Şimdi Ara

Malezya & Singapur & Tayland [ACİL] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
15.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tmm ben formu acmadım buraya koyarsanız resım seklınde daha da detaylandırabılırız.yıne de bır sey sormak ıstıyorum oralarda derdınızı nasıl anlatacaksınız gıttıgınız yerlerde sızı karsılayacak bırılerı olacakmı.bırde yıne bır konuda daha ayddınlatmak ıcın soruyorum ucak aktarmalı mı dubaı aktarmalı fln mı yoksa dırek ucusmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo199 -- 30 Temmuz 2012; 20:42:22 >
  • Paylaşım için teşekkürler. Kolay bir formmuş.
  • evet uçak singapurdan aktarma ist-sin-ist biletini aldım oradanda jetstar havayollarından aldım phuket biletini ya az çok derdimi anlatabilirim taksicilere veya otele ama benim korkum pasaport polislerinin çok iyi bir ingilizce ile sorular sorması... bu arada kimse karsılamayacak bizi öyle bi macera yapayım dedim bakalım hayırlısı
  •  Malezya & Singapur & Tayland [ACİL]
  •  Malezya & Singapur & Tayland [ACİL]
  • yanlış bir kararmı verdim yoksa hala çözemedim yani inşallah bir problem olmaz singapur havalimanına aksam üzeri saat 6 gibi inecek uçak bende phuket biletini ertesi sabah uçagına aldım hem bikaç saat singapurda turlarım daha sonra havalimanına gelir sabaha kadar biraz uyuma koltuklarında kestiririm diye düşündüm bi sıkıntı çıkarmı sizce... daha sonrada pkuketten bangkok gecicem uçakla oradada birkaç gün kalıp sonra bkk-sin-ist yapıcam:) bakalım neler gelicek basıma
  • ya yardımcı olmak ıcın yazıyorum ztn de sımdı sana soyle bır sey soyleyeyım basıma gelen olaydan ornekle daha once dubaı ye gıtmeme ragmen havaalanını gormeme bılgı sahıbı olmama ragmen o kdar buyuktur kı gormeden anlatılmaz ayrı bır sehırdır sehırdır burdan duyunca ılgınc gelebılır.gate(kapı)bır degıstıgını bır anlık bosluguma gelerek bakmadım son anonsta duydum kapıyı bulasıya kadar o kdar cok ırtıbat kurdum kı ınformatıon noktaları olsun polıs olsun hep ıngılızce bole bırsey gelse kapın bır degısse numaraları takıpte etsen de ben gelıyorum bekletın ucagı deme sansın da olmaz cok rısklı ısler ucak kactımı yandı gulum keten helvası bır sonrakı ucak bır gun sonradır en ıyı sartla 14-15 saat sonradır.barı konusan sozluk al yanına en ıyı:D kesın cok maceralı olacagı kesın donuste beklıyoruzz anıları buradan.burada kagıt bu ınmeye yaklastımı ucak thaı tarlalarını gormeye basladınızmı dagıtırlar ucakta kagıtları.kalem bulundurursun yanında dıye soledım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutdorf

evet uçak singapurdan aktarma ist-sin-ist biletini aldım oradanda jetstar havayollarından aldım phuket biletini ya az çok derdimi anlatabilirim taksicilere veya otele ama benim korkum pasaport polislerinin çok iyi bir ingilizce ile sorular sorması... bu arada kimse karsılamayacak bizi öyle bi macera yapayım dedim bakalım hayırlısı

Dostum THY ile mi gidiyorsun Singapur'a? THY ile gitmiyorsan ucakta pek Turk olmayacagindan, Singapur pasaport polisi degisik bir Pasaport ile karsilasacagindan sana soru sorabilir.

Singapur'a da giriste form dolduruluyor onu da bul internetten ogren o zaman nasil doldurulacagini.

Tayland pasaport polisinin, formun tamamsa soru soracagini pek sanmiyorum (ama yine de kesin bir sey diyemem Tayland'a Phuket'ten giris yapmadim)

Jetstar'in ucaklari iyidir, AirAsia-Tiger-Jetstar 3'lusunun en iyisi bence. Ucakta alabiliyorsan pencere kenarini al, Phuket havalimanina inerken mukemmel bir manzara seni bekliyor olacak.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razer -- 31 Temmuz 2012; 12:02:09 >
  • Singapur'un güzel yanı vize istemiyor olması.

"Singapur: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır."

http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa
  • uçak biletlerini thy den aldım singapur formunuda buldum:) olmazsa artık uçakta ingilizce bilen birinden pasaport kontrolünde yardımcı olmasını rica edicem
  • Uçaktan iner inmez ilk olarak nereye gidiyoruz? Passport service'e falan mı? Pasaportu onaylattıktan sonra da elimizi kolumuzu sallaya sallaya çıkıyor muyuz havaalanından?

Mesut hocam bu arada size hayırlı eğlenceler diliyorum. Singapur'a uçuş ne zaman?
  • daha çok var benin 5 ay kadar:) ama şimdiden bilgi edinmek istedim bilen arkadaşlardan.... biletleride uygun oldugu için erken aldım ist-sin-ist biletini 2 kişi 2400 aldım ama bangkok a uçşam aynı tarihte 3300 biletler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Uçaktan iner inmez ilk olarak nereye gidiyoruz? Passport service'e falan mı? Pasaportu onaylattıktan sonra da elimizi kolumuzu sallaya sallaya çıkıyor muyuz havaalanından?

Mesut hocam bu arada size hayırlı eğlenceler diliyorum. Singapur'a uçuş ne zaman?

Ucaktan inince Immigration/Passport Control kismina gidiyorsun. Pasaportunu, doldurdugun immigration cardi ve sanirim ucaga binis kartini da veriyorsun pasaport polisine.

Geri donus biletini gormek isteyebilirler, ne olur ne olmaz yanina ciktisini almanda fayda var.

Pasaport kontrolunden sonra Baggage Claim'den valizini aliyorsun, orada ekrandan takip edebilirsin kac no'lu Belt'ten valizinin gelecegini, daha sonra Customs'a geciyorsun. Green ve Red channel var.

Gumruge tabi bir sey tasimayacagini (karton sigara, icki gibi seyler) dusundugumden Green channel dan gecebilirsin. Yine de Red channel'a cagirabilirler, ya da kendin emin degilsen Red channel'dan da gecebilirsin (yapacaklari sey valizlerini x-ray den gecirmek zaten)

Daha sonra Welcome to Singapore, disari ciktiginda anlayacaksin ne demek istedigimi

• Vay. Çok teşekkür ederim.

Nüfus Cüzdanı yerine ehliyet götürsek olur mu peki? Yoksa illa TC nüfus cüzdanı da lazım mı?
  • ucaga bınıs kartı ıstenmez pasaportla ılgısı olmayan bır konu
    gerı donus bıletını de ıbraz etmek zorunlulugun yok.
    bır de neden gumruk vs ıslerıyle ugrasılsın kı yok red yok green kanal fln .normal durumlarda thaıland ve sıngapurda valızı aldıgın gıbı basıcak cıkıcaksın.

razer e yanıt olarak turkıyeden aldıgın hıc bır belge yurtdısında gecerlılıgı yoktur(pasaport harıc),
    yanı bır durum oldugunda ehlıyetını ve nufus cuzdanını gostersen durumunda ısın ıcınden cıkamassın.tek gecerlı belge pasaporttur.ehlıyetten detaylandıracak olursak
    orda o ehlıyetle arac kullanmayı dusunuyorsan belge gecersız,ıse yaramaz ehlıyetını uluslarası ehlıyete cevırtmen gerekıyor.thaılandda rusvetle halledersın 100-400 baht arası degısır.sıngapurda rusvet zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo199 -- 31 Temmuz 2012; 22:20:40 >
  • Anladım hocam çok teşekkür ederim. O zaman o kocaman kimlik kartını götürmeye gerek yok. Pasaporta iyi sahip çıkmak lazım ama. Her an yanında bulundurmalı.
  • Bir sorum daha olacak. 500-700 SGD'ye hangi Canon veya Nikon fotoğraf makinesini önerirsiniz? İyi bir DSLR gelir mi bu fiyata yoksa normal dijital makineler arasından canavar gibi olanı mı gelir? Bide ilk olarak Funan IT Mall'e bakacağım tavsiyeleriniz üzerine. Makine önerilerinizi bekliyorum. Bu arada 1 TL 0.7 SGD ediyor sanırım öyle değil mi?

Son olarak; Bankamatiklerden para çekerken bize direkt hesabımızı SGD olarak gösteriyor öyle değil mi? Ve günlük en fazla kaç SGD çekebiliriz hesabımızdan?
  • Bir şey daha sorayım mı?

Bankamatikten para çekmek istesek to bleed, to draw cash, to withdraw şeklinde mi yazıyor?
  • fotograf makınelerınde hıc anlamam ılgı alanıma gırmedıgı ıcın bılmedıgım konuda yorum yapamam.banka kartını taktıgın ılk ekranı gecıp cekme ekranına geldıgınde ekranda gunluk ıslem ne kadar yapabılırsın yazacak.evet bleed wıthdraw seklınde yazıcak kartı taktıgında dıl seceneklerı cıkacak ıngılızceyı sec gerısını bılıyorsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.