Şimdi Ara

Malezya & Singapur & Tayland [ACİL] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
15.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mesutdorf

arkdaslar bangkok tada oteli Silom Road, Silom diye bir yerden aldım inşallah merkezi bi yerdir

silom merkezi sayılır. önemli olan bts e yakın olması.
    aşağıdaki haritadan 2-3 aret bastırıp yanına al. çok işine yarar.
    silom patponga ve kho san a yakın bir yer.
    metroyla alışiveriş merkezlerine ulaşırsın.
    tapınaklar, grand pazar, china town için ise taksi - tuktuk kullanman gerekecek. maximum 100 baht.
    birde taylanda gitmeden önce görmeyi planladığın yerlerin listesini yap. haritada bul.
    thai halkı adresleri bilmiyor. tarif edemiyor.

http://www.bangkokmetro.co.th/web/imgcontent/Image/Routemap-110510.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferther -- 1 Ağustos 2012; 23:08:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutdorf

arkdaslar bangkok tada oteli Silom Road, Silom diye bir yerden aldım inşallah merkezi bi yerdir

http://www.airpano.com/360Degree-VirtualTour.php?3D=Bangkok

mesut bu da sana benden buyuk kıyak olsun al ne nerde gez ogren ıcın rahatlasın bangkok ayaklarının altında:D:D:D

bırde otelın adını tatıl sepetıne yaz gorulecek yerlere mesafesı hesaplanmıs olarak gorursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo199 -- 2 Ağustos 2012; 1:36:02 >
  • yardımcı olan arkadaslara cok teşekkür ederim...

28 yasındayım razer
  • EyvAllah Mesut hocam.

Bana da Singapur için harita rehber lazım ama okuduğum kadarıyla Orchard Road üzerinde turizm ofisi varmış. Oradan ücretsiz alabiliyormuşuz. Ya da otellerde veya metro istasyonlarında da ücretsiz olarak veriyorlarmış.
  • Bangkok'a 1 defa gittim, ben de Silomda kalmistim. Benim icin onemli olani Sky Train (BTS) yakin olmasiydi. Banka merkezleri genelde oradadir.

Ama tezata gel yuksek yuksek binalarin oldugu bolgenin arka sokaklarinda fareler, hamam bocekleri dolasiyordu

@Razer, Muz'u patates gibi kozluyorlar o mu acaba? Gerci onu da Taylandda gormustum. Bu arada durian falan deneme, ben oyle bir hata yapmistim sen yapma

Malaylarin Nasi Lemak diye bir yemegi var kahvaltida bile yiyorlar, onu deneyebilirsin. Aklima gelmisken metro icin EZ-Link diye bir kart var onu al. 7-Eleven marketlerinde, yada metro istasyonun icinde alabilirsin, gorevlilere sorman yeterli. 10-12 SGD veriyorsun 5-7 SGD kredi oluyordu icinde.

• Artık bazı şeyleri sora sora öğreneceğim. Bu arada Singapur'da taksiyi rastgele elimizi uzatarak mı durduruyoruz? Baya kuralcı bir yer ya ondan soruyorum. Sonra komik durumlara düşmeyelim. Birde otobüsler için de kart var mı? Tıpkı Türkiye'deki gibi alete mi okutuyoruz otobüs içerisinde? Bir şey daha; bu Singapurlular uzun boylu mu oluyor? Son bir şey daha; tavsiye edeceğiniz ara sokaklar var mı? Hangisine dalayım? Mafya adresi vermeyin ama.
  • Taksi olayını öğrendim. Taksi durakları varmış. Sıraya geçip bekliyormuşsun. Öyle el sallamayla durmuyorlarmış.
  • Beyler bu Singapur'daki prizler aynı Türkiye'deki gibi mi? Yoksa İnce mi? Ona göre aparat alayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Beyler bu Singapur'daki prizler aynı Türkiye'deki gibi mi? Yoksa İnce mi? Ona göre aparat alayım.

Singapurda Ingiliz tarzi kullaniyorlar.

Turkiye'de bulamayabilirsin, sim lim ya da mustafa centre dan alabilirsin converter mevcut...

