Şimdi Ara

Mahou Shoujo Madoka Magica (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
5.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Madoka>Mami>Homura>Kyoko>Sayaka

Post Rebellion Güç Sıralaması

Homura>Madoka>Sayaka>Mami>Kyoko

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 veya 5. bölümdeyim.
    Deliriyorum.Dediğiniz gibi 1 e 2.bölüm olayı kavrayamadığım için "Bu ne be!" havalarına girip izlemeyecektim.Hele cadılar yerine saykodelik şeyler görünce bir kötü oldum.
    Birde o lanet olası Kyubey'de bir olay var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-863A03C10 -- 24 Ekim 2016; 12:21:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-863A03C10

4 veya 5. bölümdeyim.
    Deliriyorum.Dediğiniz gibi 1 e 2.bölüm olayı kavrayamadığım için "Bu ne be!" havalarına girip izlemeyecektim.Hele cadılar yerine saykodelik şeyler görünce bir kötü oldum.
    Birde o lanet olası Kyubey'de bir olay var mı?
    Yazılarını spolier içinde belirtirsen daha iyi olur

Tüm sorularının cevabı mevcut fakat spolier alıp tüm tadı kaçmasın diye susma hakkımı kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 10 Ekim 2016; 3:20:06 >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Özür dilerim butona çok hakim değilim.
    Şey soracağım bu serinin finalinde çok şaşıracak mıyım?
    Yoksa tahmin edilebilir şeyler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Xerneo

Özür dilerim butona çok hakim değilim.
    Şey soracağım bu serinin finalinde çok şaşıracak mıyım?
    Yoksa tahmin edilebilir şeyler mi?

Finali bir nebze tatmin edilebilir.Fakat ben şaşırmıştım
  • 9.bölümü bitirdim ve deliriyorum.
    Şu filmlerin ilk 2sini izlemesem birşey değişir mi?
    3.e bayağı olaylı denmiş izleyeceğim.

• quote:

9.bölümü bitirdim ve deliriyorum.
    Şu filmlerin ilk 2sini izlemesem birşey değişir mi?
    3.e bayağı olaylı denmiş izleyeceğim.

1 ve 2 serinin özeti izleme.

3. Film animenin devami ve gerçek finali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jungian_Shadow -- 9 Ekim 2016; 13:36:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazın animenin ilk 2 bölümünü izleyip bırakmıştım. Konu yukarı çıkınca bir şans daha vereyim dedim ve ilk 2 filmi izledim. 3. filmide izleyeceğim.
    İlk başları geçince, olayları anlamaya başlayınca keyif aldım. Ara ara sıkıldığım bölümlerde oldu. Genel olarak ortalamanın üstündeydi. Karakter tasarımları daha düzgün olsaydı şuan popüler seriler arasına rahatlıkla girerdi. Farklı bir seri izlenebilir.

@Xerneo
    Spoiler içeren mesajlarınızı düzenlerseniz daha izlememiş olanlar için iyi olur.
    @Zodion
    Spoiler içeren metni alıntılama yerine haberdar ederek uyarırsanız daha iyi olur. Yoksa sizde mesajınızda spoileri göstermiş oluyorsunuz.

• Kyubey

Aslında birkaç maddeye ayırıp öyle yazmak niyetindeydim fakat hepsi dolaylı ya da doğrudan kyubey ile ilintili olduğu için tek başlık altında toplayayım dedim.Hem düz hem de kompleks diyebileceğimiz ''well written'' kategorisindeki familiarımızın işlevi açık fakat yorumlanışı ve kökleri itibariyle derin.Statükocu,her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu düşünen ve düşüncesini pragmatist politika çerçevesinde gerçekleştiren diğer karakterlerin aksine içsel çatışma,çelişmeden yoksun.Beyaz olmasının altında anlamın gizliliğine inanıyorum tıpkı saç renkleri büyücülerin karakteristik özelliklerine göre dizayn edilmesi misali.Beyaz dinamizmden muaftır tek doğrunun hakimliğini sembolize eder.Hatta gökkuşağının sonu yani tüm farklılıkların sonu beyaz rengine götürmektedir.Statükocu dedim fakat aynı zamanda kaotik.Nasıl mı oluyor.Çok basit koastan düzen doğar.Beynimizdeki gürültülerin dahi anlamından söz edebildiğimiz çağda su götürmez gerçektir.Büyücülerin cadı formuna bürünmesi kaosken ondan elde edilen enerji ve kullanımı düzene işaret etmektedir

Gerçek villian ya da evil değildir sanıldığının aksine.Çünkü villianlar ana karakterin ve odağın zıttıdır.Madoka merhametin ve sevginin vücut bulmuş hali zıttı ise zalimlik.Peki mutlak surette zalim diyebilir miyiz.İşte bu etik ahlakın konusudur.Madoka,Homura ve diğerleriyle empati kurup duygusal yaklaşanlar nefret edip lanetleyebilir fakat olayın geneline bakıp mantıksal tarafıyla alakadar olanlar için söz konusu değil hatta tam tersi bir nitekim severler.İlla ki sadist olmakla da doğrudan alakası yok.Pekala kişinin saflığının suçunu çevrede değilde bizzat kendisinde arayanlar sevmeye daha meyillidir orası ayrı

