Şimdi Ara

MASAÜSTÜ ve BAŞLAT MENÜSÜ YOK!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir bilgisayarım var çok eski 256 mb ram falan neyse bu pc i sadece müzik dinlemek ve belgelerimi depolamak için kullanıyordum.Diğer işlerimde Başka bir pc kullanıyordum...Sonra Kullandığım pc bozuldu (bir daha tamir olmadı) ve 256 mb ram ve 40 gb HDD ile yaşantıma devam etmeye başladım...Derken zeki kardeşim pc de opera yüklü olduğu için Program ekle kaldırdan explorer ı silmiş(explorer.exe).Çocuktan pc i aldım ve klasörler açılmıyodu..Ne olduunu anlamadım ve res attım pc e düzelir diye..Masaüstü arkaplan resmim var sadece karşımda!Başlat menüsü,Masaüstü simgeleri,Masaüstünde Sağ tıklayabilme hepsi yokolmuş..Hala böle bir pc kullanıyorum ve sinirlerimi bozuyor..Sistem geri yükleme yaptım ve sonuç alamadım...Görev yöneticisinden yeni görev diyip öyle açıyorum programları... Forumda bayaa aradım ama bulamadım sorumun cevabını..Bir Arkadaş boot özelliği olan bir xp cdsiyle düzeltebiliceimi söyledi fakat böle bir cd de bulamadım..Hepsi key siz nerdeyse!! Format atmak istemiyorum çünkü çok fazla müzik ve belgem var ..özellikle bu müzikleri bir daha asla bulamam...D:\ nin yarısından fazla mp3 ve wav dosyası...Lütfen Yardım edin En kötü ihtimal Flashdiske herşeyi kopyalayıp format atıcam ..sonra pc e tekrar yüklücem herşeyi..Bunuda hiç istemiorm ne yapabilirim yardım lütfennnn

• Belge ve müziklerini CD ye çekipte format atabilirsin.
    fakat bir sorun var ; PC'inin DVD alması gerek.>Yoksa işin çok zor olabilir.
  • program ekle kaldırdan nasıl silmiş explorer.exe yi :) bana da öğretsin ya onca sene pc başındayım böyle bir işlem görmedim :D
  • program ekle kaldırda solda bi menü var bileşenleri kaldır diemi ne öle bişe işte ordan silmiş:S
  • quote:

Orjinalden alıntı: OkanasmaN

program ekle kaldırda solda bi menü var bileşenleri kaldır diemi ne öle bişe işte ordan silmiş:S

oradan silemez.oradan anca internet explorer ı kaldırırsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

program ekle kaldırda solda bi menü var bileşenleri kaldır diemi ne öle bişe işte ordan silmiş:S

oradan silemez.oradan anca internet explorer ı kaldırırsınız.

Dedim Ya benim pc eskiydi diye..İ explorer 4 mü 5 mi ne vardı bu eski olan..Bildiiniz gibi onunla explorer.exe paralel yani biri gidince dieride aynı hızla gidio..O zaten iexplorer ı sildi ama explorerın eski sürümü olduu için explorer.exe de gitti
  • yaw görev yöneticisinden el ile explorer.exe yi başlatıyorum diyosun demek ki bilgisayarda biryerlerde meret :)Sadece windows başlangıcı ile açılmıyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_21985767/tm.htm buna bi bak
    HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows NT\ CurrentVersion\ Winlogon altındaki 'shell' değerine çift tıklayın ve burda 'explorer.exe' varmı onu bir kontrol edin bide bunu yap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

yaw görev yöneticisinden el ile explorer.exe yi başlatıyorum diyosun demek ki bilgisayarda biryerlerde meret :)Sadece windows başlangıcı ile açılmıyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_21985767/tm.htm buna bi bak
    HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows NT\ CurrentVersion\ Winlogon altındaki 'shell' değerine çift tıklayın ve burda 'explorer.exe' varmı onu bir kontrol edin bide bunu yap

yazıyor orada explorer diye...Hatta pc açılırken veya ben çalıştırdan explorer.exe yapınca başlat menüsü gözüküyor fakat 1 sn. içinde kayboluyor..Onu çok denedim hatta deiştirdim ve tekrar explorer yaptım fakat olmad

• Arkadaşım bundan 2 ay önce aynı problem benim başıma geldi
    ve burada da uğraştık ilgilenenlerle fakat çözüm bulamadık
    2 hafta kadar uğraştım olmadı. bence daha fazla vakit kaybetme pc yi onar.
  • zaman kaybetme de verileri yedekle.
  • peki hdd i başka bi pc e taksam çalışırmı yada bu pc ye başka bir hdd taksam sorun çözülebilirmi???
  • ALINTIDIR:

XP CD'ni takıp, Görev Yöneticisinden Yeni Görev cmd yaz enter'a bas, çıkan dos ekranına
    sfc /scannow (sfc'den sonra bir boşluk var başka boşluk yok) yaz Enter'a bas ve işlemlerin bitmesini bekle. Bozulan işletim sistemi dosyaların varsa düzelecektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ismailkesmen

ALINTIDIR:

XP CD'ni takıp, Görev Yöneticisinden Yeni Görev cmd yaz enter'a bas, çıkan dos ekranına
    sfc /scannow (sfc'den sonra bir boşluk var başka boşluk yok) yaz Enter'a bas ve işlemlerin bitmesini bekle. Bozulan işletim sistemi dosyaların varsa düzelecektir

Çok teşekkürler şimdi deniyorum hemen
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ismailkesmen

ALINTIDIR:

Çok teşekkürler şimdi deniyorum hemen

Sonuç Alamadım Ne Yazıkki Sanırım tek çare dosyaları yedekleyip format atmak Başka bir çözümü yokmudur bunun????

• Başka çözüm yolu yoktur. Dosyalarını yedekleyip format atmak zorundasın.
  • aslında bi çözüm yolu var o kadar eski pc yi kaldır çöpe at ve yenisini al
  • görev yöneticisine gir. orda yukardan bilgisayarı kapat menüsüne tıkla ordan "???? oturumunu kapat" yazısına tıkla. bi kaç sn sora karşına çıkan ekranda kullanıcını seç(tek kullanıcıysan tek bi seçenek olur zaten) bu işlemi yapınca herşey düzelcektir. ama bunu her açılışta yapmak zorundasın. yaptığın her işlem sadece bir oturum için geçerli olur.şahsen ben olsam o kadar eski makşnaya format atıp tekrar dosyalarımı kopyalamktansa bu şekilde kullanırım ki daha önce uzun bi süre böyle kullanmışlığım var
  • bak Dostum öncelikle explorler exe bozulmuşmu onu test edeceğiz ctrl+alt+delete tuşuna bas işlemlere gel ne kadar explorler exe varsa sonlandır de (1 tane varsa 1 3 tane varsa 3) ondan sonra yeni görev de explorler.exe yaz enterla eğer gelmesse hata verirse sorun algılandı diyehttp://****.com/files/37127361/Kopyas__305__explorer.exe.html bunu indir bilgisayarım<windows<system32 ye yapıştır gelen soruya evet de ondan sonra tekrar yeni görev explorler.exe yaz haa bende hata vermiyor geliyor ama pc ye reset attıktan sonra kapattıktan sonra gine gidiyor derseniz yinehttp://****.com/files/37127361/Kopyas__305__explorer.exe.html burdan indirip explorler.exe dosyanızı yenilemelisiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.