Şimdi Ara

Macbook ve Windows 7 (Lütfen Yardım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
5
Favori
34.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cathedral

quote:

Orijinalden alıntı: salih001

Arkadaşlar bir sorunum var macbook da windowsu kurdum windowsda mac harddiskini görebiliyorum ama mac de windows harddiskini göremiyorum..nasıl yapacağım..??

Windows mac formatını maalesef okuyamiyor.data alicaginiz zaman fat formatı bir diskle mac kısmından alıp Windows a atmanız lazim

hocam allahaşkına yorum yazıyorsunuz azcık araştırıp yazın..

Salih001: Kurulumu boot camp üzerinden mi yaptın? normalde otomatik olarak görüyor olması gerek. Bugüne kadar birçok mac bilgisayarına boot camp ile windows kurdum hepsindede görüyor. . Yalnız mac normalde ntfs formatındaki disklere yazamıyor. bunun için bedava bir uygulama var:

http://macntfs-3g.blogspot.com/

birde bunu kurup deneyin. ama bunu kurmadan da görebiliyor olması gerekiyordu, disk utility de görebiliyormusunuz windows harddiskini?

• evet boot camp ile kurdum disk utilityde de BOOTCAMP olarak gözüküyor ama Finder içinde gözükmüyor..Önceden xp yüklüydü orda görebiliyordum ama sonradan win7 yükledim ve göremiyorum sanırım ayarlardan kaynaklanıyor ama bulamıyorum..:S
  • tmm sorun cözüldü sidebar preferences de secili değilmiş tesekkür ederim ilginiz için..
  • Win7 ultimate için ne kadarlık bir alan bırakmalı sizce, bootcamp ile?

Bu ara bende kurmayı düşünüyorum.

autocad, office, matlab filanda kurabilirim win7 tarafına..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muptela

Win7 ultimate için ne kadarlık bir alan bırakmalı sizce, bootcamp ile?

Bu ara bende kurmayı düşünüyorum.

autocad, office, matlab filanda kurabilirim win7 tarafına..

görünüşe göre ağırlıklı olarak windows kullanacaksınız, bana kalırsa en az %60'ını windowsa ayırın derim
  • @dreampowder

250 gb toplam harddisk boyuyu, sizin söylediğiniz miktara yaklaşayım ben.

Teşekkür ederim.
  • Mac alıp format atmaktan kurtulma niyetindeyim arkadaşlar.
    ama sormak istediğim sorular var.

maalesef mac alınca windows bağımlılığı bitmeyecek zira autocad, arcgis, office, fireworks, slide, phase2 gibi programlar kullanıyorum ve bunların mac sürümü sıkıntılı.
    şimdi ben mac alıp içine bootcamp değilde sanal windows 7 yükleyip, Macos kullanırken ihtiyacım olan uygulamaları sanal olarak çalıştırabilir miyim?? çalışırsa verimli olur mu?
    birde yüklenecek windows lisanslı olmak zorunda mı? eğer öyleyse lisans olarak professional sürümü var o olur mu??
    şu an araştırma safhasındayım bu konuları.ona göre ya Mac almaya niyetliyim yada özellikleri yüksek bir pc notebook.

ayrıca mac fiyatları yüksek bildiğiniz gibi. mac fiyatına özellikleri çok yüksek pc dizüstü alınabilir. acaba alacağım mac, almayacağım dizüstü bilgisayarı aratır mı performans olarak.

çok şey sordum ama yeni konu açmak istemedim konu kirliliği olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

Mac alıp format atmaktan kurtulma niyetindeyim arkadaşlar.
    ama sormak istediğim sorular var.

maalesef mac alınca windows bağımlılığı bitmeyecek zira autocad, arcgis, office, fireworks, slide, phase2 gibi programlar kullanıyorum ve bunların mac sürümü sıkıntılı.
    şimdi ben mac alıp içine bootcamp değilde sanal windows 7 yükleyip, Macos kullanırken ihtiyacım olan uygulamaları sanal olarak çalıştırabilir miyim?? çalışırsa verimli olur mu?
    birde yüklenecek windows lisanslı olmak zorunda mı? eğer öyleyse lisans olarak professional sürümü var o olur mu??
    şu an araştırma safhasındayım bu konuları.ona göre ya Mac almaya niyetliyim yada özellikleri yüksek bir pc notebook.

ayrıca mac fiyatları yüksek bildiğiniz gibi. mac fiyatına özellikleri çok yüksek pc dizüstü alınabilir. acaba alacağım mac, almayacağım dizüstü bilgisayarı aratır mı performans olarak.

