Şimdi Ara

Mahalledeki çocuklar istemeden aracınıza zarar verdi tepkiniz ne olurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamen sohbet havasında merak ettiğim bir konudur, mutlaka bir kaç kez başımıza gelmiştir. Geçen günde bizim başımıza gelen, çocuğun gelip özür dilediği, bizimde bişey diyemediğimiz bir olaydır. Zaten ortada da o kadar büyük bir hasar yoktur, kerata sadece bisikletle aynaya vurmuştur, aynada cizikler oluşmuş oda korkup bize gelip söylediği bir olaydır.
    Çocuk sonuçta en doğal hakkı sokakta oynamak tabii oynarken de istemeden çevreye zarar vermesi olayı var, dövsen dövülmez, sövsen sövülmez napalım sağlık olsun dedik.

Sizin tepkileriniz ne olmuştur, şahsen çok büyük bir şey olmadıkca aileyle gidip yüz göz olmak istemezdim, çünkü belli olmuyor şu aralar insanların ne yapacağı.

• 5 yaşımdayken bisiklet sürerken yoldaki arabanın brandasını yırtmıştım, dengemi kaybettim gidonun kenarı takılmıştı brandaya. Sahibi bana tokat atmıştı, babama söyleyince babamda kürekle adamı dövmüştü
    Uludag Üniversitesi-iktisat
    HP ENVY SLEEKBOOK BEATS AUDİO EDİTİON ULTRABOOK
    ~ Samsung N150 ~HP PAVILION G6
    HP ENVY SLEEKBOOK ~~SAMSUNG GALAXY TAB 3 7.0 WHITE~~CODEGEN ULTIMIX 88
  • quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

5 yaşımdayken bisiklet sürerken yoldaki arabanın brandasını yırtmıştım, dengemi kaybettim gidonun kenarı takılmıştı brandaya. Sahibi bana tokat atmıştı, babama söyleyince babamda kürekle adamı dövmüştü

Bizim öyle olayımız olmadı şükür, hayır vursanız ne olucak ki? O zarar onarılıcak mı çocuk bu olmuş artık yapıcak bişey yok..

Bu arada itiraf ediyorum, kücükken 6-7 yaşındayım sanırım bisikletle benzinlikten geçerken yeni yeni yıkanmış gıcır gıcır parlayan (markayı hatırlamıyorum ama koyu renkliydi araç) dengemi kaybedip yerler ıslak olduğu kayarak (direksiyonun demir ucları yüzünden) boydan boya çizmiştim yanlışlıkla, tah arka stoplardan, ön lambalara kadar.. Sonra çocukluk aklı kaçmıştım

Şimdi acısını bizden çıkartıyorlar yapacak bişey yok

• 1 ay kadar önce arkadaşımın mahallesinde arabada park halinde oturuyordum arkadaşla buluşacaktık onu bekliyordum.
    arkadan bi ses geldi çocuklar top oynarken top çöp konteynerine denk gelmiş yol bayır olduğu için bayır aşağı hızlanarak tam konteynerin sivri yerinden sol bagaj kapağına vurmuş. baya sert vurdu. ben bi araba çarptı zannettim indim baktım hemen. küçük bi çökük ve boya dökülmesi vardı. gelip hemen özür dilediler annesi çıktı hemen çocuğa bağırdı. önemli değil bırakın çocuklar oynasın dedim. altı üstü teneke parçası ve kaza sonucu olan birşey sonuçta kalp kırmaya ne gerek var.
    içten bile olsa hiç kızmadım. akşam eve dönünce 2 çekiç darbesi bi macun zımpara üstünede boya çektim su zımparası pasta cila. belli bile değil şuan eskisinden daha güzel oldu.

Ama herhal ayni terorist cocuklar megan 2 nin on camini kirmislar. Aynayi parcalamislar. Arabanin sahibi bebelerin babasindan parayi tahsil etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 16 Ocak 2016; 23:23:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: eren15935

Garaja koymamistim 2 gun. Essek sipalari arabanin uzerine kum atip oyle sildirmisler. Birkac cizik vardi. Kavga edememya. Birsey demedim ne yapayim.

Ama herhal ayni terorist cocuklar megan 2 nin on camini kirmislar. Aynayi parcalamislar. Arabanin sahibi bebelerin babasindan parayi tahsil etti.

Hocam ora nere ya teksas felan mı ? Aracın camını kırmalar felan

• Mütevazı Üye kullanıcısına yanıt
    Sorma usta ya. Cocuklar cok yaramaz. Laf dinlemeyen tipler. Cok cok olsa 7 8 yasinda bebeler.

Daha Fazla Göster
  • Ailesini tanıyorsam durumu gider izah ederdim. Zarar verdiyse zararı karşılasın yeter.

