Şimdi Ara

Matematik Hocası Sırf Güldüm Diye Düşük Not Verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Matematik dersindeydik. Önümdeki kız arkasını döndü bana baktı bende ona baktım 1-2 saniye güldüm. Kız önüne döndü. O arada hoca görmüş diyo ki: "Ne gülüyosun komik bişey mi var." Bende diyorum "Yok hocam önümdekine güldüm." diyo ki "sizi bi sınıfta bırakmak lazım akıllanacaksınız o zaman senin sözlülerine düşük verecem" deyip 30-40 vermiş sözlülere. Napayım şimdi ben bu adamı. Böyle eğitim sistemi mi olur. Adam sınfıtan kafasına esenlere 100 veriyor. Esmeyenlere ise 60-70 verirken bana 30-40 vermiş. Hakkımı nasıl arayabilirim

ANADOLU LİSESİ 11.SINIF.

• Öğretmen dediğiniz insandır robot değil , yapmaması gerekiyor haklısınız fakat insan işte . Sinirlidir , gergindir , aile içinde bir sorunu vardır vs . Gider güzelce konuşursanız ve iyi bir öğrenciyseniz zaten o sözlüleri düzeltir . Fakat siz her ders aynı şeyleri yapıp dersi sabote ediyorsanız düzelmez o notlar bilesiniz .

Üniversiteyi 5 yılda bitiren 1 sene , 4 yılda bitiren 4 sene kaybetmiştir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

Gülmeseydin.

İRADE NEDİR?
    Sözlükte "istek, arzu, dilek, emir, sevk ve güç" gibi manalara gelmektedir. İradenin insanların iş ve davranışlarını etkilemesi bakımından çeşitli tanımları yapılmıştır. Buna göre irade; bir şeyin yapılmasına da yapılmamasına da muktedir olan hayat sahibinin bu iki şıktan birine kendi isteğiyle hükmetmesidir. Ya da düşüncenin ortaya koyduğu bir gayeye doğru gitme hareketidir.
    Kur'ân-ı Kerim'de irade kavramı toplam 138 yerde geçmektedir. Bu hem Allah'ın iradesini hem de kulun iradesini kapsamaktadır. İrade Cenab-ı Hak için olunca küllî, kul için olunca cüz'î olur. İnsandaki irade akıl ve düşünce kabiliyetine göre şekillenir.
    Kelâm ekolleri ve bilginleri arasında iradenin kaynağı ve fiile dönüşmesi ya da eyleme yansıması hakkında farklı görüşler ortaya çıkmıştır. Bunun iki uç noktasını Cebriye ve Kaderiye ekolleri oluşturmaktadır. Cebriye, insanın iradesinin tamamen Allâh'ın iradesine bağlı olduğunu, ancak O'nun dediğini yaptığını, Kaderiye ise, insan iradesinde tamamen müstakil olduğunu, kendi fiilinin yaratıcısı olduğunu iddia etmişlerdir. Buna karşılık Ehl-i Sünnet kelam bilginleri, insanda cüz'î irade bulunduğunu, insanın kâsip, Allâh'ın ise halik olduğunu söylemişlerdir. İnsan diler, Allâh da onun isteği doğrultusunda yaratır. Bunun sonucu olarak da, herkesin yaptığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. Allah kullarına haksızlık etmez. Yapmadıkları veya iradeleri dışında geçen işlerden dolayı onları cezalandırmak suretiyle onlara zulmetmez.
    Allah'ın sübutî sıfatlarından biri de irade sıfatıdır. Allâh, dilediğini, dilediği zaman, dilediği şekilde yapar. O, bir şeyi murad ettiğinde, ona mani olacak hiçbir güç yoktur. Bir şeyin olmasını dilediği zaman, ona "ol" de, o da hemen olur (Yâsin, 36/82). Kur'ân'da Allâh'ın iradesiyle ilgili olarak "Allah dilediğini yaratır." (Âl-i İmrân, 3/47) denilmiştir. Hz. Peygamber de, "Allah'ın dilediği olur, dilemediği olmaz." demiştir (Ebû Dâvûd, Edeb, 110).
    Gerek insanların bir şeyi yapıp yapamamaları gerekse kâinatta olup bitecek her şey Allah'ın izni ve iradesine bağlıdır. Kâinatta var olan ve var olacak her şey Allah'ın izni, dilemesi, istemesi, takdiri ve yaratması ile olur. Allah, izin vermeden hiçbir şey vuku bulamaz. (Nisâ, 4/64; Enfâl, 8/66) Allah'ın izni olmadan bitkiler bitemez, (A'râf, 7/58) ağaçlar meyve veremez, (İbrâhim, 14/25) kâinatın düzeni devam edemez. (Hac, 22/65) Kimse imân edemez (Yûnus, 10/100), şefaat edemez (Bakara, 2/255), zafer kazanamaz (Bakara, 2/249-250). Kimse ölemez (Âl-i İmrân, 3/145), Peygamber mucize gösteremez (Ra'd, 13/38), hiçbir şey mü'mine zarar veremez (Mücâdele, 58/10), kimseye sihir-büyü dokunamaz. (Bakara, 2/102),
    Göklerin, yerin, bitkilerin, hayvanların ve insanların varlığı Allah'ın izni ve dilemesi ile var olduğu gibi mü'min veya kâfir herhangi bir insanın malına, canına, evladına, maddî veya manevî, sözlü veya fiili hoşuna gidecek veya gitmeyecek, iyi kötü her şey; acı bir hadise, belâ, felâket ve musîbet dokunması... hep Allah'ın izni ile olur. (Âl-i İmrân, 3/145, 166, 167)
    Allah insanlara, güç, kuvvet ve irâde vermiştir. İnsan iradesinde hürdür, dilediği gibi hareket eder, îmân veya inkâr eder, iyi veya kötü fiil işleyebilir. Bunları yapmak istediği zaman Allah kuluna izin verir. Eğer izin vermezse insan hiçbir şey yapamaz. Kâinat ve insan Allah'ın tasarrufu ve iradesi dahilinde cereyan eder. (bk. İrade, Kader, Kaza, Meşîet)

