Şimdi Ara

Mat Siyah Ferrari F40

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mat Siyah Ferrari F40

Not: Alıntıdır. (Doğal olarak )

• ilginç ve güzel olmuş
  • Hastasıyım şu aracın. En çirkin, en az zarif Ferrari'lerden biri ama en haşini aynı zamanda, tam bir yarışçı.
  • Ah şu F in cift haneli serileri
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Hastasıyım şu aracın. En çirkin, en az zarif Ferrari'lerden biri ama en haşini aynı zamanda, tam bir yarışçı.

Aynı hastalığı taşıyoruz. Ama eleştireceğim sizi. :) Zarif, haşin evet dediğiniz gibi ama asla çirkin değil. Halen değil, olabileceğini de sanmıyorum.

Testorassa ve F40 Ferrari'nin tarihi boyunca tasarımda ulaştığı son nokta tüm dünyada belirlediği uç seviyelerdir. Yıl 2050'de olsa böyle olacak bence çünki halen bunların ötesine geçilemedi hatta bence yaklaşılamadı bile, kendi dönemlerinin çok üstüne çıkmış, çığır açmış, gerçek legend tabirlerine boğulmuş çok çok az sayıdaki endüstrinin harikalarındandır her bir tanesi. Öyle özel makineler üretmiştir ki insanoğlu şimdilerde ovalleyip, puvalleyip o ruhu, aşkı, fanteziyi, dizayn kelimesinin anlamını, özetle deha'yı bir daha yakalayamadıkları. F40 özellerin içinden bir nadide güzeldir. Devrinin liste başısı olmuş halen listelerde yer bulabilen bir aşk'ın öyküsüdür. Sadece F40 değil o çift haneli efsane Ferrari'ler değil, Mclaren F1, Countach, XJ220 ve benim aralarına soktuğum AC Cobra'da ulaşılabilen son noktalardandır tasarımda. Bunların karizmasına, ruhuna yakın makineler, SS'ler yapılmıyor artık. Tüyden, sikletten, süslü carbonları makine diye yutturuyorlar artık bizlere. Bunların hepsi özel bir garajın olmazsa olmazlarıdır. Çirkin mi kabul edemiyorum bu tabiri. Bu bence öyle bir harikadır ki hiç yürütmeseniz bile oturup karşısında saatlerce izleyebileceğiniz her köşesine dokunduğunuzda, baktığınızda sizi uçuracak, gönül heyelanları geçirebileceğiniz bir tablodur, bir spottur. Zaten SS'lerin hepsi de böyle değil midir yada olmalı değil midir. Onlara baktığınızda içinizin yağları erimiyorsa, titremiyorsanız eksik değil midir bir şeyler. İşte bunu en iyi verebilen bir eserdir bence F40.
    F40 nedir? F40 öyle bir şeydir ki F harfine aşk ettiren (F16 gibi, F14 gibi, F1 gibi), devrinin lideri, çığır açanı, halen elde etmek için uğraşılabilen, onun gününde herkesin erişmeye çalıştığı, zirve rakibi, üretiminin üzerinden bu kadar yıl geçmişken halen ilk 10'da yer bulan (Hız, veriler) (Mclaren F1 ilk 5'de ve halen), paha biçilemezler arasında atfedilen, atmosferik üretenlerin şahı Ferrari'nin elinden çıkmış sayılı turbolu modelin en özeli, hisleri en merak edilen ve herkesin tadmak istediği, garajıma katmalıyım diye yarışılan, bir çok versiyonu ile hep daha iyisi için uğraşılmış ve bence en önemliside üstad Enzo Ferrari'nin aha şimdi oldu, yapmak istediğim işte buydu, bu kadar senede yapabildiğin en iyisi bu, bu size verebileceğim en iyi yarış makinesi, tasarımıyla en özel Ferrari'dir dediği bir efsanedir. Yarışçı mı evet safkan bir yarışçı, daha doğrusu hakiki bir pist makinesi. Yarış makinelerine ulaşamayan çoğunluk için en yakını belirleyen hatlardan birisi belkide. Tüm tasarımıyla sadece ve sadece pistleri hedef almış (konfora dayalı hiç bir parçası yok, hafif olmasına dikkat edilmiş ve bir pistte turlamak onunla sıkıntı vericidir.) bunun sadece yanında yollara da çıkabilir tüm bakışları size çevirebilirsiniz dedikleri bir Machine. F40'ın farkını İstanbulPark'da, Monza'da, Monaco'da göremezsiniz ama O SPA'da, Interlogos'da, belki Silverstone'da en iyi cevabı verecektir isteyenlere. Yarışçı yaklaşımı O'na sadece silik lastiklerini takıp piste çıkabilir, az turlu yarışlar çıkarabilirsiniz diyede ifade edilmiştir zamanında. Ama dikkat edin Roll Barsız bu afetle takla atmayasınız. (Ferrari'nin özellikle ilgilendiği yarış geçmişi de olan sayılı F40'ın halen yürüyebildiğini görmüştüm.) F40GT, LM sürümleriyle de pistlerde başarıları bulunmaktadır. (Eski F1 pilotu Martin'in güzel bir pist gösterisi vardır F40'ile youtube'da.) (Attraction'ın güzel bir F40 bakım konusuda bulunmakta forumda, bu makineyi merak edenlerdeniz.:) )
    Bundan on sene kadar önce özelliği neydi acaba diye hatırlayamayıp seri no'su muydu acaba sadece diye düşünerek bir müzayede de kime gitti acaba diye halen merak edip ama bulamadığım o günün parasıyla tam 4-4,5 trilyona satılan bir F40'ın aşığıyım. Bugün 1315 adet üretilen tüm versiyonlarının çoğunun perte çıktığını ve komik rakamlara satıldığını bazı yerlerde görebilirsiniz. F40, F50'nın veliahtı olmaya çalıştığı ama onun kadar etkileyici, başarılı olamamış, Enzo'nun (F60) da dedesidir. :)

Resme gelince tam bir çılgınlık, rezillik gerçekten. Ruh adına, görünüm adına tam bir rezalet bu uygulama. Bu araca bu moda uygulama hakarettir bence. O kırmızıyla özeldir, güzeldir. Onun etkileyiciliği o renktedir ve öyle kalmalıdır da tabi aslına sadık kalabilenler için...

Mevzu siyahlık ise dünya üzerinden tek bir Siyah F40 vardır. Oda özel bir anda özel bir müşteriye Napoli başkanı için banttan çıkarılmıştır. O kişi Diego Armando Maradona'dır ve o gün sonrasında da tekrar ediceği üzere daha fazla para vermesine rağmen çılgına dönüp anlaşamadığı rakibine kaptırılmış, Napoli ile anlaşmasına neden olmuş en özel makinedir. Maradona en son halen kendisinde durduğunu söylemişti. Bunun dışında ki tüm siyah F40'lar çakmadır bant'dan çıkmış tek olan ondadır. Resimdeki de çakmanında çakması değil midir. Gerekirse olayın ayrıntısını yazarım yine.

(Bu yaşda olup bu makineyi, efsaneyi anlayabilmiş sayılı insanlardansınız tebrik ederim. :) )

Burada merak edenlere verdiğim sık kullanılanlarımda tuttuğum bilgiler var.
    http://www.msxlabs.org/forum/araba-marka-ve-modelleri/130865-ferrari-f40.html

Ben Ferrari'nin yerinde olsam bu makineyi dış görünümüne, ana tasarımına hiç dokunmadan yenilenmiş V10 atmosferik motor ile tabi Twin Turbo'da olabilir şanına yaraşır olarak, SMG şanzıman ve carbon Brembo'lar ile, taban ve difüzör düzenlemesi yaparak racing paket 850-900 kilo (belki street legal) olarak 5 veya 40 adet LM edition 4 milyon €'dan, biraz konforlu 1100-1200 kilo olarak 399 adet 1 milyon €'dan tekrar piyasaya sürer o farları ve sesisyle de yok satardım.

Ama işte değilim Ferrari'nin başında şuan Enzo gibi yüceltenler bulunmuyor.

• Taptığım tek araç heralde. Mat boya veya kaplamayı bırak, dışarıda yıkatmam bile. Adam tutar evin içinde temizletirim karşısına da geçer viskimi içerim, ben ölene kadar tamamen orijinal haliyle saklarım:) Ne güzel hayaller
  • Benim de favori Ferrarim budur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MAT BEYAZ BMW 520i Araç Kaplama
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  Mat Siyah Ferrari F40

Mat Siyah Ferrari F40

Mat Siyah Ferrari F40

Mat Siyah Ferrari F40

Mat Siyah Ferrari F40

Mat Siyah Ferrari F40

Mat Siyah Ferrari F40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerousman -- 10 Kasım 2010; 23:00:03 >