çok şey sordum ama yeni konu açmak istemedim konu kirliliği olmasın

Mac'te gerçekten çok başarılı sanal makine uygulamaları mevcut.

Parallels, WMware fusion, bu iki programda bırakın sanal makineyi windowsu osx içerisinde çalışan bir program gibi bile çalıştırabiliyorlar. Mesela osx içerisinden 3dsmax açtınız diyelim. 3d max programını isterseniz windows masaüstünün olduğu bir pencere içerisinden isterseniz de osx te çaılşan herhangi bir programmış gibi ayrı bir pencerede çaılştırabiliyorsunuz.

bu programlarda çok fazla verim sıkıntısı yaşayacağınızı sanmıyorum. ama 3dsmax te render performansı haklı olarak sanal makinede daha düşük olacaktır (heleki v-ray falan..), sonuçta sanal makinede mevcut işlemci gücünüzü ve ram inizi paylaştırıp kullandırıyorsunuz. ama boot camp ile açarsanız tam performans alırsınız tabikide. bu arada sanal makine uygulamaları aynı zamanda boot camp'te kurulmuş windows'u da sanal makine gibi çalıştırabiliyor istediğinizde.

windows lisansı konusunda tabikide lisansa gerek var ve windowsun sürümü çok ta önemli değil hepsi çalışıyor.

Mac alıp ta windows uygulamaları kullanacağınız için aynı özelliklerdeki herhangi bir intel laptop tan fark olmayacaktır, mac te alacağınız şey yüksek donanım kalitesi ve düşük arıza verme durumlarıdır. onun dışnıda mucizeler beklemeyin

ama bana kalırsa bu söylediğiniz programların çoğu windows uygulamaları, mac alacağınız paraya ona yakın kalitede ve yüksek donanımlı birçok laptop var. onları da araştırmanızı tavsiye ederim. OSX'e geçiş yapamayacaksanız çokta bir anlamı yok mac almanın

• cevabınız için teşekkürler. fikirlerimi netleşitren bir açıklama oldu.
  • merhabalar,
    Arkadaşlar macbook pro ya windos 7 yüklemek istiyorum. forumu okudum. talimatlara göre bootcamp aracılığıyla diskte windows için 60 gb lik yer ayırdım. bilgisayar yeniden başlama yaptı. sonrasında aynı sayfadan devam edip diskler sayfasına geçtim. bootcamp diskimi formatladım ve daha sonra sürücüyü yükle seçeneğini tıkladım. ancak bu aşamadan sonra bilgisayarım windows 7 cd mi görmüyor. birkaç defa denedim ama aynı hata. bir arkadaşım imag cd sini hazırlarken hızlı yazdırmışsan mac onu göremeyebilir dedi yeni power iso ile düşük hızda yeni cd yazdırdım ama değişen birşey olmadı. üstelik mac e cd yi taktığımda içeriğindeki herşeyi görüyor ama kurulum aşamasında setup ı görmüyor. sadece diğer klasörleri görüyor. yardımcı oalbilir misiniz?
    Ne yapmam gerekir.
    Selamlar
  • al lah için biri yardım etsin yurt dısından macbook geldi şifre kattım şifresini unutttum nasıl yapcam elimde macbook format cd side yok
    bi yardım lütfen
  • @mehmet aya

internetten farklı bir windows 7 kurulumu indirip onu deneyin. belki sizdeki sorunludur.

