windowsfotoğraf görüntüleyicisi ile açtığım resimler koyu renk gözüküyor ama tam ekran yapınca düzeliyor sebebi ne olabilir? işletim sistemim windows7 ultimate x64 ekran kartım nvidia gtx260 en güncel sürücü yazılımı yüklü ekranımdada bir srun olmadığına eminim şimdiden yardımlarınz için teşekkürler
Boş ekrana sağ tıkla sırasıyla
Kişiselleştir> Görüntü > Çözünürlüğü Ayarla > Gelişmiş Ayarlar
Burada monitör ve ekran kartı özellikleri çıkacak karşına
Renk Yönetimi sekmesini seç
Renk Yönetimi Butonuna bas
Renk Yönetimi diye ayrı bir pencere açılacak (Aygıtlar - Tüm Profiller - Gelişmiş şeklinde 3 sekmesi var)
Aygıtlar sekmesi zaten ilk sekme
"Bu aygıtla ilişkilendirilmiş profiller" yazan yerin altında muhtemelen 1 tane profil olacak
onu seçip "kaldır" de.
Sonra kapat a bas. Bilgisayarı resetle.
dostum dediğin yerde yani "renk yönetimi" kısmında herhangi bir profil yok
Monitörünün driveri yüklenmemiş ondan olabilir.
Varsa monitörünün driverini yükle, sorun devam ediyorsa tekrar o gördüğün yere gir bir profil varsa onu sil.
driver cdsi var anvak içindeki driver dosyaları .exe şeklinde değil. Kullanım klavuzunda aygıtı bağladıktan sonra işletim sisteminiz aygıtı görür yeni aygıt bul sihirbazından yükleme yapın diyor ancak windows monitör takıldığında yeni donanım sihirbazını açmıyor
Bilgisayar>Özellikler>Aygıt Yöneticisi>Monitörler
Çift tıkla özelliklerini aç sürücü sekmesine gel sürücüyü güncelleştir diyip gerisini doğaçlama olarak yüklersin heralde artık =)
.inf dosyaları vardır onları güncellemede göster gerisini halleder.
Benzer sorunu bende yaşadım win7 bazı monitörleri otomatik olarak tanımıyor. Doğru sürücü kullanmayıncada pixel problemi çıkabiliyor.
öncelikle teşekkürler gerçekten yordum sizi yinede yardımcı olmaya çalışıyorsunuz aynen cd de inf dosyaları var ama dediğiniz yerden yapınca en güncel yazılım yüklü penceresi geliyor resim olarak ekledm
windows 7 için sağ tık > ekran çözünürlüğü > gelişmiş ayarlar > renk yönetimi > gelişmiş > aygıt profili kısmını adobe rgb (1998) olarak değiştir düzelecektir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme