Şimdi Ara

Malezya & Singapur & Tayland [ACİL] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
15.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkiye'ye giderken herhangi bir asya ulkesinde durmam gerekiyor. Keyfime gore secmiyorum zaten 3-5 tane ulke secenegim var arasinda en iyisini secip 2-3 gunlugune orada keyif yapmak amacim. Oteki turlu 25 saat ucus cekilmiyor.

Sokak tabelasini koymamin amaci, bi tane ulkenin tek resmi dili arapca iken, arapca alfabeyi bilmeyenler anlasin diye ingilizce yazmis olmasi. Oteki yandan turizmden gecimini saglayan Taylandda rastgele bir tabela sectim, ustelik google a "street sign in Bangkok" yazip ilk sayfada buldum bunu. Demekki bangkok da tum tabelalar oyle degilmis.

Diger yandan birisi bana forumda, taksiciye yolun adresini vermistim kagidi ters tutuyodu anlamadi ne yazdigini demisti. Ben acikcasi dedigim gibi 2-3 gunlugune dinlenmek istiyorum, insanlara derdimi anlatana kadar bi tarafim catlasin degil. Ha kimi insan olur bu tarz iletisim problemlerini hos karsilayabilir ama ben karsilayamiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 26 Ağustos 2012; 23:15:47 >
  • Asya'da stopover yapiyorsan demek ki Yeni Zelanda veya Avustralya'da yasiyorsun?

Senin icin en mantikli yer yine Singapur o zaman yapacak bir sey yok.
  • Aynen ortada 3-5 tane ulke var, zaten konuyu acan arkadasta bu bolgedeki ulkeler hakkinda bilgi edinmek istedigi icin konuyu acmis. Bende Malezya ile Singapur u karsilastirdim. Misal teyzemde ikisine gitti, benim icin aralarinda pek bi fark yoktu dedi.

Evet AU'da yasiyorum.
  • Arkadaşlar lütfen tartışmayın. Ben gittim, gördüm, eğlendim. Şimdi de size Filipinler'i soruyorum. Yeni rotam Filipinler ya da Tayland. Tayland'ı biliyorum ama Filipinler hakkında pek fazla bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Arkadaşlar lütfen tartışmayın. Ben gittim, gördüm, eğlendim. Şimdi de size Filipinler'i soruyorum. Yeni rotam Filipinler ya da Tayland. Tayland'ı biliyorum ama Filipinler hakkında pek fazla bilgim yok.

Bence bu tartisma cok yararli oldu, cunku her insanin farkli tercihleri ve oncelikleri vardir, bunu birdaha farketmemi sagladi. Gunun morali; tavsiye isterken biraz daha spesifik olun.
  • Tamam anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razer -- 26 Ağustos 2012; 20:59:25 >
  • Vay be, nereden nereye.

Şimdiki rotam Tayland. Birkaç ay içerisinde gitmeyi planlıyorum.
  • quote:

Vay be, nereden nereye.

gittinmi singapura.nasıldı paylaşacagın seyler varmıdır.bende bu sene eylul gıbı hanımla gitmeyi planlıyorum.kaldıgın otel fiyatlar gezilecek yerler falan.bilgi verirsen sevinirim.ne kadara patladı sana falan filan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

quote:

Vay be, nereden nereye.

gittinmi singapura.nasıldı paylaşacagın seyler varmıdır.bende bu sene eylul gıbı hanımla gitmeyi planlıyorum.kaldıgın otel fiyatlar gezilecek yerler falan.bilgi verirsen sevinirim.ne kadara patladı sana falan filan.

Evet hocam gittim. Gezilip görülecek bir sürü yer var. Trip****or'dan bakabilirsiniz. Ben Little India Bölgesi'ndeki bir otelde kalmıştım. Otelinizi metro istasyonuna yakın bir yerden seçmenizde fayda var. Ulaşım sıkıntısını böylelikle aşmış olursunuz. Fiyat kişiden kişiye değişkenlik göstermekle birlikte uçak parası 1600-1800 TL arası, otel ise yaklaşık 1000 TL tutarında idi.

• Razer hocam selam,

Ben de eşimle bu yaz Haziran başında Singapur-Bangkok-Phuket turu yapmayı planlıyorum. Teklif aldığım tur planı 7 günlük; 1. gün Singapur , 2-3-4-5.günler Phuket, 6-7-8.günler Bagkok ve 8.gün akşamı Singapura uçuş (ordan da Türkiye)..

Bazı sorularım olacak yanıtlarsan sevinirim. Öncelikle 28 Mayıs-05 Haziran arasında ayarlayacağım, tarihler nasıl? Mevsim yağmurlu olur mu?

Singapur'da 1 gün yeter mi? Katılacağım turlar sırası ile ; Sentosa adası (Singapur), Phi-Phi adası (Phuket), J.Bond adası (Phuket), Bangkok kanallar ve yüzen çarşı turları...

Bir de görülecek yerler listen var mıdır?

Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonasera

Razer hocam selam,

Ben de eşimle bu yaz Haziran başında Singapur-Bangkok-Phuket turu yapmayı planlıyorum. Teklif aldığım tur planı 7 günlük; 1. gün Singapur , 2-3-4-5.günler Phuket, 6-7-8.günler Bagkok ve 8.gün akşamı Singapura uçuş (ordan da Türkiye)..

