Şimdi Ara

Makro çekimi için makine önerileriniz lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dslr ler dahil her türlü önerinizi bekliyorum
    dslr lerden çok fazla anlamam
    makro çekim yapabilmem için ayrı bir objektif de almam gerekir mi?
    kafandaki fiyat 1,200 YTL civarıdır. 600 YTL ye bulursam da fena olmaz tabi :D
    600 peşinim var çinkü gerisine taksit yapıcam. bekliyorum arkadaşlar...

• dSLR alırsanız, herhangi bir model + macro kabiliyeti iyi bir lens, mesela Sigma 150 mm HSM gibi. Belki uç bir örnek oldu. Başka lenslerde işinizi görebilir ama sonuçta mantığı bu. Herhangi bir gövde + o gövdeye uyumlu lens.

Ama bence onun yerine macro kabiliyeti başarılı bir dSLR-Like alırsanız da işinizi gayet görebilir. Örneğin Fuji 6500 ü düşünebilirsiniz. Hatta forumda makro fotoları çok başarılı olan Sanyo var (hangi modeli bilmiyorum) Onu bile düşünebilirsiniz (bile derken, kompakt bir model olduğu için söylüyorum)

Madem bütçeniz 600-1200 arasında (taksit imkanlarıyla), Fuji 1000 YTL altı fiyatıyla, büyük sensörüyle, geniş açısıyla, telesiyle, LCD siyle, makrosuyla komple işinizi görür, sizi memnun edecektir.
  • Fuji S5000 var işyerimde
    bana ait değil ama kullandım
    makrosu yok denilecek kadar az
    Fujileri bu yüzden sevmedim
    ama dediğiniz modeli daha iyidir belki.
    6500 e bakacağım...
  • sırf macro için dslr almak bence anlamsız bunu yapan çok iyi compaq lar mevcut
    http://forum.donanimhaber.com/m_11551631/tm.htm
    burada 26 sayfa macro çekimi var incelemende fayda var, istediğin makinayı en iyi orda bulursun bence
  • merhaba yüzbaşım;
    ben fotoğraf makinelerde bayaga bir bilgim vardir.sen makro çekim yapmak istiyorsun herhalde.sana o zaman sanyo E60 i öneriyorum.bu makinenin 1cm makro çekimi vAR diğer fotoğraf makinelerin ise genelde 15 cm civarındadır.bu makine 3inch lcd ekrana sahip.video çekimide harika çünkü makineyi incelemiştim.ama bana sorarsan daha şık bir makine al derim. yani hem estetik hemde şık.fiyatı da uygun olarak sana benq tavsiyem.
    bu benq
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1577/show.html
    bu adreste incele

buda sanyo e60

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1245/show.html

ben casio da kullandım. z500,z1000 ama dedim ya hem uygun hemde güz<el bir şey olmasını istiyorsan benq yu şiddetle öneriyorum. VATANDA ÇOK UYGUN CARDFİNANS A 12 TAKSİT VE YUZDE 8 İNİDRİMLİ.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=28608
    GÖRÜŞÜRÜZ YÜZBAŞIM,
    SAYGILAR HÜRMETLER

• quote:

Orjinalden alıntı: Denizciks

Fuji S5000 var işyerimde
    bana ait değil ama kullandım
    makrosu yok denilecek kadar az
    Fujileri bu yüzden sevmedim
    ama dediğiniz modeli daha iyidir belki.
    6500 e bakacağım...

S5000 eski bir model olsa gerek. S5700'de bile 1cm süper makro var. 600 ~650 ytl arası bulabilirsin.
    Tabi S6500 kadar olamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selazkopat61

...bu makinenin 1cm makro çekimi vAR diğer fotoğraf makinelerin ise genelde 15 cm civarındadır...

Pek çok makinanın makrosu artık 5 cm altına indi bile çoktan. Hatta yeni nesil pek çok kompakt-orta düzey-dSLR-Like makinada makro mesafesi 1 cm. Üstelik vermiş olduğunuz linkte Benq' nun makrosu 15 cm. gözüküyor. Yanılıyormuyum??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben eğer makro çekim yapılacaksa sanyo e60 i önermiştim.ama benq yu önermemin sebebi sadece şıklıktı makro çekim değildi ki.ben şıklığa önem veriyorsan bu makineyi al dedim.
    saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: selazkopat61

ben eğer makro çekim yapılacaksa sanyo e60 i önermiştim.ama benq yu önermemin sebebi sadece şıklıktı makro çekim değildi ki.ben şıklığa önem veriyorsan bu makineyi al dedim.
    saygılarımla

lütfen arkadaşın belirttiği özelliklere uygun tavsiyelerde bulunalım konu başlığı bile "Makro çekimi için makine önerileriniz lütfen!" ve tavsiye ettiğiniz benq modelinin makro odak uzaklığı 15cm olarak belirtilmiş lütfen biraz dikkat
  • peki
  • sanyonun lensinde problemler çıkıyor 2 arkadaşımda var memnun değiller.
    benq 0 cm de olsa bende direk kaybediyor. fotoğraf makinesi yapmak benq nun işi değil :D
    araştırıyorum hala :(
  • Canon s3 al yurtdışı olanlar 500-550ytl makrosu 0cm
  • S5700
  • ya yanlışım varsa söyleyin ama h9 aldım ben lens in camına deyerken fokusladı o kadar iyi yani başka kullanan varsa doğrulasın lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

Canon s3 al yurtdışı olanlar 500-550ytl makrosu 0cm

bu fiyata nerden bulabilirim acaba?
  • canon a460
    1 cm makrosu var
    arkadaşım kullanıyor. valla sineğin gözünün içine girecek nerde ise
    sadece makro için alacaksan tavsiye ederim. ama manuel ayar yok herşeyi otomatik yapıcan
  • kesinlikle
    quote:

Orjinalden alıntı: kebabkolik

S5700

• Bende onu diyecektim, madem 600 ytl peşin paran var yaklaşık o fiyata fujifilm finepix s5700 alabilirsin. 1cm süper macro özelliği var. Bizim çektiğimiz makro resimler var forumda açtığım başlığa eklemiştim...
  • dediğim gibi s5000 kullanıyorum ve hiç beğenmiyorum.
    o fiyata s3 daha mantıklı gibi siz ne dersiniz?
  • dh forumda çok var, ShockZ,kendibil vs. vs.... bir sürü üye var,yurtdışı getirtiyorlar
    quote:

Orjinalden alıntı: Denizciks

quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

Canon s3 al yurtdışı olanlar 500-550ytl makrosu 0cm

bu fiyata nerden bulabilirim acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.