Şimdi Ara

Makatta acı ve hafif kan gelmesi,acil yardım :( (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
12.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DeveloperROCK

quote:

Orijinalden alıntı: DeHee

Herkese iyi akşamlar,dün çok hafif başladı bugün arttı acı kısmı ve bugün dışkıyla kanda geldi ama az birşey.Oturduğum sürede değil ama oturup kalkarken ve yürürken acıyo.

Basurdan korktum ancak baya bir araştırdım başka bir sebepten dolayıda olabilirmiş.Bu arada yaşım 18 basur çoğu sitede genelde 50 ve üzeri yaşlarda görülür diyo basur 18 yaşında olurmu?

Birde "Makatta (anüs) çatlak veya yırtık genellikle yoğun bir kabızlık veya ishal dönemini izleyerek oluşur." deniliyo sadece bu sebep içimi rahatlattı ama yetmedi çok korkuyorum açıkçası.

2 hafta önce ağır bir bağırsak iltihabı geçirdim hastaneye zor gittik bağırsaklar iltihaplanmıştı tam 8-9 gün ishaldim.günde 3-4 defa hatta ilklerde 5i bile bulmuştu tuvalete gittiğim.

Bağırsakla ilgili hastalıkları ve uzun süreli kabızlık veya ishal den sonra kan gelmesi ve ağrı oluşabilir deniliyo bu durumu yaşayan varmı arkadaşlar düşüncelerinize ihtiyacım var.

Konu ciddi makara yapmazsanız sevinirim.

ayna alip yere seriyorsun, üzerine basmadan kenarlardan cömelip durumu kontrol ediyorsun, daha sonra, bagsur, catlak, hpv anus, vb seyleri aratiyorsun sonra resimlere gecip bakiyorsun hangisi olduguna,

dediğini yaptım :D ufak banyodaki ayna vardı koydum yere aynen dediğini yaptım ya görünürde birşey yok anlamadımki biraz kızarıklık var sanki o kadar .
    İlk günden sonra kan çıkmadı acısı azalmıştı şimdi yine arttı.Birde büyük tuvalette acıyo kabız değildim yara acıyo bende zorlamak istemiyorum zeytinyağı içsem iyi olurmu sizce çok tavsiye ettiler içersem ne kadar içiyim ? 1 su bardağı 1 çay bardağı falan.

• DeHee D kullanıcısına yanıt
    İshalden dolayı çatlak oluşmuştur. Korkulacak bir şey yok.

Ama sen yine de her ihtimale karşı bir doktora görün. Bu tarz hastalıklarda da her hastalık gibi erken teşhis önemli.
  • quote:

quote:

quote:

Herkese iyi akşamlar,dün çok hafif başladı bugün arttı acı kısmı ve bugün dışkıyla kanda geldi ama az birşey.Oturduğum sürede değil ama oturup kalkarken ve yürürken acıyo.

Basurdan korktum ancak baya bir araştırdım başka bir sebepten dolayıda olabilirmiş.Bu arada yaşım 18 basur çoğu sitede genelde 50 ve üzeri yaşlarda görülür diyo basur 18 yaşında olurmu?

Birde "Makatta (anüs) çatlak veya yırtık genellikle yoğun bir kabızlık veya ishal dönemini izleyerek oluşur." deniliyo sadece bu sebep içimi rahatlattı ama yetmedi çok korkuyorum açıkçası.

2 hafta önce ağır bir bağırsak iltihabı geçirdim hastaneye zor gittik bağırsaklar iltihaplanmıştı tam 8-9 gün ishaldim.günde 3-4 defa hatta ilklerde 5i bile bulmuştu tuvalete gittiğim.

Bağırsakla ilgili hastalıkları ve uzun süreli kabızlık veya ishal den sonra kan gelmesi ve ağrı oluşabilir deniliyo bu durumu yaşayan varmı arkadaşlar düşüncelerinize ihtiyacım var.

ayna alip yere seriyorsun, üzerine basmadan kenarlardan cömelip durumu kontrol ediyorsun, daha sonra, bagsur, catlak, hpv anus, vb seyleri aratiyorsun sonra resimlere gecip bakiyorsun hangisi olduguna,

dediğini yaptım :D ufak banyodaki ayna vardı koydum yere aynen dediğini yaptım ya görünürde birşey yok anlamadımki biraz kızarıklık var sanki o kadar .
    İlk günden sonra kan çıkmadı acısı azalmıştı şimdi yine arttı.Birde büyük tuvalette acıyo kabız değildim yara acıyo bende zorlamak istemiyorum zeytinyağı içsem iyi olurmu sizce çok tavsiye ettiler içersem ne kadar içiyim ? 1 su bardağı 1 çay bardağı falan.

eczaneden hametan krem al poponu iyice temizle parmaginla icine dogru hametan kremi sür,

• hocam kanın özelliği nasıldı? Açık koyu ya da pıhtı şeklinde hangisi
    ilk defa mı oluyor ?
    Ailende var mı böyle bir şey?
    Kabızlığa bağlı taşlaşmış dışkı kanalı yırtıp kanama ve ağrıya sebep olabilir.
    Barsak enfeksiyonu geçirdiysen tekrar nüksüne bağlı bir enfeksiyon da olabilir
    ya da son zamanlarda ilaç kullandın mı?

Kısacası sorularım uzar da gider sen en iyisi genel cerrahi ya da bir gastroenteroloji uzmanına görün.
    not: Kıl dönmesi anüsün kenarında olur içinde değil yani dışkıyla kan gelemez yani.
  • quote:

quote:

quote:

No ss no guven

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Trosyd. Adinda bi krem var annem bundan sur diyoda nedir bu Kremlin amaci suruyimmi?

• Bugün babamla doktora gittik muayene etti birde parmagi yedik tabi neyse geçirdiğim hastaligida anlattim ciddi birşey yok dedi 2 tane krem verdi
    Biri arkadan içeri giriyo :( adi Procto-Glyvenol Krem
    Birde anestol pomad diye krem,bu biraz insancil normal elle suruyon

Neyse ciddi bisey yok dedi rahatladim hepinize teşekkürler birde bu kremlerden daha once kullanan varmi su Procto-Glyvenol Krem çok can yakici ve iğrenç :/

• Basur,Anal Fissür , Kolon kanseri bu üçünün belirtisidir kan. Ailende kanser olan yoksa ve yaşın gençse kanser ihtimali zayıf. Anal fissür olma ihtimali var. Makatın içinde yara var ve zorlayınca tahriş olunca kanar.

Forumda bir arkadaşın abisi vefat etmişti kolon kanserinden belirtileri; sürekli ishal ve kandı. Ne olacağı belli olmaz doktora görün genel cerraha.

Geçmiş olsun kanserim vs diye korkmana gerek yok ama kontrol iyidir. Utanma muayene ol bende tam 3 farklı doktora elle muayene oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Simo Hayha

Basur,Anal Fissür , Kolon kanseri bu üçünün belirtisidir kan. Ailende kanser olan yoksa ve yaşın gençse kanser ihtimali zayıf. Anal fissür olma ihtimali var. Makatın içinde yara var ve zorlayınca tahriş olunca kanar.

Forumda bir arkadaşın abisi vefat etmişti kolon kanserinden belirtileri; sürekli ishal ve kandı. Ne olacağı belli olmaz doktora görün genel cerraha.

Geçmiş olsun kanserim vs diye korkmana gerek yok ama kontrol iyidir. Utanma muayene ol bende tam 3 farklı doktora elle muayene oldum.

Bi üst mesajda bbelirttim, bugün gittim doktora ciddi bisey yok dedi 2 tane krem verdi birinin ucunda tüp var arkadan aliniyo :(
    Diğeri normal krem

Hemoroid yok dedi ama verdiği kremden biri hemoroid için yaziyo sanirim olusmasini onlemek için verdi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Simo Hayha

Basur,Anal Fissür , Kolon kanseri bu üçünün belirtisidir kan. Ailende kanser olan yoksa ve yaşın gençse kanser ihtimali zayıf. Anal fissür olma ihtimali var. Makatın içinde yara var ve zorlayınca tahriş olunca kanar.

