Şimdi Ara

Mazda 3'ü nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
27.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu aralar arabayı değiştirmeye niyetlendim ama yeni arabaya karar veremedim. Şu an elimde 2014 hyundai elantra dizel otomatik elite(en dolusu) var. Almayı düşündüğüm arabalarda da 2014 üzeri 1.5 dizel otomatik focus(trend-en boşu) yada 2014 üzeri 1.5 Skyaktive-G BENZİNLİ otomatik mazda 3(reflex-orta paket) var. Gönlüm mazdadan yana ama fazla piyasası olmadığından araba hakkında pek fazla bilgi de edinemedim. Araba sıkıntı çıkarmazsa uzun süre kullanmayı düşünüyorum. O yüzden piyasasının az olması çok önemli değil. Kilometre sınırım en fazla 60.000. Bütçem en fazla 85.000 Mazda kullananlar veya bilgisi olanlar olumlu olumsuz tarafları hakkında biraz bilgi verebilirmi. Yoksa focus daha iyi bir tercih mi olur. Yada bunların dışında önerisi olan varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avante -- 3 Eylül 2018; 13:40:15 >



  • Açıkçası almayı ciddi ciddi düşünüyorum ancak ikinci el fiyatları çok uçuk.

    Şu an 2014 model 40,000KM'de 1,6 dizel Asta J sahibiyim. Araç sıfır gibi tertemiz ve üstüne üstlük dizel. Bu aracı sattığım paraya emsal temizlikle Power donanım Mazda 3 alamıyorum. Dolayısıyla da askıda bekletiyorum. Almayı düşündüğüm tek araç ancak zayıf piyasasına rağmen fiyatları oldukça yüksek.
  • Güncel kasa tasarım olarak en beğendiğim HB tasarımlardan birine sahip bana göre, alınır mı alınmaz mı tercih meselesi ben tercih etmezdim.
  • Mazda 3'ten sonra bmw 3.20 aldım. Aldığım ilk günden beri mazda 3'ü arıyorum. Performans dışında şikayetiniz olmayacaktır.
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Tercih etmeme sebebiniz nedir?
  • göçüklü honda civic mağdurlarını gördükçe, mazdanın gerçekten harika bir firma olduğunu daha iyi anlıyorum. bir tek sorun çıkarmıyor. adamlar malının arkasında ve işini düzgün yapıyorlar. motoruna LPG takılamaması bence en büyük kusuru. bir de performans biraz daha iyi olabilirdi.
  • fatal_hand kullanıcısına yanıt
    Aşırı bir performans beklentim yok ama araba hiç gitmiyorsa da can sıkabilir. Bmw hangi konuda mazdayı aratiyor?
  • Elinizdeki aracın bir sorunu mu var ? Motor-şanzıman-donanım olarak cok iyi bir araç. Bahsettiğiniz araçlar ile değişmeye değer bir durum göremiyorum.
    Hele hele elite donanımdan sonra diğer araclar cidden cok boş gelicektir.
  • Türk insanı olarak arabayı binmek için değil satmak için aldığımızdan, hepimiz Mazda 3'ü çok beğenir ve başkalarına tavsiye ederiz ama hiçbirimiz gidip de bu arabadan almayız.
  • C sinifi araclar icinde en kalitelilerden biri mazda 3 surus konforu yol tutusu motorlari basarili ozellikle ben tasarimini cok seviyorum daha avrupai bi arac oldu son nesliyle bana kalirsa surus hissi ve konforu bmw 1 serisinden iyi arac sizin yapmaya calistiginiz butun hatalari absorbe etmeye ve daha cok oynamaniz icin kamciliyor ve cukurlarida eze eze gidince siz dahada mutlu oluyorsunuz fakat uzun soluklu darbeleri emmekte biraz zorlaniyor kafasinin dirayetli arkasinin oynanabilir olmasi guzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 3 Eylül 2018; 11:47:51 >
  • Artik su motoru tarzinda motorlar geldigi icin tr ye motor kiyasi yapmiyorum 3 assagi 5 yukari hepsi ayni seyleri sunuyor aradaki farki olisturan sasi suspansiyon tasarim konfor
  • dangerousman kullanıcısına yanıt
    Benim arabaya has bir sıkıntı yok ama elantraların kronik bazı sorunları var gibi. Servis normal olduğunu söylüyor ancak benim pek içime sinmiyor. Biraz da dizel motorun nazlı ve gürültülü olması pek hoşuma gitmiyor. Donanım olarak şahane bir araba. Ona söyleyecek lafım yok.
  • Avante A kullanıcısına yanıt
    Genel olarak konfor, kullanım kolaylığı, tüketim açısından arar oldum. Performans sizin kendi aracınız turbo dizel olmasından dolayı daha az gelecektir. Ancak gitmiyor gibi bir durum yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Türk insanı olarak arabayı binmek için değil satmak için aldığımızdan, hepimiz Mazda 3'ü çok beğenir ve başkalarına tavsiye ederiz ama hiçbirimiz gidip de bu arabadan almayız.
    Ben memnun kaldığım arabayı kolay kolay satmayı düşünmem. O yüzden piyasasının az olmasını çok takmıyorum. En kötü 1 haftada değil de 1 ayda satarım. Yada ederinin 2000 lira altına satarım. Onu da bindiğime sayarım. Zaten şimdiki arabayı da aynı düşünceyle almıştım. Elantra da fena araba değil ama piyasası yok. Ha ben aradığımı bulamadım o ayrı.
  • Performansı vasat.Yıllardır skyactive diye millete giydiriyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DECF0C154

