Şimdi Ara

Macbook ve Windows 7 (Lütfen Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
5
Favori
34.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu linkteki kaynak bilgi doğrultusunda Macbook'uma ikinci işletim sistemi olarak Windows 7 kurdum. Kurulum başarıyla tamamlandı ve cihazı tekrar açtığımda otomatik olarak Windows 7 ile açıldı. Ancak yeniden başlattığımda da MacOS'a dönüş yapamadım. Bildiğimden değil fakat deneme maksadıyla MocOS kurulum CD'sini takıp yeniden başlarak denedim ve tekrar MacOS ile açılışı sağladım. Ancak Windows 7 ile açılışı nasıl sağlayacağımı bilmiyorum. Yani şu anda Macbook'um da hem MacOS hem de Windows 7 kurulu fakat açılışta hangisiyle başlayacağını nasıl belirleyeceğimi bilmiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz, Macbook'un istediğim işletim sistemiyle açılmasını nasıl sağlayabilirim? Teşekkürler..

• makınayı acarken ALT tusuna basılı turasanız gırıste sıze ıkı ades surucu resmı cıkaracaktır

ordan nerde acacagınızı secebılırısnız
  • smela nin da dedigi gibi baslangicta alt&option tusunu basili tutarsaniz sistemler arasi secim yapabilirsiniz.Ayrica Windows 7 deyken,Mac Os X dvd sini takip Boot Camp suruculerini yuklerseniz sizin icin daha iyi olacaktir.Hem Driver hem de trackpad,klavye gibi donanimlar bakimindan....Windows tayken baslangicta otomatik olarak acilmasini istediginiz sistemi de belirleyebilirsiniz ayrica...

Neden bilmiyorum ama Windows 7 kurdugumda klavyemin isiklarini tam olarak kapatamamistim en kisik ayardan daha asagi inmiyordu.Neden anlayamadim :S
  • Teşekkür ederim arkadaşlar, istediğim işletim sistemini seçmeyi açılışta ALT tuşuna basarak başardım. Yalnız Windows 7'nin Macbook'ta ses sorunu var, ses driverini nerden bulabilirim?.. Ayrıca webcam'i de tanımadı, onun driverini da bulup yüklemek isterim fakat öncelikle halletmem gereken konu ses alabilmek. Umarım sizlerden bir yanıt alabilirim ve bu sorunu çözebilirim..
  • Orijinal Mac Kurulum Dvd sini Windows tayken taktiginizda Bilgisayarimdan Cd nin bulundugu surucuyu acin ve driver kismindan ses driverini kurun.
  • Olkancan Mac Kurulum DVD'sinde ses driveri dosyasının adı tam olarak nedir, hangisidir biliyor musun? Ses driveri olduğunu düşündüğüm bir dosya göremedim ben, bu sorunu çözmem lazım..
  • ikinci bir deneme yolu :

mac os acıkken sısıtem bılgılerınden ses kartı modelını not edın win dowsta ıken aratıp netten bulup kurun ama win 7 destegi olup olamayacagı supelı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boot Camp'i tam otomatik kurduğunuz zaman zaten tüm driverlar kuruluyor. ses kartının yüklü olmadığını düşünürsek ihtimal daha başka sürücülerde yüklü olmayabilir. mesela iSight kamerası çalışıyormu? bu gibi sorulara gerek kalmayacak şekilde %100 driver kurulumu için boot camp paketini otomatik kurun. kendisi tüm driverları otomatik kuruyor. klavye aydınlatmasından tutunda multi touch fonksiyonlarına kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxiabit -- 6 Aralık 2009; 16:39:24 >
  • Evet olay BootCamp'ı tam ve düzgün olarak kurmamayla ilgiliymiş, şimdi hallettim, herşey tastamam ;) Teşekkür ederim arkadaşlar..
  • quote:

Evet olay BootCamp'ı tam ve düzgün olarak kurmamayla ilgiliymiş, şimdi hallettim, herşey tastamam ;) Teşekkür ederim arkadaşlar..

Bişey değil. ama benden size tavsiye windows 7 nin dışında boş zamanlarınızda mac os'u inceleyin. o alette sadece windows kullanmak yazık :). iş icabı windows zorunluluğu var ise tabiki windowsu kullanmak zorundasınız ama mac'e göz atmayı unutmayın boş zamanlarda.
  • Tavsiye için çok teşekkür ediyorum oxiabit, kesinlikle öyle düşünüyorum. Hatta zorunlu kalmadıkça Windows yerine MacOS kullanmak niyetindeyim ancak MacOS'a daha henüz geçmiş olmam, onu öğrenmemin yanında bazı zorunlu çalışmalarımı bekletemeyeceğim için çift işletim sistemi ve Windows zorunda kurmak kaldım. Şu an yüzde 50'ye yüzde 50 gibi kullanım oranı ancak bu zamanla MacOS lehine artacaktır eminim. Yani öğrendikçe, MacOS'un pratikliğini kavradıkça..
  • Kesinlikle haklısınız. Özel işler için zorunluluk da yapacak birşey yok. özellikle teknik/mühendislik gibi işler için özel hazırlanmış programlar olduğunda insan windowsa mecbur kalabiliyor. ama hemen hemen herkesin kullandığı gündelik işler için düşündüğümüzde Mac OS tam bu iş için. ihtiyacınıza göre lazım olup bulamadığınız program olursa burada sorabilirsiniz. forumda benim gibi hatta benden iyi epey bi mac kullanıcısı var.
  • Çok teşekkür ederim oxiabit. Ben de bir Mac'ciyim artık, paslaşırız.. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

Çok teşekkür ederim oxiabit. Ben de bir Mac'ciyim artık, paslaşırız.. ;)

Bizde emekciyiz nolmuş yani
  • arkadaşlar çok teşekkür ederim bende sayenizde windows'u kurdum,

herşey tas tamam ama wireless çalışmıyo kablolu bağlanmak zorunda kalıyorum internete tek sorun o kaldı ?
  • Mesajım bulunsun yakında lazım olacak
  • Arkadaşım macbook almış yeni şehirdışında öğrenci geldiğinde window7 kuralım dedi ben de kurulduğunu bilmiyordum bi araştırayım dedim ve bu konuyu buldum ama ilk mesajda link yok.Kurulum anlatımını nereden bulabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mach2

Arkadaşım macbook almış yeni şehirdışında öğrenci geldiğinde window7 kuralım dedi ben de kurulduğunu bilmiyordum bi araştırayım dedim ve bu konuyu buldum ama ilk mesajda link yok.Kurulum anlatımını nereden bulabilirim?

http://blog.devrimgumus.com/boot-camp-ile-bir-mac-uzerine-windows-yuklemek/

• Arkadaşlar bir sorunum var macbook da windowsu kurdum windowsda mac harddiskini görebiliyorum ama mac de windows harddiskini göremiyorum..nasıl yapacağım..??
  • quote:

Orijinalden alıntı: salih001

Arkadaşlar bir sorunum var macbook da windowsu kurdum windowsda mac harddiskini görebiliyorum ama mac de windows harddiskini göremiyorum..nasıl yapacağım..??

Windows mac formatını maalesef okuyamiyor.data alicaginiz zaman fat formatı bir diskle mac kısmından alıp Windows a atmanız lazim
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.