Şimdi Ara

Makatta acı ve hafif kan gelmesi,acil yardım :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
12.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar,dün çok hafif başladı bugün arttı acı kısmı ve bugün dışkıyla kanda geldi ama az birşey.Oturduğum sürede değil ama oturup kalkarken ve yürürken acıyo.

Basurdan korktum ancak baya bir araştırdım başka bir sebepten dolayıda olabilirmiş.Bu arada yaşım 18 basur çoğu sitede genelde 50 ve üzeri yaşlarda görülür diyo basur 18 yaşında olurmu?

Birde "Makatta (anüs) çatlak veya yırtık genellikle yoğun bir kabızlık veya ishal dönemini izleyerek oluşur." deniliyo sadece bu sebep içimi rahatlattı ama yetmedi çok korkuyorum açıkçası.

2 hafta önce ağır bir bağırsak iltihabı geçirdim hastaneye zor gittik bağırsaklar iltihaplanmıştı tam 8-9 gün ishaldim.günde 3-4 defa hatta ilklerde 5i bile bulmuştu tuvalete gittiğim.

Bağırsakla ilgili hastalıkları ve uzun süreli kabızlık veya ishal den sonra kan gelmesi ve ağrı oluşabilir deniliyo bu durumu yaşayan varmı arkadaşlar düşüncelerinize ihtiyacım var.

Konu ciddi makara yapmazsanız sevinirim.

• o acı turşuları yemiyicektin.
  • Kolit olabilir mi acaba ?
  • bağsur olabilir

edit: değilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Nice Guy -- 14 Ocak 2014; 22:01:06 >
  • ishalde dolayı tahriş olmuş olabilir,çatlak olabilir.o yaşta basur olur tabi ama sendeki değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukaraça

ishalde dolayı tahriş olmuş olabilir,çatlak olabilir.o yaşta basur olur tabi ama sendeki değildir.

İnşallah,bir kaç gün bekliycem bakalım inşallah uzun süreli ishalden dolayıdır.

Başka bilen başına gelen arkadaş varsa yardım bekliyorum hiçmi bağırsak iltihabı geçiren/1 haftadan fazla ishal olan olmadı ya :D
  • Dostum makatta kuruluk olmuş da olabilir. Mesela tuvalete gittiğin zaman taharetlenmeyip, peçeteyle sildiysen sürekli belirli bi zaman snra kuruluk oluşur. Tuvaletini yaparken hem zorlanırsın, hem de fazla olmasa da kan gelir dediğin gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • minik up
  • Geçmiş olsun. Tuzu, şekeri, acıyı, asitli şeyleri biraz kesin rahatlasın oralar biraz :D
  • Basurun yaşı yok. Ergenlikte de olur. Sorunun basur olmadığını nasıl anladın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Basurun yaşı yok. Ergenlikte de olur. Sorunun basur olmadığını nasıl anladın?

Basur yok demedim zaten

uzun sureli ishal/kabiz ve bagirsak hastalıklarindan sonra olabilir yaziyodu bende 2 hafta önce bagirsa iltihabi gecirmistim
    8-9 gün ishal olmuştum o yüzden bu ihtimal kuvvetli geldi.Hayattan aldigim zevk gitti bitti 2 gün falan bekliycem bakalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeHee

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Basurun yaşı yok. Ergenlikte de olur. Sorunun basur olmadığını nasıl anladın?

Basur yok demedim zaten

uzun sureli ishal/kabiz ve bagirsak hastalıklarindan sonra olabilir yaziyodu bende 2 hafta önce bagirsa iltihabi gecirmistim
    8-9 gün ishal olmuştum o yüzden bu ihtimal kuvvetli geldi.Hayattan aldigim zevk gitti bitti 2 gün falan bekliycem bakalim.

hocam yarın bir genel cerraha görün derim.Kıl dönmesi de olabilir. Ne kadar erken, o kadar iyi tedavi.Hadi geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4007 -- 14 Ocak 2014; 23:17:38 >
  • Akinti var mi?

