Şimdi Ara

markası faklı ramler dual çalışır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar farklı marka ve üretim tarihine sahip ramler dual chanel olarak çalışır mı

• oldukça zor. hatta aynı marka olsalar bile çalışmama olasılığı var. dual channel için ikili setler halinde satılır onlar. farkı şudur. üretim bandında arka arkaya üretilmişlerdir. bu yüzden aralarındaki fark minimumdur. bildiğim bu.

"Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır."
    Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
  • farklı markaysa imkansız. aynı marka farklı üretim olursa çalışmama ihtimali var çünkü değişen zamanlarda firmaların ramlerinin serileri değişiyo daha iyi veya daha kötüleştirebiliyo ama zamanlamaları değişmedikçe yinede sorun olmaz. sadece oc yapmaya çalışırsan farklı üretim tarihli ramler dual çalışmayı kabul etmeyebilir çünkü aynı oc kapasitesine sahip olmayabilirler
    Rotax Pro Wireless Ergo Mekanik Gaming Mouse
    Finesse XDDR12 64GB RAM

• İmkansız diye bir şey yok.
    Anakarta bağlı bir olay.

Ben birçok kez çalıştırdım ama mümkün olduğunca ramlerin aynı özelliklerde olması lazım.
    Dual kit olması dual çalışmasını garantiye alır (anakartın destekliyorsa tabii)
  • timingleri ve markaları farklı olan ve biri ddr2 533 diğeri ddr2 667 mhz ramler bile dual çalışabiliyor. Eski laptopumda bi süre öle kullanmıştım. Belki biraz şans meselesi.
    İntel Ultra9 285K@5.2 Ghz / LianLi Hydroshift LCD 360
    MSI Suprim Liquid RTX5090
    Samsung 9100 4TB - Kingston Furry 2TB m2
    LianLi Edge 1300W Platinum
  • timingleri ve MB boyutları aynıysa ve de bord dual i destekliyorsa çalışmaması için bir sebep yok. ben bir kaç farklı marka ram ile denemiştim, hepsi de çalıştı.
    çalışma pc: amd 64 X2 4200, msi k8n neo4 plt, zalman cnps7000B-Cu, feel hurricane, Enermax 485W, 2x512MB hyperx, viewsonic vg2230wm, msi 8800gts 320mb, 500 GB samsung sata, 400 GB samsung sata, 300 GB samsung sata, 200 GB samsung sata, LG dvd-rw
    htpc: amd x2 4800, gigabyte M69GM-S2H, Aerocool AeroCube Aluminium HTPC Kasa Siyah, Enermax Liberty 620W PSU, 1xA-DATA 2GB 800MHZ DDR2, 250 GB samsung sata, samsung dvd-rw, everest combo kablosuz klavye, logitech z-5500 5+1 ses sistemi, skystar3 usb, samsung LE37S81B TV
  • anakartım abit vt7 yani via çipset
    ramların biri ucuz kingram diğeri kingstone
    sorunsuz dual çalışıyor.timingler kingston 3.0cl kingram 2.5cl stabil 2.5 cl de çalışabiliyor
    kingramı ben aldım aldıktan sonra bir daha göremedim yerli malı ramdı .kaliteli ve çok ucuzdu o vakit kington 40 dolarken 27 dolara kingram almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 15 Eylül 2006; 2:17:31 >
    Anakart: Asus ROG Strix X570-F Gaming İşlemci: Ryzen 5600x İşlemci Soğutucu: ID COOLING 240L liquid cooler Ekran Kartı: Zotac RTX 3080+3060ti+3060+gtx1070 Ram: Corsair Vengeance Pro Led 2x8 16 GB HDD: Seagate Barracuda 1 TB x2 SSD: Samsung 850 Pro 250 GB Güç Kaynağı: Corsair 850W +80 Gold Kasa: Corsair graphite 760T arctic Monitör: Asus 27" MG279Q 2K 144hz IPS Klavye: Corsair K70 Lux mx blue Mouse: Steel Series Sensei Raw Mousepad: Kingston Hyper X long mat Kulaklık: Audio Technica M50Oyun Kulaklıgi: Audio Technica ADG1X Hoparlör: Kef Q100 Amfi:Onkyo A9030
  • yahu ramler dual olarak çalışır. CL gibi değerlerde önemli değil ikisininde çalışabileceği ortak bir değerde çalışırlar. Dual çalışma anakartın bir özelliğidir bu ram dual o ram değil diye bir şey yok, hatta yalnış hatırlamıyorsam ramlerin kapasitesi bile farklı olabiliyor. Dual channel kitler aslında bir bakıma pazarlama stratejisi gibi birşey desek yalan olmaz, onların tek farkı. Birbirlerine daha çok benzemeleri ve busebeple özellikle OC de daha stabil olabilmeleri ki bence bu kısmı da hikaye bence eğer gerçekten dual kitlerin tek satılan modülere üstünlüğü olsa ikili kitler tek tek satın almaya göre daha ucuz olmazlardı aksine daha pahallı olurlardı değil mi? Genellikle dual kitler daha ucuz oluyorlar.

Yani kısacası dual çalışmayı ramler sağlamıyorlar ramlere bilgi paylaşımını anakart çipseti gerçekleştiriyor.
    İntel Ultra9 285K@5.2 Ghz / LianLi Hydroshift LCD 360
    MSI Suprim Liquid RTX5090
    Samsung 9100 4TB - Kingston Furry 2TB m2
    LianLi Edge 1300W Platinum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thermaltake

+1
    yukarda da sölediğim gibi birbiriyle alakasız ramleri dual çalıştırdım.

Bak onu görmemişim bakınız çalıştıran da varmış zaten
  • çalışır ben hem masaüstü hem de laptopta çalıştırdım ama tabi aynı seri üretim ayarında çalışmaz

çünkü clsi hangisinin yavaşşsa o hızda çalışır
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.