Şimdi Ara

365 Gün Boyunca Kurban Kesimi Yapılan Güvenilir Bir Yardım Derneği Var mı? Deneyim Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Son dönemde özellikle adak, akika ve şükür kurbanı konusunda araştırma yaparken dikkatimi çeken bir konu oldu. Çoğu yardım kuruluşu yalnızca Kurban Bayramı döneminde kesim yaparken, yıl boyunca bu hizmeti sürdüren çok fazla kurum yok.

Bu süreçte karşıma Hayıreli Derneği çıktı. İncelediğim kadarıyla;

• Yılın 365 günü kurban kesimi organizasyonu yapıyorlar
    • Adak, akika, şükür gibi farklı niyetlere göre ayrı ayrı planlama sunuyorlar
    • Kesim sonrası süreçle ilgili bilgilendirme ve şeffaflık vurgusu yapıyorlar
    • Afrika ve Asya gibi bölgelerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Benim için önemli olan nokta, işin sadece “kesim” kısmı değil; organizasyonun güvenilirliği ve sürekliliği. Çünkü kurban konusu hem dini hem de vicdani açıdan hassas bir alan.

Ayrıca sitelerinde sürecin nasıl işlediğini adım adım anlatmaları ve yılın herhangi bir zamanında bu hizmeti sunmaları dikkatimi çekti. İlgilenenler için resmi sayfalarını da buraya bırakıyorum:

👉

Bu konuda daha önce Hayıreli Derneği ile işlem yapan, bilgi sahibi olan veya farklı derneklerle karşılaştırma yapmış olan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

Gerçek kullanıcı yorumları benim için çok değerli olur.

Teşekkürler.

www.hayireli.org.tr
    Hayıreli Derneği
    https://www.hayireli.org.tr

• İyi günler hocam. Geçen ay bende bu arayışa girmiştim, 7 kıta derneğine denk geldim. Geçen ay içinde 2 defa kurban kestirdim. Kurbanı kesip, kesim videosu ve dağıttıklarına dair video atıyorlar. 48 saat içinde demişlerdi birinde 48 saat içinde videoyu attılar, öbüründe de 3. gün attılar. Bir sorun yaşamadım. Fiyatları 1750 den başlıyor, 2750 ye kadardı yanlış hatırlamadıysam.

Teşekkür ediyorum, Allah kabul etsin hayrınızı, Hayıreli Derneği de benzer fiyatlarla Adak kurbanı kestirmiştim, ertesi gün video fotoğraf iletmişlerdi, tavsiye ederim.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.