Şimdi Ara

Masaüstünde bazı dosyalar kayboldu!!! ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
175.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows7 işletim sistemi olan bilgisayarda herhangi bir işlem yükleme vs. yapılmadığı halde sabah pc yi açınca masaüstünde bulunan bazı klasörler, xls doc vs. dosyalarım yok. Ama arama yapınca görünüyor, arama sonunda aç dediğim zaman ise adres hatası veriyor. Sistemim türkçe ve dosyalar normalde c:\kullanıcılar\isim\masaüstü\ şeklinde olması gerekirken aramada dosyayı ingilizce uzantılı olarak c:\users\isim\desktop\ şeklinde bir adreste gibi gösteriyor. Sorunu çözemedim yardım lütfen.

• Yok mu bu fakire yardım edecek...?
  • Arkadaşlar aynı sorunla karşı karşıyayım fakat hiç kimse yanıt yazmamış bu konuya.. Konuyu açan arkadaş nedenini ve çözümünü bulabildi mi aceba?..

İlginç bir şekilde masaüstündeki dosyaların tamamı değil bir kısmı kaybolmuş. Dosya ismiyle arama yaptığımda sonuç olarak listeliyor fakat üstüne tıkladığımda "Bu kısayolun başvurduğu "..........." öğesi değiştirilmiş veya taşınmış, bu yüzden bu kısayol artık doğru çalışmayacak. Bu kısayolu silmek isitiyor musunuz?" diye bir pencere açılıyor.

İşe yarayacak mıydı bilmiyorum ama Reduca programını indirmeyi denedim. İndirme yeri olarak masaüstünü seçtim fakat dosyanın indirme süresi sona erdiğinde masaüstünde görünmüyordu. İndirme yöneticisinden indirilenler listesine baktım, öyle birşey yapmadığım halde "Bu program taşınmış veya silinmiş olabilir" yazıyor. Geri dönüşüm kutusuna bakıyorum orda da yok.. Nerden çıktı bu aksi sorun.. Masaütünde birçok önemli dosyam vardı kolay kolay tekrar bulamayacağım.. Nedir bu garip sorun, nasıl çözülebilir? Karşılaşan oldu mu daha önceden?.. Umarım bir çözümü vardır..

• Arkadaşlar sorununuz virüs gibi geliyor bana buna benzeri benim bir arkadaşımın başına gelmişti ben sorunu şöyle hallettip

DVD'den çalışan bir linux sürümü indirdim ve dvd'ye yazdım sonra bilgisayarı dvd'den başlattım masaüstündeki dosyaları gördüm ve yedeklerini aldım sonra bir güzel kendi makinemde virüs taramasına geçirdim ve onlarca virüs buldu sonrada arkadaşın makineyi formatladım düzeldi böyle yapmayi bir deneyin ben AVG kullandım tavsiye ederim
  • Yanıt için teşekkürler TheMidnight.. Peki sorun virüs olsaydı güvenli kipte başlattığımda masaüstündekileri görmem gerekmez miydi? Ben güvenli kipte başlattığımda da göremedim masaüstündeki bazı dosyaları.. Ne kadar ilginç virüsmüş ki kimi dosyaları silmiş kimilerini silmemiş.. Aceba neye göre seçim yapmış.. Bu arada bu sorun başgösterdikten sonra bazı dosyaları masaüstünde kaydettikten sonra kaydolmadığını gördüm.. Daha doğrusu şöyle mesela; Word ile bi dosya hazırlıyorum, masaüstüne kaydet diyorum, kaydetmiş gibi görünüyor ama bakıyorum ki kaydolan bişey yok..

DVD'den çalışan linux değil ama Win XP var elimde, o da işe yarar mı dersiniz.. Deneyeceğim bi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

Yanıt için teşekkürler TheMidnight.. Peki sorun virüs olsaydı güvenli kipte başlattığımda masaüstündekileri görmem gerekmez miydi? Ben güvenli kipte başlattığımda da göremedim masaüstündeki bazı dosyaları.. Ne kadar ilginç virüsmüş ki kimi dosyaları silmiş kimilerini silmemiş.. Aceba neye göre seçim yapmış.. Bu arada bu sorun başgösterdikten sonra bazı dosyaları masaüstünde kaydettikten sonra kaydolmadığını gördüm.. Daha doğrusu şöyle mesela; Word ile bi dosya hazırlıyorum, masaüstüne kaydet diyorum, kaydetmiş gibi görünüyor ama bakıyorum ki kaydolan bişey yok..

DVD'den çalışan linux değil ama Win XP var elimde, o da işe yarar mı dersiniz.. Deneyeceğim bi..

Dostum güvenli kiptede dosyalar gözükmüyordu bendede dvd'den çalışan xp belki çözüm olmaz çünkü windowsa sorun çıkaran virüs olduğundan linuxa işlemiyor linux ile denemen daha iyi sonuç verir sonuçları bekliyorum :) Diğer arkadaş ne yaptı acaba sesi çıkmıyor ?

• Teşekkür ederim.. DVD'den çalışan Linux'u nerden bulabilirim bilginiz var mı?..

Diğer arkadaşa PM attım yanıt gelmedi.. Belki foruma takılmıyordur artık..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Programlar Gözükmüyor !!!!
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pardus var hemde türkçe türklerin yaptığı bir linux dağıtımi onu indir dostum google yaz resmi sitesi çıkıyor... rica ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMidnight -- 15 Nisan 2012; 17:16:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMidnight

Pardus var hemde türkçe türklerin yaptığı bir linux dağıtımi onu indir dostum google yaz resmi sitesi çıkıyor... rica ederim

Teşekkürler.. Pardus'u biliyorum fakat CD'den çalışan sürümü olduğunu bilmiyordum.. CD üzerinden çalışan sürümü var mı Pardus'un?..
  • Evet var dostum rica ederim sorunun bir hal olsun teşekküre gerek yok :)
  • aynı şey bana da oldu,
    masaüstündeki bazı dosyalar görünmüyor
    örneğin hotmail'den dosya ekle dediğim zaman açılan pencerede
    dosyalar görünüyor hatta eski silmiş olduğum ve yerlerini değiştidiğim dosyalar da görünüyor.
    bi tane dosyayı ekletip kendime mail yolladım dosya normal olarak gitti.
    Sanırım bir virüs bunu yapan ama nasıl kurtulacapız bu durumdan?
  • merhabalar.
    cd ile çalışan pardus sürümü ile de aynı işlemi yapabilirsiniz. parsud ile virüsler hemen meydana çıkıyor. kolay gelsin.
  • CD'den çalışan Pardus'u indirdim ve denedim, işe yaramadı. Windows masaüstünde ne görüyorsa Pardus'da aynılarını gördü..

Masaüstünden kaybolan dosyanın ismiyle Windows'ta arama yaptığımda son kullanılanlar dosyası içinde iki tane kısayol buluyor, bir tane de dosyanın internet kısayoluna dönüşmüş halini buluyor. Aşağıda ekran görüntüsünü paylaşıyorum.. Mesela en son "YGS & LYS Puan Hesaplama" adını verdiğim bir excel dosyası üstünde çalışıyordum, kaybettiklerim arasında o da var. Bu isimle arama yaptığımda çıkan kısa yollara tıkladığımda "Bu kısayolun başvurduğu "YGS & LYS Puan Hesaplama.xlsx öğesi değiştirilmiş veya taşınmış, bu yüzden kısayol artık doğru çalışmayacak" yazısıyla ve "Bu kısayolu silmek istiyor musunuz?" sorusuyla karşılaşıyorum.

Ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere internet kısayoluna dönüşmüş halinin dosya türü konumu, boyutu ile ilgili falan bilgi görünmüyor. Sağ tıklayıp özelliklere baktığımda ise İnternet adresi: file:///C:/Users/%D6ZG%DCR/Desktop/YGS%2520%26%2520LYS%2520Puan%2520Hesaplama.xlsx olarak görünüyor. Dosyanın uzantısı bile xlsx görünüyor, yani değişmemiş.. Çift tıklayıp açmak istediğimde de "file:///C:/Users/%D6ZG%DCR/Desktop/YGS%2520%26%2520LYS%2520Puan%2520Hesaplama.xlsx Windows tarafından bulunamıyor, ismi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin" diyor.. Bu arada özelliklerden baktığımızda dosyanın konumu masaüstü gibi görünse de masaüstünde bu dosya görünmüyor..

Masaüstünde bazı dosyalar kayboldu!!! ??

Bu ne ilginç bir problemdir arkadaşlar?.. Excel dosyası ya da kaybettiğim diğer dosyalar neden durup dururken internet kısa yoluna dönüşür ve sonra açılmaz?.. Nasıl kurtarabileceğim konusunda fikri olan arkadaşlar varsa çok mutlu olacağım..

• Erd commander ile dosyalarınızı geri çağırabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_35272118/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 19 Nisan 2012; 8:46:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

Erd commander ile dosyalarınızı geri çağırabilirsiniz.

Teşekkürler fakat bu biraz farklı durum, masaüstünün gelmemesi değil, masaüstündeki bazı dosyaların kaybolması durumu.. Yine de orda yazanları uygulamamız işe yarayacak mıdır dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

Erd commander ile dosyalarınızı geri çağırabilirsiniz.

Teşekkürler fakat bu biraz farklı durum, masaüstünün gelmemesi değil, masaüstündeki bazı dosyaların kaybolması durumu.. Yine de orda yazanları uygulamamız işe yarayacak mıdır dersiniz?

farklı amaç için kullanılabilir dosya çekilebilir, erd commander ile görünmeyen dosyaları winternal ile flash diske dosya atabilirsiniz.

• evet arkadaşlar bunun gibi bir sorun başıma geldi size önerebileceğim en kolay yöntem WİNRAR ile masaüstüne bakın büyük ihtimalle orda göreceksiniz.Fakat bu dosyayı başka yere atarsanız yine gözükmeyecektir.
  • büyük ihtimalle virüsten kaynaklanıyor hocam.combofix'le tarama yapmayı da deneyebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı basıma geldi bugün bi baktım dosyaların yarısı yok, cok onemli dosyalar da vardı. Gerçi nelerin kaybolduğunu bile anlayamadım. Masaüstü çorba gibiydi.
    Sistem geri yükledim. Baya bi boşluk doldu ama hala eksikler var galiba. artık o dosyalara ihtiyacım oldukca anlayacağım heralde. gelenlerin cogu kısayollar galiba..
    hadi hayırlısı inşallah kesin bir çözüm bulan olur herkesin işi görülür..
  • Aynı sorun bende de oldu bugün ama sanırım çözümü yok. Var mı arakadaşlar bu sorunu çözen?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.