Bazı sorularım olacak yanıtlarsan sevinirim. Öncelikle 28 Mayıs-05 Haziran arasında ayarlayacağım, tarihler nasıl? Mevsim yağmurlu olur mu?

Singapur'da 1 gün yeter mi? Katılacağım turlar sırası ile ; Sentosa adası (Singapur), Phi-Phi adası (Phuket), J.Bond adası (Phuket), Bangkok kanallar ve yüzen çarşı turları...

Teşekkürler..

merhabalar sevgili kardeşim.razer hocamın mutlaka söyleyecekleri vardır.ben de biraz katkıda bulunayım izninizle.bahsettiğiniz tarihler yağışlı sezonun başlangıcıdır, öyle gün boyu değil kısa süreli ama şiddetli yağışlar olur. kafede bir kahve,bir kola içersiniz. yarım saatte yağmur diner.bir yarım saat sonra da her taraf kupkurudur.hava durumu için;http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://www.knowphuket.com/climate.htm&prev=/search%3Fq%3Dyears%2Bof%2Bweather%2Bphuket%26biw%3D1280%26bih%3D603&sa=X&ei=I2lpUfjDIYmsPdLJgeAH&ved=0CDsQ7gEwAQ
    eğer dükkan dükkan dolaşmayacaksanız,singapura bir gün yeter.
    bangkok da golden buda ve yatan buda yı görürseniz iyi olur.eğer bangkok günleriniz cumartesi veya pazara denk gelirse chatuchak haftasonu pazarına gidin.china town.bangkokun tahtakalesidir.her türlü emitasyon, replika ürünün envai çeşit kalitesini bulabilirsiniz.iyi tatiller.

• quote:

Orijinalden alıntı: bonasera

Razer hocam selam,

Teşekkürler..

Hocam, elbette ki sorularınızı seve seve yanıtlarım.

İlk olarak şunu belirtmek isterim ki; hiçbir yere 1 gün yetmez. Ben Singapur'da bir haftadan fazla kaldım hala kendime sitem ederim neden daha uzun süre kalmadım diye. Göremediğim birkaç yer var çünkü.

Ben Ağustos ayında gitmiştim. İlginçtir, uzun süre kalmış olmama rağmen hiç muson yağmurları ile karşılaşmamıştım. O kadar da görmek istememe rağmen.

Sentosa Adası her türlü eğlencenin ve aktivitenin toplandığı küçük ve yağmur ormanlarıyla bezenmiş muhteşem bir yerdir. Tam bir turist mekanıdır diyebilirim.

Singapur'da gezilecek o kadar çok yer var ki hangi birisini söylesem bilemedim doğrusu. Etnik mahalleler, devasa alışveriş merkezleri, sıradışı binalar (Marina Bay gibi), onlarca müze, botanik parkları, Çin Bahçeleri, Japon Parkları, Orchard Road ve daha niceleri. Özellikle aradığınız ya da ilgi alanınıza giren bir şey varsa ona göre de öneride bulunabilirim.

• malezya gitmek istiyorum ocak ayında güel bir planlama yapmama yardımcı olacak orayı iyi bilen bir arkadaştan yardım istiyorum
  • Henüz oraya gitmedim. Gitseydim seve seve yardımcı olurdum hocam.
  • quote:

Henüz oraya gitmedim. Gitseydim seve seve yardımcı olurdum hocam.

teşekkürler bilen çıkacaktır :) inş.
  • Konuyu baştan sona okuyunca bir an geçmişe gidip geldim.
  • Selamlar...bir arkadaşım şu an Kuala Lumpur'da tatilde...Kendine cep telefonu ve laptop almak istiyor...3 gün sonra da Singapur'a gececek...Elektronik cihaz fiyatları hangi ülkede daha uygun olur bilginiz var mı?Malezya'daki fiyatlar fena değil ama bir de Singapur'a bakayım istiyor arkadaş..Bir de Kuala Lumpur'da ufak dükkanlarda satılan telefonların fiyatları garantililere göre 300 tl kadar daha uygun...1100 tl ye international garantili s4 alabilirken aynı ürünü ufak yerlerde 750 tl2ye alabiliyorsun..Sizce hangisine yönelmek uygun olur?Bu ürünlerin orjinal çıkmama ihtimali var mı?Teşekkürler...
  • Ben Malezya'ya gitmedim. Fakat arkadaşınız Singapur'da Funan Mall'e giderse, Uzakdoğu piyasasının biraz üzerinde bir fiyata alır ama hiçbir sorunla karşılaşmaz. (Fiyat olarak yine TR'den çok ucuz olur merak etmeyin. Zaten arkadaşınız almadan önce karşılaştırma yapar.) Ara sokaklardaki yerleri tavsiye etmiyorum. Ama üründen anlıyorsanız ne ala.
  • Mutlaka birilerinin işine yarayacaktır;Malezya,Singapur'dan elektronik konusunda daha ucuzmuş...
  • selam :) Konunun üzerinden epeyce zaman geçmiş. Gittiniz mi Singapura, Tayland'a, Malezya'ya? Bu kadar konuşulmuş, gitmediyseniz ayıp olur
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.