Şimdi Ara

mazda 3 ün lpg ile arası nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni skyactive motorlara lpg uygulanabiliyor mu? bağlayan var mı ? lpg ile arası nasıl bilgisi olanların yazılarını keyifle okuyacağım..

• Yapmayın arkadaşlar güzelim arabaları mındar etmeyin, lpg li honda al odaha uyumlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Yapmayın arkadaşlar güzelim arabaları mındar etmeyin, lpg li honda al odaha uyumlu.

soruyu ben mi doğru soramadım siz mi yanlış anladınız? ben bi araç alayım lpg li olsunda ne olsun demedim ki? zaten lpg li honda aracım var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 11 Nisan 2015; 11:17:05 >
  • Hocam istanbulda mazda marka araba görmedim hiç, alan varsada lpg taktırmayı düşünen olduğunu sanmam.
    bazen ferrari bile görüyoruzda mazda varmı sahiden.

• Mazda'yı kullanan yok ki lpg ile arasını bilen olsun.Anca överler Mazda 3 al Mazda 6 gördüm dibim düştü diye sonra Passata sıraya girerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

yeni skyactive motorlara lpg uygulanabiliyor mu? bağlayan var mı ? lpg ile arası nasıl bilgisi olanların yazılarını keyifle okuyacağım..

Sky activ motorda sıkıştırma fazla olduğu için her kit uymuyor. Eğer yaptırmak isterseniz 6-7 bin Lira fiyatı var.

• Mazda 3 Sky-activ G motorlara 14:1 gibi yüksek bir sıkıştırma olduğu için lpg gibi yanıcılığı daha yüksek olan yakıt ile vuruntu sebebi ayrıca bu motorda direk yanma odasına direkt enjeksiyon olduğu için lpg uyumu mevcut değil. Ki piezo enjektörleri çok yüksek basınçlarda çalışıyor lpg demek enjektör eritmek demek. Ancak Mazda yeni nesil Sky-activ motorlarda hem benzin hem CNG çalışacak şekilde geliştirdi. Ülkemizde de CNG binek için yasak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğrudan uyumlu değilse bile sıvılaştırılmış lpg kitleri ile uyumlu hale getirilir.

Yalnız piyasada az olduğundan lpg ustasının bir makine mühendisi tarafından yeni proje çizimi yaptırması gerekir ki bu da fazladan maliyet demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

yeni skyactive motorlara lpg uygulanabiliyor mu? bağlayan var mı ? lpg ile arası nasıl bilgisi olanların yazılarını keyifle okuyacağım..

mazda servisleri skyactive motorlara lpg tavsiye etmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Mazda 3 Sky-activ G motorlara 14:1 gibi yüksek bir sıkıştırma olduğu için lpg gibi yanıcılığı daha yüksek olan yakıt ile vuruntu sebebi ayrıca bu motorda direk yanma odasına direkt enjeksiyon olduğu için lpg uyumu mevcut değil. Ki piezo enjektörleri çok yüksek basınçlarda çalışıyor lpg demek enjektör eritmek demek. Ancak Mazda yeni nesil Sky-activ motorlarda hem benzin hem CNG çalışacak şekilde geliştirdi. Ülkemizde de CNG binek için yasak.

lpg sıkıştırma oranı yuksek motorda daha fazla verim verebilir, zira lpg nin oktan sayısı benzinden daha yuksektir yani, benzindan daha fazla sıkıştırılabilir, benzinin vuruntu yapmadığı bir oranda asla vuruntu yapmaz, enjektörlerin yanma olayı ne alaka? sıvı sistem takılsa zaten sıvı lpg aracın enjektöründen püskürtülür buda benzine oranla çok daha soğuk enjektör ısısı demektir,

benim kafamı tek kurcalayan lpg de benzine göre oluşan daha fazla sıcaklık bu motorlarda subaplara zarar verir mi? ayrıca prins in aracın kendi enektörlerinden çalışan sistemi prins liqui max bu araca uyuyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Mazda'yı kullanan yok ki lpg ile arasını bilen olsun.Anca överler Mazda 3 al Mazda 6 gördüm dibim düştü diye sonra Passata sıraya girerler.

dediğine aynen katılıyorum bizim insanımız tutulmayan markaları överde över. Ama kendisi almaz
  • http://en.m.wikipedia.org/wiki/SkyActiv

Bakiniz sky activ g ye

Direkt enjeksiyon.

Yani herseyden once sirali sistemler(1600 luk kitler)olmaz

5000 tl civari olan direkt enjeksiyon kitleri ile sans denenebilir

İsinin zarar verme olasiligi ise yuksek

Gordugunuz uzere motor bilesenlerinin(silindir blogu ve kafasi aluminyum)isi mukavemeti lpgye dayaniklilikta soru isareti

Zira piyasadaki uyumlu araclar,sorun cikmaz denen motorlarda bunlar genelde celik oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bazen ferrari bile görüyoruzda mazda varmı sahiden.

mercedes s class yeni kasayı kum gibi görüyorum, daha dün s63 gördüm ama mazda yı ferrariden az görüyoruz

buda güzel bişey
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.