Orijinalden alıntı: Mytohology

Merhaba.
    Bir türlü arabalara benzin döküp yakan çocuklara denk getiremedim şu arabayı...

Amaç nedir hocam, sigortadan felan parayı geri almak mı?
  • biz de küçüktük biz de sokaklarda top oynadık oraya buraya çarptık, ufak çocukların oynayabileceği her yere arabaları sokup sonra da istemeden zarar verdiklerinde suçlamak aptalca, zaten böyle bir durumda umursamam bile

ha bilerek yapılan birşeyse de ailesine gidilir zarar talep edilir olur biter, ufacık çocuğu dövecek halimiz yok
  • Bu tür konuları takmamak lazım. Hiçbirimiz, sahip olduklarımızla öbür tarafa gitmeyeceğiz. Araba bu, çok ciddi bir maddi zarar gelmedikçe kimseye gidip tartışmaya, ya da serçe yürekli çocuklara kızmaya gerek yok. Konuşurum, başkalarının aracına zarar vermemeleri için uyarırım ama çok da takmam...

O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • evet bu tip şeyleri takmamak lazım zihniyeti güzel gerçekten çocukluk hali olabilir böyle şeyler. Sözüm meclisten dışarı ama bazı bu tip şeyleri takmamak lazım zihniyetli bazı aileler çocukluklarının başkasına yaptıkları bu tip şeyleri göre göre/ bile bile yeniden olmamasının önüne geçmeye çalışmıyorlar(uyarmak bile) bu sebeple evet takmamak lazım ama en azından kendi çocuklarımızı bu konuda eğitmek / eğitmeye çalışmak lazım.

Bir örnekte ben vereyim çocukluğumdan bahçe kapımız demir açılır kapı idi küçükken o kapıya binip açıp kapamayı sallanmayı çok severdim. Evin sokağı çıkmaz sokak olduğu içinde rahatça defalarca bu şekilde oynardım. Bir gün aynı şekilde kapı kapalıyken bindim kapının üstüne açtım kapıyı sokakta geri geri gelen arabaya sürttü kapı hasarı vs hatırlamıyorum bile o kadar küçüğüm. O olaydan sonra ailem sokakta hareket eden araba varsa hemen bahçeye girmem konusunda net uyardı ve takip etti mecburen süreç öyle işledi. O zamanlar yadırgadığım bu uayrıyı şimdi düşündüğümde hem karşı tarafın zarar görmemesi hemde benim zarar görmemem adına alınmış net bir önlemmiş. Zira araba kapıya biraz daha yakın geçse kapıya sürtmek yerine çarpabilirdi ben de savrulup zarar görebilirdim.

• bizim mahallede çocuğun biri iddia üzerine yol kenarında park halindeki tüm arabaların yan aynalarına tekme ata ata tüm sokaktaki arabaların aynasını kırmış.

aşağı yukarı 20-25 araç hasar görmüştü, olayı kimin yaptığı ortaya çıkınca çocuk az daha linç edilcekti

babasına sağlam bi fatura patlamıştı

Orijinalden alıntı: KADANS

bizim mahallede çocuğun biri iddia üzerine yol kenarında park halindeki tüm arabaların yan aynalarına tekme ata ata tüm sokaktaki arabaların aynasını kırmış.

aşağı yukarı 20-25 araç hasar görmüştü, olayı kimin yaptığı ortaya çıkınca çocuk az daha linç edilcekti

İşte hani cebine eroin konulup ihbar edilecek evlat tipi derler ya, işte bu o sanırım

Şaka bi yana ailesine sabır diliyorum

• Ciddi söylüyorum takmam.sadece.konuşur toplum ve millet yararına daha dikkatli davranması gerektiğini söyler birde.cukulata alır eline verir gönderirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 17 Ocak 2016; 1:58:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mütevazı Üye

quote:

Orijinalden alıntı: KADANS

bizim mahallede çocuğun biri iddia üzerine yol kenarında park halindeki tüm arabaların yan aynalarına tekme ata ata tüm sokaktaki arabaların aynasını kırmış.

İşte hani cebine eroin konulup ihbar edilecek evlat tipi derler ya, işte bu o sanırım

Şaka bi yana ailesine sabır diliyorum

gerçekten öle düşmanımın bile başına gelmesin derler ya o derece.

• kapalı garajda duran arabamızı tavan boyasıyla boyamıştı engelli bi çocuk hemen gelip söylediler allahtan binanın hortumunu alıp buz gibi havada elimle ovalaya ovalaya yıkadım arabayı allahtan iz kalmadı

2012 Renault Fluence 1.5 dci 110 hp 2016 kasım alındı 45.750 tl
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.