Hemoroid agri yapmaz. Fistul ya da fissur olabilir. Akinti var mi o onemli?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sallamayın gençler.
    arkadaşım 2 hafta önce ağır diyare geçirdiysen bu etkene bağlı barsak dejenerasyonu olabilir.entamoeba histolica dediğimiz amip buna neden olmuş olabilir örneğin.
    makattan gelen kan hafife alıncak bir durum değildir.
    hemen bir gastroenteroloji kliniğine gidiyorsun ve doktoru görüyorsun.
  • mıçarken sivrii bişey totonu çiziyormuş gibi hissediyorsan ve mıçtıktan sonra tuvalet kağıdında az miktarda açık kırmızı kan oluyorsa büyük ihtimal çatlaktır ama yinede bi doktora görün
  • quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

sallamayın gençler.
    arkadaşım 2 hafta önce ağır diyare geçirdiysen bu etkene bağlı barsak dejenerasyonu olabilir.entamoeba histolica dediğimiz amip buna neden olmuş olabilir örneğin.
    makattan gelen kan hafife alıncak bir durum değildir.
    hemen bir gastroenteroloji kliniğine gidiyorsun ve doktoru görüyorsun.

Hocam amipli dizanteri olsa farkedilirdi heralde oyle degil mi? Ayrica makatta agri olmasi amipli dizanterinin bi semptopmu degil diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Herkese iyi akşamlar,dün çok hafif başladı bugün arttı acı kısmı ve bugün dışkıyla kanda geldi ama az birşey.Oturduğum sürede değil ama oturup kalkarken ve yürürken acıyo.

Basurdan korktum ancak baya bir araştırdım başka bir sebepten dolayıda olabilirmiş.Bu arada yaşım 18 basur çoğu sitede genelde 50 ve üzeri yaşlarda görülür diyo basur 18 yaşında olurmu?

Birde "Makatta (anüs) çatlak veya yırtık genellikle yoğun bir kabızlık veya ishal dönemini izleyerek oluşur." deniliyo sadece bu sebep içimi rahatlattı ama yetmedi çok korkuyorum açıkçası.

2 hafta önce ağır bir bağırsak iltihabı geçirdim hastaneye zor gittik bağırsaklar iltihaplanmıştı tam 8-9 gün ishaldim.günde 3-4 defa hatta ilklerde 5i bile bulmuştu tuvalete gittiğim.

Bağırsakla ilgili hastalıkları ve uzun süreli kabızlık veya ishal den sonra kan gelmesi ve ağrı oluşabilir deniliyo bu durumu yaşayan varmı arkadaşlar düşüncelerinize ihtiyacım var.

ayna alip yere seriyorsun, üzerine basmadan kenarlardan cömelip durumu kontrol ediyorsun, daha sonra, bagsur, catlak, hpv anus, vb seyleri aratiyorsun sonra resimlere gecip bakiyorsun hangisi olduguna,

• otururken ağrı yok, kalkarken-yürürken ağrı var, az kan, var. diyare? muhtelen bi fındık-ceviz arası boyutta anüsten bir çıkıntı da vardır? çünkü akut bi external hemoroid tarif ediyosun. eğer böyle birşey varsa en iyi tedavilerden biri ılık su banyosudur. görmeden kimse bir şey diyemez tabii ki en iyisi bir gastroenterohepatolojiye git bi görün derim.
  • bir hastaneye git dışkıyı falan incelerler muhtemelen hekimin kliniği iyiyse çabuk koyar tanıyı
  • quote:

Herkese iyi akşamlar,dün çok hafif başladı bugün arttı acı kısmı ve bugün dışkıyla kanda geldi ama az birşey.Oturduğum sürede değil ama oturup kalkarken ve yürürken acıyo.

Buyuk ihtimalle bagsur olmussun kardes gecmis olsun bu hastaliga genelde fazla hareket etmeyen yada calistigi iste genelde masa basi calisan kisiler yakalanir zaten bu hastaligin bir baska ismide sofor hastaligidir :) Eger catlak felan varsa krem surmen lazim ve kabiz yapacak seyler yememen lazim ekmek hamur urunleri patates vb. Meyve ye corba ic ve bol bol sivi tuket su ic bol bol. Benim yasimda 18 bendede var ama bizimkisi genetikmis yani babamda abimde felanda varmis aci bisiyler yiyince hemen basliyor. Ben bunu su sekilde yeniyorum bu hastalik gecmez yemene dikkat edicen bol bol su ic tuvaletlerde kabiz sorunu yasamadigin surece ne aci olur nede kan ama kabiz olmamaya bak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.