• kardeş bende üniversite sandım sıkma canını buda geçer

Orijinalden alıntı: esC#

kardeş bende üniversite sandım sıkma canını buda geçer

ya kardeş sıkıntı o değil. şimdi yeni sisteme göre karnedeki notlar etki ediyor üniversite sınavına da. ben sabancı üniv. yönetim bilimleri istiyorum. adam resmen hevesimizi baltalıyor. gelde sinirlenme. offffffff kahrolsun böyle eğitim sistemi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lise sonda güldüm diye matematikçi 20 vermişti sonra sınavlardan tam puan alınca utanmış heralde yazmamış sözlüye 20'yi.

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: -berkay-

Yine iyi vermiş . Almancacı yanımdaki çocuğa 20 vermişti

Senin yanında oturduğu için mi ?

Orijinalden alıntı: Ranzetta

quote:

ya kardeş sıkıntı o değil. şimdi yeni sisteme göre karnedeki notlar etki ediyor üniversite sınavına da. ben sabancı üniv. yönetim bilimleri istiyorum. adam resmen hevesimizi baltalıyor. gelde sinirlenme. offffffff kahrolsun böyle eğitim sistemi

bişey olmaz takma kafana bak benimde türk dili dersinin hocası ile kafam uyuşmuyordu sonunda kanka olduk ama 3 düşmüştü karneme :D

Orijinalden alıntı: cgh0gy-

Öğretmen dediğiniz insandır robot değil , yapmaması gerekiyor haklısınız fakat insan işte . Sinirlidir , gergindir , aile içinde bir sorunu vardır vs . Gider güzelce konuşursanız ve iyi bir öğrenciyseniz zaten o sözlüleri düzeltir . Fakat siz her ders aynı şeyleri yapıp dersi sabote ediyorsanız düzelmez o notlar bilesiniz .

+1
    Öğretmeni iyi okudun iyi kötü okudun kötü not verecek olan bir makine gibi görmeyi bırakın artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Üniversite olaydı hoca "Ne gülüyosun komik bişey mi var?" diye sormazdı. Direk sınıftan atar bir daha dersime gelme derdi. Ve büyük ihtimal öğrenci dersten kalırdı.

Güneşin doğuşunu yakalayamazsınız. Yağmuru durduramazsınız. Suları durgunlaştıramazsınız. Havayı temizleyemezsiniz.
    Hayatta kalma arzusunu hafifletemezsiniz. Şartlar için pazarlık yapamazsınız. Çağrıyı göz ardı edemezsiniz. Neden isteyesiniz ki?
    Doğa evcilleştirilemez. Onu böyle kabul edin!

Gelen yanıtlara cevap yazmıyorsam üşendiğim içindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

quote:

Üniversite olaydı hoca "Ne gülüyosun komik bişey mi var?" diye sormazdı. Direk sınıftan atar bir daha dersime gelme derdi. Ve büyük ihtimal öğrenci dersten kalırdı.

Konuyu okumadım direk başlıgı okuyup yorum yaptım :) şimdi okudumda evet haklısın aynen öyle olur :) 3.sınıfa gelmiş bir arkadaşım var hala fizik 1 dersini sırf bu yüzden geçemiyor
  • Lise 1 de ( vay be nerdeyse 10 sene önce ) arkadaşla muhabbet ediyoduk.Gülmeye başladık hoca ne gülüyosunuz dedi.Bizde hiç dedik.Bir hiç uğruna gülünür mü arkadaşlar dedi.Aldı defterini geldi yanımıza ikimizede 0 verdi gözümüzün önünde gitti ders anlatmaya devam etti.

Orijinalden alıntı: TEHET

quote:

O ne biçim üniversite? Bizim ünide hocalar gülelim ders eğlenceli geçsin diye anlatmadıkları fırka falan kalmıyor.

• bende lisedeyken hocalar aynını bana yapardı sınavdan 90 alırdım öyle gülme fln olayda olmazdı ama sözlüm 70 gidip sonra hocayla kavga ettim laf sokuyorum hoca diyor sözlüyü yazılıya göre vemriyorum iyi dedim sonraki sınavdan 20 lik kağıt verip cıktım sınavın başında 90 100 20 sözlüler 70 50 falandı hatırladığım 5sene geçmiş yaklaşık yazıyorum işte her neyse kaç hocayla yaşadım aynı problemi hep taktir alıp yüksek ortalama yapacağıma düşürürdüm böyle kızıp sinirlenip hocalarla kavga edip biyoloji hocası vardı uyuz etmişti hep en yüksek notu ben alırdım herkes zayıf alsada geçerdim falan yine sınavdan 70 almışım en yükseği sonra gelmiş 2. sınavda kazığa otturdu herkes 0 ben 40dk bildiğiniz ter döktüm hepsini yaptım en az yine 70 bekliyorum sınavı iptal etti 2-3 sınavı aynı gün arka arkaya yaptı iptal ettiği sınavın kağıdını boş verdim diğeride testti bildiğim halde 1soruyu bile çözmedim hocanın önünde arkadaşın cevap anahtarını aynen geçirdim 70-10-40 yine yaklaşık yazıom kaç sene geçmiş her neyse ortalamayı 45yapıp geçirmiş 5senedir sövüyorum o hocalara sokakta görsem yine söylerim bunları suratına vururdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96B6D01A8 -- 16 Ocak 2013; 20:54:23 >

• Not defterini tehtid için kullanan öğretmenin bir it kadar değeri olmamalı
  • Allah belasını versin o öğretmenin. uyuz oluyorum yeminle şu egolarını tatmin etmeye çalışan uyduruk kaydırık öğretmenim diye geçinen dengesiz heriflere.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.