@xxkavalyexx

bilgisayar açılırken alt tuşunu basılı tutarsanız boot menüsünde recovery kısmını seçebilirsiniz. oradan yeniden yükleme yapılıyor. hiç recovery yapmadım ama menüsü o şekilde çıkıyor.
  • Arkadaşlar bu işlem yasalmı ? yani bu tür bi imac varmı ? içersinde hem xp hemde osx olan ? böyle bir duyum aldımda kafam karıştı araştırırken bu konuyu buldum. Konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlıtzKrıeg

Arkadaşlar bu işlem yasalmı ? yani bu tür bi imac varmı ? içersinde hem xp hemde osx olan ? böyle bir duyum aldımda kafam karıştı araştırırken bu konuyu buldum. Konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Tamamen yasal. MacOS'un zaten bunun için kendi yazılımı var, hemde sonradan kurmuyorsunuz, default olarak MacOS işletim sisteminin üstünde geliyor. Mac'te spootlight'tan "BootCamp" yazarak bulabilirsiniz. Kurulum gayet kolay ve sorunsuz, BootCamp sizi yönlendirecek. Açılışta Alt tuşuna basılı tutarak işletim sisteminizi seçeceksiniz. Alt tuşuna basmazsanız MacOS ile açılır. Alt tuşuna basılmadığında, yani default olarak hangi işletim sistemiyle açılacağını BootCamp ayarlarından değiştirmeniz mümkün. BootCamp ile Windows kurduktan sonra BootCamp sürücülerini Windows'a kurmayı unutmayın. Windows ile açtıktan sonra MacOS kurulum CD'sini taktığığınızda setup.exe dosyasını kendisi çalıştıracak ve tek tek tüm sürücüleri kuracak Windows için gerekli olan. Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 10 Mayıs 2012; 9:57:53 >

• macbook 2009 makinayı win7 cd si ile formatladım win 7 kurdum mac os işletim sistemi cdim yok. nasıl temin edebilirim. veya nasıl tekrardan mac os yükleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ejderpasha

macbook 2009 makinayı win7 cd si ile formatladım win 7 kurdum mac os işletim sistemi cdim yok. nasıl temin edebilirim. veya nasıl tekrardan mac os yükleyebilirim.

Etrafında Mac kullanıcıları varsa onlardan kopyalayabilir ya da internetten indirebilirsin. MacOSX CD'sini taktıktan sonra açılışta C tuşuna bas ki Macbook CD'den açılsın.. Eğer C tuşu yemezse açılışta alt tuşuna basılı tut ve çıkan seçeneklerden CD'yi, Yani MacOSX'i seç.. Zaten ondan sonrasında o seni yönlendirir.. Macbook'una Windows da kurmak istiyorsan MacOS'u kurduktan sonra BootCamp üzerinden kur ki MacOS'u kaybetmeyesin, yani çift işletim sistemin olabilsin..
  • Windows un bu kadar kolay kurulacağını düşünmezdim .
    Macbook air e 1 saatte windows kurdum .
    boot camp her şeyi halletti sağolsun .
    Tek ihtiyacınız win7 iso dosyası ve usb flash disk .
    Her şey tıkır tıkır çalışıyor
  • arkadaşlar mac e win7 kurup otoket yükleyip çalıştırabilir miyim bi sıkıntı veya problemle karşılaşır mıyım ????
  • bunun için windows kuracağına direkt autocad'i osx sisteme kur

• Arkadaşlar birkaç sorum olacak. İşyerimde ve evde Win 7 Pro 64 Bit ve office programları yüklü masaüstü bilgisayarlar kullanıyorum. Mac lere ilgim epeydir vardı ama sadece ilgi olarak kaldılar. Tasarım ve kullanım şıklığı içindi bu ilgide sadece. Yoksa ciddi mac bilgim falan yoktur. Şirkette 5 kullanıcılı Logo Go Plus muhasebe programı kullanıyorum ve ana bilgisayar benimki. Ayrıca şirkette bir ağ kurulu ve ortak ağ harddiskleri kullanımda, benim tüm bilgisayarların paylaşım klasörlerini ve ağ harddisklerini ( 2 adet ) sorunsuz görebilmem, kullanmam gerekli. Ayrıca teklif programı var win 7 de çalışan 5 kullanıcılı bir program bu ve yine ana bilgisayar benimki.

Şimdi sorum şu, ben mac pro retina ekranlı en iyi modelini almak istiyorum ama işlerimi aksatır mı? Mevcut işlerime devam edebilir miyim yoksa bu hayali unutayım mı?

Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.