Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi (62. sayfa)
1 Mobil
-
-
bende bunu sadece geri viteste yapmaya başlamıştı. ikinci bakımdan sonra ortaya çıktı. 2 farklı servise götürdüm bulamadılar. 3 yıl sonra beşinci bakımda başka bir servis fren tesbit telini sabitlememişler dedi ve sorunu çözdüler. araçlardan anlamam ne olduğunu bilmiyorum ama balata değiştirirken başta savma yapmışlar galiba.
_____________________________ -
Merhaba arkadaşlar, 2024 GS aracım 12000 km de bir yılı doldurduğu için Antalya da servise götürdüm. Servisler, hastayı ameliyathaneye alır gibi alıp götürüyor, müşteri temsilcisi işten yılmış ağzından kerpetenle laf almaya çalışıyorsunuz. İçerden sorumlu olduğunu düşündüğüm birine ''Hangi yağı kullanıyorsunuz, ne kadar yağ koyuyorsunuz?'' diye sordum Total kullandıklarını 4 lt kadar yağ koyduklarını söyledi, ''İyi de kitapçığında filtre dahil 3,5 Lt yazıyor'' dedim, ''Orada öyle yazıyor ama 3.5 -4 arası alıyor işte yine de'' dedi ve yürüdü gitti. Neyse aracı aldım depo bitikti depoyu doldurdum ve şehir içinde bir depoyla 430 km yapabildim, servisi aradım ve aracı aldığımdan beri ilk defa bu kadar çok yaktığından bahsettim , getirin makinaya sokalım bakalım dediler. Tekrar gittim 3 saat bekledikten sonra söylenmeye başlayınca zahmet edip baktılar, hava filitresinin tıkalı olduğunu bunun için çok yaktığından bahsettiler. Hava filtresi servise gelince mi tıkanacağı tutmuş ayrıca siz bakımda değişmediniz mi? diye sordum; İlk bakımda hava filitresinin değişmediğini söylediler. Anlamıyorum servise girdiğinizde lastik basıncına kadar bakıyorlar ama hava filitresine bakmak akıllarına gelmiyor. Hava filitresini, hava tutarak temizlik yaptılar biraz düzeldi. Servisler çok sıkıntılı! Hava filtresi ilk bakımda değişmiyor mu? Bilgisi olan var mı?
İlk periyodik bakım için fiyat araştırması yaptığım esnada telefonda servislere yapılacak işlemlerin detayını sorarken bazı servislerin hava filtresi değişimi yapmadığını öğrenmiştim. Gittiğim serviste fiyat farkını vererek hava filtresini değiştirtmiştim. 4 litre yağ doldurduklarına göre yine adı yetkili ancak kendileri yetkisiz olan bir servise denk gelinmiş. Bu tarz iş bilmeyen kişiler/yerler yüzünden basit bir periyodik bakım için her detayı tek tek kontrol etmek zorunda bırakıyorlar bizi...
Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i
-
Arkadaşlar yağ değişimlerinde filitre faktörü gözardı ediliyor sanırım. 3,5 + 0,5 LT gibi değerlendirilmeli. Yağ çubuğundan kontrol edildiğinde fazlalık gören var mı mesela?
Kullanım kılavuzunda filtre dahil 3,5 litre yazdığını görebilirsiniz hocam.

-
Kullanım kılavuzları kıymetli elbette ama araçlarımızla örtüşmeyen pek çok bilgide mevcut. 2024'te aldığım aracın vites, bagaj içi çakmaklık, multimedya vs. içeriği ile kitaptaki içeriğin birbiriyle alakası yok mesela.
Bu arada kılavuzda translate mantığıyla İngiliz Quart birimini de olduğu gibi Litre olarak yapıştırmış olabilirler. 4 Litre 3,6qt gibi bir değer çünki.
Yine de en doğru kontrol yağ çubuğundan yapılandır. Yağın fazlası da motora zarar verir çünki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemkuvas -- 7 Ağustos 2025; 16:43:13 >_____________________________ -
-
Bence 2. sırada yer alan filitre elemanı hava filitreniz. 1. Yağ, 2. Hava, 3. Polen filitresi gibi algıladım ben, servise sorsanız daha iyi olur. Daha öncede bazı arkadaşların bu konuda serzenişi oldu diye hatırlıyorum konu içerisinde ama isteğe bıraksalar dahi sormaları gerekir kullanıcıya, tuhaf bir durum/uygulama bence.
