Şimdi Ara

marşlı jeneratör tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evde kullanmak için marşlı jeneratör arıyorum. tv,buzdolabı(üzerinde 1700w yazıyor),çamarşı makinası veya bulaşık makinasından birini (her zaman aynı anda çalışmazlar) çalıştırabilecek jeneratör arıyorum,hangi ürün bana uyar?

Öncelikle elektrikli motor, hidrofor vb. çalıştırıp çalıştırmayacağınız önemli.
    Ki var, sabit voltaj regülatörlü ve tam sinus AC çıkışlı kalitede bir jeneratör olacak. Yani, ucuz harcıalem bir jeneratör size uymaz.

Öncelikle bir güç ihtiyaç modeli belirlemelisiniz.
    Yani, aynı anda çalıştıracağınız tüm düz cihazların sarflarını (wattaj), elektrikli motor içeren cihazların anlık akımlarını (cihazların arkasında bir yerde yazar) belirleyip, üşenmeden kağıda yazıp alt alta bir toplayınız. Bu aşama çok önemlidir. Bu toplam, sizin güç ihtiyacınız dır..

Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi, su ısıtma sürecinde ciddi akım çeker. Bunları da jeneratörden beslemekten kaçınmanızı öneririm. Ciddi KWh artışı oluşturacaktır. Jeneratör büyüyeceği için, maliyetiniz dramatik artar.

Bulduğunuz toplam rakama %30 ilave ediniz. (Bulduğunuz toplam KWh * 1.3 = İhtiyacınız olan takat (KWh))
    Çünkü, jeneratörü %100 kapasitede bağırta bağırta çalıştırmak istemeyecek sinizdir.

Ev kullanımı için monofaze ürün kullanacağınızı farz ediyoruz.

İhtiyacınız olan çıkış gücünde olan ürünü, (voltaj regülatörlü ve sinus çıkışlı) market den alabilir siniz.
    Ek özellikler sizin zevkinize ve bütçe gücünüze kalmış.
    Jeneratörün gürültü seviyesi, çalışma saati ve yakıt kapasitelerine dikkat etmeniz elzemdir.

Servis ağı ve yaygınlığına dikkat ediniz.

Kolay gelsin.

Referansı: 11 Nisan 2002

Pentium MMX VXPro - MMX 233 CPU - 256 MB Edo Ram - 8 GB HDD, running Elementary OS - i386

• canboz kullanıcısına yanıt
    otomatik devreye girmesi açısından honda baktım.panosu falan üzerindeydi. 6 kw benim işimi görür. inverter modeller aldığı elektirik kadar mı üretiyor? mesela o an 1kw çekilecekse 1kw ,5 çekilecekse 5 mi üretiyor?

Şahsen marka fanatiği değilim ama, jeneratör konusunda Honda bir tarafa, diğerleri bir tarafa. Çakma Honda ları kast etmiyorum yanlız. Piyasada var, dikkat ediniz..

Alacağınız, inverter tip (Harmonik Real Sinüs AC output) ve ayrıca dijital takat kontrollü olacak.
    Dediğiniz fonksiyonda iş görebilmesi için.
    Siz ne kadar ihtiyaç duyar sanız, jeneratör üzerindeki kart ve yazılımı, jeneratöre o kadar yüklenecek. Böylelikle yakıt ve gürültü ekonomisi sağlanacak..

Enerji kesilince manuel jeneratörü devreye alacaksınız. Fişlerini takacak sınız vs.

Bir de bu işin plus konfor çözümü var.
    Takat kontrollü inverter jeneratör ile, evdeki şebeke kesildiğinde, otomatik devreye girmesi için evinizin elektrik şebekesi buna uygun olmalıdır.
    ilave donanım hazırlanmalıdır. Sadece jeneratörün panosu ve otomatiği yetmez..
    Bu da iki türlü olur.
    1. Şebeke elektriği kesilir. 10 sn-1 dakika içinde jeneratör devreye girer. Jeneratör iş görür. Şebeke elektriği gelir, 10 sn kadar kesinti olur bu arada jeneratör devreden çıkar. Şebeke elektriği normal kaldığı yerden beslemeye devam eder. Yani sistem otomatiktir.
    2. Elektrik kesilir, belli süre sonra gelir. Jeneratör bu arada devreye girmiş ve hatta çıkmıştır. Siz hiç elektriğin kesildiğini hissetmezsiniz bile. Yani %100 up-time enerjili olur sunuz. Bunun için, araya evdeki takata uygun sinus UPS koymanız gerekir. Yani sistem TAM otomatiktir.

Sonuçta, hepsi bütçeye bakar,

Düşünüp karar verebilir siniz.

Alımda acele etmeyiniz.
    İyicene inceleyip anlayınız.
    Satıcıların gazına gelmeyiniz.

Selam ve sevgiler

Pentium MMX VXPro - MMX 233 CPU - 256 MB Edo Ram - 8 GB HDD, running Elementary OS - i386

ev şebekesinde nasıl bir değişiklik yapmak gerekli? inverter jeneratörde sadece şu var sanırım :http://www.anadolumotor.com.tr/Urunler/Honda-Guc-Urunleri/Jenerator/Invertor/EM-65-is-GB1.aspx

honda hariç önereceğiniz başka marka var mı?

Jeneratöre uygun bir yere de kabin yaptıracaksınız. Ya da yer ayarlayacak sınız.
    Elektrik sayacından sonra, ev şebeke girişine kontaktör kutusu konacak. 2 kontaktör. 1 tanesi şebeke için, diğeri jeneratör için.

Jeneratör hattı sayaç arkasına, ev girişine uzatılacak.

Basit değil, bilinçli ve iyi dizayn lazım. Sigortası var, kaçak koruması var vs.
    Profesyonel dizayn ve kurulum gerektirir. Yoksa herşeyi yakıp kavurabilir siniz. Mahalle elektrikçisi ile olmaz.

UPS destekli isterseniz, o da eklenecek..

Jeneratörü almaya karar vereceğiniz bölge ana bayisinden sorar iseniz, size ev şebekesine ekleme ve modifikasyon için fikir verirler hatta yardımcı olurlar.
    Bu çözüm ilave masraftır.

estagfurullah yanlış anlaşılacak birşey yok. türkiyede jeneratör işi gelişmiş değil.satıcıda ne sattığını bilmiyor. araştırırken hondaya baktım ama alternatif marka varsa incelemek isterim.
    Bu linke bir göz atar iseniz, faydalanır sınız.

http://forum.donanimhaber.com/m_57547914/tm.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.