pc de mesela çoğu oyunlarda 1 saat içinde, hatta zaman zaman masaüstünde pc mavi ekran hatası veriyor yada reset ediyor kendini. keza orthos da 10 dakikada hata verdi.
bu neden olabilir?
1- ısınma var desek yok sürekli kontrol ediyorum ekran kart 80 i cpu 40 ı geçmiyor. 2- güç yetmiyor diyeceğim fsp 2 500 watt var yetmesi lazım. 3- ses kartı olabilir mi acaba oyunlarda ses cızırdayarak tıkanıyor mesela. (audigy 2 zs var) 4- o.c desek oc leri tamamen kaldırınca dahi fark etmiyor. ram i 800 ü geçirmiyorum ama dediğim gibi o.c olmasa da hatalar devam ediyor. 4- ram diye tahmin ediyorum ram lerin sürekli yerlerini değiştiriyorum ama bazı şekillerde boot etmiyor hiç mesela?
nasıl anlarım nerede sorun oldugunu? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
nv4_disp.dll hatası diomu mavi ekrandaaa ?
mavi ekran hatası alınca ordaki hata kodları al buraya yaz bakalım sorunu o şekilde daha kolay buluruz.
00x000027002D0
buna benzer bişeler veriyor onları bi yere not al buraya yaz bakalım.
yok genelde mavi ekran kalmıyor hemen kapanıp reset atıyor. nv4_disp.dll ise özellikle görmedim. 00x000 da sanırım 9 lu bir şeydi.
şu ana kadar yok bakalım çok sık olan bir şey değil ama olunca ayrıntısını yazacağım... ilginiz için şükranlar.
makine açılırken F8 yap en son iyi ayarlarım de öyle aç bakalım.veya hata ayıklama modunuda dene
o kodları görebilsen iyi olurdu
büyük ihtimal ramin bozulmuştur. bi yerden ödünç ram bulup kontrol etmeni öneririm. mavi ekran çoğunlukla ramden kaynaklanır.
eger onboard ekran kartı olan bir ana karta ekran kartı taktıysan bu problem olabiliyor. Çakışıorlar kapalı olsa dahi. Modem varsa 56k'lık ses kartı ile çakışma yapabiliyor ki ses te de bir problem demişsin...
ekran kartının 80 derece olması normalmi _________?
quote:
Orjinalden alıntı: andac___707
ekran kartının 80 derece olması normalmi _________?
normal kartların 100 dereceye kadar yolları var ( bkz cpuların 70 dereceye kadar sağlıklı 70 sonrası tehlike çanları ) aynı olay da ekran kartında bence ses kartından oluyor cızırtı var demişsin birde ses kartını söküp dene
Bilgisayar açılırken f5'e bas oradan mavi ekran geldiğinde reset atmaması için bi seçenek var, şimdi tam olarak hatırlamıyorum ne olduğunu ama onu seçerek başlat bilgisayarı böylece mavi ekran gelince bilgisayar yeniden başlamicak. Hata kodunuda görebilrsin.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatalı ram dahil sistem genel bir uyarıdır. PFN_LIST_CORRUPT. hatalı ram demektir. MACHINE_CHECK_EXCEPTION işlemci aşırı overlok ve hatalı power anlamına gelir. BAD_POOL_CALLER. hatalı veya uyumlu olmayan donanım sürücüleri anlamına gelir. VİDEO_DRIVER_INIT_FAILURE.ekrankartına yanlış sürücü kurulduguna işaret eder. INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE pata hdd de hatalı jumper ayarı yada boot sector vürüsünden veya yanlış ıde sürücüsü yanlış cipset kurulumu DATA _BUS_EROR(0X0000002E) iyi çipler kötüye gittigi anlama gelir. IROL_NOT_LESS_OR_EQUAL(0X0000000A)hatalı bir sürücü anlamına gelir......
arkadaşlar bende de bu sorun var ne yapıcam ben. çok canım sıkılmaya başladı. önemli yerlerini yazıyorum :
BİR SORUN ALGILANDI....... DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL . . . . STOP:0x000000D1(0xFBBF0000,0x00000002,0x00000000,0xF88FOC2F)
sizce neden olabilir
bir üst listede yazıyo anlamı..
quote:
Orjinalden alıntı: baranel
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatalı ram dahil sistem genel bir uyarıdır. PFN_LIST_CORRUPT. hatalı ram demektir. MACHINE_CHECK_EXCEPTION işlemci aşırı overlok ve hatalı power anlamına gelir. BAD_POOL_CALLER. hatalı veya uyumlu olmayan donanım sürücüleri anlamına gelir. VİDEO_DRIVER_INIT_FAILURE.ekrankartına yanlış sürücü kurulduguna işaret eder. INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE pata hdd de hatalı jumper ayarı yada boot sector vürüsünden veya yanlış ıde sürücüsü yanlış cipset kurulumu DATA _BUS_EROR(0X0000002E) iyi çipler kötüye gittigi anlama gelir. IROL_NOT_LESS_OR_EQUAL(0X0000000A)hatalı bir sürücü anlamına gelir......
hll
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme