Şimdi Ara

Madenciler, Bitcoin'deki düşüş nedeniyle ekran kartlarını satmaya başladı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
12.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok mu biliyorsun arkadaş illa ekran kartının sürekli %100 çalışması sorun olmaz diyorsun inatla, gelmişsin iletkenlik kaybından vs den bahsediyorsun ekran kartı dediğin devre bakır kablo dan ibaret değil üzerinde kondansotör, transistör, direnç, diyot, lehim var bunların hepsinin belirli bir ömrü var. Ben %10 bilgili değilim ama bu kadarını biliyorum en azından git bunları öğren sonra gel iddaalaş millet ile


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HBeg kullanıcısına yanıt
    Dediginiz gibi olacak diye tahmin ediyorum ancak bir kisim tasinma isini yapamayacaklar da satiyor kartlari. Tabi bunlar Asya pazari icin gecerli (Ebay ve Aliexpress'e guvenen yigitler varsa bilemem), Dunya'nin her kalaninda agresif bir degisiklik olmaz gibi. Su andaki eth islem fiyatlari zaten EIP 1559 sonrasi ulasilacak seviyeye gelmis durumda, bu nedenle eger su siralar kimse satmiyorsa kartlari Aralik sonuna kadar da daha da satilmaz.

  • suyu çıkmıştır o kartların....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastian Insane

    Madenci kartı alanın, aklından şüphe ederim.

    550tl ye rx 570 almıştım dh da birinden 3 yıldır kullanıyorum. Siz kendi aklınızdan şüphe edin bence  

  • dostum sen sıfır kart almıyorsun ki? onu yazan arkadaşlar için üzüldüm. bir ürün alırken illa ki bunu kendince test edip kontrol edebilirsin. mining yapılan her kart ölmüş diyemeyiz, ama alırken kontrol etmek lazım.

  • "Hahahaahahahahahahaahah


    6150 TL ye bende pg348q almıştım sen vah vah 550 liraya almış seviniyor gariban." Hakimutata Insane Alıntı yapamıyorum sanırım engellemiş


    Öncelikle öğrenci olduğumu belirteyim. Attığı mesajdan da belli oluyordur zaten, cevap vermeye gerek dahi yok. Sadece bu zekaya sahip varlıkların aramızda olduğu gerçeği gerçekten korkutucu.

  • dalgalanmalar yaşansa da gün sonunda kesi olarak red edilen sistem olmadıkça trend olacaktır.

  • Beter olsunlar...

  • Güzel fiyatlara düşerse tabi ki ikinci sistemime mining yapilmiş kart alırım. Sürekli sabah akşam deli gibi oyun oynayan birinin kartini almak yerine işini iyi ayarlarini optimize etmeyi bilen bi madenciden kart kesinlikle alınır.


    2070s/2080 gibi bir kart mining yaparken 114w/121w ile ortalama %55 fan ile +1100mhz bellek oc, -500 cekirdek uw yapilarak 45c 47c arasi calışıyor ve 45 ile 49mh kazim degeri veriyor.


    Diger yandan ayni kartlar oyunda 1800mhz cekirdek, 7100/7400mhz bellek hizi ile 220w arasi tüketim ile 68 ila 73c arasi calışıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 2 Temmuz 2021; 20:9:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

    Ben anlamıyorum, ekran kartının 7 gün / 24 saat çalışmış olması o kartın problem çıkaracağı anlamına gelmez. Bu kartlar araba motoru değil ki? Ekran kartlarının sorun çıkarması için gereken nedenler:

    1. Nemli ortam veya sıvı teması gibi zamanla oksitlenme.

    2. Nemin toz ile zamanla devrelerin üzerine yapışarak oksitlenmeye neden olması.

    3. Anlık elektrik dalgalanmaları ve kesintileri (ups kullanıldıysa ve düzgün elektrik hattı varsa 7/24 çalışsın bir sıkıntı oluşturmaz)

    4. Soğutma. Soğutma yetersiz ve bakımları düzgün yapılmadıysa kondansatörlerde veya transistörlerde şişmeler meydana gelebilir. Ancak bu şu demek değildir kondansatör şişti bu ekran kartı kullanılmaz. Hayır kullanılır. PCB devre üzerinde ki yollarda çok ciddi bir yanma olmadığı sürece kondansatör değişimi ile bu çok rahat çözülebilir ama teknik bilgi gerekli.

