< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 29 Temmuz 2020; 0:17:28 > |
Maid of Sker [PC ANA KONU] - TÜRKÇE

-
-
Geçenlerde istek listeme eklemiştim.Arkadaşım söylemişti.Güzel görünüyor baya. -
1,5-2 saat kadar oynadım. Oyun bir korku-gerilim oyunu.
+ Resmi Türkçe
+ Bulmaca severler için arada küçük bulmacalar çıkıyor
+ Müzikler gayet güzel ve özenli
- Grafikler ve animasyonlar zayıf. Cidden zayıf.
- Korku yanı zayıf ama gerilim yanı güzel
- Optimizasyon kötü
Oyunun tanıtımı:
Sessizlerin kâbuslarına göğüs gerin. Paniğe kapılmayın… Nefes bile almayın!
Maid of Sker, İngiliz folkloründe dehşetli ve kan dondurucu bir hikâyeye sahip olan ücra bir otelde geçiyor. Yalnızca savunmaya yönelik ses cihazıyla donanmış hâlde, ses tabanlı yapay zekâya sahip düşmanlardan oluşan bir tarikata karşı gizlenme taktikleri yürüteceksiniz.
1898’de geçen ve Elisabeth Williams’ın akıllara musallat olan Galler hikâyesinden esinlenen bu oyun işkence, kölelik, korsanlık ve otelin temellerini sarsan doğaüstü bir gizem tarafından yönlendirilen bir ailenin hikâyesini konu almaktadır.
Wales Interactive tarafından geliştirilen bu oyunun kurgusu SOMA, The Bunker ve Battlefield 1 gibi oyunların tasarımında ve hikâye yazımında yer almış kişilerin elinden çıkmıştır.
- Temel hayatta kalma mekaniği olarak 3B ses tabanlı yapay zekâ sistemi kullanır
- Psikolojik, gotik ve İngiliz korku öğelerini bir araya getirir
- Gerçekçi görsellere, kapsayıcı çevreye ve tekinsiz bir atmosfere sahiptir
- Tia Kalmaru’nun tüyler ürpertici sesinden ünlü Galler ilahileri içerir
- Ünlü Galler halk şarkısı “Y Ferch o'r Sger” (Sker’in Hanımı) yeniden bestelenmiştir
- Bilgisayarda kısıtlanmamış 4k gerçekçi görsellere izin verir (1080p 60fps en az)
-
Oyunu dün akşam erişime açıldıktan sonra bir süre oynadım.Türkçe altyazı-arayüze sahip olması ve uygun fiyatı nedeniyle Steam üzerinden almıştım.Oyun korku ve gerilim türünde birincil kamera açısıyla oynanıyor.Görsel açıdan kaliteli grafiklere sahip ve buna rağmen optimizasyonu iyi seviyede,Unity Engine ile hazırlamışlar ve genelde bu motorda pek akıcı bir oyun deneyimi olmuyordu.Özellikle seslerde oyun daha başarılı,korku oyunlarında olduğu üzere karanlık bir ortamda geren sesler eşliğinde ilerliyor.Düşmanlar sadece sese duyarlılar bu nedenle göremiyorlar.Nefes tutarak yada ara sıra karakterin öksürmesini durdurarak sessiz kalmaya çalışıyoruz.Oyunda otomatik kayıt yok bu nedenle kayıt odalarını bulup buradaki fonograf ile oyunu kayıt edebiliyoruz.Fonograflardaki seslendirmelerde özenli çalışılmış.Animasyonlar biraz zayıf onun dışında ise göze çarpan bir sorunla karşılaşmadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oyunu bitirdim.
İyi ve kötü sonu var. İlerleyişine göre sonda bir karar vermeni istiyor ancak bende iyi son için karar kısmı pasifti. Sanırım oyunda gizli ilerleyip ilerlemediğine göre değişiyor. 4.52 saatte yayıla yayıla oynayarak bitirdim. Sürprizi kaçmasın diye sonunu anlatmıyorum. Oyunun hikayesi, hikaye sunumu ve müzikleri güzel. Grafik ve animasyonları zayıf. Unity çok zayıf kalmış. Hikaye film yapsalar iyi gidermiş. İleriki zamanlarda oyun açlığı çekilince 2. defa bitirilmeyi hakediyor. Genel olarak beğendiğim bir oyun oldu. Resmi Türkçe dil olması güzel. -
Diğer son için tüm notaları toplamak gerekiyor. Ben tüm notaları bulup iyi sonla bitirdim.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Bizim şeyimizden kan alırken Elizabeth'in çatı katında saklanmasına kıllandım ve ona güvenmedim bir halt çıkacağı belliydi. Oyun fena değildi bir korku oyununun bazı yerlerde oyuncuyu bu kadar zorlamasına sinir oldum sadece. Oyunu biraz gereğinden fazla zor yapmışlar. Bazen keşke elimde silah olsa da şunların kafasına sıksam demedim değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet tüm notaları toplamak gerekiyormuş.
Oyuna silah kullanabildiğimiz dlc bölümü gelmişti. Kafa dağıtmalık güzel bir bölüm. Oynamadıysan o dlcyi öneririm. Pompalı falan var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhans19 -- 22 Mart 2022; 22:45:13 > -
Hocam Maid of Sker e yeni başladım da bahsettiğiniz silahlı dlc şu mudur;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hDundar -- 19 Aralık 2022; 18:33:41 > -
Linkte birşey göremedim ama tek dlcsi var zaten. Oyuna otomatik ekleniyor. Silahlarla otelden kaçmaya çalışıyorsun.
-
Hocam link yanlış olmuş, 4 kişilik online da oynanan bir dlc imiş, link şu;
-
Bu benzer evrende ve benzer canavarlarla geçen yeni bir oyun. Bunu denemedim.
-
-
Ana oyuna entegre. Ekstra DLC olarak gözükmüyor. Challange modes diye geçiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X