Şimdi Ara

Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.271
Cevap
76
Favori
158.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: road35

Bu aracın 1.2 2022 model elegance modelini düşünüyorum. 40 binde triger değişmek şart mı fiyatları ne durumda

Aracım 2020 model, iki ay önce yetkili servise 60 bin bakımı için gittim. Ustaya triger kontrolü yapmasını ve beni bilgilendirmesini rica ettim. Usta belli bir süre sonra yanıma gelerek trigerin değişmesi gerektiğini söyledi. Ben de bu durumun kronik bir problem olduğunu iyi niyet garantisinden karşılanmasını istedim. Servis böyle bir imkanın olmadığını söyledi. Aracımın garantisi yoktu ama tüm bakımları yetkili serviste yapılmıştı, Opel genel merkezi arayıp kayıt oluşturdum. 10 gün sonra triger, v kayışı vs. hepsinin Opel tarafından karşılanacağını söyleyip servise yönlendirdiler. Kısacası araç servis bakımlıysa Opel karşılıyor.

Hocam bu bilgilendirme güzel oldu. Servis formuna bakım sonrası yetkili servis tarafından triger kayışının değişmesi gerektiği yazılmış mıydı? Genel merkeze sizin sadece sözel olarak triger kayışının değişmesi gerektiğini söylemeniz yeterli oldu mu yoksa servis ile iletişime geçilerek durum teyit mi edildi? Benzer durumda olanlar kişilerin de faydalanabilmesi için bizleri bu konuda aydınlatabilirseniz seviniriz.

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    PlayStation 5 Pro || LG OLED evo C3 48" || ROG Cetra True Wireless SpeedNova
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i
  • sarppy kullanıcısına yanıt

Aslında ustaya demeden önce servisteki görevli arkadaşa da demiştim, o da servis kâğıdına işlemiş. Hatta bana verilen faturada triger kontrol edildi, müşteri bilgilendirildi diye bir ifade vardı. Genel merkez biz servisle iletişime geçip aracınızla ilgili bilgi alacağız demişti. Servis de triger konusunda aracımla ilgili durumu anlatmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaimErdoğan IHXQ0 -- 23 Ekim 2025; 15:51:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • NaimErdoğan IHXQ0 N kullanıcısına yanıt
    Ben ilk bakımı 1,5 ay önce yaptırdım 10bin tl ye. Yani iyi fiyat vermişler size.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Fiyat fena gözükmüyor, bir tek hava filtresi değiştirilmemiş. Bazı servisler 1, 3, 5 gibi tek sayılı periyodik bakımlarda hava filtresini değiştirmiyor, değiştirip değiştirmemek aracın kilometresine ve kullandığınız yerin iklimine göre sizin seçiminize kalıyor. Ben her bakımda değiştiriyorum.

Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    Servis bana da değişmeye gerek yok dedi. Ben de eskisine hava tutturdum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam selamlar sizi opel astra k forumundan 8-10 yıldır neredeyse tanırım :) ,ben aracımı satıp teslaya geçtim ancak babam için 2022 model 68 bin km de 1.2 t elegance araç için anlaştık hafta içi notere gideceğiz , araç yetkili servis bakımlı ancak hiç Triger kayışı değişmemiş 15.000 km de bir bakım olacağı için yaklaşık 7.000 km si var ancak ben acaba alınca gidip periyodik bakım ve trigeri değiştirelim kafamız rahat etsin mi diye endişeleniyorum siz ne dersiniz aracınız 45.000 civarı mı ? Triger Değişimi düşünüyor musunuz ,hiç fiyat aldınız mı? Sevgiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Selamlar hocam. Babanıza yeni aracı şimdiden hayırlı olsun. 68 bin km'de olduğuna göre araç şimdiye kadar 4 sefer periyodik bakıma girmiş olmalı, bu bakımların hepsinde yetkili serviste doğru yağ kullanıldı mı diye bakım evraklarından teyit etmekte fayda var öncelikle. Bana kalırsa kafanızda soru işareti kalacağına aracın kilometresi de bu seviyelere gelmişken aracı teslim aldıktan sonra periyodik bakım ile birlikte triger kayışı değiştirme işlemini yaptırmanız kafanızı rahat ettirecektir, en azından acaba triger kayışını değiştirse miydik diye düşünmezsiniz uzun süre.

Aracım henüz 23 bin km'de ve dün 3. periyodik bakımına girdi, triger kayışını değiştirme aşamasına gelmesine biraz daha yolu var. Fiyat konusunda yetkili servisler bu işlem için biraz yüksek rakamlar çekebiliyor, alternatif olarak kullanıcı yorumları iyi olan ve TSE 12047 hizmet yeterlilik belgesine sahip Eurorepar servislerinden de fiyat alabilirsiniz. Araçlara yetkili servis çalışanlarından çok daha iyi hakim olanları var içlerinde ve kullanılan malzemelerin ne olduğunu yakından siz de görebiliyorsunuz. Motor yağı olarak da yeni standarda uygun olanı kullandırtabiliyorsunuz bu sayede. Böyle bir durumda olsam aracı yetkili servis ya da düzgün bir Eurorepar servisi dışında bir yere elletmezdim açıkçası. Eurorepar servislerinde iyi niyet garantisinin devam ettiği söyleniyor, son durumda bu bilginin doğruluğunu Opel genel merkeze sormakta fayda var.

Sosyal medyada gördüğüm aşağıdaki paylaşımlar size fiyat ve işlemin yapılıp yapılmaması gerektiğiyle ilgili fikir verir diye düşünüyorum. Aşağıda bahsedilen araçlar 2022 öncesi makyajsız kasalara ait, makyajlı kasada bir ihtimal triger kayışı revizyon geçirmiş olabilir ancak yine de tedbiri elden bırakmamakta fayda var.

Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi

Hocam gerçekten teşekkür ederim detaylı araştırmanız ve paylaşımınız için , değerli bir bilgilendirme oldu benim için , servisler sorun yaşanırsa iyi niyet garantisi kapsamında ücretsiz değişim bile yapabiliyor forumdan arkadaşların dediği ancak ben değişim diye gidersem 30-80 bin tl arası bir meblağa çıkacak karşıma ,europcar iyi niyet garantisini bozmazsa süper olur gerçekten.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.