Şimdi Ara

Marsta ilkel yaşam izine rastlandı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Mars'ta ilkel yaşam izine rastlandı.."
    Tarihi açıklama, Kızıl Gezegen'de, Ağustos ayından bu yana keşif yapan Curiosity ekibinden geldi.
    Ancak bu önemli gelişmenin doğruluğu ve içeriği, Mars'ta bulunan organik moleküllerin dünyaya getirilip kapsamlı testlerle analiz edilmesinin ardından netleşecek.
    Ağustos ayından bu yana araştırmalarını sürdüren Mars keşif aracı Curiosity’nin görev ekibinde yer alan bilimadamları, kamuoyuna, Kızıl Gezegen’in yüzeyinde ilkel yaşam belirtilerine rastlandığını açıkladı.
    Açıklamaya göre, Curiosity’nin Mars yüzeyinden topladığı numunede klor, su ve sülfürün yanısıra, yaşamın yapıtaşı olan organik moleküllerin de izine rastlandı..
    Ancak bulguların kesinleşmesi için, numunelerin Dünya’ya getirilmesi ve burada kapsamlı testlerle analiz edilmesi gerektiği bildiriliyor.
    Curiosity ekibi, bundan sonra yapılacak testlerde, bu bileşiklerin Mars’ın doğasında mı oluştuğunu veya diğer kozmik cisimler tarafından mı Kızıl Gezegen’e taşındığını araştıracak,
    Bilimadamları, bu yaşam izlerinin, Curiosity tarafından Dünya’dan Mars’a taşınmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.

Kaynak:
    http://www.trthaber.com/haber/bilim-teknik/marsta-ilkel-yasam-izine-rastlandi-65700.html

http://www.haber7.com/bilim-tek/haber/959924-marsta-ilkel-yasam-izine-rastlandi

• büyük ihtimal araçla oraya gelen bakterilerdir ama belli de olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sitritfaytır

büyük ihtimal araçla oraya gelen bakterilerdir ama belli de olmaz

olabilir
  • Kendimi bildiğimden bileli Mars'ta yaşam belirtisi bulunuyor yeter gidelim yaşayalım artık kurtulalım
  • haber yanlış. ingilizceden türkçeye çevirirken ntv'nin yaptığı bir hata yüzünden haber yayıldı.

Orijinalden alıntı: sitritfaytır

büyük ihtimal araçla oraya gelen bakterilerdir ama belli de olmaz

aracları oraya yollamadan iyice temizliyorlar burdan canlı gitmesin diye..canlı gitse bile ayrıca muhtemelen o koşullarda yasayamaz mı zira evrimini gelişmini uyjumunu bu dünyaya göre sağlamış..ama farzedelim ki gitti ve yasadı bilim insanlarıda buldular bunu..incelediklerinde bu canlının dünyadan geldiğini rahatca anlarlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum o mesafeyi o şartlarda kat edebilecek fazla bakteri olduğunu sanmıyorum

Orijinalden alıntı: Eyy2015

Kendimi bildiğimden bileli Mars'ta yaşam belirtisi bulunuyor yeter gidelim yaşayalım artık kurtulalım

Aynen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicool -- 18 Aralık 2012; 0:16:10 >

Orijinalden alıntı: magicool

cokta şaşırtıcı değil marsın eskiden yaşam barındrabilme hatta medeniyet yaşamış olma potansiyeli oldukça yüksek ihtimal ki çoğu bilim adamlarının düşünceleri ve tahminleri bu yönde zaten

he canım he bi çay koymaya ne dersin sinek gözlü hamile göbekli bahtiyarlarla ?
    yanına da mars püskeviti isterim haberin olsun.

Orijinalden alıntı: seçimzabıtkatibi

quote:

cokta şaşırtıcı değil marsın eskiden yaşam barındrabilme hatta medeniyet yaşamış olma potansiyeli oldukça yüksek ihtimal ki çoğu bilim adamlarının düşünceleri ve tahminleri bu yönde zaten

senin konuşa adabına nediyim ben

• Bu insanlar neden hala Marsta hayat var mı diye uğraşıyorlar?Eğer Marsta bir yaşam izi veya bir kanıtı görseler Mars'a mı yerleşecekler?Eğer varsa bile Dünya'dan pompa getirip Mars'a oksijen mi basacaklar?

Orijinalden alıntı: qualtum

Bu insanlar neden hala Marsta hayat var mı diye uğraşıyorlar?Eğer Marsta bir yaşam izi veya bir kanıtı görseler Mars'a mı yerleşecekler?Eğer varsa bile Dünya'dan pompa getirip Mars'a oksijen mi basacaklar?

marsa zaten koloni kuracaklar yani yerleşecekler..orada hayat yada yaşamın parcaları olan izler arıyolar artık ne olursa..buldukları verilere göre bilimsel yorumlar getirecekler...bilim böyle gelişir...

quote:

Orijinalden alıntı: seçimzabıtkatibi

quote:

senin konuşa adabına nediyim ben

arkadaşım biz de biliyoruz konuşma adabının ne olduğunu...öbür başlıklarda yazdığı burada da yazıyorum: o malum çevreler tarafından bize dayatılmaya çalışılan UZAYLI tiplemesi gibi uzaylılar yok,insan yapımı onlar,

Ama ben itiraz etmiyorum ki şu koca kainatta sadece biz varız,Yüce Allah binlerce galaksi yaratmıştır ve dünyamız toplamda kumsaldaki bir kum tanesi kadar dahi yer tutmuyor,benim anlatmak istediğim yok önceden marsta hayat varmış,yok sinek gözlü vatandaşlara otopsi yapılmış safsatalarıdır !

Ben de bu yüzden arkadaşı birazcık tiye aldım hakkın helal etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seçimzabıtkatibi -- 19 Aralık 2012; 8:52:37 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.