Her karaktere kılıf uydurabilirsin bu mantıkla diyeceksiniz muhtemelen.Ahlakı irdelemek amacı taşıyan serilerde düz bağlamda almanın doğruluğuna inanmıyorum.Mesela Yang Wenli ile Reinhard von Lohengramm'ı ele alalım.Biri savaş yanlısı,militarist ve jakoben diğeri ise pasifist,hümanist,doğruların tepeden inme şeklinde değilde tabandan yükselmesi anlayışını savunmaktadır.Gördüğünüz gibi karakterler birbirine zıt olmasına karşın hangisinin antagonist olduğunu bırak antagonistin olup olmadığına dair irdelenmeye açıktır

İnsanın anlayabileceği fakat yapısı gereği asla özümseyemeyeceği gerçeğe analoji yoluyla değinmekte.Temelde sığırın insanı uzaylının insanı sömürmesi aynı şeydir.Varoluşçuluk farklı gibi algılamamıza sebebiyet verir.Zira sonuç aynıdır.İster zevk isterse ihtiyaç için öldür.Farklı ahlak anlayışlarından muaftır.Çünkü evrim doğrultusunda egodan muaftır.Yani manevi haz hissedemez.One Punch Mandaki Saitamaya da benzemez.Çünkü biri önceden zevk alıp onun yokluğunu çekerken diğeri hiç bu duyguyu tatmasının olanağı yoktur.Nasıl ki Madoka kötülüğü algılayamıyor aynı şey.Kendisinin dediği gibi duyguları hastalığa benzetmektedir.Biz nasıl ki pagan animist kimseleri lanetliyoruz ya da hiç et yiyen hayvanları.Modern insanda süper ego idnin önüne geçmiştir.Kyubeyi temel anlayışını mutlak doğrular üzerinedir sadece

Mesih ve mehdilik imajları üzerinden işlenir.Cadı denilen enerjetik varlıkları açıklayıp kahramanlığa çağırması mesihlik kurtarıcı fonksiyonu mehdilik vasfıdır.Faustta olduğu gibi karakterler sadece zor ve işin içinden çıkılması imkansız durumlarda kontrat imzalarlar.Denize düşen yılana sarılır misali.Spiritüalizmde mehdi tıpkı kyubey gibi uzaylıdır seni illüzyonlarından azat edip Tanrıyla birleştirir.Fakat buradaki Tanrı olma durumu tasavvuftaki gibi içinde erime ya da kabalada görüldüğü şeklinde hakim olma biçiminde gerçekleşmez.Her ikisidir.Tümüyle evrendeki mekanikleri yok sayamamakla birlikte değişkenler üzerinde oynayabilirsin duygu aracılıyla.Dileğin kendisiyle tümleşik hale bürünmesinin açıklaması budur.Sayakanın çabuk iyileşmesi gibi.Sadece silahlar değil bedenin kendisi de işlenir.Yeterince çileci davranıp belli bir eşiği aşarsan nirvanaya ulaşırsın.Çok üzülünce ona oranla güçlenmesinin açıklaması da bu

İnsanlığın uzaylılar aracılıyla evrilmesi ve tepki olarak enerjetik varlıkların doğuşu meselesini de görmezden gelemeyiz.Kimi inançlara göre zina yapan enerjetik düzlemde parazit kapmışken animede olumsuz duygular şeklinde sirayet etmiş

Bilmek külfettir.Bazen her ne kadar bilsen ve çabalasanda sonucu değiştiremezsin

Fakat mehdinin taşlara ihtiyacı olması biraz garip.Sanırım adak kültürüyle ilişkilendirebiliriz

Madoka ile ilgili teorilerim mevcut fakat henüz emin değilim.O yüzden sonra değinmeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 5 Şubat 2017; 17:48:13 >

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Takip. Yazılarınız bitince tekrar izlemeyi düşünüyorum.

• Bir konuda 4.filmin iptal edildiğini söylemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam doğru mudur ? Doğruysa kaynak nedir ?

