Bildirim
Masaüstünü siyah yapmak performansı arttırır mı ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
bana öyle dediler sistem dandik diye siyah yaptım öyle duruyor nasipse 1-2 haftaya kurtulcam bu siyah ekrandan. -
quote:
Orijinalden alıntı: Heja-Maica
Arkadaşlar masaüstü wallpaperı siyah yapmak fps arttırımı
Duvarkağıdının değil de masaüstü tweaklerinin çok etkisi var onlar açıksa onları da kapatın
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: GuKaMa
quote:
Duvarkağıdının değil de masaüstü tweaklerinin çok etkisi var onlar açıksa onları da kapatın
Tweak derken ? -
quote:
quote:
quote:
Tweak derken ?
Hani ram kullanımı cpu kullanımı
Günün haberleri
Yapboz vs.
Win 7 ise söylüyorum
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
quote:
Tweak derken ?
Windows 7 araçlar sekmesindeki araçlardan bahsediyor arkadaş. -
quote:
quote:
quote:
quote:
Tweak derken ?
Hani ram kullanımı cpu kullanımı
Günün haberleri
Yapboz vs.
Win 7 ise söylüyorum
onlar kapalı zaten
-
Mobilde de böyle galiba arkaplan'ı siyah yaparsan şarj'ın çok az da olsa etki ediyor. -
Alakası yok. Tamamen bilgisayarın önceden yaptığınız işi önbelleğinize almasıyla alakalı. Örneğin siz pc yi açtınız ve arkaplanda siyah ekran yok, başka bir wallpaper var. Neyse "yenile yenile" yaptınız, herhangi bir dosyayı açtınız ve kapattınız. Sonrada arkaplanı siyah yaptınız ve tekrar o dosyayı açtınız. Bi baktınız ki daha hızlı açıldı dosya, yenilenme süresi daha iyi filan. Olay tamamen sizin önceden yaptığınız bir işi ramin yada işlemcinin(bigisayara bağlı bu) Cache ine almasıyla alakalı.
Bilgisayara Cache ine aldığı bir işlemi tekrar yapmayı emrederseniz o bilgiyi işlemciye götürüp işletme processinden kurtulur onun yerine Cache ine kaydettiği bilgiden yola çıkarak yapar. Böylede process daha hızlı ilerler -
alakası yok cidden. ama oyunda fps artışı istiyorsanız oyunu açın alt+tab yapın, ctrl+shift+esc yapın. işlemler sekmesinden herşeyi kapatın (explorer.exe'yi bile) alt+tab ile oyuna geri dönün. en iyi programsız artış böyle olur -
Wallpaperin siyah olmasının performansa hiç bir etkisi olmaz.Şöyle bir şey var, masaüstü resmi çözünürlüğü,dosya hacmi ile orantılı olarak çok az bir miktar RAMden kullanır.Ama bunun resmin rengiyle,deseniyle falan alakası yok.Bu bakımdan en iyisi hiç masaüstü resim kullanılmaması olur.Ama elde edilecek kazanç çok çok çok ufak önemsiz bir şey olur.Bunun yerine yukarıda arkadaşların önerdiği yöntemler daha çok işe yarayacaktır.
Siyah ekranda güç kullanımının azalması olayı daha ziyade amoled ekranlı yeni telefonlarda geçerli.Bilgisayarda yok böyle bir özellik. -
Windows temayi klasik (win 98 deki gibi) yaparsan,
Görsel ogeleri kapama vs. işe yarar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Az da olsa.. -
BURASI SİSTEM TAVSİYELERİ BÖLÜMÜ!!!
YETER ARTIK SAÇMA SAPAN KONU AÇMAYIN ŞURAYA!
Konu taşınmıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphinz -- 14 Eylül 2013; 19:04:33 > -
Telefonlarda olabilir aslında ama Bilgisayarda sanmıyorum, bence alakası yok.
Telefonlarda da şu şekilde olabilir;
-mesela bi sarı,mor ile siyah arkaplan arasında illaki fark olucaktır
-samsug'un bazı modellerinde parlaklık falan var
Asıl cevap ise; arka plan ile fps hiç bi şekilde orantılı değildir. birbirine bağlı olarak değişmez diye düşünüyorum. Tabi kendi düşüncem
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X