Bildirim
Mavi Plaka Araç
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Çifte vatandaşlığın bir esprisi olduğunu sanmıyorum ; Var ise haberdar olmakta fayda var -
quote:
Orjinalden alıntı: Ozdamar
Çifte vatandaşlığın bir esprisi olduğunu sanmıyorum ; Var ise haberdar olmakta fayda var
yani iyi yöndemi kötü yöndemi
zaten kendisi 30-40 yıldır orada yaşıyor. burada yeni şirket kuruyoruz sık sık gidip geliyor. her geldiğinde araç kiralamakta baya tuzlu oluyor. hiç olmadı türk vatandaşlığından vazgeçecek. he şimdi tabi bir araba için vatandaşlıktan vazgeçilirmi tartışması çıkacaktır. range rover için düşünüp ona göre yapalım yorumları
birde şu var yeni araç alınmayacak kendi kullandığı aracını buraya getirmek istiyor.
-
quote:
Orjinalden alıntı: fatihhk
quote:
Çifte vatandaşlığın bir esprisi olduğunu sanmıyorum ; Var ise haberdar olmakta fayda var
yani iyi yöndemi kötü yöndemi
zaten kendisi 30-40 yıldır orada yaşıyor. burada yeni şirket kuruyoruz sık sık gidip geliyor. her geldiğinde araç kiralamakta baya tuzlu oluyor. hiç olmadı türk vatandaşlığından vazgeçecek. he şimdi tabi bir araba için vatandaşlıktan vazgeçilirmi tartışması çıkacaktır. range rover için düşünüp ona göre yapalım yorumları
birde şu var yeni araç alınmayacak kendi kullandığı aracını buraya getirmek istiyor.
Ben yorumumu buraya göre yaptım .
Yani T.C 'inde Hem T.C hemde Kanada Vatandaşı olup bir indirime sahip olamıyorsunuz.
Niye Vatandaşlığını iptal etsin ki .. Saçma bir hareket olur.
-
mavi plaka türkiyede ikamet eden yabancılara verilen bir plakadır bildiğim kadarı ile giriş cıkış yapanlara verilmiyor. şirket kuruyoruz demişsiniz şayet şirket yabancı sermaye ile kurulmuş ve ortakları yabancı ise sadece kendi işerinde kullanılmak üzere araç getirilebiliyordu degişmedi ise kanun. -
çift vatandaşlara mavi plaka olsaydı ilk ben bir tane 911 porsche alırdım zaten
kurallar net olarak belirtilmiş
çift vatandaşlar alamıyor
ayrıca vatandaşlıktan çıksada sadece kanada kalsada yine alamıyo
çünkü daha önce hiç türk vatandaşı olmaması gerekiyor
yani o iş rüya kanadada türkiye ile iş yapıyo madem gelinde paşa paşa kiralayacak arabasını -
quote:
Orjinalden alıntı: desiya
yani o iş rüya kanadada türkiye ile iş yapıyo madem gelinde paşa paşa kiralayacak arabasını
Ben 911 yerine 335i istiyorum da vermiyorlar işte desiya dostum : )
Birde vatandaşlıktan çıkınca alınıyor yakın bir tanıdığım uzun seneler evvel çıkmıştı vatandaşlıktan alman vatandaşlığı var Türkiyede ikamet ediyor vergisiz olarak MA ( misafir araç ) plaka alıp kullanabiliyor.
-
bizim başka bir tanıdığımızda da çifte vatandaşlık var Avustralya ve T.C. Onlar aldı mavi plaka fakat aracı Türkiye'den aldıkları için normal vergili fiyatını ödediler. Ben buradan yola çıkarak eğer bu kişi aracı dışarıdan getirseydi ya da burada satan bir yabancıdan alsaydı vergisiz alırdı diye düşünüyorum.
Çifte vatandaşlıkla MA plaka alan başka bir tanıdık daha var da ağzından laf alabilene helal olsun. Ser verip sır vermiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihhk -- 19 Mart 2008; 23:01:56 > -
quote:
quote:
yani o iş rüya kanadada türkiye ile iş yapıyo madem gelinde paşa paşa kiralayacak arabasını
Birde vatandaşlıktan çıkınca alınıyor yakın bir tanıdığım uzun seneler evvel çıkmıştı vatandaşlıktan alman vatandaşlığı var Türkiyede ikamet ediyor vergisiz olarak MA ( misafir araç ) plaka alıp kullanabiliyor.
bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu
-
quote:
quote:
quote:
: )
Çok komik rakamlara alıyorlar araçları hemde
-
quote:
quote:
quote:
quote:
farkındayım
hemde türkiyede değilde direk almanyada 2.el az kullanışmışını alırsan inanılmaz rakamlar çıkıyo
şimdi birkaç örnek vereceğim önce pahalı araçlardan türkiyede yabancıdan yabancıya satılan arabalardan
http://www.sahibinden.com/yabancidan_yabanciyaWQQaXQQ6453343WQQpXQQdisplayitem?keyword=yabancidan
linkteki arabanın türk vatandaşına oluru 2küsür kat fazladır
2006 sorento 33milyar 30a alınır
http://www.sahibinden.com/36000km_de_2006_model_kia_sorentoWQQaXQQ7091809WQQpXQQdisplayitem?keyword=yabancidan
full+full x5 2005 35.000 euro
http://www.sahibinden.com/yabanci_plaka_-_yabancidan_yabanciya_2005_model_x5_3_0dWQQaXQQ7123275WQQpXQQdisplayitem?keyword=yabancidan
(bu arada ararken denk geldi beykozda bugatti veyron satıyo bi şirket 1.500.000 euro)
http://www.sahibinden.com/bugatti_veyron_2008_ilk_ve_son_firsatWQQaXQQ7174877WQQpXQQdisplayitem?keyword=yabancidan
veyron almanyada 1.250.000 euro yani 500.000 lira daha ucuz
devam edelim
20.000 liraya 318ci 2001 model
http://www.sahibinden.com/yabancidan_yabanciya_!_!_!_cok_temiz_mavi_plaka_bmw_3_18_ciWQQaXQQ4099335WQQpXQQdisplayitem?keyword=yabancidan
yine 20.000e clk
http://www.sahibinden.com/arac_yabancidan_yabanciyadirWQQaXQQ3329490WQQpXQQdisplayitem?keyword=yabancidan
35bin liraya full+full 2003 330i bmw vsvsvs
yurt dışından alsan ne kadar mesela
335i coupe bmw
42-43bin euro
335cabrio ? 45bin euro
peki amerikada ne kadar
335cabrio fulllll 28.000 euro ki 25.000 euyouyada satılan yer gördüm amerikada (euroya çevirince :) )
türkiyede ne kadar...
işte mavi plaka ve türkiyedeki yabancılara tanınan ayıcalık
biz kendimize bakmıyoruz ama yabancı uyruklu olunca vergi yok birşey yok
bende düşünsemmi napsam nasılsa 2 sene sonra avusturya vatandaşı olcam gerçi pek gerekte yok ki avusturya vatandaşlığını kabul edersem mecburen tükr vatandaşlığından çıkılması gerekli
karar vermek çok çok zor gerçi zaten avusturyda biyerde kalırsam ordan alıcam o arabaları hem türkiyeden daha fazla kazanç olacak hemde araba daha ucuz olacak
türkiyede ortalama gelir avrupa ortalamalarında olsa eminim arabalardaki vergileri yine kaldırmazlar hatta bugünün 2 katına bile çıkarırlar
-
mavi plakanın normal tc watandası için ilk maliyeti ve yıllık wergileri konnusunda bilsi olan warsa paylasırsa faydalı olur -
quote:
Orjinalden alıntı: vds
mavi plakanın normal tc watandası için ilk maliyeti ve yıllık wergileri konnusunda bilsi olan warsa paylasırsa faydalı olur
mavi plakalı araçları türk vatandaşları alamıyor
ha bu arada yanlış anlaşılmasın pmden mesajlar geldi plakanın rengi mavi değil ismi mavi plaka
rengi standart plakalar nasılsa onlarda öyle
sadece belli başlı rakamları harfleri var -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
farkındayım
hemde türkiyede değilde direk almanyada 2.el az kullanışmışını alırsan inanılmaz rakamlar çıkıyo
şimdi birkaç örnek vereceğim önce pahalı araçlardan türkiyede yabancıdan yabancıya satılan arabalardan
http://www.sahibinden.com/yabancidan_yabanciyaWQQaXQQ6453343WQQpXQQdisplayitem?keyword=yabancidan
linkteki arabanın türk vatandaşına oluru 2küsür kat fazladır
2006 sorento 33milyar 30a alınır
http://www.sahibinden.com/36000km_de_2006_model_kia_sorentoWQQaXQQ7091809WQQpXQQdisplayitem?keyword=yabancidan
full+full x5 2005 35.000 euro
