Şimdi Ara

Madenciler, Bitcoin'deki düşüş nedeniyle ekran kartlarını satmaya başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
12.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Makatlarında patlasın bunların yüzünden 5 bin etmeyecek kartı 10 bine aldık.😡

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkeste bu beklenti var. BTC 100K hatta 200K olacak diye. Ben de bunun tamamen BTC zenginlerinin milleti kazıklama propagandası olarak görüyorum.

    Bir de Allah aşkına ya bütün dolandırıcılıkların, pisliklerin içinde kripto paraları var. O kadar kolaylaştı ki para akmak ve kaçırmak bu yollar ile bütün suçlular burada. Öncesinde de tabi ki bu suçları işleyenler bir şekilde paralarını aklıyorlardı ama bu kadar kolay kaçamıyorlardı. Bunun önüne geçilmeden kripto paralar benim için yolsuzluk aracıdır.

    Ben asıl madencileri değil de bu leş kargası scalper ların batmasını istiyorum.

    İşi gücü, alım gücü zaten yerle bir olan milletin üç beş kuruş daha uyguna alabilsin diye yapılan her kampanyadan hazır sistemleri 3-5 er alıp parçalayıp satan, dünyada ki her ülkeden ekran kartı getirip satan, fırsatçı şerroların elindeki kartların patlaması o kadar iyi olacak ki bir daha yaparken 100 kere düşünecekler.





  • Fakat madencilerden alacağımız kartlara iyi bakıldığını nereden bileceğiz ve nasıl inanacağız. Doğru söyleyen birisini bulmak o kadar zor ki şu zamanda. Bir de şu siz bir şeyi ne kadar fazla kullanırsanız onun da o kadar sorun çıkarma oranı yükselir. Ya tam sorun çıkarmaya başlayacağı zaman aldıysak kartı ve bilgimiz de yoksa bu konularda ne yapacağız. Özet olarak madenciden kart almak için ben çok fakirim. Zengin olan arkadaşlar alabilirler.

  • fendur kullanıcısına yanıt

    Hocam bu iş biraz kazı kazan gibidir.


    Madenciler zarar etmemek için ellerinde ki kartları çıkarmaya çalışacaklarından çok düşük fiyata satacaklardır. Her ne kadar sıfır ekran kartı işte hediye geldi vs yazsada ilanda yüksek fiyattan satanlar kazanamayacaklar.


    Türkiyede alınmazda Çin ve Tayvanda ki bit pazarlarına gidip bunlar alınabilir. Türkiye'de neden alınmaz, sebebi basit adam bozuk satar ama senden yüksek fiyat ister bozukluğunu söylemez.


    Çinde, Tayvanda bozuk olmasa bile düşük fiyattan satarlar bu adamlar zaten 1 kase pirinç parasına çalışıp dar yerlerde yaşıyorlar. Bazen apartmanlarında ki dairelerinin odasını bile kiralıyorlar düşün yani.


    Çinliler için bu kripto madenciliği bu yüzden önemliydi. Komunist parti orada ki insanların anasını ağlatıyor af edersiniz. Partinin malı olabilir senin hiç bir şeyin olamaz kafasında adamlar.


    Neyse işte ucuza ekran kartı bulunuyorsa yüksek ihtimal arzalıdır zaten yada bir sıkıntısı vardır üçkağıtçı satıyorsa, dürüst satıcıya denk gelmek zor dediğiniz gibi teknik bilginiz yoksa sıfır yeni nesil kartlara yönelebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 2 Temmuz 2021; 1:49:5 >




  • Arka arkaya aldığım sıfır 2 ekran kartı da garantiden dolayı değişince ben de tecrübelerimden dolayı sıfır kartların alınabilecek seviyeye gelmesini bekliyorum. Biraz bu konularda şansızım yani.

  • gpu içinde ki transistörü nasıl değiştireceksin.. milyar taneden bir tanesi bozulsa bile ekran kartı gider.

  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    ustad cehaletten değil parasızlıktan millet satın alacaktır..

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Fiyatına bağlı. Normal ikinci el kartların fiyatlarına satarlarsa alınmaz. Geberik fiyatlara alınabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankaland kullanıcısına yanıt

    Hocam o transistörlerin bozulma oranı çok daha düşüktür. Yani ekran kartının çok fazla aşırı ısınması gerekir ki anca öyle o transistörler gitsin. Ekran kartlarının en sağlam parçaları o minik nanometre bazında ki transistörler. Onlara kolay kolay bir şey olmaz.


