Şimdi Ara

canon 550d yi video çekimi için almalımıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende sony cx-260v video kamera var. nişan çekimlerimi yapmak için almıştım. kameranın çekimi iyi güzel ama tam tatmin edici değil sanki. yani görüntü renkleri çok canlı degil gibi geliyor. hobi olarak fotoğrafçılık ile uğraşıyorum, sanırım canlı renk tonlarına alıştık o yüzdende olabilir :) mesela özellikle karanlık ortamlarda çokta iyi çekim yapıyor tatmin edici diyemem sony için. özelliklede en çok istediğim özellik istediğim alanı net, istemediğim alanı flu yapmak. hatta video çekimlerinde bilirsiniz çekim yapılan nokta net olup arka tarafta fluluk oluştuğunda çekim yapılan model yada obje daha çok göze gelir ve tatlı bir görüntü oluşur. sony cx260v de bu özellik var ama randımanlı çalışan bir özellik degil, konular arası çok mesefe ve çekilen obje yada nesnenin yakın çekim olmasını istiyor. yani bu işlem sizden çok makinanın kontrolünde gibi.

işin özü demem şu ki; ben diyorum bu sony video kameramı satsam, aşağı yukarı sattığım fiyata yada üstüne biraz daha koyarak canon550d mi alsam.. canon 550d video çekimlerine bakıyorum ve çok hoşuma gidiyor. hele ki bir modeli çekerken arka fon devamlı flu oluyor ya çok soft ve güzel bir görüntü çıkarıyor ortaya ona mest oluyorum. sony cx260v ye göre tek sıkıntısı zoom olur diye düşünüyorum. yani 18-55mm kit lens ile fazla zoom yapamıcağım için tek sıkıntı bu olur gibi geliyor. belki 550d body nin yanında 18-135 lens alırım o şekilde kullanırım diyorum. ne diyosunuz sizce bu şekilde bir değişim yapsam ve bu aldığım canon 550d yi sırf video çekimleri için kullansam sizce daha çok alternatifli ve güzel bir çekim sunmaz mı bana? fotoğraf çekimleri için şuan için nikon d90 nım var zaten. bilgili arkadaşlardan nedenleriyle birlikte yorumlarını bekliyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.. şimdiden çok saolun..

not: arkadaşlar az öncede belirttiğim gibi video çekiminde modeli çekerken arka planın flu oluşu yada istersen her yeri net yapışının pratikliği benim için önemli olan. aşağıdaki video örneklerindede bakıcak olursanız arka fonun flu oluşu, renklerdeki canlılık videoda herşeyi değiştirmiyor mu sizcede?

CANON 550D İLE ÇEKİLMİŞ VİDEO ÖRNEKLERİ;
    http://blog.fotografium...cekilmis-10-video-klip/

SONY CX-260V İLE ÇEKİLMİŞ VİDEO ÖRNEĞİ;
    http://www.youtube.com/watch?v=HTEeI36hXIA
    http://www.youtube.com/watch?v=GNI2hU39o4Q

• 550d ile de video çekebilirsiniz ancak ekranın sabit olması kısıtlayıcı olabilir. Bu sebeple 600d daha uygun olacaktır.
  • d90 da neden çekmiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

d90 da neden çekmiyorsunuz?

+1
  • güzel fikir demek isterdim ama malesef ki aynı anda hem fotoğraf hemde video çekmesini bekliyemem D90 dan :) işin özü şu arkadaşlar bana fotoğraf çekimi yaparken bir yandan videoyada çekicek bir alet lazım ;) o yüzden D90 sadece fotoğraf amacıyla kullanım konumunda ;)

şimdi söyleyin bakalım sony i satıp canon 550d alsam mı
  • 550D de netleme manuel olacak biliyorsunuz değil mi? Bu da elinizden bir dakika bile bırakamayacaksınız demek oluyor... O tip düğün nişan gibi durumlarda ben olsam bir video kamera alırdım...Elinizdeki tatmin etmiyorsa, daha üst seviye bir cihaza bakabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

550D de netleme manuel olacak biliyorsunuz değil mi? Bu da elinizden bir dakika bile bırakamayacaksınız demek oluyor... O tip düğün nişan gibi durumlarda ben olsam bir video kamera alırdım...Elinizdeki tatmin etmiyorsa, daha üst seviye bir cihaza bakabilirsiniz...

+1

ya bildiğim bir yanlışı düzelttin çok teşekkürler ya nedendir bilmiyorum aklımda video focus var diye kalmış.. Ya zaten video focus yoksa hiç işim olmaz tabi :) çok çok saol tekrar BLoWer

en güzeli ben değeri düşmeden satışa çıkarıyım sonyi, arkasından 1 sene sonra fiyatı 650d nin düştüğünde ona yöneliyim üstüne biraz daha koyarak ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: is_system

güzel fikir demek isterdim ama malesef ki aynı anda hem fotoğraf hemde video çekmesini bekliyemem D90 dan :) işin özü şu arkadaşlar bana fotoğraf çekimi yaparken bir yandan videoyada çekicek bir alet lazım ;) o yüzden D90 sadece fotoğraf amacıyla kullanım konumunda ;)

şimdi söyleyin bakalım sony i satıp canon 550d alsam mı

d90+ sony video kamera mükemmel bir kullanım bence. 550d alsan video için hem yeterli olmaz. hem sadece video çekeceğin için pil sorunu yaşarsın, hemde aşırı video çektiğin için sensöre çok fazla yük bindirirsin.

en iyi tercih

d90+ sony

• ya benim en çok istediğim şey videoda alan derinliği ve mesafesini kendim belirliye bilmem. videolarda muazzam fark yaratıyor. artık ya satıcam elimdekini daha iyi video cameraya çeviricem yada 650d ye yönelicem ;)
  • Video için 60D ve hatta alınabiliyorsa 70D güzel olur diye düşünüyorum.
    Bütçeyi biraz aşabilir tabi o ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

Video için 60D ve hatta alınabiliyorsa 70D güzel olur diye düşünüyorum.
    Bütçeyi biraz aşabilir tabi o ayrı.

650d mi 60d mi deseler tabiki 60d derim düşünmeden. fakat söz konusu video çekimi olduğu için, malesef ki 60d bodysinde de video otomatik focuslama yok... yani 650d en uygunu gibi görünüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.