Şimdi Ara

“Made in Japan” Toyota Modeli Var mı Türkiyede ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sitesinde göremedim, üretim yerlerini ama

sorum şu

japon yapımı bir toyota modeli satılıyor mu türkiyede ?

cevabınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

> > < <
  • Neden? Aracı sağdan mı kullanacaksınız?

Orijinalden alıntı: tbayhan

Neden? Aracı sağdan mı kullanacaksınız?

Japon üretemi olunca direksiyon illa sağdan olacak şartı yok

mazds cx-5, mazda 6, subaru xv made in japan ve direksiyon solda.

> > < <
  • 2007-2012 arasi kasa corolla Turkiye de uretilmedi direkt japonyadan gelmisti ulkemize. Sase bumarasi saninirim J ile basliyordu. Belki daha eski modellerde de vardir.

Yalnız üretim yeri olayı her markada önemli olmuyor. Mesela toyota için üretim yeri sakarya ancak toyota standartlarına uygun üretim yapıyor, fason mantığıyla üretilmiyor. Neticede önemli olan fabrikanın lokasyonu değil kalite kriterleri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1995-2000'li yıllarda 93 corolla çok öneriliyordu. Corolla alacaksanız 93 alın, 94-95 vs almayın muhabbetleri çok olyordu. Kalite farkı var mı bilemem.

Japon pazarı diğer ülkelerden biraz daha farklı. Corolla sedan, rav4, hilux, camry gibi çok satan toyota modelleri japonyada pek tutmuyor. Son kasaya kadar corolla bile bambaşka araçtı. Bu tarz araçlar daha çok başka ülkelerde üretiliyor. Yaris avrupada çok tutuyor, avrupada da üretiliyor.

Orijinalden alıntı: ogameci

Japon üretemi olunca direksiyon illa sağdan olacak şartı yok

mazds cx-5, mazda 6, subaru xv made in japan ve direksiyon solda.

Alıntıları Göster
    Güncel kasa Suzuki swift de japonya üretimi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyedeki toyota fabrikasında çalışan bir arkadaşım var, bunlara zırt pırt taktir kutlama felan geliyormuş mevcut 20-30 fabrika arasında en düşük hata oranlarından birine sahip olmaları sebebiyle.

Yani öyle ithalleri daha tok değil hepsi aynı bari yerli olsun benim vatandaşım istihdam görsün. Ancak şimdi honda çekiliyor, zaten avrupada rakiplerinden 10 kat daha az komik rakamlarda satış rağbeti görüyordu.
  • camry ve rav4 'ler japonya üretimi olabilir. gerçi camry abd pazarı icin bir model orda da üretimi var ama bize gelenler japonya' dan geliyor olabilir.

Orijinalden alıntı: daswagen

Bende 2017 corollo var dizel, iyi ki yerli üretilmiş. Zaten japon araçlarında avrupa arabası gibi kalite derdi yok sert plastik, biraz kablo, birazda sac.

Yani öyle ithalleri daha tok değil hepsi aynı bari yerli olsun benim vatandaşım istihdam görsün. Ancak şimdi honda çekiliyor, zaten avrupada rakiplerinden 10 kat daha az komik rakamlarda satış rağbeti görüyordu.

Hesabı 1 aylığına çizdirmişsin  , şimdi de burdan mı fanboyluğa devam edeceksin  ,

Ooo bir de Vw fanboyluğunu gizlemek için, TOYOTA logosu koymuşun profile   .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 8 Mayıs 2021; 23:2:8 >

• Eğriye eğri, doğruya doğru demeyeyim mi yani şimdi ? Neyse o, ne eksik ne de fazla.

Bu yaz inşallah biraderim mezun olacak altına Golf’ü verdim bile şimdiden, elde corollamdan başka araba kalmadı ne yapalım
  • 2007 yılında sıfır alıp 2017 yılında sattığımız Corolla japon üretimi idi...

Orijinalden alıntı: daswagen

Eğriye eğri, doğruya doğru demeyeyim mi yani şimdi ? Neyse o, ne eksik ne de fazla.

Bu yaz inşallah biraderim mezun olacak altına Golf’ü verdim bile şimdiden, elde corollamdan başka araba kalmadı ne yapalım

Ne diyeyim, sonunda siz de doğru yolu bulmuşsunuz,

çok bile dayandınız o traktöre (burda traktörden kasıt sadece motor değil, direksiyon da bildiğin traktör direksiyonu eski massey fergusonlarınki gibi   )

Bizler yaşlanıyoruz artık, dayanamayız o gürültülü traktörlere, en iyisi sizin de yaptığınız gibi gençlere bırakmak onları, onlar belki biraz olsun dayanabilirler bu çileye.

E artık sizin gibi bu eziyete dayanamayanlar da bir an önce elden çıkarıyorlar o traktörleri.

Neyse sözün özü, biraz geç oldu ama sonunda doğru yolu bulmuşsunuz,

Olsun geç olsun güç olmasın efendim   .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.