Boş yorum olmasın diye Mahou Shoujo Madoka Magicayı beğenenlerin muhtemelen memnun kalacağı materyallerden bahsedeceğim

Mahou Shoujo Madoka Magica

Bokurano

Benzer yanları

-Yer yer can alıcı plot twistler
    -Psikolojik ve bilim kurgu
    -Onlara eşlik eden bir familiar
    -Parça parça işlenen karakter tahlilleri
    -Olayın içine itilmiş küçük çocuklar.Evet sorumluları gene kendi saflıkları
    -Kısır döngüye yol açan mekanikler ve sunduğu yıkıcı etki
    -Uzaydan gelme dolayısıyla özümseyemeyecekleri kavramlar
    -Büyü yapmak için duygulara ihtiyaç duymakla benzeşen yaşam enerjisiyle çalışan robot

Farklı yanları

-Olaylar daha genel ölçekli ele alınmış.İşin içine hükümet falan giriyor
    -Madokadaki gibi yarı kapalı mistik anlatımdan yoksun.En azından şimdilik
    -Karakterler Madokadaki gibi masum değil.Çarpıklıkları daha bariz.Evet o seride de ihtiraslar mevcut fakat kendilerine sövdürecek seviyede değil
    -İkisini kıyaslamak gerekirse Bokuranodaki atmosfer daha zayıf

Mahou Shoujo Madoka Magica

Gakkogurashi

Benzer yanları

-Kullandığı konseptlere yeni yorum getirme
    -Serpiştirilen bazı detaylar
    -Bunalımlar,ikilemler
    -Güçlü atmosfer

Farklı yanları

-Fazla slice of life türüne kaymış
    -Akıcılıktan yoksun,bir şey gerçekleşmiş gibi görünüp aslında pekte gelişme göremediğimiz türden bir anime
    -Hikayede büyük boşluklar mevcut
    -Mangaya sadık değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 17 Ekim 2016; 1:46:24 >

• Hatırladığım kadarıyla Magica Quartet bi etkinlikte açıklamıştı 4. Filmin Hoax olduğunu yada iptal edildiğini, zaten 4. Film olsa ne işleyebilir ki :D
    Homura'nın 2. Bir Rebellion a izin verecek biri olduğunu sanmiyorum.

Ingilizcesini bulursam Taruto Magica,Kirara Magica,Oriko Magica yı okumaya baslayacam bu gün. Merak ettim Kyubey ın kurbanı olan diğer kızların hikayelerini

• Birinin ,kira'lı olan,Sayaka ile bağı var.
    Ayrıca seriyi bitirdikten sonra bir ağlamaklı oldum.
    O Rebellion daki süpriz sonu bir yorumda okuyup inanmamıştım ama gayet güzel bir şekilde verdiler.
    Şimdi ise eski bölümleri izleyip iç geçiriyorum.
    Kesinlikle 10 puan verilmesi gereken bir anime.
    TİRO FİNALE!

• Üçüncü filmi yeni bitirdim.O neydi be öyle? Buraya kesinlikle son filmin incelemesi yazılmalı.Beyin yakan ikinci bir The End of the Evangelion versiyonu gibiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanameSama

Üçüncü filmi yeni bitirdim.O neydi be öyle? Buraya kesinlikle son filmin incelemesi yazılmalı.Beyin yakan ikinci bir The End of the Evangelion versiyonu gibiydi.

Ikisi de Semavi dinlerden birer hikayenin modern versyonu End Of Evangelion Yaratılış hikayesi, Hangyaku No Monogatari (Rebellion Story) Şeytanın şeytan olma hikayesi

• quote:

Birinin ,kira'lı olan,Sayaka ile bağı var.
    Ayrıca seriyi bitirdikten sonra bir ağlamaklı oldum.
    O Rebellion daki süpriz sonu bir yorumda okuyup inanmamıştım ama gayet güzel bir şekilde verdiler.
    Şimdi ise eski bölümleri izleyip iç geçiriyorum.
    Kesinlikle 10 puan verilmesi gereken bir anime.
    TİRO FİNALE!

Bende canım sıkıldıkça, canım epik sahne görmek istediğinde malum 'Tuttum Seni' sahnesinden başlayıp tekrar izlerim üçüncü filmi. Gerçekten muazzam bir şaheserdi o filmin son 15 dakikası.

Sinemada ilk seansında izleyenlerin aldığı zevki tahmin bile edemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jungian_Shadow -- 9 Aralık 2016; 10:58:22 >

• Her ne kadar çizimlerini pek beğenmesem de konu olarak gerçektende listemde çok ayrı bir yere sahiptir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Misaros

Her ne kadar çizimlerini pek beğenmesem de konu olarak gerçektende listemde çok ayrı bir yere sahiptir

Zaten çizimleri bilerek o şekilde basit ve çocuksu yapılmış :D

• 7 bölüm geçti Madoka daha büyücü olmadı ağlıcam:) .

• quote:

Orijinalden alıntı: DeidaraSanji

quote:

Orijinalden alıntı: KanameSama

Üçüncü filmi yeni bitirdim.O neydi be öyle? Buraya kesinlikle son filmin incelemesi yazılmalı.Beyin yakan ikinci bir The End of the Evangelion versiyonu gibiydi.

Ikisi de Semavi dinlerden birer hikayenin modern versyonu End Of Evangelion Yaratılış hikayesi, Hangyaku No Monogatari (Rebellion Story) Şeytanın şeytan olma hikayesi

biraz daha detaylandırabilirmisinizz...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.