünmeye itiyor. Devletin koyduğu kanunu vicdanımızda ve aklımızda süzmüyoruz. Şimdi hıza karşıysan Almanya'da da karşı olman lazım. Almanya'daki de insan, Türkiye'deki de insan; ordaki de otomobil, burdaki de otomobil. Almanya'da 200'le kaza yapanın sağ kurtulma şansı düşük, aynı zamanda Türkiye’de de düşük. Ha dersinki Almanya'daki sürücüler daha bilinçli Türkiye'den biri çıkar derki ben hepsinden bilinçliyim.

Devletin koyduğu her kanun sorgulanamaz diye birşey yok. Alıntıladığım yorumları yaptığın konuda bir arkadaş Türkiye'deki hız limiti kanunlarının bazı yerlerde kazaya bile sebep olacağını yazmıştı. Onno usta ve Halit Bolkan gibi büyük otomobil üstadları bir videoda Türkiye'deki hız limitleri birçok yerde gereksiz derecede yavaş ve uymak mümkün değil demişlerdi. Hatta ve hatta bu hızlara uyulursa kazalar olacağını söylemişlerdi. Demekki devlet de yanlış yapabiliyormuş. Bu kadar şeyi niye yazdım. Meşruiyete göre karar vereceksek vicdanımız ve aklımız ne işe yarıyor. Devlet dediğimiz şey bir takım insanlar tarafından idare edilen bir kurum. Bu insanlar hata yapabilirler ve birşeyleri yanlış yapabilirler. Biz vatandaş olarak bu yanlışları veya doğruları akıl ve vicdan süzgecimizden geçirip karşı çıkmalıyız veya desteklemeliyiz. Ama devletin her dediğini ilahi bir emir gibi sorgusuz sualsiz kabul etmek çok çok tehlikeli.

Umarım bu yazımı yanlış anlamazsın. Amacım ders vermek yada ayar vermek değil. Bir kişiyi bile kendimce vicdanı ile başbaşa bırakabilirsem ne mutlu bana. İyi geceler dilerim.

Konu linki :https://forum.donanimhaber.com/180-le-yokus-tirmanan-atmosferik--135027430-6

Alıntıları Göster
    tutarsız falan değil ama zorlarsan bir şeyler çıkartabilirsin (zorluyorsun zaten)

evet hız limitleri dışında aşırı hız yapmanın mazereti olamaz (fikrim değişmedi)
    ancak arkadaş başka bir ülke için söylemiş ve orada hız sınırı olmadığını söylüyor ,devlet izin verince vatandaş yapamazsın diyebilir mi ?
    üstelik onların otobanları ile bizimkiler aynı değil ,bizdekiler duble yolun 3 şeritlisi denilebilir ,çoğu yerde acayip virajlar var istesen de oralarda aşırı hızlı gidemiyorsun ,çoğu yerinde 150-160 bile fazla geliyor ,kamyonlar çok düşük hızlarla birbirlerini solluyor vs.vs.

senin söylediğin elma ile armut karşılaştırması gibi bir şey olmuş ,onun için zaten kusura falan bakmam
    birde bana vicdan falan diyenlere bak :)

ne yani devlete karşı mı geleceğiz ,yok sen hız limiti koymak zorundasın falan mı diyeceğiz ,yok artık daha neler
    devlet hata yaparsa bundan vatandaş sorumlu tutulamaz (yanlış kanun çıkartmış olsa dahi) ,izin verilen hakkındır ,verilmeyen hakkın değildir
    yanlış olduğunu düşünüyorsan gerekli mercilere başvuru yaparsın (diğer türlüsü orman kanunları olur)

burası Türkiye ve siz buranın kanunlarına bakacaksınız ,diğer ülkelerde olan uygulamalar bizi ilgilendirmez
    180 km. hızla yokuş çıkan birisi evet bu ülkede trafik canavarıdır (fikirlerim hiç değişmedi ve değişmeyecek)
    adamlar ona göre yol yapmış ve limit koymamış ,bizdekiler öyle mi ?

ha bizimkilerde hız limitlerini kaldırırsa o zaman bende bir şey diyemem ve araç kullanırken ona göre kullanmaya çalışırım (yani orta şeritte 120 ile giderim kimse karışamaz deme hakkım da olamaz)

bu tür sorunları bana çatarak çözemezsiniz ,varsa bir itirazınız yetkili mercilere yapıp düzeltilmesini sağlayacaksınız ve ondan sonra ben şu hızlarda giderim kimse karışamaz deme hakkınız olur (hiç heveslenmeyin bizim bu yollarımızda hiçbir zaman sınırsız kullanım olmayacaktır ,olmayanı konuşmak bile saçma)

• Forumun laneti yine vukuu buldu

Bizim hanim maalesef arabayi vurmus , artik kaskodan yapilacak

Mazda 6 ile Yola Devam (Wagon)

Ne yalan soyleyeyim biraz moralim bozulmadi degil fakat elden birsey gelmiyor.
  • Geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2,0 atmosferik otomatik ne kadar içiyor
  • quote:

Evet yurtdisi hatta daha once de yazmistim Volvo'nun avrupa merkezinde Bilisim departmaninda calisiyorum , isimiz de otomotiv sektoru yani.

Alıntıları Göster
    Hocam VAG falan yazmissin ben de diyorum Turkiyede neden 2.0 atmosferik arac almis:) Simdi mantikli geldi.
    Ama Volvoda calisip neden Mazda? Calisan indirimi falan yok muydu?
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Tsi tüketim konusunda 1.2 tsi polosundan daha az yakıyor demişti :)
  • quote:

Forumun laneti yine vukuu buldu

Bizim hanim maalesef arabayi vurmus , artik kaskodan yapilacak

Ne yalan soyleyeyim biraz moralim bozulmadi degil fakat elden birsey gelmiyor.
    Geçmiş olsun. Ayni nedenden arabadan konuşmaya bile çekiniyorum bazen. Şurası şöyle diyorsun o zamana kadar olmayan şey başına geliveriyor. Forum + güncel hayat.

• Tesekkurler arkadaslar valla sakinan goze cop batarmis , hasar buyuk degil ama her gordugumde moral bozuluyor.

2.0 Atmosferik + otomatik agir trafikte yani gercek sehir ici dur kalkli, beklemeli gazi pek oksamadan 9 tuketiyor , turbo motorlar gibi tuketim birden firlamiyor daha stabil , fakat gaz pedalini yumurta gibi oksayip sagdan inim inim gidilirsede 1-1.5 litre yakit ekonomisi saglanabilir belki Sehir disi keza 120 uzeri suratlerde 7-8 arasi tuketiyor , sabredip 100 ile sabit sagdan , tir arkalarina saklanarak gidilirse 6 litre icten bile degil

Volvo'nun calisanina indirimi yok kaldi ki Volvo Cars operasyonlari farkli,bizden bagimsiz, Volvo kendi bunyesinde sadece TIR,kepce,vinc,penta bot tekne motorlari vs..mevcut. Acik konusmak gerekirse kombi yada SUV bakiyordum , param V60 yada xc60 almaya yetmedi o nedenle Mazda aldim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.