Servise 1.2T PureTech benzinli motor için aracın kendi kullanım kılavuzunda dahi filtre dahil 3,5 litre motor yağı kapasitesi olduğunun açıkça belirtildiğini gösterebilirsiniz. Gerekirse size kıl müşteri gözüyle baksınlar, işlerini doğru yapmayan ve bilmeyen kişiler yüzünden her söylediklerini kabul etmek zorunda değiliz. ![]() |
Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi (61. sayfa)

-
-
Yanıtınız için teşekkür ederim
-
Selam 1.2 puretech, ultimate paketlerde kronik sorun sıkıntı var mı?
1.5 D mi tercih etmeliyim ? Çoğunlukla şehri içinde kullanacağım.
2. El olarak alırken nelere dikkat etmeliyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 17 Haziran 2025; 12:50:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar, 23 model 1.2 siyah tek renk tercih etmiştim. Çift renk olanlarda boya atması sorunu olduğu forumda daha önce konuşulmuştu. Motor ve mekanik olarak sorun yaşamadım. Sadece bir kaç kez multimedya ekranı dondu. Silecek suyunu kullanırken yolcu ön cam açıksa su içeri giriyor. Fren pedalı konum olarak bence yukarıda ve yoğun dur kalkta ayak bileğini ağrıtıyor maalesef. Arabanın camları dışarıdan kumanda ile açılmıyor. Bağaj kapağını içeriden açabilecek düğme yok.Özellikle avm girişlerinde sıkıntı. Bunlar benim dikkatimi çeken eksi yanları. Diğer kalan yönlerinden memnunum araçtan özellikle far ve koltuk.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anladım, cok teşekkürler. Çift renk tüm psa grubu sıkıntılı sanırım
Herkese merhaba,
Çift renk araçlar için tavanda boya atması problemine istinaden fiyat teklifi alanlar bilgi paylaşabilir mi? Ne kadar teklif aldınız ve süreç nasıl işledi?
Frene basılmadığı halde seyir halinde arka disklerde kazınma sesi problemi yaşayan var mı?
Son olarak araç içi kamera taktıranlar hangi marka-modeli tercih ettiniz ve memnun musunuz?
Teşekkürler iyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whole Lotta Rosie -- 22 Haziran 2025; 14:22:33 > -
Merhaba, benim aracım henüz 1 yıllık 15 bin km'de. Siyah tavanda şimdilik sorun yok ama ilerleyen zamanlarda boya atma sorunu olacak gibi. 2 yıl kadar önce Corsa sahibi bir arkadaşım 70 bin değer kaybı almıştı, güncel rakamlar nedir bilemiyorum. Frenlerden özellikle sabahları benim de ses geliyor daha sonra geçiyor, sanırım balata tozu vs neden oluyor ama çok sorun etmedim. Kamera işini ben de merak ediyorum
2 ay önce hepsiburadadan kw d11 ön arka kamera aldım. 6700 lira idi. Küçük ekranı var diye seçmiştim, ama değmez çünkü çok küçük ekranı. Kendim monte ettim. Odb den değil, çakmaklıktan. Içerisinde 64gb hafıza kartı ile geldi. Ön arka güzelce kaydediyor kontağı açınca, sorun yok. İş görür ama başka kameralara da bakılabilir.
Ben aracımı 2024 Ocak'ta teslim aldım, henüz 14 bin kilometre kullanımım oldu.
Arka disklerden gelen ses nedeniyle araç yetkili serviste iki gün yattı, arka iki disk-balatanın bitik olduğu ve değişmesi gerektiği söylendi. Yeni arabada disk balata birlikte nasıl biter diye sorduğumda ESP nedeniyle erken aşınma oluyor dediler, sonraki bakıma kadar böyle kullanın sonra bakalım dediler.
Ayrıca tavanda boya atması sebebiyle açtırdığım bir dosya var, sonuçlanmasını bekliyorum.
Hem araç kaynaklı, hem de çevre kaynaklı birçok musibet yaşadık, bu konular araçtan epey soğuttu.
-
14 binde balata disk bitiren bir araba maşallah.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dosya açtırdığınıza göre tavanda boya atması var ama 1 yıllık araçta olması tuhaf gerçekten geçmiş olsun. Servisin vereceği teklifle kalmayın, Opel genel müdürlüğü ile ayrıca görüşün bence. Ama 150-200 bin civarı değer kaybı alabilirsiniz benim tahminime göre, tavanı da ücretsiz boyarlar zaten. Daha önce konuyla ilgili mahkeme kararı var diye biliyorum, o yüzden servis çözmek ister ama pazarlık etmekte fayda var.
2 el olarak alacaklar ne yapacak? Yapabilir
Boya atması 3’üncü ayda başladı, bu durumun aracın yaşından bağımsız doğrudan üretici hatası olduğunu düşünüyorum. Boya atması olacak mı değil, ne zaman olacak diye düşünmesi gerekiyor araç sahiplerinin. Aracın saklandığı koşullar da önemli, ben sokağa park ediyorum, dış elementlere açık şekilde. Kapalı garaj arabasında muhakkak daha geç karşılaşılır boya atmasıyla. Her halükarda bu araçlar kesinlikle ayıplı mal statüsünde.
Öte yandan verdikleri teklifin pazarlığa açık olduğunu biliyorum, elimdeki tüm kozları oynayacağım. Ancak boyatmaya sıcak bakmıyorum, paramı alıp böyle kullanmaya devam edeceğim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2. El alırken ekspertiz yaptırın, sahibine de sorun. Tavanda boya varsa ve işlemin yetkili serviste yapıldığını belgelerse, bütçenize de uyarsa alınabilir.
s.a arkadaşlar.
1.6m bandında bu araçlar var gs paket tavsiye edermisiniz? Boya atmasından dolayı tek renk düşünüyorum.Başka bir kronik sorun varmıdır ?Kayış olarak güçlendirildiği yazıyor genelde etrafımda sorun yaşayan duymadım.
cherry exxelnt pakette alternatif olarak düşünüyorum.
-
Hocam bu araç çok kişide var, ilk defa 14.000’de fren balatası ve disk değişimi duyuyorum. Daha garip olan arka tekerlerin olması. Benim araç 32.000km’de. Bu km’de balata bitmemeli, disk nasıl değişir.
Servisi değiştirin ve şikayet oluşturun. Şunu dese, uzun yola çıkmışsınızdır, mola yerinde soğuk su ile araç yıkanmıştır dese tamam. ESP ne alaka. Diskler aşırı sıcakken yıkanırsa zarar görür. Aksi durumda fren vs kaynaklı ilk ön balata biter.
tavana gelirsek çok yazıldı, tekrara gerek yok. Üretim hatası değil, işbilmezlik. Araçlar korumasız taşınıyor, depolanıyor. Tavanda ki siyah kısım esasen sprey boya. O güneş, kuş pisliği vs etkenlerden çabuk etkileniyor. Ama servislerde cehalet öyle bir seviyede ki tavanın sprey olduğunu bile bilmiyorlar. Doğrudan normal boyama işlemi yapıyorlar
yurt dışında gün içinde sprey ile boyanıp iade ediliyor tavanda bir sorun durumunda
Araçtan çok var. 1.2 motor ise her yerde. Fiyatına göre iyi araç. Yani bu fiyatta ben daha iyi araç bulamamıştım. Sorunlar dersek modern küçük motorlu araçlar yüksek basınç ve ısı altında çalıştıkları için daha hassaslar. Daha itinalı kullanmak gerekir. Örneğin asla şirkete ait 1.2 motorlu araç almam, hor kullanıma uygun motor değil. Ama sahibi belli, apaçi değilse güvenle alın.
Garanti uzatma yapın
Aracım 1.2 ultimate 1 sene oldu aracımı alalı. 12.000 km de. Boya atma vb hiçbir sorun olmadı. Ararç içi kamera olarak Viofo A229 pro ön arka 2 kameralı olanından aldım. Kamerayı çakmaklığa kendim monte ettim. Görüntüleri güzel tavsiye ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X