• Püüü, rezillik karbon havası vermişler miş bide.
  • Kırmızısı makbuldür.
  • Makbul ve mübah değil farzdır farz. :)
  • orjinal siyah f40 ın fotosunu bulan gören var mıdır? mümkünse maradona yla birlikte çekilmiş bir foto görmek isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uçak gibin mubarek :D
  • Kırmızı Ferrari'nin yerini tutamaz:)

• quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

Ben Ferrari'nin yerinde olsam bu makineyi dış görünümüne, ana tasarımına hiç dokunmadan yenilenmiş V10 atmosferik motor ile tabi Twin Turbo'da olabilir şanına yaraşır olarak, SMG şanzıman ve carbon Brembo'lar ile, taban ve difüzör düzenlemesi yaparak racing paket 850-900 kilo (belki street legal) olarak 5 veya 40 adet LM edition 4 milyon €'dan, biraz konforlu 1100-1200 kilo olarak 399 adet 1 milyon €'dan tekrar piyasaya sürer o farları ve sesisyle de yok satardım.

Hocam hiç aklıma gelmeyen birşeyi soktunuz, şimdi işimiz yoksa bekleyelim yaparlar mı yapmazlar mı...
    Ama şu da var F40 sahipleri araçlarının değeri düşeceğinden buna tepki gösterebilirler...

Ah Ferrari ah...

• quote:

Orijinalden alıntı: Be Original

orjinal siyah f40 ın fotosunu bulan gören var mıdır? mümkünse maradona yla birlikte çekilmiş bir foto görmek isterim.

guyverland'ın verdiği linkte var foto :

Mat Siyah Ferrari F40

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

Orijinalden alıntı: Be Original

orjinal siyah f40 ın fotosunu bulan gören var mıdır? mümkünse maradona yla birlikte çekilmiş bir foto görmek isterim.

guyverland'ın verdiği linkte var foto :

Mat Siyah Ferrari F40

maradonaya verileni görsek, bulsak iyi olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: X-GeN

quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

Hocam hiç aklıma gelmeyen birşeyi soktunuz, şimdi işimiz yoksa bekleyelim yaparlar mı yapmazlar mı...
    Ama şu da var F40 sahipleri araçlarının değeri düşeceğinden buna tepki gösterebilirler...

Ah Ferrari ah...

Yapmazlar adın kadar emin ol bundan.
    Bu sahiplerinin tasaları ile ilgili olmaz bunu ancak bir ruhu tekrar diriltmek isteyen, kökene tutku ile takılmış biraz da kafayı kırmış bir yönetici yapabilirdi Mr. Pagani gibi bir adam belki yapabilirdi Luca yerine eh bende Ferrari'nin başında olmadığımı göre. :)

Böyle hayal olan birşey gerçekleşse zaten halen o elinde bulunduranlar var ya ilk almak için sıraya girerlerdi. Tepki değil asıl arzu onlarda yeşerirdi.
    Batı da F40'ların değeri düşük zaten özel birşeyi olmayan 200 bin $'a bile gitmiyor.

@Be Original
    O Ferrari zaten o.
    http://forum.donanimhaber.com/m_61658261/tm.htm Burada diğer fotoğraflarını da koymuştum. Ben montajlar hariç Maradona ile yan yana gördüğümü hiç hatırlamıyorum. Şuan birden çok siyah F40 var ancak hiçbirisi orjinal değil.
     Mat Siyah Ferrari F40

Bay Maradona biraz makinelere meraklı biriydi. Değişik birkaç aracı vardı tabi bunlar duruyor mudur bilemem.

Size bulabilirsem üzerinde en fazla oynanmış, paketlenmiş F40'ı göstereyim en son bulmak için biraz uğraştırmıştı.
    Buyrun karşınızda excellent packet yellow Barchetta

Olayı motor güçlendirmesinden ibaret değil. Normalde böyle tarihi araçlarda abartılı müdahaleleri beğenmem, yakışıklı bulmam ancak olağan üstü bir racing paketleme bu. Eskiden daha fazla kaydı vardı birçok track day görüntüsü vardı silinip duruyor sanırım manifolta müdahale etmiş eskiden daha gürültülüydü diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyverland -- 6 Aralık 2013; 1:38:37 >

• Bu da Gas Monkey Garage F40
     Mat Siyah Ferrari F40

Mat Siyah Ferrari F40

Mat Siyah Ferrari F40

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.