Bi üst mesajda bbelirttim, bugün gittim doktora ciddi bisey yok dedi 2 tane krem verdi birinin ucunda tüp var arkadan aliniyo :(
    Diğeri normal krem

Hemoroid yok dedi ama verdiği kremden biri hemoroid için yaziyo sanirim olusmasini onlemek için verdi

anestol agri kesici, önce anestolu sürer 1 dakika sonra falan digeri kremi sürersen aci hissetmessin

• bu zaman zaman tekrar edecek
    bağırsak kanseri olabilirsin,o zaman yayılmadan tedavi olman lazım,seyanslar epey pahalı oluyor milyarların gidebilir devlet karşılamaz
    diğer şeyde amliyattır o bölgede sorun varsa kanser değilsen tedavi için ameliyat yapıyorlar,seni uyutup ameliyat yapcaklar,narkozu iyi ayarlamaları lazım beynine fazla oksijen giderse o zaman beyinde hasar olursa sipastik kalabilirsin
    bazılarıda bitkisel hayata giriyor,hatta yattığı yerden kalkamayanda oluyor,devlet hastanesinde ameliyat olma,narkoz işide iyi olmuyor
  • doktora göstermen lazım oraya birşeyler sokup incelicek bayağı bi dömelmek gerekiyor,gitmeden önce kıllarını traş etmen lazım,adamın midesi kalkmasın
    kılları kesince daha net görünür parlar
  • quote:

Bugün babamla doktora gittik muayene etti birde parmagi yedik tabi neyse geçirdiğim hastaligida anlattim ciddi birşey yok dedi 2 tane krem verdi
    Biri arkadan içeri giriyo :( adi Procto-Glyvenol Krem
    Birde anestol pomad diye krem,bu biraz insancil normal elle suruyon

Neyse ciddi bisey yok dedi rahatladim hepinize teşekkürler birde bu kremlerden daha once kullanan varmi su Procto-Glyvenol Krem çok can yakici ve iğrenç :/

Hayırlı olsun Zor olanı başarıp halletmişsin hem gösterip hem elletmişsin Tabi sağlık bu şakaya gelmez geçmiş olsun.

• Anal fissür büyük ihtimal.
  • Bu kanama sikintisi bende yillardir vardi ancak son 3 yilda canima tak etmisti. Son 3 yilda 3 kez doktora gittim ilk ikisinde parmagi yedik allah'tan bayan doktorlara denk geldim parmaklari inceydi :) Meme bulamadilar fitil,krem verip yolladilar. Daha sonra kanama cogalinca tekrar gittim bu sefer parmak kesmedi kamera'yi yedik arkadan. Cikan sonucta daralma ve kasilma oldugunu soylediler yine krem verip yolladilar. Son 3 ayda 4-5 kez kanamam oldu ve bu kanama inanilmaz bir ates,usume ve halsizlik yapiyor ve 1 gun kesinlikle yatiriyor ertesi gun birseyin yokmus gibi hayatima devam ediyorum.Artik tuvalete gitmeye korkuyorum, gittigim zamanda baktim zorlaniyorum kesinlikle yapmadan kalkiyorum. hafif kabiz olsan bile kaniyor ve o kanama seni kesinlikle yatiriyor. Kanamasi olan arkadaslara tavsiyem: Kola'yi birakin, Kabak cekirdegi yiyin,Kuru gidalardan kacinin, Kivi yiyin, Kuru kayisi yiyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanex -- 31 Mart 2014; 11:50:00 >
  • Mecanex kullanıcısına yanıt
    Aynen kan geliyor bendede kabız olunca kanıyor...ishalimde var kolitmiyim,crohnmuyum bilmiyorum artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.