Hatay'da yaşıyorum 2017'de aldığım insignia ile başlayan ve 2024'te aldığım Grandland ile devam eden Opel serüvenimde burada yazılan çizilen pek çok şeye şahit olmadım ben, hatta her yıl 2 yılda bir değişebilir dedikleri yakıt filitresini dahi düzenli değiştirmelerini istiyorum 2. kez söyletmiyorlar. Kendilerinin de bertaraf edebileceklerini söyleyerek, değişen tüm parçaları da işlem sonunda paketlenmiş halde bana teslim ediyorlar, servise gidince ister girişte yer alan çam pencerelerden izliyorsunuz yapılanı, ister üst kat bekleme odasında çay kahve içip gazete okuyup TV izleyebiliyorsunuz, isterseniz sizi şehir merkezine bırakıp bittiğinde alabiliriz diye teklifte dahi bulunuyorlar. Biliyorsunuz Citroen, Peugeot, Opel artık tek noktadan hizmet veriyorlar, hiçbirini tanımam, aracımı dahi bu bayiden almadım ama Hatay Aslanbey'de C1'le gelene de 5008'le gelene de hep aynı hoşgörü ve ilgiyle yaklaşıldığına ben şahidim yani. Ne diyelim, kurumsallık, profesyonellik, ama olmazsa olmaz illada ahlak galiba.
Merhaba 2025 model 1.2 GS ultimate paket aldım. Bir hafta oldu aracı alalı. Araç ile beraber bir adet USB bellek verdiler. Ancak takabileceğim bir USB girişi göremedim. Type c olarak kablosuz şarj bölümünde iki adet ve arka koltukta yine type c olarak giriş mevcut. Acaba göremediğimiz bir yerde normal USB bellek takılabilecek bir giriş varmı. Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bilgisayara takmayı denedin mi?
Merhaba araç P konumundayken N ye aldığımda bazen küt diye ses çıkıyor, sarsılıyor. Devamında D ye alırken de aynı şeyi yapıyor ama her zaman olmuyor. Acaba farkında olmadan frene tam basmıyor muyum diye düşündüm. Başına gelen var mı?
bugün opel deniz'de kaporasını verip grandland ultimate aldım, araç gümrükte olup eylüle kalmadan önümüzdeki hafta teslim edilebilecek gibi görünüyor 4 yıl aradan sonra tekrardan opel'e döndük
_____________________________ 2025 Opel Grandland MHEV GS Ultimate
2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15
Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910 -
Verilen USB belleğin içerisinde yüksek ihtimalle aracın kullanım kılavuzunun PDF hali mevcut, USB belleği bilgisayara takarak içerisindeki dokümanlara erişebilirsiniz.
2022 yılında Grandland'i bayiden teslim aldığımda yanında verilen USB belleğin içerisinde aşağıdaki dosyalar vardı.

-
Aracı park ettikten sonra kontağı kapatmadan önce, özellikle de eğimli bir yere park ettikten sonra vitesi ilk olarak N konumuna getirip elektronik park frenini çekmeye ve ayağınızı fren pedalından çekip aracın tüm yükünü el frenine bindirmeye, tüm bunları yaptıktan sonra vitesi P konumuna getirmeye dikkat ediyor musunuz hocam? Normalde yazdığınız durumla, aracı park ettikten sonra vites direkt olarak P konumuna getirildiğinde karşılaşılıyor.
-
Yeni aracınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
Teslim aldıktan sonra aracınızla ilgili tecrübelerinizi aşağıdaki yeni Grandland başlığında paylaşabilirseniz almayı düşünen kişilere fikir vermiş olursunuz.
donanımhaber forumYeni Opel Grandland (Ana Konu) - 1.2 Hybrid ve 73kWh Elektrikli Model Satışta | DonanımHaber Forumhttps://forum.donanimhaber.com/yeni-grandland-tanitildi--158534494_____________________________
Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
LG OLED evo C3 48" || Samsung HW-Q800D || PlayStation 5 Pro
-
önce niyetim 1,850 civarında bir araç almaktı, astra ve frontera ile peş peşe test sürüşü yaptım,
1,80 boy 120 kilo cüsse ile astra ya zor sığdım frontera ya rahatça inip bindim, astra donanımlı ama küçük geldi, frontera nispeten geniş ama çok boş
800 daha verip grandland almaya karar vermiş oldum
o anda grandland test aracı yoktu ama almaya kararlı olunca firma sahibinin aracını test aracı olarak kullandım
_____________________________ 2025 Opel Grandland MHEV GS Ultimate
2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15
Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910 -
Aynen dediğiniz gibi hocam, her zaman aynı sıralamaya uyuyorum, çok da dikkat ediyorum aslında. Bu dediğim genelde evin otoparkında düz yerde başıma geliyor. Hatta bugün aracı önce N konumuna getirdim, el frenini çekip ayağımı frenden çektikten sonra P konumuna getirdim, stop etmedim bagaja bir şeyler yerleştirdim. Tekrar bindim, henüz frene bile basmamıştım ki aracın biraz zorladığını farkettim, hafif titreme de vardı. Sonra frene basıp N ye aldım, yine sarsıntılı şekilde geçti ve takır tukur ses. Tabi bu her zaman olmuyor ama olunca da canımı sıkıyor, sanırım servise müracaat etmeliyim.
Yeni aracınız hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt