Şimdi Ara

Maske yasağı ne zaman kalkacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
5.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tahminimce mayıs veya haziran ayında kalkar...

• hazarcep H kullanıcısına yanıt

Bulaştırmak için hasta olmanıza gerek yok. Hiçbir belirti göstermeden virüsü taşıyabilir ve bulaştırabilirsiniz. Ayrıca, virüsü taşıyan 10 kişiden 9'u hiçbir belirti göstermiyor. Çocuklarda bu oran %95.

Ben günde 5-6 saat n95 üstüne cerrahi maskeyle çalışıyorum ve gözlüğümün buğulanması dışında hiçbir şikayetim yok, herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum. Sadece Agustos ayında sıcaklar biraz zorlamıştı. İnsanların tek cerrahi maskeyi bile takmakta zorlanması beni şaşırtıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 11 Ekim 2020; 20:40:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anxiolytic kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Hiçbir belirti göstermeden virüsü taşıyabilir ve bulaştırabilirsiniz.

Bu kanıtlanmış bir şey mi yoksa TV'den duyduklarınızı mı aktarıyorsunuz?

Alıntı

metni:
    virüsü taşıyan 10 kişiden 9'u hiçbir belirti göstermiyor. Çocuklarda bu oran %95.

Virüsü taşıdıklarını nasıl tespit etmişler? PCR testi ile mi?

Alıntı

metni:
    gözlüğümün buğulanması dışında hiçbir şikayetim yok

gözlüğe yakın yere, yani maskenin üst tarafının altına peçete katlayıp koy

Alıntı

metni:
    Ben günde 5-6 saat n95 üstüne cerrahi maskeyle çalışıyorum

Maske kullanmak ile ilgili eğitim aldınız mı?

• nucro kullanıcısına yanıt
    İntörn doktorum, kesinlikle kanıtlandı. Maske kullanımıyla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın n95 kullanımıyla ilgili yönergesini uyguluyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anxiolytic

İntörn doktorum, kesinlikle kanıtlandı. Maske kullanımıyla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın n95 kullanımıyla ilgili yönergesini uyguluyoruz.

Kanıtlanmadı. Nerede kanıtlandı, sadece varsayılıyor.

Tamam Prof.Nucro

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7462047/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32364890/

Asemptomatik bulaşa dair o kadar çok çalışma var ki... Ama ben buraya yüz tane link atsam da boş, herkes işine geldiğini okur gelmeyeni görmezden gelir. Yeter ki maske zorunluluğu bir an önce bitsin. Şuan millet olarak tek derdimiz bu galiba :)

Kagit havlu tavsiyesi için sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 12 Ekim 2020; 0:57:28 >

• quote:

Bulaştırmak için hasta olmanıza gerek yok. Hiçbir belirti göstermeden virüsü taşıyabilir ve bulaştırabilirsiniz. Ayrıca, virüsü taşıyan 10 kişiden 9'u hiçbir belirti göstermiyor. Çocuklarda bu oran %95.

Ben günde 5-6 saat n95 üstüne cerrahi maskeyle çalışıyorum ve gözlüğümün buğulanması dışında hiçbir şikayetim yok, herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum. Sadece Agustos ayında sıcaklar biraz zorlamıştı. İnsanların tek cerrahi maskeyi bile takmakta zorlanması beni şaşırtıyor.

N95 de nefes kaliteden daha iyi çünkü alım vermede madem cerrahi maske cok iyi o zaman kendin cerrahi maske tak

madem cerrahi maske iyi değil koruyucu değil iyisi n95 o zamanda devlet cerrahi maskeyi çıkarsın dağıtmasın vs n95 dağıtsın

• hazarcep H kullanıcısına yanıt
    Daha çok acil servis gibi çok sayıda hastayla yakın temas kurmak zorunda olduğum yüksek riskli ortamlarda n95 kullanıyorum hocam. Hastane dışında ben de sadece cerrahi maskeyle geziyorum.
    Aslında herkes meltblown filtreli cerrahi maskesini düzgün şekilde taksa n95 e gerek kalmayacak fakat Covid şüpheli adam bile ya burnu açık geliyor ya da konuşurken bir anda maskeyi çeneye indiriyor, böyle olunca biz istediğimiz kadar cerrahi maskemizi düzgün takalım anlamı kalmıyor. Zaten piyasadaki maskelerin %80'i çöp. 5 tane maskeyi dagitamayanlar n95 i nasıl dagitsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 12 Ekim 2020; 1:9:48 >

Napıyorsun okumadan mı link gönderiyorsun?

