Şimdi Ara

Macbook Pro Pil Ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar meraba,yaklaşık 1 ay önce macbook pro 15' aldım. İlk aldığımda pil yüzdem %99 du daha sonraları %101 le %103 arasında geziniyordu.
    Ardından bir gün pil kalibrasyonu yapayım dedim ne akla hizmetse,ve pil performansı birden düştü. %100 e bile çıkamıyor artık.
    %97 %99 arasında geziniyor. Bugün ise %96 ya geriledi ve daha 30 kere şarj oldu makine. Nette baktım adam 450 defa şarj etmiş hala %90 benm ise şimdiden %4 geriledi.

Bu konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim.

Cocount battery den ekran görüntüsüde aldım.

Macbook Pro Pil Ömrü

• Birdaha pil kalibrasyonu yapın. Birde Dashboard'a iStat Nano eklentisini kurun orda da %96 gibi gözüküyor mu?
  • Pil kalibrasyonu pilin yüzdesini kesinlikle düşürüyor ben 2 yılı aşkın süredir mbp kullanıyorum şuan %82 pil ömrüm var genel olarak hep prizde kullandım 356 defa loadcycles yapmışım. Kalibrasyon yaptığımda %77-78'lere kadar düşmekte. Ben şöyle yapıyorum gece yatarken kapağı kapatıp uykuya geçtikten sonra usbden harici disk takıyorum o harici disk ben kalkana kadar saatlerce çok ufak güç çekerek pilin doluluk oranını %85'e kadar düşürüyor sonra coconuta baktığımda pil yüzdesinde artış görüyorum mutlaka ardından prize takıp %100 yapıyorum kullanmaya devam.
  • Arkadaşlar , MacBook almayı düşünüyorum , aldığımda bataryayı çıkarıp kullansam ne olur ? (Odamda jenaratör var).Elektrik vs gitse 30 dakika dayanıyor.Bataryayı kullanmasak güçte düşme söz konusu olur mu acaba?

Not : Ev içerisinde kullanmayı düşünmüyorum bataryayı.Yoksa bir yere götürdüğümde tabi ki takacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

Arkadaşlar , MacBook almayı düşünüyorum , aldığımda bataryayı çıkarıp kullansam ne olur ? (Odamda jenaratör var).Elektrik vs gitse 30 dakika dayanıyor.Bataryayı kullanmasak güçte düşme söz konusu olur mu acaba?

Not : Ev içerisinde kullanmayı düşünmüyorum bataryayı.Yoksa bir yere götürdüğümde tabi ki takacağım

Yeni nesil Unibody'lerde Pil kapagin icinde olacagindan sana buyuk dert olacaktir tak cikar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

Birdaha pil kalibrasyonu yapın. Birde Dashboard'a iStat Nano eklentisini kurun orda da %96 gibi gözüküyor mu?

O yazılım kurulu ondada öyle,dün tekrar kalibrasyon yaptım. Bu sefer pili bittikten sonra 7 saat civarı beklettim. Sonuç güzel şuan tekrar %101 hatta bazen %102.

Bunun şans eserimi yoksa o bekleme süresiylemi alakalı olduğunu pil yüzdem tekrar düştüğünde test edip anlayacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bRk..

quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

Birdaha pil kalibrasyonu yapın. Birde Dashboard'a iStat Nano eklentisini kurun orda da %96 gibi gözüküyor mu?

O yazılım kurulu ondada öyle,dün tekrar kalibrasyon yaptım. Bu sefer pili bittikten sonra 7 saat civarı beklettim. Sonuç güzel şuan tekrar %101 hatta bazen %102.

Bunun şans eserimi yoksa o bekleme süresiylemi alakalı olduğunu pil yüzdem tekrar düştüğünde test edip anlayacam.

Program tamamen kesin sonuclar vermiyor malesef. Bazen sasmalardan dolayi dusuk % gostermesi normal.
    Benim bir tane de 7-8 aylik airim var, onda da ilk alindiginda %93 falan gosteriyordu suan %100. Pek kullanmiyorum gerci sadece yurtdisi seyahatlerinde ama 120 kere sarj etmisim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook Air Pil Değişimi
    3 yıl önce açıldı
    Monster pil ömrü
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.