    Performansı vasat.Yıllardır skyactive diye millete giydiriyorlar
    Aslında tam aradığım motor bu. Turbo benzinlilerin performansı iyi olabilir ama er geç o turbo sıkıntı çıkaracak. Turbolu araçların hava boşaltma sesi de beni rahatsız ediyor. Klasik bir atmosferik motor için 120 beygir iyi bir değer. Ağırlığı da 1250 kg civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Yakıt tüketimi de fabrika verisinde 6.8 yazıyor. Gerçekte yakacağı da 8 civarıdır. Bence fena değil.Tek sıkıntı tork konvertörlü şanzıman gücü çok fazla törpülüyor.
  • şu mazdalar harika ingilizler çok kullanıyor ben büyük bir ilde çalışsam ve servisi o ilde olsa mazda alırdım
  • performans'ı hariç çok güzel araba. ama 2019'da yeni kasası çıkacak...
  • Dizel alacaksınız zaten. Performans sıkıntısını benzinli motorunda hissedersiniz ancak. Hani performans sıkıntısı diyoruzda öyle sollamalarda da zorluk çektirecek dereceden değil tabi. 1,5 dizel focusla 1,5 dizel mazda arasında performans farkı bence yok.

    Yalnız istediğiniz fiyat ve istediğiniz km biraz zor bulmak.
  • kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Mazdayı benzinli düşünüyorum. Bahsettiğim kriterlerde de temiz birkaç ilan gördüm.
  • Burda performans yetmez diye yazan arkadaşların kaçı Mazda 1.5 dizel kullanmış acaba. Neyle neyi kiyasliyorsunuz da performans yetmiyor. Gitmiyor mu araba ? Ya da gidiyor da size mi yetmiyor? Anlamadım ki size göre performans ne. Yarış mi yapıyorsunuz.



    Ben de var 1.5 dizel power. Şiddetle tavsiye ederim. Full klima açık kullaniyorum. Bu haliyle bile performans konusunda beni uzmedi. Servislerine goturmeyin. Özel servisleri tercih edin.



    Ayrıca motor sesinden bahsetmişsiniz. En yakın Mazda bayiiye gidin. Dizelin sesini bi duymaya çalışın. Şaşıracaksınız.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.