Ve Hala şuanda Müslüman olanlari bile dinden soğuttu Haksiz miyim? |
MALUM PARTİ OLMASAYDI DH'DEKI ATEİSTLERİN %95'İ MÜSLÜMAN OLURDU

MALUM PARTİ OLMASAYDI DH'DEKI ATEİSTLERİN %95'İ MÜSLÜMAN OLURDU
(En Son Oy Tarihi: 11.11.2021)
-
-
Bunu Kabul etmek istemeyenler olacaktir. Ben şöyle arastirdim böyle hatim ettim o yuzden ateist olmaya karar verdim diyenler olacaktir. Malum parti döneminden önce ateistlik nedir bilmezdik. Onlar sayesinde ateistlik kelimesiyle tanisti Türkiye. Onlara öfkesinden gördügu her Müslümanı yobaz koyun olarak gordu. Özgürlük kisitlandikca bir sebep aramaya başladilar. Onlarda olan her özellikten nefret ettiler. Onlar muslumansa ben Müslüman degilim dediler-dediniz- demeye devam ediyoruz.. bazı gerçekler var kabul edilemeyecek ve hatta kendinize bile itiraf edemeyeceginiz seyler.. malum parti döneminden önce herkes muslumandi. Türkiyenin belkide gerçekten %90 ı muslumandi ama hicbirimiz yobaz degildik. Hicbirmiz 5 vakit namaz kilmiyorduk belki.. belki ramazan ayinda 30 gun eksiksiz oruc tutmuyorduk ama icimizde bir yaratici sevgisi masum bir sekilde cocukca yatiyordu. Ama sonra icimizdeki bu çocuğu öldürdüler. Bu masum cocuk nefretle dolup taşti ve taşmaya devam ediyor. Aslında kabul etmek istemiyorsunuz ama bu dönemi yokmus gibi varsayarak bir hayat hayal ettiginizde o masum cocugun hala orada olduğunu göreceksiniz..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Malum parti din açısından doğal seleksiyona neden olmuş. Elenenler çok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
başarılarının sebebi dine güncelleme getirdiler.
-
Valla ben din hakkında düşünmeyi bıraktım çünkü olmasına ihtimal vermiyorum artık. Yaklaşık 1 yıldır sadece tanrı var mı yok mu onu düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Einar Solberg
Valla ben din hakkında düşünmeyi bıraktım çünkü olmasına ihtimal vermiyorum artık. Yaklaşık 1 yıldır sadece tanrı var mı yok mu onu düşünüyorum.Hangisine yakınsın, Tanrı vardır / yoktur?
-
o harcadığın glikozları nasıl zengin oluruma harcasaydın keşke
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hemen hemen ortada diyebilirim %60 yok, %40 var gibi. Bu konuda yeteri kadar okuma yapmadım o yüzden kesin karar vermekten kaçınıyorum, düşüncelerimin hepsi benim şu anda.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de böyleydim, tanrının varlığı veya yokluğunu bilemeyeceğimizi düşünüyorum artık. Varlığı veya yokluğuna sonuçlandırınca da hayatında bir şey eksilmiyor. Dinlerin yarattığı psikolojik altyapı insanlığa zarar veriyor ki biz bir boşluğa düşme dönemi de yaşıyoruz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet onlar olmasaydı çok müslümandık şeriatı getirmiştik
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tanrı ne demek oluyor ki yeni duydum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Artık bakıp bakıp fetöcülerden feyz alırdık ne yapalım
-
Bana kalırsa durum tam tersi. Malum parti insanların daha fazla dindarlaşmasına ve dinden daha geç soğumalarına neden oldu. İlk olarak kabul etmek gerekir ki Türkiye laik bir ülke; Nüfusunun %50 si muhafazakar olsa bile geri kalanlar laiktir ve laik kesimden olan insanlar her ne kadar Müslümanım dese de aslında dinle alakaları olmadığı bilinir. Hatta bir çoğu Müslümanım bile demez dinin ne diye sorulduğunda "bana dinimi soramazsın" vs derler. Neyse ben bu insanları Müslüman çatısı altına almıyorum çünkü hayatlarına bakarsanız bir dinsizin hayatından fark göremezsiniz.
Cumhuriyet'in kurulmasından bu yana laik insanların sayısı hep artmıştır. Ama malum parti bunun önüne geçmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Dine yatırım yaptı, din adamlarına değer verdi, yüksek konumlara getirdi, kendi taraftarlarına çok çocuk yapmayı öğütledi (dikkat ederseniz iyi eğitim verebileceğiniz kadar çocuk yapın demiyor), evrimi müfredattan çıkarttı, alkol yasağı getirdi, okullara din dersi getirdi, dini yayınları arttırdı, dindar insanları medyada önemli konumlara getirdi vs. sayamayacağımız kadar dine yatırımı var. Kendisi de dini propagandayı çok yapıyor "Ya Allah Bismillah" diyerek kilise açmış birisi...