    Ekran kartınızın sürekli yük altında çalışması onun problem çıkaracağı anlamına gelmez. Ekran kartınızı bakımsız ve iyi soğutma uygulamadan kullanırsanız problemler çıkarır.

    Bir ekran kartinin 7/24 calismasi problem cikarmiyorsa ne cikariyor acaba :D


    O zaman o dediklerin olmazsa bir ekran kartini tak sonsuza kadar mining yap kullan, 1000 sene ne kullanirsin nolucak ki zaten problem cikarmiyor?


    Sacma bir yorum


    Kullanilan hersey ama herseyin bir omru vardir. Muzede kendi kendine duran tablo bile eskiyor renkleri kaciyor ki sen butun gun uzerinden elektrik gecen nano boyuttaki cipler bozulmaz diyorsun, allah akil fikir versin kardesim





  • sadece csgo oynanmıştır mining nedir bilmiyorum ayrıca 20 tane rx 580 satıyorum   yada internet kafe çıkmasıdır yalanı. gerçi doğruda olabilir bunca zaman yasakta internet kafeler nasıl hayatta kaldı sanıyorsunuz çalıştı tüm kartlar güzelce.


    açıkçası forumdan referanslı birinden lafına güvenip rx580 almıştım zamanında. wattman arızalıymış kart çıldırtıyordu beni oyunun ortasında donuyor kalıyordu. içini açtım 2 yıllık -oyun oynanan- kartın termal macunu padleri toprağa dönüşmüş. üzerine de cd kalemiyle 8 yazılmış. o zaman anladım mining kartı olduğunu.

    mining patlayınca da piyasasının 1000 lira aşağı fiyata verdim kapıştılar 1-2 saate gitti kart. bundan sonra güvenlik bandını benim yırtmadığım kartı almam. zaten ikinci el piyasası kart bolluğu yaşarsa sıfırı da mecburen düşecek.


    edit : buradaki miningcilerin kartlar elimizde kalacak korkusuyla söylediği araba motoru mu ömrü dolsun yalanlarına da inanmayın. 2 kuruş fazla kazanmak için elinden geleni yapan miningciler o kartların bakımını yapacak mı sanıyorsunuz ? sürekli sıcaklık altında çalışan macun ve padler çok daha hızlı kurur kartın soğuması zorlaşır. heatsinki tozlanır soğuması zorlaşır. fanlar kesintisiz çalıştığı için ömürleri dolar ses yapar dengesi bozulur soğutmaz. soğutma ekran kartının en gerekli sistemlerinden biri. üzerindeki belleklerin bir yazım sınırı vardır. sonsuza kadar kullanamazsınız. regülatörlerin birer ömrü vardır vs vs. evet dizel motor değil ama bunlar da ömürlük bileşenler değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S,W,A,T -- 2 Temmuz 2021; 21:4:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastian Insane

    Madenci kartı alanın, aklından şüphe ederim.

    niye kardeşim


    mesela 3060 alacağım varsayalım


    testini yapsın, çalışır durumda olsun, 3dmark gibi performans testlerini yapsın


    birde


    1000 tl ye versin direk atlarım


    dsadasdasdasadsaassda

  • Kardeşim derken? IQ dühülün kaç, kaçlısın sen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Madencilerin sattığı tüm ekran kartları hurdalık değerindedir. Bir hurdaya 20.000TL, 30.000TL verebilecek insanların aklından şüphe ediyorum. Onlar yüzünden hurdalar bile değerleniyor. Almayın şu çöpleşmiş kartları. Madencilerin ellerinde patlasın kartlar.

  • Zaaaaa

  • hiç anlatmaya çalışma

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkaya

    1700'e aldığım GTX 1070 şimdi 5000 olmuş. Satıp daha iyisini alayım desem üstüne 5000 koymam lazım. Madenciler piyasayı mahvetti.

    Ama çok param olsa ucuza bu kartları alır bitcoin 50 bin doları geçince kullanırım. 100 bine kadar yolu var.

    şimdide dolar arttıcı esnaf mahvedecek . 1500 e aldığın rx570 bak bakalım kaç lira olacak 3ooo den aşağı satmazlar.

  • RX 6900 XT 2000 ₺ ye varsa alırım,

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.