Şimdi Ara

Maden suyu neden gazlıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üzerinde "doğal zengin mineralli su" ya da "doğal maden suyu" yazan sular neden böyle gazlı içecek gibi?

Cahiliiğime verin ama bunlar kaynağından böyle mi çıkıyor? Yoksa karbondioksit eklenerek mi bu hale geliyor?

Ayrıca bunun böyle köpürmeyeni yok mu kardeşim...

Ben sadece zengin mineralli su içmek istiyorum karnımı şişirmesini istemiyorum....

Az evvel iki şişe içtim bi saattir geğiremiyorum da karnım oldu davul gibi bu nedir lan?

• kaynaktanda belli bir miktar co2 li çıkıyor ama sonradanda belli miktar daha ekleniyo sanırım.

ayrıca şişirmesini istemiyosan maden suyu içmicen co2 siz maden suyu bildiğimiz meyve suyu olur
  • Bunu dene geğirmek zorunda kalmazsın.

Maden suyu şişesine oturup ölmeyi bekledi!
    Makatında şişeyle kıvranır halde bulunan adam, karısına "ölmek için yaptım" dedi!
    Güncelleme:08 Ekim 2009 14:44
    Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 61 yaşında bir kişinin bir soda şişesine oturarak intihara kalkıştığı iddia edildi.

Fıkra gibi olay, Subaşı Mahallesi Narlı sokakta yaşandı. İddiaya göre 61 yaşındaki K.Y sebebi henüz belirlenemeyen nedenden dolayı evinde bulunan maden suyu şişesinin üzerine oturarak canına kıymak istedi. Bu şekilde dakikalarca bekleyen ve daha sonra evde acılar içinde kıvranırken bulunan K.Y., eşi tarafından getirildiği Turgutlu Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından hemen ameliyata alındı.

Taburcu Edildi
    61 yaşındaki K.Y.'nin makatından giren şişe, cerrahi müdahale sonucunda çıkarıldı. Turgutlu Devlet Hastanesi'nde bir süre gözlem altında tutulan K.Y'nin eşine, ölmek için böyle bir yönteme başvurduğunu söylediği ileri sürüldü.

Daha sonra tıbbi müdahalesi tamamlanan K.Y, taburcu edildi. Polis ekipleri ise olayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürdü.

• quote:

Orijinalden alıntı: qwertyaxe

kaynaktanda belli bir miktar co2 li çıkıyor ama sonradanda belli miktar daha ekleniyo sanırım.

ayrıca şişirmesini istemiyosan maden suyu içmicen co2 siz maden suyu bildiğimiz meyve suyu olur

evet kanka aynen öyle meyva suyu gibi olsun istiyorum...

fakat meyva suyu yeraltından çıkmıyor malumun...

yani bunun illaki bi farkı var... ama gazsız içecek olarak ticari takdim şekli olsun istiyorum...
  • doğal mineralli sudan uzak dur. git gazoz iç onun yerine...

içeceksen doğal maden suyu içmen gerekiyor. adamlar herşeyin çakallığını düşünmüşler. mümkünse sade yani aromasız olsun o zaman direk geğirtiyor, yakıyor boğazını zaten 2 yudum üst üste alamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: hLL 206

Bunu dene geğirmek zorunda kalmazsın.

Makatında şişeyle kıvranır halde bulunan adam, karısına "ölmek için yaptım" dedi!
    Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 61 yaşında bir kişinin bir soda şişesine oturarak intihara kalkıştığı iddia edildi.

Fıkra gibi olay, Subaşı Mahallesi Narlı sokakta yaşandı. İddiaya göre 61 yaşındaki K.Y sebebi henüz belirlenemeyen nedenden dolayı evinde bulunan maden suyu şişesinin üzerine oturarak canına kıymak istedi. Bu şekilde dakikalarca bekleyen ve daha sonra evde acılar içinde kıvranırken bulunan K.Y., eşi tarafından getirildiği Turgutlu Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından hemen ameliyata alındı.

Taburcu Edildi
    61 yaşındaki K.Y.'nin makatından giren şişe, cerrahi müdahale sonucunda çıkarıldı. Turgutlu Devlet Hastanesi'nde bir süre gözlem altında tutulan K.Y'nin eşine, ölmek için böyle bir yönteme başvurduğunu söylediği ileri sürüldü.

Daha sonra tıbbi müdahalesi tamamlanan K.Y, taburcu edildi. Polis ekipleri ise olayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürdü.

güzel soru ama bende merak ediyodum...

• quote:

Orijinalden alıntı: qwertyaxe

kaynaktanda belli bir miktar co2 li çıkıyor ama sonradanda belli miktar daha ekleniyo sanırım.

Soda sonradan eklenen karbondioksit ile yapılır.

Maden suyu doğal karbondioksit ile çıkarılır.

Fakat günümüzde her ikisinde de ağır miktarda karbondioksit bulunmaktadır.

Hatta maden suyunu güneş altında uzun süre bekletirseniz açıp kokladığınızda burnunuza çürük yumurta kokusu gelir.

Bunun sebebi karbondioksit...

Beypazarı Maden Suyu'nda bile aynı durum maalesef

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İçine osturuyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hLL 206

Bunu dene geğirmek zorunda kalmazsın.

Taburcu Edildi

İntihar etmek bahane kalın geldi demekki içerde kaldı çıkaramadı hemende bahane bulmuş çik çik 61 yaşında bide

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gerçek doğal olan maden suları şuanda okadar sert değil.benim yaşadığım yere yakın bir kaynak var trabzonda herkes bilir kisarna diye.tamamen doğal ve tadı hiç sert değil bir haftalık kalmış kola kadar asidi var.babamın demesine göre çok eskiden sertmiş zamanla bu hale ghelmiş ama bakkaldan marketten alınanlar tamamen düzmece doğal felan değil.gerçek maden suyu ile alakası yok.
  • içmeden önce çalkala sende.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.