Adeta kanıtlamış , bu ilk çalışma:

Maske yasağı ne zaman kalkacak

2.link çalışma değil, veri yok bişi yok, fikir belirtmiş, şaka gibi..

Maske yasağı ne zaman kalkacak

3.çalışmada da bir kanıt-deney vs yok.

Bak güzel kardeşim, bilimde kanıtlar çalışma ile yapılır

bu işin kanıtı nasıl olur: alırsın 10-20 kişi, hepsini önce 14 gün izole edersin ve semptom göstmediklerinden emin olursun sonra bunları bir araya gietirirsin, dikkatlice, başka birileri ile temasa geçirmeden. aralarından biri hastalınırsa ve bu hastalık da aradığın hastalıksa tamam kanıtladım dersin.

böyle bir çalışma yok.

işin acısı hala ve hala millet PCR testinin ne gösterdiğinden habersiz..

intörn arkadaşım yarın öbür gün insanlar senin sözüne inanarak hareket edecekler o sebeple sağdan soldan dutduklarında değil görüp anladığın çalışmalarla konuş lütfen.

Alıntı

metni:
    virüsü taşıyan 10 kişiden 9'u hiçbir belirti göstermiyor. Çocuklarda bu oran %95

Şu yukarıda söylediğin şey nerede yazıyor? Kim yapmış çalışmasını? İnceledin mi çalışmayı?

Hayatında ilk defa bilimsel çalışma okuduğun için sana garip gelmiş olabilir ama bu tip çalışmalarda hiçbir zaman kesin ifadeler kullanılmaz. Bu yüzden bu kalıp kullanılmış. Çok merak ediyorsan pubmed'den dediğin gibi yüzlerce çalışma bulabilirsin. Bunun aksini iddia eden bir tane bile çalışma yok, hatta hiçbir tartışma bile yok. Enfeksiyon hastalıkları ve mikrobiyoloji profesörlerinden almış olduğumuz sunumlara istinaden konuşuyorum. Sunumlarımız bilimsel çalışmalara ya da sağlık bakanlığınin klavuzlarına atıfta bulunarak hazırlanır. Tabii sizin gibi bir ordinaryüs için bunların hiçbir önemi yok, maske takmamak için gerekirse arada bir "may" bağlacı bulup bu çalışmaların topunun çöp olduğunu iddia edebilirsiniz. Umuyorum maske takmayan başka bir asemptomatik taşıyıcı sizin bir sevdiğinize, yakınınıza bulaştırıp ölümüne neden olmaz. Bu şekilde doğrusunu öğrenmeniz çok acı olurdu.

• Maske %100 hastalıktan korumuyor ama virüs yükünü azalttığı için hafif geçmesini sağladığı söyleniyor. Yine de zorunlu olmamalı bence. Hem bir an önce sürü bağışıklığı gelişir hem de doğal seleksiyon sonucu toplumun zeka ortalaması biraz yükselmiş olur. Evet kurunun yanında yaş da yanacak ama olsun maske karşıtlarının yüzde 1'i bile temizlense yeter

• quote:

Hayatında ilk defa bilimsel çalışma okuduğun için sana garip gelmiş olabilir ama bu tip çalışmalarda hiçbir zaman kesin ifadeler kullanılmaz. Bu yüzden bu kalıp kullanılmış. Çok merak ediyorsan pubmed'den dediğin gibi yüzlerce çalışma bulabilirsin. Bunun aksini iddia eden bir tane bile çalışma yok, hatta hiçbir tartışma bile yok. Enfeksiyon hastalıkları ve mikrobiyoloji profesörlerinden almış olduğumuz sunumlara istinaden konuşuyorum. Sunumlarımız bilimsel çalışmalara ya da sağlık bakanlığınin klavuzlarına atıfta bulunarak hazırlanır. Tabii sizin gibi bir ordinaryüs için bunların hiçbir önemi yok, maske takmamak için gerekirse arada bir "may" bağlacı bulup bu çalışmaların topunun çöp olduğunu iddia edebilirsiniz. Umuyorum maske takmayan başka bir asemptomatik taşıyıcı sizin bir sevdiğinize, yakınınıza bulaştırıp ölümüne neden olmaz. Bu şekilde doğrusunu öğrenmeniz çok acı olurdu.

intörn arkadaşım, hayatında kanıt diye bişi duymadığın için garibine gitmiş olabilir ama BİLİM kanıtlara dayanarak yapılır. Bilimin disiplini budur. Bunun kanıtını bulmak isteyen aşağıdaki çalışmayı yapar:

Alıntı

metni:
    bu işin kanıtı nasıl olur: alırsın 10-20 kişi, hepsini önce 14 gün izole edersin ve semptom göstemediklerinden emin olursun sonra bunları bir araya gietirirsin, dikkatlice, başka birileri ile temasa geçirmeden. aralarından biri hastalınırsa ve bu hastalık da aradığın hastalıksa tamam kanıtladım dersin.

Yok illa kesin ifadeler dışındaki şeyleri dinleyeceğim diyorsan buyur dinle :

Fauci ne demiş?

Hava yolu ile bulaşan hastalıklar tarihinde salgınların etmeni olan Asemptomatikler değil semptom gösterenlerdir. 

'may' bağlaç (conjunction) değil, yardımcı fiildir (auxiliary verb)

İngilizceyi dahi bilmeyen sizin bilim ve sağlık bilginize ne kadar güvenebiliriz ? :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Daha çok acil servis gibi çok sayıda hastayla yakın temas kurmak zorunda olduğum yüksek riskli ortamlarda n95 kullanıyorum hocam. Hastane dışında ben de sadece cerrahi maskeyle geziyorum.
    Aslında herkes meltblown filtreli cerrahi maskesini düzgün şekilde taksa n95 e gerek kalmayacak fakat Covid şüpheli adam bile ya burnu açık geliyor ya da konuşurken bir anda maskeyi çeneye indiriyor, böyle olunca biz istediğimiz kadar cerrahi maskemizi düzgün takalım anlamı kalmıyor. Zaten piyasadaki maskelerin %80'i çöp. 5 tane maskeyi dagitamayanlar n95 i nasıl dagitsin :)

Orası ayrı bir vaka zaten

😅 katılıyorum görüşüne teşekkürler

Yahu hocam adam Covid-19'dan değil salgın tarihinden bahsediyor. Yukarıdaki arkadaş haklı galiba, siz maske takmayın ve yaşayarak anlayın doğrusunu. Gerçekten yoğunum hâlâ maske karşıtlığı yapan insanlarla bilim tartışacak vaktim hiç yok.

• Evet hocam haklısınız onu farkettim ama düzeltecek vaktim olmadı. Teşekkür ederim düzeltme icin. Acele acele yazıp geçerken o terimi hatırlayamadım. 7 senedir İngilizce'den uzak kaldım, biraz hak verin bana da.

" siz maske takmayın ve yaşayarak anlayın doğrusunu"

Şaka mısın? İnternetin yok mu? Aç bak İsveç'te nasıl yaşıyor insanlar aylardır.

Dünyada ne kadar koyun insan var, yazık.

Evet İsveç gibi sağlık sisteminin kapasitesiyle ilgili sorun yaşama ihtimali düşük olan az nüfuslu ülkeler için sürü bağışıklığı stratejisi mantıklı bir seçim gibi duruyor fakat bizim gibi kalabalık ülkelerde çok büyük sorunlara yol açabilir. Nitekim Birleşik Krallık'ta kısa bir süre denenip vazgeçilmişti.

En kısa zamanda bağışık sürüye katılmanız dileğiyle işlerime bakmam gerekiyor. Sağlıklı günler size.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.