    Ekran kartlarında en çok yaşanan arza kondansatör gibi devre elemanlarının patlaması oluyor. Çipsetleri sağlam olur genelde. O nano metre bazında ki transistörlere bir şey yapılamaz zaten onun yerine ekran kartında ki bozuk işlemci ısıtılarak yerinden çıkartılıp yerine yeni çip takılır. Yada reballing yapılır içinde ki toplar hareket etsin bozuk kısımda sıkıntı varsa tekrar iletsin diye.

  • %99 harici 10 tane fanla soğutulmuş her tarafınan ısı üreten diğer kartların olduğu bir sistemden sökülmüş içi leş gibi toz toprağın olduğu
    ısı transfer macunun bile kuruduğu bir ekran kartından ne bekleye bilirsiniz ki !?

  • veya sen öyle san misali !
    bozuk kartları satmak için sözde bir bahane bu !

  • Kardeş transitörler, mospetler, bellekler vs. Bunların hepsinin bir kullanım ömrü var. İçinden akım geçtikçe yıpranıyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aklı olan 2.el ekran kartı almaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz hangisini alırsınız ?

    Satılık Evga xc3 Ultra 3070
    6 ay boyunca günde 12 saat 4k 60 fps , full detay , sıcaklık 80 90 dereceyle oyun oynandı Güç tüketimi 200 225 w

    Satılık Evga xc3 Ultra 3070
    6 ay boyunda 24 saat mining yapıldı . Ram yükü kullanıldı . Sıcaklık 43 48 derece . Kullanılan güç 125 w

  • Valla satıcılar burunlarından kıl aldırmiyorlar hala dusmedi fiyatlar forumda 10000 e rx5700xt ilanı var ederi 3000!!!!! Mining çıkması kart kesinlikle çok ucuz değilse alınmaz kimse burda mining çıkması kartları şirin göstermeye çalışmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 2 Temmuz 2021; 9:38:53 >
  • Yalnız, ekran kartı ile bitcoin kazılmıyor genco

    İyice bozuldu bu site artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 2 Temmuz 2021; 9:51:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık dh de garantili hiç yorulmamış kart satışları bolca olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha beter olsunlar gercek degeri 2500tl olan kart 9000 cıvarı


    rica ediyorum almayın ellerinde kalsın ..zaten 6ay 1seneye forum sozde mining yapılmamıs gpu ile dolar :)

  • Ekran kartı fiyatları normale dönsün, dengeye kavuşsun, sonrasında bu kartları denge fiyatının maksimum yarısına satacak olurlarsa niye almayalım ki?
    Ama kimse denge fiyatlarına satmayı beklemesin bu kartları.

  • Dolar kuruna da bakmanızı tavsiye ederim.

    1500tl'lik kart 7000 lira denmiş mesela. Canınızı sıkmak istemem, ama 7000 liralık kart, mining bittiğinde 3000 lira olacak. 1500 değil. chipset krizi bittiğinde işler değişir. Ama o zamana zaten 7000'liraya satılan o kart iyice eskimiş olacak.

    Chipset krizi miningden kaynaklanmıyor. Sadece mining bu krizi derinleştiren bir unsur. Dolayısıyla mining biterse kriz hafifleyecek. Bitmeyecek.

    --------

    Mining kartlarının durumuna gelince: genleşme ve büzüşme elektronik aletlerin en büyük düşmanlarından biri. İki adet PC düşünelim. Biri 7/24 açık. Biri günde 8 saat açık, 16 saat kapalı. İkisini de elektrik dalgalanmasından yalıttınız. Sizce önce hangisi bozulur? Ben söyleyeyim: 8 saat açık, 16 saat kapalı olan bozulur. Bunu not edin.

    Ekran kartı mininginde algoritma gpu'dan ziyade vramlere abanıyor. Dolayısıyla ekran kartları gayet makul sıcaklıklarda çalışıyor. Miningci bakımları düzenli yaptı ise veya sıfır aldı ve bakım yapmadan 1 yıl kullandı satıyor ise, günde 5 saat oyun oynayan bir oyuncudan mı kart alırsın? Yoksa miningciden mi?

    Ben miningciden alırım. Ama bu işte pis herif çok. Laga luga konuşan cins tiplerden uzak dururum. Benim gibi, iletişim kurabileceğim bir miningci bulur isem, ki çok zor, ondan alırım. "gardaş, bro, hacı mal ceviz. On numara kart" modu tiplerden dinlenir dinlenir kaçarım.

    ------

    Oyun oynarken 80 derece gibi sıcaklıklar gayet normal. Miningde ise 65 derece üstüne hoş bakılmaz. O yüzden cahil cahil haberlere pek itibar etmeyin.

    Ama miningciden de malın fiyatını öldürmeden almayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.