Şimdi Ara

Mazda 323 genel bilgi lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhabalar ve hayırlı Ramazanlar.Dün 1993 model mazda 323 sedan marka araç aldım.Araba özellikleri bakımından çok iyi fiyatı ise 7500 TL.hidrolik direksiyon, 4cam otomatik, merkezi kilit, elektrikli dikiz aynaları ve 4 lastk ve jant 0 olarak aldım.Komple boyalı araç sonuçta 22 yaşındayken.Bu araç fiyatı için aldım açıkçası yakıt ve parça durumu nedir bulunurmuş?Ben eskişehirde yaşıyorum.Bakıma sokucam aracı internette bakım için bilgi ve yağ bakım seti bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Parçası büyük şehirlerde boldur..Ve ucuzdur...Viraj demirini kontrol ettirin..bu araçlarda hastalıktır..Kırabiliyor..Yüksek hızlarda sadece biraz gezme yapar..Yakıt olarak gerekli ayarlar yapıldıktan sonra şehir içi 25-26 kuruş belki daha az , şehirler arası 23-25 kuruş arası yakmakta..Belki sizinki daha az yakacaktır..

Buji : Ngk BKR5E

Yağ : 10-40 kullanınız..Elf'in 10 - 40 moligrafı mevcut..Aracın sesi bile değişiyor..

Motorda şıkırtı varsa subap ayarlarına baktırın..10.000 km de bir bakılmalıdır...Lifterli olma durumunda bu ayarı yaptırmanıza gerek yoktur..Lifterli değil ise sentil aralıklarına göre yapılmalıdır..Yanlış hatırlamıyorsam sıcak motorda 30 liferdir..

Kapılar, parklar ve gösterge ampulleri T10 dur..Aracınızın rot , ayarlarını kontrol ettiriniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.Canky

Parçası büyük şehirlerde boldur..Ve ucuzdur...Viraj demirini kontrol ettirin..bu araçlarda hastalıktır..Kırabiliyor..Yüksek hızlarda sadece biraz gezme yapar..Yakıt olarak gerekli ayarlar yapıldıktan sonra şehir içi 25-26 kuruş belki daha az , şehirler arası 23-25 kuruş arası yakmakta..Belki sizinki daha az yakacaktır..

Buji : Ngk BKR5E

Yağ : 10-40 kullanınız..Elf'in 10 - 40 moligrafı mevcut..Aracın sesi bile değişiyor..

Motorda şıkırtı varsa subap ayarlarına baktırın..10.000 km de bir bakılmalıdır...Lifterli olma durumunda bu ayarı yaptırmanıza gerek yoktur..Lifterli değil ise sentil aralıklarına göre yapılmalıdır..Yanlış hatırlamıyorsam sıcak motorda 30 liferdir..

Kapılar, parklar ve gösterge ampulleri T10 dur..Aracınızın rot , ayarlarını kontrol ettiriniz..

Çok teşekkürler sağolsun.Bu fiyat aralığında uno alıcaktım şans eseri mazdalara takıldı ve de aldık çok şükür.Aracın motorunu gösterdiğinde ki 290000 kmde araç unoyu 10 defa cebinden çıkartır dedi usta.Sonra kaporta ustasiına gösterdim oda aynı şeyi söyledi.Bilmem doğrumudur?

• Bu arada bu aracı kullanıyorsunuz herhalde?

• Ende düşünüyorumda temizlerine 10 bin tlden asagi istemiyorlar.7500 a bulsam dusunmeden alirim. Hayirli olsun gule gule kullanin

• bakımı çok ucuz parçası bol ve ucuzdur. Mutlaka bilen bir jaoncu usta bulmalısın yoksa ustayım diye geçinenler sağlam arabanı bozarlar. Yağına suyuna dikkat et zaten arıza yapmaz kolay kolay. Alt kısım çürüdüyse zemine 500-600 masraf yapıp bikaç işlem yapıyorlar zift vb bakım yapılabilir. Yaşı dolayısıyla bunlar normal. Onun dısında sıfır arabalara taş çıkartır mazda sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

Ende düşünüyorumda temizlerine 10 bin tlden asagi istemiyorlar.7500 a bulsam dusunmeden alirim. Hayirli olsun gule gule kullanin