http://www.sahibinden.com/yabanci_plaka_-_yabancidan_yabanciya_2005_model_x5_3_0dWQQaXQQ7123275WQQpXQQdisplayitem?keyword=yabancidan
(bu arada ararken denk geldi beykozda bugatti veyron satıyo bi şirket 1.500.000 euro)
http://www.sahibinden.com/bugatti_veyron_2008_ilk_ve_son_firsatWQQaXQQ7174877WQQpXQQdisplayitem?keyword=yabancidan
veyron almanyada 1.250.000 euro yani 500.000 lira daha ucuz
devam edelim
20.000 liraya 318ci 2001 model
http://www.sahibinden.com/yabancidan_yabanciya_!_!_!_cok_temiz_mavi_plaka_bmw_3_18_ciWQQaXQQ4099335WQQpXQQdisplayitem?keyword=yabancidan
yine 20.000e clk
http://www.sahibinden.com/arac_yabancidan_yabanciyadirWQQaXQQ3329490WQQpXQQdisplayitem?keyword=yabancidan
35bin liraya full+full 2003 330i bmw vsvsvs
yurt dışından alsan ne kadar mesela
335i coupe bmw
42-43bin euro
335cabrio ? 45bin euro
peki amerikada ne kadar
335cabrio fulllll 28.000 euro ki 25.000 euyouyada satılan yer gördüm amerikada (euroya çevirince :) )
türkiyede ne kadar...
işte mavi plaka ve türkiyedeki yabancılara tanınan ayıcalık
biz kendimize bakmıyoruz ama yabancı uyruklu olunca vergi yok birşey yok
bende düşünsemmi napsam nasılsa 2 sene sonra avusturya vatandaşı olcam gerçi pek gerekte yok ki avusturya vatandaşlığını kabul edersem mecburen tükr vatandaşlığından çıkılması gerekli
karar vermek çok çok zor gerçi zaten avusturyda biyerde kalırsam ordan alıcam o arabaları hem türkiyeden daha fazla kazanç olacak hemde araba daha ucuz olacak
türkiyede ortalama gelir avrupa ortalamalarında olsa eminim arabalardaki vergileri yine kaldırmazlar hatta bugünün 2 katına bile çıkarırlar
sen başka bir ülkeye gittiginde o ülkede vergi vermezsin.tek bzm ülkemizde bu böyle degıl
-
araba için vatandaşlık tan çıkmak mı ,
bu nasıl bir düşünce ya bunun ne kadar masrafı olursa olsun böyle bir şeyi düşünmek bile çok kötü
düzeltme:imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 20 Mart 2008; 9:04:45 > -
quote:
Orjinalden alıntı: yuci
araba için vatandaşlık tan çıkmak mı ,
bu nasıl bir düşünce ya bunun ne kadar masrafı olursa olsun böyle bir şeyi düşünmek bile çok kötü
düzeltme:imla
valla kimse keyiften çıkmaz diye düşünüyorum
ama çıksada kimseye kızmam kendi görüşüdür
yurt dışında yaşayanların çoğunda bu ikilem sürüyo çünkü çoğu ülke çifte vatandaşlığı saymıyor
ya burasının vatandaşı olacaksın yada çalışma oturma izni ile bazı hakları düşünmeden yaşayacaksın diyor
net olarak yurt dışında yaşayanların ne kadar kısmı yaşadıkları ülke vatandaşlığını seçiyor ne kadarı oturum vs sürdürüyor bilmem
ancak şu varki ülke sevgisi bence bir kimlikten üsttedir
bir insan hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun içinde kendi vatan sevgisi yoksa zaten türk vatandaşı olmasınada gerek yok ha eğer durumlar o an çıkmasını gerektiriyor çıkar
mesela araba için çıkılırmı dersen
eğer çıkacak olsak çıkardık öyle bir kaygımız yok
işin espri kısmı yukarıda kaldı
-
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: vds
mavi plakanın normal tc watandası için ilk maliyeti ve yıllık wergileri konnusunda bilsi olan warsa paylasırsa faydalı olur
mavi plakalı araçları türk vatandaşları alamıyor
ha bu arada yanlış anlaşılmasın pmden mesajlar geldi plakanın rengi mavi değil ismi mavi plaka
rengi standart plakalar nasılsa onlarda öyle
sadece belli başlı rakamları harfleri var
ben, siz mavi plaka derken hani üstüne istediğini yazdığın özel plakalardan bahsettiğinizi zannettim. kusura bakmayın
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X