Bunlardan iste

Malezya & Singapur & Tayland [ACİL]

• singapur ve taylanda gittim.malezyayi bilmiyorum.
    singapur cok kucuk bir yer max.2-3gun yeterli.sentosa adasi enteresan,teleferikle gidiliyor,hayvanat bahcesi,botanik park,underwaterworld gezilebilir.
    Cok temiz ve duzenli bir sehir/ ulke.Ornegin sakiz cignemek yasak.
    Tayland singapurun tam zitti,tam bir kesmekes.ben bangkok ve pattayaya gittim.Phuket ve changmai de cok guzelmis.singapura gore tayland bence daha uzak dogu ruhunu yansitiyor.Gece yasami ise en ust noktada...Yiyecek icecek cok ucuz ve cesitli,egzotik meyveler heryerde satiliyor taze,lezzetli ve ucuz.Tayland singapur kadar guvenli degil,bu yuzden burada kalacaginiz yere dikkat etmenizde yarar var.Taksi de ucuz ama herkes daha da ucuz olan tuktuklari tercih ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Gider gitmez "converter for my electronics" diye söyler alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razer -- 4 Ağustos 2012; 10:19:54 >
  • arkadaşlar merhaba. daha önce bangkok ta silom da otel ayarlamıştım ama bi arkadasım Sukhumvit daha güzel diyor biraz kafam karıstı sizin bilginiz varmı nasıl bi yer Sukhumvit merkezimidir oda alışveriş merkezlerine veya gezilecek yerlere
  • Konuyu gormemisim.
    Konuyu actigin siralar Malezya'dan donuyodum.
    Gittigime binbir pisman oldum
    Malezya ucuz falan degil! Herkes ucuz diyor, bende inandim gittim. Zannettim ki Singapurun ucuz versiyonu. Halbuki degil.
    Singapur'da kalite var. Malezya'da yok. Kuala Lumpur'a gittim Malezyada. Havaalanindan sehire taksiyle gitmek 90 dakika aliyor!
    Esnafin falan ingilizcesi cok kotu. Singapurla karsilastirdigimda tamamen tavsiye etmeyecegim bir yer.
  • Ben de çok sıcak bakmamıştım zaten. Bundan ötürü Singapur'u tercih ettim. İsabet olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

Konuyu gormemisim.
    Malezya ucuz falan degil! Herkes ucuz diyor, bende inandim gittim. Zannettim ki Singapurun ucuz versiyonu. Halbuki degil.
    Singapur'da kalite var. Malezya'da yok. Kuala Lumpur'a gittim Malezyada. Havaalanindan sehire taksiyle gitmek 90 dakika aliyor!
    Esnafin falan ingilizcesi cok kotu. Singapurla karsilastirdigimda tamamen tavsiye etmeyecegim bir yer.

Senin tatilin iyi gecmedi diye Malezya'ya camur atmana gerek yok.

Senin gidisin bastan faul zaten dunyada Singapur gibi her seyin bir arada oldugu sehir mi var?

Malezya ucuz degilmis iste buna gulerim. Singapurda 300-400 dolara kalamayacagin otel Kuala Lumpur'da en merkezi yerde 80-100 dolar ancak.

Yemekler daha ucuz, ulasim daha ucuz... Zaten tatilde baska ne ariyorsun?

Ha alisveris yapmaya gelmissen, kim sana dedi ki alisveris icin Malezya ucuz diye?

Taksi 90 dk'da gidiyor demissin ama havalimanindan hizli tren var 28 dk'da sehir merkezine variyor. Ezbere gidersen boyle olur iste

Sana hatirliyorum Bangkok'a git demistim, ama kendi dusen aglamaz derler ama sen agliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trineux -- 25 Ağustos 2012; 19:12:12 >

• Tayland ve Filipinler'i düşünüyorum. Filipinler'de daha önce bulundunuz mu hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trineux

quote:

Konuyu gormemisim.

Senin gidisin bastan faul zaten dunyada Singapur gibi her seyin bir arada oldugu sehir mi var?

