Şimdi Ara

maden suyu ve içerdiği nitrit nitrat hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
11.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar maden suyu hepimiz biliyoruz ki çok yararlı bir içecek. ancak nitrit yada nitrat içermemesi gerekiyormuş.
    bu konuda bilgisi olan var mı ?
    zararlı madde içermeen en sağlıklı maden suyu markası hangisidir (bunu pm atabilirsiniz )
    teşekkürler.

• nitrat hakkımda bilgi yok ama günde 2-3 maden suyu içerim.Kızılay ve sırma terchimdir
  • hocam dikkat edersen 'bilginin olmadığı' konuda bi sordum
    günde aşağı yukarı kaç tane hangi maden suyunu içersiniz diye anket sorusu sormadım :D
  • Nitrat ve nitritler toksik etkili bileşenlerdir. Miktarına dikkat edilmelidir. Sınır değerlerini bilmiyorum.
  • Çok faydalı bir başlık ama yeterli bilgi yok. Şu an karşımda bir litrelik SIRMA var

Nitrit: Yok
    Nitrat: 3,3 diyor.

Peki hiç nitrat ve nitrit içermeyen maden suyu markası hangisidir?
  • bir ara haberlerde çıkmıştı bir çok markada nitrat değeri yüksekti.şimdi iş ne aşamada bilmiyorum ama bende hergün içiyorum.
  • Kızılay ve sarikizda bu iki değerde sıfır olarak gözüküyor. Sarikizin bir litrelik pet versiyonu da var hem çok ucuza geliyor hemde bol bol icebiliyoruz ama tek sorun sadece kiler denilen markette satilmasi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İyot ve Tuz Hakkında
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kızılcahamam'da bu oran hafif yüksek.Uludağ premium'da ve akmina'da durum nedir bilemem.Alınca bakarım inşAllah.
    Kızılay'da sıfır.Bugün 3 tane içtim.
  • ben bugün uludağın yeni maden suyunu denedim nitrat 1.1 nitrit ise sıfır
  • Kizilcahamam çamlık madensuyu. Kesinlikle öneririm. Nitrit yok nitrat 3.27 her hafta 1 koli bitiriyoruz. Benim bir günde 5-6 tane içtiğim oluyor. Su an en sevdiğim içecek madensuyu. Bu kadar sık içtiğim icin böbrek taşı vb. Oluşmasını tahmin ediyordum ama şimdiye dek birsey çıkmadı bakalim. Yaklaşık 4 senedir aynı oranlarda tüketiyorum birsey olduğu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 3 Ağustos 2010; 19:56:04 >
  • Kızılay maden suyunun analiz değerlerinde nitrat ve nitrite rastlanmadığı gözüküyor. Aşağıda ki linkten inceleyebilirsiniz. Bence maden suyu tercihi yapılırken diğer değerlerde göz önünde bulundurulmalı, mesela kalsiyum miktarının yüksek olması avantaj sağlayan bir durumdur. Kızılayda lt/40,8 mg gözüküyor, yani oldukça düşük bir değer. Bu arada fazla maden suyu tüketimi böbrek taşı vb. oluşumuna neden olmaz diye biliyorum.

http://www.kizilaymadensuyu.com.tr/web/dosyalar/1220345767_analiz_sertifikasi.doc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihk34 -- 19 Ağustos 2010; 0:16:46 >
  • beypazarında icindekilere bakınca nitrit nitrat görünüyor. bu maddeler kanserojen. beypazarı diye güvendik midemize zararı olacaksa içmeyelim ya da beypazarı nitrit nitrati maden suyundan çıkarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapma maden suyu Uludağ ve diğerlerini içmemenizi tavsiye ederim.
    Doğal olanlar (analiz değerlerine göre ) kullanılabilir. (Tercih KIZILAY)
  • Şu forumda o kadar üye var ama foruma doktor girip yazmıyor. Birkaç dişçi var o kadar.
  • Bir maden suyunun 250 ml olduğunu düşündüğünüzde günde 3-4 şişe her hangi bir su/maden suyu içen kimseye hiç bir şey olmaz.
    İçinde şu var bu var vs ye takılmayın..

Pet şişelerden içtiğiniz litrelerce suya dikkat edin bence....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sarıkız markasında yok icebilirsiniz. Genelde Manisa ve civarında çok bulunur ben da fabrikasının olduğu ilcedeyim baya şanslıyim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maden suyu ve damacana suların çoğunda, nitrit hiç yok, nitrat ise litrede 1 mg civarında
    bakanlığın nitrat için normal saydığı, izin verdiği değer ise 50 mg
    avrupada çok gelişmiş endüstri sayesinde nitratı 70 mg altında yeraltı suyu kalmamış
    biz su konusunda şimdilik çok şanslıyız ama kıymetini bilmezsek akıbetimiz aynıdır.
    maden suyunuzu nitrata göre değilde, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, demir vb.
    minerallere göre seçiniz. Salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş etlerde çok çok fazla
    nitrit ve nitrat bulunuyor, ona dikkat edin. sağlıklı günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.