Ocam satan arkadaş çok fena paraya sıkışmış ondan aldım bu fiyata.Aracın bakımını yaptırıcan şimdi usta arıyorum.Günlerini ve özellikle triger kayışına baktırıcam.Fiyat olarak iyimi diyorsunuz şimdi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2011 toyota yaris hakkında bilgi
    15 yıl önce açıldı
    HONDA CRV HAKKINDA BİLGİ
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Araç budur...Allah sizlere daha iyisini nasip etsin
     Mazda 323 genel bilgi lütfen... Mazda 323 genel bilgi lütfen...

• Güzel araçlardır..2kez alıp kullandım onardım vs..aşağıda bir sattığım mazdaya yaptığım şeylerle ilgili konum var belki yardımcı olur

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=105395466&p=1#105395466

• o fiyatlara almayı düşüneceğim tek araba olurdu herhalde, güzel seçim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o fiyatlara alınabilecek en iyi araçlardan birisi benim hatcback yukarı açılır farlıları hoşuma gidiyor hayırlı olsun güle güle kullanın
  • Merhaba hocam hayırlı olsun aracınız. Biz de ailemiz için geçen sene 92 modelini aldık sedan. 3. sahibinden almıştım aracı bakımları yapılmış hep ben de 10 bin bakımı için 220 tl ödedim. Bujiler yağ filtreler falan değişti. Benim aracım da 291bin kmde şuan. Bu fiyata binebilceğiniz en konforlu araca biniyorsunuz. Motorda yağ eksiltme durumu olmaz ise ağız tadıyla binersiniz araca. Size bikaç ufak tavsiyede bulunayım. Cam otomatikleri için silikon sprey uygulayın fitillere. Hareketi kolaylaşıyor. Aracı haftada bir en az 30 km benzinde kullanın. Ve sık sık yağını suyunu kontrol edin. Bir süre sonra aracı tanıyacaksınız zaten. Hayırlı olsun tekrar kazasız belasız kullanın inşallah.
  • quote:

Güzel araçlardır..2kez alıp kullandım onardım vs..aşağıda bir sattığım mazdaya yaptığım şeylerle ilgili konum var belki yardımcı olur

Kardeşim eline emeğine sağlık yazını baştan aşağı sonuna kadar merakla okudum.Bende aracın motorunu yıkayıp yıkatmama konusunda düşünüyordum ki derdime derman oldun.Sadece suylamı yıkattın yoksa parlatıcı yada yağ çözdürücü kullandınmı?Motoru yıkanırken herhangi bir yeri kapattınızmı?Gösterge lerin lambasını nasıl değiştiriniz?Ve led olarak ne kullandınız?Birde yapılardaki lambaların dışındaki plastikler kırılmış onları eskişehirden temin edebilirsiniz?Aracın bakıma verdim yağ filtr değişimi triger seti değişimi bujiler fren balatalarinin değişimi vites kutusu yağ kontrolü 700 lira tuttu?sizce normalmi?yaptırayımmı başka üremi sorayım?Cevapların benim için çok değerli olacak.Şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ıslıadam

Merhaba hocam hayırlı olsun aracınız. Biz de ailemiz için geçen sene 92 modelini aldık sedan. 3. sahibinden almıştım aracı bakımları yapılmış hep ben de 10 bin bakımı için 220 tl ödedim. Bujiler yağ filtreler falan değişti. Benim aracım da 291bin kmde şuan. Bu fiyata binebilceğiniz en konforlu araca biniyorsunuz. Motorda yağ eksiltme durumu olmaz ise ağız tadıyla binersiniz araca. Size bikaç ufak tavsiyede bulunayım. Cam otomatikleri için silikon sprey uygulayın fitillere. Hareketi kolaylaşıyor. Aracı haftada bir en az 30 km benzinde kullanın. Ve sık sık yağını suyunu kontrol edin. Bir süre sonra aracı tanıyacaksınız zaten. Hayırlı olsun tekrar kazasız belasız kullanın inşallah.