Malezya ucuz degilmis iste buna gulerim. Singapurda 300-400 dolara kalamayacagin otel Kuala Lumpur'da en merkezi yerde 80-100 dolar ancak.

Ha alisveris yapmaya gelmissen, kim sana dedi ki alisveris icin Malezya ucuz diye?

Taksi 90 dk'da gidiyor demissin ama havalimanindan hizli tren var 28 dk'da sehir merkezine variyor. Ezbere gidersen boyle olur iste

Sana hatirliyorum Bangkok'a git demistim, ama kendi dusen aglamaz derler ama sen agliyorsun

They don't speak English in Bangkok...

KLIA Express i biliyorum. Ama onuda 10 dakika beklemen gerekiyor, Sentral'a iniyor ordan taksiyle 15-20 dakika otele suruyor.
    Otel konusunda katiliyorum ucuz bir yer ama sirf otel ucuz diyede Malezya'da kalmak sacma ve anlamsiz.
    Yemek&icmek konusunda katilmiyorum. Lokal bir restoranda bi tabak kalamara(ki doymadim diye 2. tabagi soyledim) 25 MYR odedim. Hani sagda solda bakiyorum en ucuz yemek 15-20 MYR, onlarda sevcegim turden yemekler degil. Hele amerikan firmalari tamamen kazik, Starbucks ta 1 tane frappucino 18 MYR.
    Fethiye tarzi clublara giris 40 MYR. En ucuz icki bira o da 20 MYR!
    Sigara icmiyosaniz tam ayvayi yediniz cunku kapali bar&pub vs tarzi yerlerde sigara serbest ustelik smoke-free zone yok bile!
    Sokaklarda acik mekanlarda yemek yerken masama oturan fahiseye vucut diliyle onu istemedigimi belirtip 2 dakika sonra lutfen kalkarmisin dedigimde, o zaman tek basina napiyosun diye beni sorgulamasindan tut, karsidan karsiya gecerken ecstasy istermisin diye sorandan tut, sokakta polislerin yaninda oturan 3-4 kadinin bana opucuk yollamasindan tut tamamen rezil bir yer.
    Ulasim ucuz ama, otel kapisindan gecen taksiler 10 MYR lik yere 20 MYR'a goturuyor hani 2 KM lik yere singapurdada 10 dolara gayet gidilebiliniyor. Taksiciler gece 8den sonra kadin lazim mi elimde cinli, malay, koreli vs var diye sayiyor. Kusura bakmayin ama bu tam bir rezalet...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 26 Ağustos 2012; 18:31:30 >

• quote:

quote:

quote:

Konuyu gormemisim.

KLIA Express i biliyorum. Ama onuda 10 dakika beklemen gerekiyor, Sentral'a iniyor ordan taksiyle 15-20 dakika otele suruyor.
    Otel konusunda katiliyorum ucuz bir yer ama sirf otel ucuz diyede Malezya'da kalmak sacma ve anlamsiz.
    Yemek&icmek konusunda katilmiyorum. Lokal bir restoranda bi tabak kalamara(ki doymadim diye 2. tabagi soyledim) 25 MYR odedim. Hani sagda solda bakiyorum en ucuz yemek 15-20 MYR, onlarda sevcegim turden yemekler degil. Hele amerikan firmalari tamamen kazik, Starbucks ta 1 tane frappucino 18 MYR.
    Sigara icmiyosaniz tam ayvayi yediniz cunku kapali bar&pub vs tarzi yerlerde sigara serbest ustelik smoke-free zone yok bile!
    Sokaklarda acik mekanlarda yemek yerken masama oturan fahiseye vucut diliyle onu istemedigimi belirtip 2 dakika sonra lutfen kalkarmisin dedigimde, o zaman tek basina napiyosun diye beni sorgulamasindan tut, karsidan karsiya gecerken ecstasy istermisin diye sorandan tut, sokakta polislerin yaninda oturan 3-4 kadinin bana opucuk yollamasindan tut tamamen rezil bir yer.
    Ulasim ucuz ama, otel kapisindan gecen taksiler 10 MYR lik yere 20 MYR'a goturuyor hani 2 KM lik yere singapurdada 10 dolara gayet gidilebiliniyor. Taksiciler gece 8den sonra kadin lazim mi elimde cinli, malay, koreli vs var diye sayiyor. Kusura bakmayin ama bu tam bir rezalet...