Şimdi tüm bunların ne önemi var diyebilirsiniz şöyle açıklayayım. Müslümanlıkta dini propaganda çok önemlidir. Hatta 7 yaşında çocuklar namaza falan başlatılır, o yaşta bir çocuk namazdan pek bir şey anlayamaz ama çocuk yaşta din beynine işlenmiş olur ve onu bir ömür boyu taşıması sağlanır. İddia ediyorum ki günümüz şartlarında ailesi tarafından hiç bir dini propagandaya maruz kalmamış, aynı şekilde çevresinde de dini olarak hiç bir zorlama ve baskı görmemiş birisinin büyüdüğünde Müslüman olma şansı %0,01 falandır. Şimdi araştırarak olabilir diyen tipler çıkacaktır ama böyle bir şey de pek mümkün değil araştırarak inandığını arttığını söyleyen insanlar aslında bu araştırmaları kendi dini inançlarına olan şüphelerini ortadan kaldırmak için yapıyorlar. Bu önyargıyla yaklaştıkları için zaten farklı bir bilgi beyinlerine girmez. Çocukken ailenizin yaptığı dini baskı, ufak yaşta kuran kurslarına gitmeniz, babanızın sizi cuma namazlarına götürmesi, okulda din dersinde vaaz dinlemeniz, televizyonu açtığınızda dini propaganda almanız, tarih kitaplarında, bilim kitaplarında dini karakterlerin ön plana çıkartılması aslında sizi Müslüman yapan şeyler. Tüm bunlar olmasa zaten Müslümanlıkla falan uğraşmazsınız ama ufak yaşlardan yapılan bu propaganda siz farkında olmasanızda hayata bakış açınızı oldukça etkiliyor ve karşı görüşlerinde beyninize girmesini engelliyor.
malum parti yerine başka bir parti olsaydı ne olurdu?
Varsayalım ki malum parti yerine insanlara dini hiç baskı yapmayan laik her dine ve inanca eşit davranan bir parti geldi. Bu durumda yukarıda bahsettiğim olayların bir çoğu olmayacaktı ve insanlar çok daha çabuk dinsizleşecekti. Ama bu partinin sol yobaz olmaması gerekiyor. Çünkü böyle olduğunda Müslümanlara zorlamalar yapacak ve bu insanlarda mağduriyet psikolojisi oluşturup onların daha fazla dinlerine bağlanmalarına neden olacaktır. Üniversitelerde başörtü yasağı buna en güzel örnektir. Bu yasağı koyanların birazcık kafası çalışsaydı o öğrencilerin ders programlarına koyacağı bir kaç dersle hatta buna bile gerek yok zaten tüm dünya bunun propagandasını yapıyor (bu kızların izledikleri dizilere, okudukları kitaplara bir bakın) serbest bıraksa bile mezun olduğu zaman bir çoğu başını açacaktı. Nitekim günümüzde üniversitede gördüğüm bir çok kapalı başlayan kız başını üniverisitede açıyor. Bazıları eve gidince kapanıyor üniversiteye gelince açılıyor. Ama zamanında onlar bu baskıyı yaptığı için bugün dayılar "Üniversite başı kapalı kızlarımızı okutmadılar" deyip kendilerine argüman üretip haklı çıkmaya çalışıyorlar.
Parti belki ailenizin size yaptığı baskıyı değiştiremez ama siz ailenizden daha laik olursunuz kendinize yine Müslüman dersiniz ama dinle alakanız olmaz sizin çocuğunuzda bundan çok daha az nasibini alır ve dinsiz olur. Nitekim Türkiye'de bir çok insan bu şekilde dinsiz olmuştur dindar aileden gelip dinsiz olanalar yeni yeni türediler eskiden bu kadar yoktu.
Türkiye laik bir ülke olduğundan beri zaten bu ülkenin üzerinden dinin etkisi kalkmıştır. Geriye bir tek zaman geçmesi kalıyor. Daha cumhuriyet kuruları 100 yıl oluyor. Eski insanlar düşüncelerini kolay kolay değiştiremezler ve bu insanlar iktidara geldiklerinde de kendi düşüncelerini topluma dayatırlar. Ama bunların hiçbiri fayda etmez; açıkça görülüyor ki malum partiye rağmen Türkiye'deki dinsiz sayıları ortada. Malum parti sadece bu zamanı biraz daha uzattı ve bana kalırsa Türkiye siyasetindeki son muhafazakar temelli parti olacak. Bundan sonra çozülme çok hızlı olacak ve toplumumuz bu değişime ayak uydurabilmesi için çok ciddi bir şekilde felsefe ve bilimin yaygınlaşması gerekiyor. İnsanların doğruyu ve yanlışı sadece bir kitaba bakarak değil bilinçli bir şekilde ayırt edebilmesi ve mantık ile hareket edebilmesi için bu şart. Yoksa dinin üzerindeki baskısını bir anda kaybeden insan cahilse tehlikeli olabilir.
-
Olmazdı, insanların dinden çıkmasının en büyük sebebi İslam'ın kendisi.
-
Malum parti CHP ise doğrudur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Valla ben din hakkında düşünmeyi bıraktım çünkü olmasına ihtimal vermiyorum artık. Yaklaşık 1 yıldır sadece tanrı var mı yok mu onu düşünüyorum.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X