Hocam mesajını okudum teşekkür ederim. Silikon sprey dediğimiz şey ne oluyor ve nereye çıkıyoruz?Bu arada sadece şoför kapısı çamı çalışmıyor diğer 3 ne kumanda EDEBİLİYORUM sizce nedir problem?

• Bozuk türkçe için özür diliyorum bu akıllı telle anca bu kadar yazabiliyorum

• Dun actigim bir konu var hocam . Ayni paraya babama 626 alalim dedim gitti teneke kutusu fiat uno yu aldi . Sizi tebrik ediyorum ,. Arabadan anliyorsunuz . O paraya binilecek en iyi arabaya bindignizi unutmayin . Hayirli olsun kazasiz belasiz insAllah . Keske bizde dandik uno yerine kaliteli bi mazda alsaydik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crank06

Dun actigim bir konu var hocam . Ayni paraya babama 626 alalim dedim gitti teneke kutusu fiat uno yu aldi . Sizi tebrik ediyorum ,. Arabadan anliyorsunuz . O paraya binilecek en iyi arabaya bindignizi unutmayin . Hayirli olsun kazasiz belasiz insAllah . Keske bizde dandik uno yerine kaliteli bi mazda alsaydik

Hayırlısı olsun.Çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

quote:

Güzel araçlardır..2kez alıp kullandım onardım vs..aşağıda bir sattığım mazdaya yaptığım şeylerle ilgili konum var belki yardımcı olur

Kardeşim eline emeğine sağlık yazını baştan aşağı sonuna kadar merakla okudum.Bende aracın motorunu yıkayıp yıkatmama konusunda düşünüyordum ki derdime derman oldun.Sadece suylamı yıkattın yoksa parlatıcı yada yağ çözdürücü kullandınmı?Motoru yıkanırken herhangi bir yeri kapattınızmı?Gösterge lerin lambasını nasıl değiştiriniz?Ve led olarak ne kullandınız?Birde yapılardaki lambaların dışındaki plastikler kırılmış onları eskişehirden temin edebilirsiniz?Aracın bakıma verdim yağ filtr değişimi triger seti değişimi bujiler fren balatalarinin değişimi vites kutusu yağ kontrolü 700 lira tuttu?sizce normalmi?yaptırayımmı başka üremi sorayım?Cevapların benim için çok değerli olacak.Şimdiden teşekkürler

motoru yıkatırken yıkamacı arkadaş temizleme sıvısı sıktı..daha sonra suyla yıkadı ve yıkadıktan sonra bütün ateşleme kablolarının içine hava tuttu..Ne olur ne olmaz siz distiribütörü kapatın..En son parlatıcı sıktı..

Gösterge ampullerini bildiğimiz normal 5w lık dipsiz kullandım..Gösterge ampuellerini sökmeden önce elinizi arkaya uzatın..ulaşabilirseniz ordan değiştirin..Ha öyle yapamam derseniz ilk önce direksiyonun altındaki 3 adet cıvatayı çıkartıp direksiyonun üst koruma kapağını alın..daha sonra gösterge çıtasının aşağısında bulunan 2 adet cıvatayı çıkartın..daha sonra gösterge çıtasında bulunan 2 cıvatayıda sökün..daha sonra çıtayı kırmadan ince bir şeyle çook hafif kanırın ve kendinize doğru çekin..elektrikli ayna , flaşör ve digital saatin soketlerini çıkartın ve çıtayı alınız..daha sonra gösterge panelinin 3 adet cıvatasını sökün ve göstergenin arkasında bulunan km telini arkadan ulaşın ve sökmeye çalışın..sökemezseniz eliniz ile ampullerin o yuvalarını elinizle döndürün ve teker teker değiştirin..sonra çıtaları vs geri takınız..

Kapılardaki plastikleri..bilemiyorum..facebook taki mazda 323 grubuna bir sorun belki yardımcı olurlar..fiyat olarak başka yere sorunuz..700 çok..işçilik kaç tl ?

• Mesajınız için teşekkürler. İnşallah yapabilirim.Bizim usta biraz abartti bugün parça treni.comda malzemelerin fiyatına baktım değiştirilen şeylerin fiyatlarına bakın

• Üzerine check attıklarımı yaptırmak istiyorum.
     Mazda 323 genel bilgi lütfen...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.