Hangi bolgede kaldigini merak ettim simdi, ben KLCC'de kaldim dediklerinle pek karsilasmadim.

Muslumanlar zaten seriat kanunlarina tabi ama cinliler ise her seyi yapiyor gibi gozukuyordu.

Singapur'da restorana gidince 30-50 SGD'den asagi odedigimi hatirlamiyorum.

Valla starbucks gittigim bir yer degil fiyatlarini da bilmem ama hem mcdonalds hem de subway, Singapurdan daha ucuzdu.

Taksici olayina gelirsek, Tayland'a hic gitmeyin o zaman

Ne bileyim Singapur'dan sonra Malezya'yi yadirgamis olabilirsin ama Tayland'a gitmis birinin pek yadirgayacagini sanmiyorum oralari.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Konuyu gormemisim.

Hangi bolgede kaldigini merak ettim simdi, ben KLCC'de kaldim dediklerinle pek karsilasmadim.

Muslumanlar zaten seriat kanunlarina tabi ama cinliler ise her seyi yapiyor gibi gozukuyordu.

Singapur'da restorana gidince 30-50 SGD'den asagi odedigimi hatirlamiyorum.

Valla starbucks gittigim bir yer degil fiyatlarini da bilmem ama hem mcdonalds hem de subway, Singapurdan daha ucuzdu.

Taksici olayina gelirsek, Tayland'a hic gitmeyin o zaman

Ne bileyim Singapur'dan sonra Malezya'yi yadirgamis olabilirsin ama Tayland'a gitmis birinin pek yadirgayacagini sanmiyorum oralari.

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Arab_Emirates

Official language(s) Arabic

Dubai'de sokak tabelasi

Arkadasim birisi bilmemne sokagina git diyecek buna bakarak nasil anlayayim ben? Zaten kendin diyon gitme o zaman Taylanda normal bir insana soracam bana gel gostereyim diyecek beni soyacak, zorla uyusturucu satacak vs, o zaman ne yapacagim?

Ben 20 lerin basinda gencim, isim olmaz zaten fahiselerle. Gordugum fahiseyle gordugum kafkasyalilarin hepside 40 yas ustu adamlardi. Bunu anlamak bu kadar mi zor? Hayir bende on yargi olustu, otelin barindaki sarkici yanima oturdu sohbet etmek istedi bende onun sarkici oldugunu bilmiyodum(sonra sarki soylemeye basladi) standard fahisedir diye yanimdan kovdum direk.

Hard Rock Cafe'de bir yemekle bir icecek soyledim 100 MYR tuttu. Singapurda 3-4 tane kokteyl ictik hepsi 10-15 SGD civariydi. Kaldiki barmen cok yardimseverdi 2 kisiydik ikimize de pin ve magnet verdi, cerezler verdi.(muesseseden) KL'de ise bi kokteyl 50 MYR falan! Garson bile diyo ki yemekten sonra bi masaj ayarlayayim mi! Su ana kadar gezdigim Hard Rock Cafeleri dusununce en pahalisi ya Gothenburg ya da Gold Coast'takiydi. Ikisindede garsonlar deseniz manken gibi servis deseniz cok iyi. Gothenburgdaki 1 hamburger + biraya 200 SEK yani 25 euro falan. Oda 90-100 MYR ediyo hadi internetteki fiyatlar degismis olsun 110-120 MYR etsin, malezyadaki kaliteyle Gothenburgdaki karsilastirilamaz bile!

• Sokak tabelalarini neden koydun anlayamadim?

Turistik bolgelerde dedigin gibi bir olay yok. Herkes gitti kaybolmadi da sen mi kaybolacaksin?

Asya, Avrupa-Amerika gibi degil, begenmediysen gitmeyeceksin...

Singapur'a gittiniz diye Asya'ya, Hong Kong'a gittiniz diye Cin'e mi gittiginizi saniyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.